Arama

Akdemir Udenta

Güncelleme: 7 Mayıs 2010 Gösterim: 1.617 Cevap: 0
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
7 Mayıs 2010       Mesaj #1
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Akdemir Udenta
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


Claudia Akdemir Udenta (d. 1965) türk-alman konularina deyinen bir yazar, Almanya'da büyüdü. 2003'den beri İstanbul ve Berlin'de dönüşümlu olarak yaşamaktadir.

FU Berlin - Özgür Üniversitesi Berlin - Siyasal Ekonomi okudu ve bitirdi. Sonra gazeteci olarak çalıştı. Berlin Alman Film Akademisindeki projelerde görev aldı ve bu alanda kendisini hızla geliştirip profesyonelce bu sektörde çalışmaya başladı.

Bayan Udenta, " İstanbul bana çok ilham verdi " diyerekten, şu sıralar üçüncü romanını yazmaktadır. 2006'da ilk romanı ASPiRiN ve RAKI adında; modern dünya ve gelenekler arasında büyümek zorunda kalan yedi kız kardeşin hayatını anlatan bir romanı bulunmakta ve romanların dışında, polisiye hikâyeler, öyküler, senaryo, girişimcilik, türkçe-almanca çeviriler üzerine calışmaktadır. Aynı zamanda 2002 yılında HDTV üzerine bir el kitabı (200 sayfa) hazırlamıştır.

2000'de alman televisyonu kanal RTL'de yönetmen olarak Zwischen den Stunden adından mini bir dizı çekti. 2008'de yeniden kısa filmi Bhâganâ - LENA WEiNT NiCHT için yapımcı-yönetmen olup oyuncuları Deborah Kaufmann, Mathis Künzler ve Jens Hasselmann ile çekti.

Biyografi Konusu: Akdemir Udenta nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

27 Aralık 2014 / Jumong Tiyatro tr
2 Ekim 2015 / escobar1970 Müzik tr