Arama

Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap) - Sayfa 5

Güncelleme: 3 Aralık 2014 Gösterim: 211.472 Cevap: 232
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Kasım 2007       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Başarmayı istediğiniz ve başarabileceğinize inandığınız hedeflerinizi düşünün. Bu amaçlarınızı gerçekleştirmek için neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bunları niçin yapmanız gerektiğini de biliyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar
Bunları yapmamakla neler kaybettiğinizi, yaparsanız neler kazanacağınızı da biliyorsunuz. İsterseniz nasıl yapabileceğinizi de biliyorsunuz. Buna karşın yine de yapmıyorsunuz!

Sizi durduran nedir?

Sizi engelleyen, yapmanız gerekenleri yapmaktan ve ilk adımı atmaktan alıkoyan faktör "Atalet" tir.

Alfa Yayınevi
5. Baskı

Ataletin başlıca göstergeleri yavaşlık, isteksizlik, tembellik, durağanlık, üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket etmek, miskinlik, ertelemecilik, mazeretçilik, sitemkarlık, kötümserlik, şevksizlik, depresifliktir Ataleti yenmek, kendini içten zorlayarak ya da kendinde coşku uyandırarak "kendini eyleme geçirebilmektir." Kendine "yapması gerekenleri yaptırabilmek" demektir. Görev ve sorumlulukları karşısında "üşenmemek", "ertelememek", "vazgeçmemek" demektir.
Kişisel ataleti yenmek, çocuğu ders çalışmayan velilerin en sık okuduğu kitaptır! Bir insanı zorlamadan ona, görevlerini yaptırabilmenin en mantıklı yolu, ona "Kişisel Ataleti Yenmek" kitabını hediye etmektir.

Bu kitapta ataletin oluşumu, temel nedenleri, çözüm önerileri, atalet çevrimleri, atalet kırıcı faktörler, iç disiplin ve motivasyonun gücü anlatılmaktadır.

Bu kitap öncelikle çok sayıda kişisel gelişim kitabı okuduğu halde hala istediği sonuçları alamamış kişiler, kendini eyleme geçiremeyenler, hayata karşı umut ve isteğini kaybetmeye başlayanlar, yaptıkları planlara uygun yamakta zorlananlar, kapasitesini tam olarak kullanmadığını düşünenler için yazılmıştır.
Kişisel, kurumsal ve ulusal düzeyde yoğun ve yaygın olarak atalet hali yaşadığımız bir gerçektir. Buna rağmen, Türkiye'de atalet hakkında şimdiye kadar hiçbir kitabın yazılmamış olması ilginçtir.

Bu kitap ataleti her yönüyle inceleyen ilk eserdir.
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:51
KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
9 Kasım 2007       Mesaj #42
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
yazarın ismini iblmiyorum aama

Sponsorlu Bağlantılar
kitabın ismi aklımda
tek başına bir ömmet
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
9 Kasım 2007       Mesaj #43
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Veda - Eski Şehirde Bir Konak

Osmanlı'nın son günleri?Eli kolu bağlanmış bir padişah?İşgal altında bir İstanbul?Ve? Esir şehirde bir konak? Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor. Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu.
Ne Kadar: 11.50 ytl
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:51
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Kasım 2007       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hssb kitap2
HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR.
Mümin Sekman


Her Şey Seninle Başlar, bir sosyal başarı kitabıdır. Kitabın içinde yerel ve evrensel örneklerle, başarısızlığın nasıl öğrenildiği ve başarılı olmanın nasıl öğrenilebileceği anlatılıyor. Kitabın temelindeki soru şu: Neden başarısızız, nasıl daha başarılı olabiliriz?

Her Şey Seninle Başlar, Türkiyede kendini geliştirme bilincini yaygınlaştırmayı ve kişisel gelişimin saygınlığını artırmayı amaçlıyordu. Bunda başarılı da oldu.

EN "BAŞARILI" BAŞARI KİTABI!

"Başarıyı öğreten kitap" olarak çıktığı yolda kitabın kendi başarı öyküsü de oluştu. 2 yılda 500.000 okura ulaşarak "en başarılı başarı kitabı" oldu. Çünkü Türkiyede bugüne kadar hiçbir kişisel gelişim kitabı bu kadar satmadı. Her şey seninle başlar, sadece kişisel gelişim değil eğitim ve psikoloji kategorilerinde de en çok satmış kitap oldu. Kitabın satış temposunun aynı hızda devam ediyor olması, "long seller" olacağının bir işareti kabul ediliyor
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:54
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
10 Kasım 2007       Mesaj #45
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Adı :GİZEMLİ MELODİ
Orjinal Adı :The Mission Song
Yazarı :JOHN Le CARRE
Türü :ROMAN
Çevirmen :Esat Ören

Babası İrlandalı bir Katolik misyoner, annesi ise Kongolu bir kabile reisinin kızı olan, Bruno Salvador, Doğu Kongo'nun Kivu Bölgesi'ndeki misyoner okulunda büyür. Ve sonra Roma'nın gizli çocukları olarak bilinen bir grup tarafından eğitilir. Birader Michael, onu Afrika dilleri çevirmeni olarak yetiştirir.

Dostları ve düşmanları tarafından "Salvo" diye tanınan Bruno, aldığı eğitim sayesinde kısa sürede ilerleyerek İngiliz gizli servisinin en başarılı isimlerinden biri olur. Bir İngilizle evli olan Salvo, aslında melez oluşu yüzünden gizliden gizliye karısının ailesi ve arkadaşları tarafından hor görülmektedir.
Kuzey Denizi'nde çok gizli birtoplantıya görevli olarak gönderilen genç adam, Batılı parababaları ve Doğu Kongo kabile reisleri arasında çevirmenlik yaparken ortada dönen birçok pis oyuna kulak misafiri olur. Bu arada, görevi sırasında tanıştığı Kongolu bir hemşire onun hayata bakışını değiştirerek unutmakta olduğu Kongolu köklerini hatırlatır. Ve Salvo tanık olduğu pis oyunlara alet olmamak için Kongolu vicdanını dinleyerek olan bitene karşı koyar. Ama ne yazık ki bedeli çok ağır olacaktır.

Gerilim, aşk ve zamanımızın komik alegorik öğeleriyle bezeli Gizemli Melodi, Salvo'nun Batı ikiyüzlülüğünden sıyrılarak Kongo'ya dönme düşlerini anlatıyor.






Kitap Adı :ON ÜÇÜNCÜ HİKAYE
Orjinal Adı :The Thirteenth Tale
Yazarı :DIANA SETTERFIELD
Türü :ROMAN
Çevirmen :Candan Selman

Margaret, anne ve babasıyla beraber yaşayan içedönük ve yalnız bir genç kızdır. İçten içe, doğumuyla ilgili çeşitli şüpheler taşımakta ve bunu anne ya da babasıyla paylaşmamaktadır. Margaret'in tüm bu iç hesaplaşmalar içinde en büyük uğraşısı, ölen ünlü insanların biyografilerini yazmaktır.

Sonunda, ünlü Vida Winter'dan aldığı davet mektubu hayatında yeni bir sayfa açar. Geçmişi karanlıklar ve çelişkilerle dolu olan kadın Margaret'ten kendisinin biyografisini yazmasını ister.

Vida ve Margaret'in geçmişlerine yaptıkları yolculuk, ikisinin de içindeki karanlığa ışık tutacaktır.

İki kadın, peşlerini bırakmayan hayallerle boğuşarak sonunda kendi gerçeklerine ulaşırlar.

On Üçüncü Hikaye, gotik öykülerle dolu başarılı bir ilk roman çalışması








Kitap Adı :SEVGİLİ SALAK GÜNLÜK 4 - HİÇBİR ŞEY YAPMA, ASLA!
Orjinal Adı :Dear Dumb Diary, Never Do Anything, Ever
Yazarı :JIM BENTON
Türü :ALTIN ÇOCUK KİTAPLARI
Çevirmen :Sevin Okyay

Sevgili Salak Günlük, Hudson Rivers'ı hatırlıyor musun (sınıfımdaki sekizinci en şirin oğlan)? Üzülerek bildireyim ki onun bir görme sorunu var. Bugün benimle konuşurken Yeni Saç Aksesuarımın Fevkaladeliği'ni fark edemediği gibi, Angeline'in yanından geçtiğini ve savrulan saçlarından fışkıran güzelliği de fark edemedi. Keşke o anın tadını daha fazla çıkarsaydım, ne var ki, Hudson'ın bu trajik durumuna üzüldüm, çünkü Angeline'i herkes fark eder.






Kitap Adı :ZİHNİN ŞİFRESİ
Orjinal Adı :
Yazarı :ETHEM KOCABAŞ
Türü :TOPLUM VE İNSAN DİZİSİ
Çevirmen :

Türkiye'nin geleceği bu şifrede saklı...

Kendinizi ve potansiyelinizi ne kadar biliyorsunuz?..

Benzersiz ve üst düzey potansiyele sahip olduğunuzu biliyor musunuz?..

Nöro Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Ethem Kocabaş, çocuğunuzun gelecekteki mesleğinin şifrelerini Zihnin Şifresi'nde açıklıyor.

"Bugün bilimsel çalışmalar göstermektedir ki bir insanın beyni 1,5 - 2 yaşları arasında maksimum sinaps bağlantısı seviyesine ulaşmaktadır. Bu nedenle bu yaş aralığından itibaren var olan sinaps bağlantılarının uygun çevresel ortamlarla desteklenmesi son derece önemlidir. Bu desteğin sağlandığı etkileşimlerden birisi de oyuncaklardır," diyor Ethem Kocabaş. Çocuğa sunulan ve oynamayı tercih ettiği oyuncağın onun zeka, merak alanı ve karakter özelliklerinin gelişimi üzerinde önemli etkileri var. Ethem Kocabaş'ın yazdığı Zihnin Şifresi'nin ana konusu da bu! Çocuğunu anne karnından itibaren bilinçli bir şekilde desteklemek ve ona yaşam boyu koçluk desteği vermek isteyen ebeveynler, meslek seçimi aşamasında olan gençler, mesleğinin zihin süreçleri açılımını keşfetmek isteyen çalışanlar, şirketlerin insan kaynakları ve eğitim departmanı çalışanları, eğitim bilimciler ve yöneticiler kitaptan en üst düzeyde yararlanabilecekler.

Zihnin Şifresi hangi sorulara cevap veriyor?

- Başarılı ve mutlu olacağım meslekler nelerdir ve bunu nasıl anlayabilirim?
- Mesleki başarılarımı nasıl üst düzeyde yaşayabilirim?
- Eğitimlerde bilginin eyleme dönüşmesini nasıl sağlayabilirim?
- Çocuğumun gelişimine anne karnından itibaren nasıl destek olabilirim?
- Çocuğumu keşfetmek için oyuncaklardan nasıl destek alabilirim?
- Okul öncesi eğitim hayatından itibaren çocuğuma eğitim yaşamında nasıl zihin koçluğu desteği verebilirim?
- Motivasyonu yaşamımda kalıcı olarak nasıl temin edebilirim?
- Ben aslında kimim ve bilmediğim ne özelliklerim var?

Ayrıca kitap da Ethem Kocabaş'ın mesleğinde Türkiye ve dünya çapında başarılara imza atmış çok sayıda bilim-sanat insanı ile gerçekleştirdiği paylaşımlara da yer veriliyor.

Zihnin Şifresi, kendi içinizde yapacağınız çok özel bir yolculuğu kapsıyor. Ethem Kocabaş, sizleri; kendinizi ve yaşamınızda değer verdiğiniz insanları keşfetmeye davet ediyor.
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:52
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Kasım 2007       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alfa Yayınevi
6. Baskı

Yayınlandığı dönemde büyük yankılar uyandıran , Doğan Cüceloğlu'ndan Cüneyt Ülsever'e kadar pek çok yazarın okurlarına tavsiye ettiği "Türk Usulü Başarı", Türkiye şartlarında yaşamak ve başarmak için çaba harcayan her insanın kütüphanesinde bulunması gereken bir başyapıt.

Dönemin Hürriyet yazarı Lütfü Tınç, Türk usulü başarı için şöyle diyor " sekman'ın kitabı kişisel başarı alanında yayınlanmış Amerikanvari komprime rehber kitapların karşısında yeni ve özgün bir alternatif"
Kitaplar için çok nadiren tavsiye yazısı veren Doğan Cüceloğlu ise şöyle diyor: " Mümin Sekman kitabında bizim insanımızın düşünüş ve davranışı üzerine ilginç gözlemler yapmış. Kitabın en çok üzerinde durduğum yönü, yüzde yüz yerli ve özgün olmasıdır. Başarı konusunda toplumumuzdaki araştırmalara yer vermesi, kitaba kaynak kitap niteliği vermektedir. Bu kitap konuyla ilgilenen öğretmenlere, ana babalara, ve özellikle yöneticilere yararlı bilgi ve gözlemler içermektedir
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:52
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
14 Kasım 2007       Mesaj #47
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Adı :BİRİNCİ MECLİS'TE MUHALİFLER
Orjinal Adı :
Yazarı :EMİN KARACA
Türü :KURTULUŞ SAVAŞI DİZİSİ
Çevirmen :

23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde; Mustafa Kemal Paşa'nın başını çekip lideri olduğu "Birin Grup"un işi, hiç de kolay değildi

Sayıları bir ara 120'ye kadar çıkan "İkinci Grup'un muhalefeti, özellikle Ağustos 1921'den başlayarak, "Başkomutanlık Kanunu"nun gizli oturumlardaki müzakerelerinde doruğuna çıkmıştı. Bir müzakerede, "İkinci Grup"un ikinci adamı konumundaki Mersin milletvekili Selahaddin Bey; "Paşa Hazretleri kesin zaferin kazanılacağına emin midirler?" sorusunu soruyordu.

Aynı kanunun dördüncü kez uzatılması müzakerelerinde, Karahisarısahip milletvekili Hulusi Bey, "Başkomutanlıkla sanki düşman mı koğduk?" diye hayıflanıyordu.

Mustafa Kemal Paşa ise; aynı gizli oturumda, kürsüde konuşurken kendisine sürekli sataşan, "İkinci Grup"un önderi Hüseyin Avni Bey'e, "Ne zır zır ediyorsunuz?" diye çıkışıyordu.

"Kuruluş Savaşı Kütüphanesi" dizisinin elinizdeki dokuzuncu kitabı "Birinci Meclis'te Muhalifler" Muvafıklarla Muhaliflerin 1920-1923 arasındaki sözlü şiddetli çatışmalarını gözler önüne seriyor


Kitap Adı :KAZA KURŞUNU
Orjinal Adı :Ricochet
Yazarı :SANDRA BROWN
Türü :ROMAN
Çevirmen :İpek Demir

Dürüst bir polisin en kötü düşmanı belki de vicdanıdır. Yanlış insana güvenmek ise ölümle yaşam arasındaki farktır.

Dedektif Duncan Hatcher gece yarısı Yargıç Cato Laird'in evine çağrılır. Çünkü yargıcın genç ve güzel karısı Elise hırsızlık yaparken yakaladığı adamı vurmuştur. Bu durum ona göre düpedüz nefsi müdafaadır.

Ne var ki Duncan, kadının anlattıklarından ve olayın meydana geliş şeklinden kuşkulanır. Ortada çelişkili bir durum vardır. Ona göre Elise Laird bu işi yalnızca kendini korumak için yapmamıştır ve bir şeyler gizlemektedir.

Öldürülen adamın Laidlerle ilişkisi olduğunu düşünen Duncan soruşturmalarını derinleştirdikçe meslek yaşamının tehlikede olduğunu anlar. Bu arada duygusal olarak da bir karmaşa içindedir. Çünkü bir cinayet zanlısı olan Elise Laird'e aşık olmuştur.

Onunla özel olarak görüşür ve genç kadının kocası hakkındaki inanılmaz suçlamalarını öğrenir.

Duncan tereddüt içinde kalır. Ya Elise'nin anlattıkları doğruysa?

Bu işte, Ölümcül Suçlar Kralı Robert Savich'in parmağı vardır ve tüm olayların gerisinde bir suç ortaklığı söz konusudur.

Ve sonra Elise ansızın ortadan kaybolur.

Kaza Kurşunu'nun kurgusundaki şaşırtıcı gelişmeleri yürek hoplatan gerilimle birleştirip heyecanlı bir öykü yaratmayı ancak Sandra Brown gibi usta bir yazar yapabilir




Kitap Adı :ÖLÜMLE RANDEVU
Orjinal Adı :Appointment With Death
Yazarı :AGATHA CHRISTIE
Türü :KLASİK POLİSİYE ROMANLAR
Çevirmen :Gönül Suveren

Petra'nın sarp kayalıklarının tepesindeki şişmiş ceset, iğrenç bir Buda heykeline beziyordu. Bayan Boynton'un bileğindeki minik iğne izi onun cinayete kurban gittiğini gösteren tek kanıttı.

Cinayetin 24 saat içinde çözülmesi gerekiyordu. Hercule Poirot, Kudüs'te kulak misafiri olduğu sözleri anımsadı. "Onun bir an ölmesi gerek, anlıyorsun değil mi?" Bayan Boynton, Poirot'nun tanıdığı en iğrenç kadındı...
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:53
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Kasım 2007       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Severler / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap)


Kukla
Ahmet Ümit




"Kukla", Türkiye’nin yakın tarihine damgasını vuran Susurluk Olayı'ndan yola çıkan bir roman. Ahmet Ümit işlenmesi zor bir konuyu ele almış; ancak Türkçesinin zenginliği, usta işi kurgusu ve yarattığı gerçekçi karakterlerle önemli bir eser ortaya çıkarmayı başarmış.
Romanın ana kahramanı alkolik bir gazeteci.
Okuyucu bu kahraman rehberliğinde sayfalar arasında ilerledikçe Susurluk’un üzerindeki sisin de aralandığını fark ediyor.


Ahmet Ümit
Ahmet Ümit 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında Moskova’da Sosyal Bilimler Akademisi’nde eğitim gördü. İlk şiiri "Adam Sanat"ta çıktı. Şiir, öykü ve yazılarını "Adam Sanat", "Yine Hişt", "Öküz" ve "Cumhuriyet Kitap" dergileri ile "Yeni Yüzyıl" gazetesinde yayımladı. İlk kitabı "Sokağın Zulası" bir şiir kitabıydı ama Ümit, Türk edebiyatındaki ününü polisiye roman türünde verdiği eserlerle elde etti.
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:53
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
22 Kasım 2007       Mesaj #49
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye Kavşağı

Bu yağmurlu havalarda haftasonu en iyisi evde kitap keyfi diyorsanız size önerimiz Art Studio Yayınları'ndan yeni çıkmış olan Türkiye Kavşağı adlı kitaptır. 12-15 Kasım tarihlerinde Fransa'da düzenlenen "Kültürel Buluşma" adlı etkinlikte yer almış yedi Türk fotoğrafçının Türkiye fotoğraflarının sergilendiği kitapta Türkiye'yi yedi farklı bakış açısından görmek mümkün. Hem sanata hem de edebiyata doyuran kitabın fiyatı ise 23,15 ytl.
Ne Kadar: 23,15 ytl
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:53
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2007       Mesaj #50
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nihat Genç


Köşe yazılarıyla, kitaplarıyla, televizyon konuşmalarıyla, kürsü performanslarıyla “aşmış insan” şovları yapanların yıpratma alanında yaşıyoruz. Onlar her şeyi aşmışlardır; ateşi, öfkeyi, küfürü... Şov öylesini gerektirirse, -amatörlüğü de aşmışlar ya- en klas biçimde öfkeli, ateşli insan görüntüsü de çizebilirler tabii. Böylece, “aşmış” olmanın aşama yaptırıcı gücünü daha bir derinden hissederler. Lakin, ortak bir insanlık kaderi ya da ortak bir ülke kaderi olarak bakıldığında, tarih, o tür aşamalarla haysiyet, omurga sahibi olma, gelişme, paylaşma vb. şeyler arasındaki ters etkileşimi anlatır. Tarihi de “aşmış insanlar”dan okumuyor, dinlemiyorsanız tabii...
O zaman tarih öfkelendirir, “ateş yapar” ki, öfkenin ve ateşin böylesinde doğallık vardır, haysiyet vardır, “ne mutlu henüz aşamamış olanlara”nın gizli huzuru vardır... Köpekleşmenin Tarihi’nde derlenen Nihat Genç yazılarının sert iklimi, geniş tarih perspektifi, derinliği de işte bu doğallıkla, haysiyetle, gizli huzurla açıklanabilir belki. “... bin yılın doymak bilmeyen beleşçe yaşanmış o şevki, haksızca yaşanmış o saadet”, günümüzün henüz aşamamış olanlarına “daha alçak bir bataklık olabilir mi?” diye sorduruyorsa... Köpekleşmenin Tarihi çok “uygun” bir kitap adı; Nihat Genç de, aşamamışlığı gibi, çok “uygunsuz” bir yazar ki... Bugünü de kapsayan tarih, asıl böylelerinden okunmalı, dinlenmeli...
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:53

Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
7 Mart 2017 / ThinkerBeLL Bilgisayar
9 Kasım 2012 / karayel Edebiyat
17 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap