Arama

Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap) - Sayfa 18

Güncelleme: 3 Aralık 2014 Gösterim: 211.472 Cevap: 232
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
16 Kasım 2009       Mesaj #171
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Elimden Dilimden Yüreğimden

Sponsorlu Bağlantılar
Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap)

Kitap Özet

Dostluğun zaman ve mekânını sonsuzluğa taşıyan Atilavirgs 32 kitap tanıtımıvirgs 3 söyleşi ve 4 denemesiyle oluşturduğu yapıtınıvirgs edebiyatımızın bu alandaki boşluğunu doldurmak için kitaplaştırıyor. Bu eylemvirgs günümüz medyasında bir türlü yer bulamayan kitaplarınvirgs böylesine çalışmalarla okurlarına ulaşmasını da sağlamaktadır. Çok gereklidir. Nice yetenekli sanatçıların yok sayılarakvirgs devre dışı bırakılmasıvirgs küstürülmesi gittikçe sıradanlaştırılıyor. Bu tehlikenin önüne geçmek için de şart bu çalışmalar.

Dilimizdenvirgs elimizdenvirgs yüreğimizden akıp gelen tüm güzellikleri okuravirgs insana aktarmak için çabalamamız gerekmektedir. Bu eylemvirgs şiirvirgs öyküvirgs roman yazmak kadar önemlidir. Yaşamın bütünlüğü ve devamıvirgs aynı zamanda sanatın da bütünlüğü ve devamı demektir. Ancak bu devamlılık için eylemlilik gerek. İşte Atila Ervirgs bu yapıtıvirgs “Elimdenvirgs Dilimdenvirgs Yüreğimden” ile bu eylemini somutlamaktadır.

Bulutların devinimindevirgs yavru balığın şaşkınlığındavirgs karanfilin kokusundavirgs yağmurun hasretindevirgs denizin dinginliğinde sevgilinin suskunluğundavirgs yavru kuşun korkusundavirgs insanın umudundavirgs baharın gelişindevirgs yakamozunda suların hep şiir vardırvirgs şiirin olduğu yerde de Atila Er.

Kitap Kapak



Elimden Dilimden Yüreğimden
Atila Er
· Babıali Kitaplığı
· Basım Tarihi : 11 - 2009
· ISBN : 9789756421840
· Sayfa Sayısı : 225
· Etiket Fiyatı : 10.00 TL
images

AeraCura - avatarı
AeraCura
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #172
AeraCura - avatarı
Ziyaretçi
18476 483751025295 339336520295 10924723 1112555 n

Sponsorlu Bağlantılar




Güney'in bakış açısına göre , kuzey'in yazı kıştır.
Bir solucanın bakış açısına göre , bir spagetti tabağı orjidir.
Hinduların kutsal bir inek gördüğü yerde, başkaları koca bir hamburger görür.
Hipokrat'ın, galeno'nun, maimonides'in ve paracelso'nun bakış açısına göre, hazımsızlık diye bir hastalık vardı, ama açlık diye bir hastalık yoktu.
Cardona köyü'ndeki komşularının bakış açısına göre, yaz kış aynı elbiseyle dolaşan toto zaugg müthiş bir insandı:
- 'Toto asla soğuk almaz'. diyorlardı.
Toto birşey demiyordu. Soğuk alıyordu. Alamadığı şey paltoydu...


“Tersine dünya okulu eğitim kurumlarının en demokratiğidir. Giriş sınavı gerektirmez, kayıt parası almaz, dersleri bedava verir, herkese ve her yerde; yerde ve gökte: Bu okul, bir biçimde, insanlık tarihi boyunca ilk kez evrensel iktidarı ele geçiren sistemin kendisinden doğmuştur. Tersine dünya okulunda, kurşun su üstünde kalmayı öğrenir, mantar suya batmayı. Yılanlar uçmayı ve bulutlar yollarda sürünmeyi..”(s. 13)

Alçakgönüllülüğü hor gören, emeğiyle çalışmayı ve dönüştürmeyi cezalandıran, vicdansızlığı ödüllendiren, adaletsizliği ve yamyamlığı doğanın kanunu addeden bu suç, korku ve delilik çağını; tersliklerin normal sayıldığı bu “yeni leviatanı”, tersine dünyayı böyle tanımlıyor devrimci etiği tüm hücrelerine yedirmiş ve sindirmiş asi ruhlu, ışıklar sönünce gerçekleri görebilen ve karanlıkta boy atan fabrika işçisi, biletçi ve boyacı Eduardo Galeano “Tepetaklak”ta. Uruguaylı yazar küresel kapitalizmin ve neoliberalizmin dünyada yarattığı total tahribatı aslında Latin Amerika izleğinde son derece çarpıcı, ironik, nüktedan ve dibine kadar politik bir tavır alarak tasvir etmeye girişiyor. “Doğru, istikrarlı, ilerlemeci, modern ve tek alternatif” olarak tüm insanlığa sunulan ve evrensel bir tarih anlayışıyla yedirilen; parametrelerini ve koordinatlarını yukarıda açımlanan ultra serbest bu düzende aslında her şey normal. Peki, tepetaklak olan ne!

Tepetaklak
Eduardo Galeano
Çitlembik Yayınevi

AeraCura - avatarı
AeraCura
Ziyaretçi
26 Şubat 2010       Mesaj #173
AeraCura - avatarı
Ziyaretçi
26144 10150094687360296 339336520295 11099968 5517919 n

‘..bazen de saygıdeğer abilerim ablalarım, dünyası yerle bir olur insanın.. hayat ; fazla yormadan idare etmeyi sağlayan bütün anlamlarını yitiriverir.. en akıllıca sandığınız fikirlerinizin saçmalığını, en içten duygularınızın yapmacıklığını kavrarsınız. aslında hiçbir konuda fikriniz bulunmadığını , aslında hiç kimseye karşı bir şey hissetmediğinizi ve tüm evrenin de size karşı gaddarca kayıtsızlık içinde olduğunu.. hep gözünüzün önünde durduğu halde o güne dek her nasılsa yok saymayı başardığınız bu gerçeği fark ettiğiniz anda ilahi işleyişi de çözmek üzeresiniz demektir…
tanrı , içindeki tahammülfersa boşluğu doldurmak için evreni yaratır.. evrenin içine gezegenleri, gezegenlerin içine dünyayı, dünyanın içine hayatı, hayatının içine insani yerleştirir.. ve onun içine koyacak bir şey bulamaz.. işte insan denen bu tuhaf hayvanın, varlıkların en yücesi ve en anlamsızı kılınışının hikayesi.. evrenin orasını burasını felsefeyle, sanatla, aşkla, hatta ironik biçimde tanrı ile bezerken, ortak anlamsızların en küçüğünün elbette bir gerçeği unutmaması gerekmektedir.. hakikatte bütün kitaplar sayfaları doldurmak için yazılır..’


Alper Canıgüz
İletişim Yayınları;
İstanbul, 2009, 2. baskı, 13.5 x 19.5 cm., 204 sayfa, Türkçe, Karton kapak.
ISBN No: 9750502051
AeraCura - avatarı
AeraCura
Ziyaretçi
8 Mart 2010       Mesaj #174
AeraCura - avatarı
Ziyaretçi
25814 10150116009090296 339336520295 11235483 3804740 n

Prof.Dr.Kemal Sayar
İnsan düşüyor, kalkıyor, kendisine bir hikâye kuruyor. Kendi hikâyesine çok inanıyor, az inanıyor, hiç inanmıyor. Başkalarının hikâyesine inanıyor. Kendisine inanılacak değişik hikâyeler buluyor. Bir ömrü bir hikâyenin parçası olmak için tüketiyor.

Bana diyorsun ki “Bu dünya anlamsız; ben burada olmayı kendim seçmedim.” Bu sözcüklerde burası ile orası arasında asılı duran bir hayatın izleri var. Yokluk ve varlık arasında yürüyen bir ip cambazının hüneri.

Şimdi diyorum ki ben sana, her şeyin bir anlamı var. Çiçeğin, böceğin, dalları eğen rüzgârın, ağzımızdan çıktıktan sonra yüzyıllarca uzayda asılı duran sözcüklerin bir anlamı var.

Konuşuyoruz seninle. Yavaş yavaş iyileştiğini hissediyorum. Öfken azalıyor. Artık Tanrı’ya kızmıyor gibisin. Ve artık şükür ki, yaralarından ibaret değilsin. Hayatın çiçek tozları gibi oradan oraya neşe içinde uçuşuyor. Varoluşuna sinen ıstırap sanki daha derinlere, kımıldadığında hissetmeyeceğin bir yerlere iniyor. Onunla da başın hoş olsun, çünkü bir anlamı var.

Timaş Yayınları
Basım Tarihi : 03 - 2009
ISBN : 9789752639645
Sayfa Sayısı : 162
Etiket Fiyatı : 7.50 TL
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #175
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kitap şu an Türkiye'nin sayılı zenginlerinin ailelerini anlatıyor.ailelerinden kastım dedelerini dedelerinin dedelerini anlatıyor.Latife Hanım'ın dedesinin İzmir'in en zengin ailelerinden biri olduğunu ve Kurtuluş Savaşımız zamanında dost ülke Afganistan 600 bin lira yardım yaparken latife hanımın hazineye 1 milyon lira bağış yaptığını..
gizemnur - avatarı
gizemnur
Ziyaretçi
6 Mayıs 2010       Mesaj #176
gizemnur - avatarı
Ziyaretçi
Agatha Christie'nin SONUNCU KURBAN adlı kitabını tavsiye ediyorum.Bir cinayet oyununda oyundaki kurbanın gerçekten öldürülmesiyle gerçekleşen olaylar çok şaşırtıcı.Okumanızı tavsiye ediyorum.
oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
18 Temmuz 2010       Mesaj #177
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
KİTABIN ADI : ZELİŞ
KİTABIN YAZARI : NECATİ CUMALI
YAYINEVİ : CUMHURİYET KİTAP KULÜBÜ
BASIM YILI : 1998

1. KİTABIN KONUSU:
Zeliş adlı köylü kızının Cemal adlı bir delikanlıya duyduğu aşk, babasının cehaleti yüzünden çektiği acılar ve zavallının anlayışsız insanlarla geçen anıları anlatmaktadır.


bu kitabı ben okudum o kadar müthiş bi eser değil belki ama okumaya değer bir kitap... masum bir aşk we türk halkının yapısı yansıtan hoş bir eser... Tawsiye ederimMsn Happy
e.said coskun - avatarı
e.said coskun
Ziyaretçi
21 Temmuz 2010       Mesaj #178
e.said coskun - avatarı
Ziyaretçi
gizlitelkinlekuranterap


Kubilay Aktaş Abi Tanıdığım ve Bildiğim İnsan Biraz Garip Huyları Olan ve Sınırları Zorlayan Bir Kişilik Ama Sohbetine Doyum Olmayan Bir İnsan.Yazdığı Eserlerin Çoğu İnsanı Sıkmayan Akıcı Bir Uslun Kullanan Nadide Yazarlarımızdan. Kendisi Yazar Kelimesini Kabul Etmesede. Şuan Kendisi MArmara Fm'de Proğram Yapmaktadır. Dinlemenizi Tavsiye Ederim...
marki de sade - avatarı
marki de sade
Ziyaretçi
18 Ağustos 2010       Mesaj #179
marki de sade - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye’de modern aydınlanma edebiyatının kurucusu Bedrettin Şimşek’ten düşünceyi sanata çeviren bir edebiyat harikası. ‘Tehlikeli Düşünceler’ Cinius yayınlarından çıktı. 302 sayfa.. İçi boş kitaplardan sıkılan ve okumak için anlamlı, değişik şeyler arayan arkadaşlara önerilir.Kitapla ilgili detaylı bilgi
http://www.komeditiyatrosu.com
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2010       Mesaj #180
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KİTAPIN ADI: Gençlik Sorunları ve Çözümleri

Gençlik Sorunları ve Çözümleri" Ailelerin, eğitimcilerin ve gençlerin başvuru kaynağı" Günümüzde, gençlerin dünyasında kopan fırtınalar ve çözüm önerileri" Hem de uygulanmış, pratik ve öz yaklaşımlarla" İnanıyoruz ki, bu kitapta her genç kendini, dertlerini ve açmazlarını görecektir. Daha da önemlisi, yıllardır üstesinden gelmek için çırpındığı önemli problemlerine, kısa, açık ve etkili çözümler bulacaktır. Sizi bunaltan sorunlarınızla hesaplaşmak istiyorsanız, buyurun. Bu kitap size parlak bir ufuk, taze bir soluk ve yeni bir hayat sunacaktır.

Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
7 Mart 2017 / ThinkerBeLL Bilgisayar
9 Kasım 2012 / karayel Edebiyat
17 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap