Arama

Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap) - Sayfa 19

Güncelleme: 3 Aralık 2014 Gösterim: 211.477 Cevap: 232
Kianis - avatarı
Kianis
Ziyaretçi
28 Aralık 2010       Mesaj #181
Kianis - avatarı
Ziyaretçi
images?qtbnANd9GcRVzmHJZaeyEjR YIJ1TeMxv9EVxM7SgggMatsUNwTF3OEEL5q1Hw
Sonun Sonrası
Sponsorlu Bağlantılar
Esin Yardımlı
Sosyal Yayınlar

Yaşam bittiğinde ne başlar?

Esin Yardımlı 12 yaşında yayınlanan ilk romanı Kitap Kahramanı’ndan sonra bu kez anlatımıyla ve gerçek-üstülüğüyle okurunun hayalgücünü keyifli bir yolculuğa çıkaracak yeni bir romanla karşımızda. Sonun Sonrası merak edilen en büyük sorunun yanıtıyla beklenmedik bir şekilde karşılaşan bir genç kadının, başından geçen olağandışı hikayeyi, akıl almaz bir dünyanın “sınırsızlığı” içerisinde, sürükleyici bir dille ve merak dürtümüzü bir an için bile başıboş bırakmayan bir kurguyla ele alıyor.
Yapısını bir türlü çözemediği tuhaf bir binanın içerisinde kaybolmuşken, Naomi adında yangında yaşamını yitiren bir televizyoncuyla tanışan başkahramanımızın satranç tahtasının üstündeki tavşanı kovalamasının hikayesi, kitabın sayfaları arasında yaşam buluyor. En başta yeni arkadaşıyla yakınlaşmaktan ürkse de zamanla, onda ve kendinde yepyeni şeyler keşfetmeye başlıyor.
Zaman ve mekanın hiçe sayıldığı bir dünyada geçen Sonun Sonrası, bir yandan iki insanın duygu dünyasına cesur bir yolculuk yaparken, bir yandan da hiç de alışık olmadığımız, hem büyüleyici, hem de ürkütücü bir öbür-dünyayla bizi tanıştırıyor.
Bir ütopyanın içine profesyonelce gizlenen bir distopyada gökkuşağının yedi renginin birleşmesiyle oluşacak görülmemiş bir sekizinci renk, herkes için ikinci bir şans olabilir mi?
batuhan1905 - avatarı
batuhan1905
Ziyaretçi
4 Şubat 2011       Mesaj #182
batuhan1905 - avatarı
Ziyaretçi
Vetanriintiharetti2

Sponsorlu Bağlantılar
son zamanlarda böyle bir Roman okumadınız.ÖLESİYE AŞK – ÖLDÜRESİYE ÖFKE, FELSEFE, MANTIK , AÇILAM METAFİZİK ALEMİN KAPILARI. CİNLER BİR İNSANI NASIL OYUNCAK EDER? VE ŞEYH.
( Özet )
O dedi ki; “ Bende bir anlık visal istemedim hayatta. Her an huzuru aradım. Küçük şeyler zaman zaman huzur ve mutluluk verdi. Bazen bir dağ yamacında sigara ve çayımı yudumlarken, bazen sevdiğimi sandığım insanın yanında tattım bir anlık visali. Oysa bu haller bir anlık visalden öte gitmedi. Bende kesiksiz huzur istedim. Kesiksiz huzuru başımı seccadeye koyunca yaşadım. Ama bunu anlamam için elli yıl geçmesi gerekiyormuş”
Böyle bir roman okumadınız.
Bir adam. Akıllı, çok okuyan, keskin zekâlı bir adam. Korkunç bir kıyas ve muhakeme yeteneğine sahip bir adam. Keskin bir yargı mekanizmasına sahip.
Başka bir ifade ile materyalist felsefe ile mistik felsefe arasında bocalayan bir adam. Metafizik âlem ile fizik âlemi arasında zihni dengesini kurmaya çalışan bir adam.
Aklı ile beyninin, nefsi ile ruhunun, duyguları ile yüreğinin, madde ile m***, rüya ile hakikatin, doğru ile yanlışın, cin ile insanın, melek ile şeytanın kısacası varlığı ile yokluğunun arasında korkun bir savaş yapan adam.
O dedi ki; ” Metafizik âleminin kapısını zorlamayın. Zorlarsanız mutlaka açarsınız. Ancak orada sizi ilk karşılayanlar asla melek değildir.”
O dedi ki; “ Metafizik âlemin içine girdiğin zaman geri dönmek için kapıyı arama, çünkü o kapı artık yoktur. “
Kız dedi ki ona; Sana öyle deliyorum ki abisi, Kendimi sende kaybetmekten korkuyorum.”
O dedi ki kıza ; ”Allah sende olduğundan, senden kopamıyorum. Seni o kadar çok seviyorum ki Allah’ı sende kaybetmekten korkuyorum. Ancak Allah bende olduğundan sana tapamıyorum. Böyle bir ikilemde beraberliğin anlamı olmaz.”
Sahtekâr şeyhler, büyücüler, Satanistler, Cin ’darlar ve üfürükçüler ile kıyasıya bir mücadeleye giren bir adam. Bu mücadele esnasında oluşan güçlü bir zihin yapısı ile cinleri kontrolü altına alan bir adam. Ancak bunu yaparken, şeytanın tasarrufu altına girdiğini fark etmeyen bir adam. “ Sen tanrısın, sen mehdisin, sen güçlüsün” diyerek içerden ve dışarıdan gelen telkinler karşısında müthiş bir kaosa düştü. Bunu fark ettiğinde ise, daha korkunç bir savaş vermeye başladı . İşte bu adam. Yıllar süren mücadele sonucunda seccadeye ulaştığında dedi ki;
“ Ben Aşk önünde diz çöküyorum. Sakın beni cüce zannetmeyin. “
Ve dedi ki; Sana geldim rabbim. “ Sevapsız, kitapsız, yazısız, dilsiz, elsiz, ayaksız… Anasız, babasız, kadınsız, evlatsız, makamsız ve parasız sana geldim. Sade bir imanla bu canı sana getirdim.” Beni kabul et” diyeceğim ama buradaki ben bile bir varlık iddiası olacağı korkusu ile sana bensiz geldim. Ruhumu senden kopartmaya çalışan şeytana inat, canımı dünyaya mal etmeye çalışan nefsime inat sana geldim. Sen Allahsın ben hiçim.” Dedi ve seccadeye düştü.

Yazar: Mehmet Alperen
Site: www.mehmetalperen.com
KaTRe - avatarı
KaTRe
Ziyaretçi
4 Şubat 2011       Mesaj #183
KaTRe - avatarı
Ziyaretçi
Katre- i Matem
Çok güzel bir kitap okumanızı tavisye ederim
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
25 Şubat 2011       Mesaj #184
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
İnternetin, bugünün ve geleceğin en büyük iş platformlarından biri olduğunu ve size ne kadar çok para kazandırabileceğinin farkında mısınız?

Egitim Seti 1

İnterneti kullanarak gün boyu çalışmak zorunda olmayacağınız, sadece istediğiniz zaman çalışacağınız bir işin patronu olabilir ve hayallerinizin de ötesinde para kazanabilirsiniz. Dünyada milyonlarca insan internet üzerinden ayda binlerce dolar kazanıyor. Sizde bu kişilerin arasına katılarak internetten para kazanma fırsatını yakalayabilirsiniz. Nasıl mı?

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
underto - avatarı
underto
Ziyaretçi
19 Mart 2011       Mesaj #185
underto - avatarı
Ziyaretçi
Yazar Eren Erdem'in yeni kitabı Abdestli Kapitalizm çıktı...
Kitap şimdiden yoğun ilgi çekecek gibi. İçeriği itibari ile; Türkiye'nin güncel meselelerine atıflar yapan kitap, D&R mağazaları ve seçkin kitap evlerinde...

abdestli kapitalizm 1rs

Kitabın Arka kapak yazısı;
Arka Kapak yazısı ;

Abdestli Kapitalizm bir şirk dinidir. Çünkü şirk kelime anlamı itibari ile bir mala iki kişinin sahip olması demektir. Dolayısı ile Allahın, yani halkın malını gasp edenler, Kuranın diline göre şirk ehlidir.

Abdestli Kapitalizm, Allah ve Peygambere yalan isnad etmek sureti ile oluşturulan, emperyalist bir ideolojidir. Bağlı olduğu odakların genel çıkarlarını koruma adına, dinin içeriğini tersyüz etme mücadelesi veren, sosyo-ekonomik bir hegemonyadır.

Abdestli Kapitalistler, mutlak dindarlık iddiası ile faaliyet yürütürler. Ancak bilinmelidir ki; Abdestli Kapitalizmin mimarı bizzat Haçlı Emperyalizmidir.

Kuran verilerine bakıldığında, içerik ve pratiği açısından Şirk dini saflarında yer alan Abdestli Kapitalizm, dinin toplumcu yüzünü katlederek; dini bir pusu kurma aracı haline getirenlerin ortak mesleğidir

Bugün, Emperyalizm ile çelişmeyen bir İslam algısı egemen ise, bu tamamen Abdestli Kapitalizmin eseridir. Çünkü; pratik düzlemde yaşama dikta ettiği din algısı, okumanın, sorgulamanın ve düşünmenin yasak olarak kabul edildiği bağnaz bir putperestlikten ibarettir.

Dinin gerçeklerinin üzerini örtmek sureti ile oluşturulan bu bağnaz tahakküm, yine Hazreti Resul tarafından yıkılmış, ancak Kerbela harbi ve sonrasında Abdestli Kapitalistler eliyle tekrar hegemonya haline dönüşmüştür

Onların bağlı olduğu statükonun genel adı ise; Rabler Hegemonyasıdır.

Rabler Hegemonyası; Allaha ait kılınan ve özelleştirilmesine cevaz verilmeyen değerleri tekelleştirenlerin ortak adıdır ki, bu pratiği sergileyenlerin dininin adı Putperestliktir.

Kuranın öncelikli bir emri olan infak/mal paylaşımı emrinin üzerini örtmek sureti ile oluşturulan bu tahakküme bina edilen din, nüsukların, şekillerin ve ataperest ezberlerin dinidir. Bu dinin mensupları şu ayetten bihaberdirler;

. Sana neyi infak edeceklerini/dağıtacaklarını sorarlar; de ki, kazandıklarınızın ihtiyaçtan artanının tamamını (Bakara Suresi 219. ayet)
Yazara ulaşmak için web sitesi : www.eren-erdem.com

Haber Kaynağı : İşte O Kitap!
Son düzenleyen asla_asla_deme; 3 Haziran 2011 14:50 Sebep: Sayfa Düzeni
KaTRe - avatarı
KaTRe
Ziyaretçi
15 Nisan 2011       Mesaj #186
KaTRe - avatarı
Ziyaretçi
Lüsyen

Tarihe Gizlenmiş Bir Aşkın Hikayesi



101028LC39CSYENwidec


Atatürk, dans etti Lüsyen’le… Tevfik Fikret ona edebiyat dersi verdi. İnönü, evlerinde satranç oynadı. Nazım Hikmet, sofralarında yemek yedi. Kimler yok ki, bu belgesel romanın sayfaları arasında: Mehmet Akif’ten Victor Hugo’ya, Damat Ferid’den Oscar Wilde’a, Yahya Kemal’den Hindenburg’a, Necip Fazıl’dan, Karındeşen Jack’e, Abdülmecid’ten Namık Kemal’e, Sultan Reşad’dan Talat Paşa’ya Geçen asrın en ünlü portreleri… Ve onların arasında bir çağ yangınının tam ortasında yaşanmış inanılmaz bir aşk hikâyesi…
SuDoKu - avatarı
SuDoKu
VIP DersFobik
19 Mayıs 2011       Mesaj #187
SuDoKu - avatarı
VIP DersFobik

Canan Tan : Yüreğim seni çok sevdi
En son yürekler ölür
Eroinle Dans
Piraye
İz
Dan brown : Dijital kale
İhanet Noktası
melekler ve şeytanlar
Da vincinin şifresi
Stephen King : Göz
Medyum
Sis
Kahraman Tazeoğlu : ölü bir kentin morg alfabesi
araz
seni içimden terk ediyorum
susacak var
başka
eyvallah
vs.vs.vs.

Hayat mı dengesiz benim ruh halim mi....Çelişkideyim.
underto - avatarı
underto
Ziyaretçi
3 Haziran 2011       Mesaj #188
underto - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap)

NURJUVAZi 6 Haziran Pazartesi kitapçılarda...


Abdestli Kapitalizmin ürettiği bir sınıftan bahsediyorum. NURjuvazi

Bir Kuran insanı olarak, tarih huzurunda; vicdani yükümlülüğümü yerine getirebilme adına, insanımızın hayatına musallat olmuş bir tasallutu deşifre etmek, yer değiştiren doğru ve yanlışı gerçek yerine koyabilmek için şunu söylemek gerekir;

(BAKARA suresi 8. ayet) İnsanlar içinden bazıları vardır, "Allah'a ve âhiret gününe inandık" derler ama onlar inanmış değillerdir.

Bu gerçeklikle yüzleşmeksizin irdelenen bir algı, yok olmaya mahkumdur.

Türkiye ve Dünya, kan emici bir talan organizasyonu ile aşamalı biçimde sömürgeleştirilmektedir. Bu talan, bizzat; İslamın en reel ve somut pratiklerini inkar ve ılga yolu ile yapılmaktadır.

Din elbisesini tersten giyenlerin tarihse zulmü, bugün farklı biçimlerde hortlamış; zihinler prangalanmış, insanımız yaşayan ölüler(Meyyiti Müteharrik) haline dönüşmüştür.

Bu dönüşüm neticesinde, zulmü görmezden gelen bir algı ortaya çıkmıştır ki; bu algı dahilinde hareket edenlere Kuran Cehennem odunu diye hitap etmektedir.

Bu hususta; takva elbisesi giyme iddiası ile ortaya çıkan nifak şebekelerinin hatırlaması gereken tarihi bir uyarı gündeme gelecektir;

İnsanların müttaki ve tevbekarlarının dışında, çoğunda hayır yoktur. Ebuzer (Kitabuz Zühd, 177/791)

NURJUVAZİ'DEN...

Kitabın Arka Kapak Yazısı;

"Haramla beslenen vücut cennete giremez."

-Hz. Muhammed-


Elinizde tuttuğunuz bu kitap, bildiğiniz ve gerçek sandığınız birçok yanlış karşısında; doğruların rehberliğinde kaleme alınmıştır. Değişmek, insana ve topluma farklı bakmak, gerçekleri aramak gibi bir ihtiyaç ya da talebi olmayanların bu kitabı okuması çok anlamsız olacaktır.

Bu bağlamda, bu kitabı okurken; zihinleri körelten önyargıları, kitabın dışında tutmanız, anlamı açısından gereklidir.

Saygılarımla,

-Eren Erdem-

Eren Erdem'in çok genç yaşta, gerek Kuran çalışmaları gerekse İslam'ın kapitalizmle karşıtlığı üzerine yaptığı araştırmalarla, özellikle gençlere farklı bir bakış açısı hediye ettiğini düşünüyorum.

-Banu Avar-

Türkiye'nin genç din bilimcilerinden Eren Erdem, önceki kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da bizleri Kuran'ın "gerçek mesajıyla" ve Atatürk'ün ifadesiyle "din oyunu aktörlerinin" çirkinlikleriyle yüzleştiriyor. Kuran'daki İslam'ın, Atatürk Cumhuriyeti'ne düşman okyanus ötesindeki "dincilerce" nasıl çarpıtıldığını görmek için bu kitabı mutlaka okumalısınız.

-Sinan Meydan-

Genç, pırıl pırıl, alternatif bir zihin. Öyle kem küm etmeden, dobra dobra ortaya konan bir tavır. Riyakârlığın ortalığı kasıp kavurduğu günümüzde, tevhidi bir bakış. Kapitalizme karşı, Müslüman vicdandan yükselen onurlu bir isyan bayrağı!

-Yılmaz Yunak-

www.eren-erdem.com
Son düzenleyen asla_asla_deme; 3 Haziran 2011 14:22 Sebep: Sayfa Düzeni
feyim - avatarı
feyim
Ziyaretçi
6 Haziran 2011       Mesaj #189
feyim - avatarı
Ziyaretçi
mehdi e kitabı arıyorum
alp_39 - avatarı
alp_39
Ziyaretçi
30 Ağustos 2011       Mesaj #190
alp_39 - avatarı
Ziyaretçi
İsa'nın Sona Yaklaşan Savaşı -I-



Eski çağlardan itibaren bir türlü huzur yüzü görmeyen Mezopotamya ve Ortadoğu coğrafyasında karanlık güçlerin planları ve bu planları bozmaya çalışan bir istihbarat birimi, bu istihbarat biriminin Yahudilerin, Hristiyanların ve en son Müslümanların gelmesini bekledikleri Hz. İsa aleyhisselam hakkında öğrenecekleri gerçekler nelerdi. Bu karanlık güçlerin 2012 ve sonrasına doğru büyük planları nelerdi?
http://www.rozayayinevi.com/isaninsonayaklasansavasi.html


thumb 96916

Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
7 Mart 2017 / ThinkerBeLL Bilgisayar
9 Kasım 2012 / karayel Edebiyat
17 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap