Arama

Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız - Sayfa 20

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 12 Kasım 2014 Gösterim: 79.930 Cevap: 253
blaxoul - avatarı
blaxoul
Ziyaretçi
30 Eylül 2008       Mesaj #191
blaxoul - avatarı
Ziyaretçi
Herkese merhaba Msn Happy Siteye yeni üye oldum. Konuyu araştırırken siteyle karşılaştım. Lise 3. sınıf öğrencisiyim, son sınıfı Japonya'da okumak gibi bir takıntı edindim kendime bu aralar Msn Grin. Yanlış anlamadıysam forumda Japon yada Japonya'da yaşayan Türkler ( yada ikisi birden Msn Grin) var, sorum onlara aslında. Lise dahilinde Türkiye'den Japonya'ya öğrenci gönderilen bir öğrenci değişim programı yada bir burs var mı? Lise öğrenci değişim programlarından en bilineni AFS, ama onda da Japonya'dan öğrenci alıyoruz ama yollamıyoruz. Bu arada çok iyi derece İngilizce biliyorum. Halen temel Japonca kursuna devam etmekteyim.

Sponsorlu Bağlantılar
Cevaplarınız için şimdiden teşekküler Msn Happy
watashiha koukouwo nihonni naraitai yo ^^
rosaa - avatarı
rosaa
Ziyaretçi
26 Ekim 2008       Mesaj #192
rosaa - avatarı
Ziyaretçi
erika sana özel mesajda yolladım ama benim japon saray müziği (gagaku) hakkında bilgi almam gerek beni bu konuda bilgilendirebilirmisin çok acil şimdiden teşekkür ederimMsn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
lambacı - avatarı
lambacı
Ziyaretçi
26 Ekim 2008       Mesaj #193
lambacı - avatarı
Ziyaretçi
ben antalyada yım ben kurs veren burada bulabileceğim yer var mı
uzay adamı - avatarı
uzay adamı
Ziyaretçi
29 Ekim 2008       Mesaj #194
uzay adamı - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar orta düzeyde ingilizce biliyorum. ingilizcemi geliştirirken ek bir dil de öğrenmekte istiyorum. yıllardır hayalim japonca öğrenmekti

fakat son bir kaç gündür internetten araştırma yaptım. çince öğrenmenin japonca öğrenmekten daha iyi olacağını savunanlar var. gerekçede çincenin aslında japoncanın kökeni olduğu çince öğrenen kimse japoncayı kolay öğrenir deniliyor ayrıca çincenin sayıca japoncadan daha çok konuşulduğu, gelecekte japoncayı geçeceği için japoncada zaman harcamamak gerektiğini yazmışlar.

bunların aksine japonların çinlilerden daha kibar ve japoncanın az konuşulsa dahi daha kullanışlı olduğu yazılmış

başka bir sitede birisi şöyle yazmıştı" japonlar bile çocuklarına çince öğretmek istiyor" bu çok değşik geldi.

1. sorum şu: beni bu karmaşadan kurtaracak bu konularda bilgili biri bir açıklama yaparsa çok sevinirim sevinirim

2. sorum: japonca yı bazı sitelerde ders şeklinde vermişler oradan düzenli takip ederk az da olsa öğrenilebilirmi? böyle sitelerin link verirseniz çok iyi olur

3. sorum: çok uzattım japonca? çince? hangisi geleceğe dönük ve kullanım açısından daha iyi bir seçim olur

yorumlarınız bekliyorum
MomoMilla - avatarı
MomoMilla
Ziyaretçi
12 Aralık 2008       Mesaj #195
MomoMilla - avatarı
Ziyaretçi
buna ben cevap verebilirim cunku bende daha once bunla karsilastim
cince japoncadan fazla konusulmasına ragmen japonca gelecekte en cok kllanilicak diler arasina giriyorki bu dillern arasinda ispanyolcada var.Cince japoncaya gore daha karmaşık ve zor bir dildir ayrıca çinceyi ogrendikten sonra japoncayı kolay grenemezsin tamam bazı kanjiler benzer ama konusma şekli çok farklıdır.ve bu sitede de ders bulabilirsin yada akiko takano- ayşe nur tekmen'in Japonca dil bilgisi kitabını alabilirsin.
umarım yardım edebildim
Blackblood - avatarı
Blackblood
Ziyaretçi
14 Aralık 2008       Mesaj #196
Blackblood - avatarı
Ziyaretçi
Ya şu japon müzikleri var ya hani küçük japon kızları söylüyormuş gibi hep aradım bu tür müziklerden ama bulamadım var mı böle grup şarkı faln Msn Happy

Ayrıca sormam gereken bişi daha var. Yabancı dil öğrencisiyim ve japon dili ve edebiyatı okumayı düşünüyorum bazıları ispanyolca öğren japoncada bişi yok desede japonca bana çok çekici geliyor üstelik geleceği olan bir dil olduğunu düşünüyorum ülkemizdede fazla japonca bilen insan olmadığını düşünürsek bence güzel. Birde bilen birinden duysak...
MomoMilla - avatarı
MomoMilla
Ziyaretçi
19 Aralık 2008       Mesaj #197
MomoMilla - avatarı
Ziyaretçi
Ayumi Hamasaki,Utada Hikaru Aiko gibi bulabilirsin
Blackblood - avatarı
Blackblood
Ziyaretçi
22 Aralık 2008       Mesaj #198
Blackblood - avatarı
Ziyaretçi
Çok teşekkürler çok işime yaradı saol Msn Wink Okulda yapacağım japonya sunumuna arka fon arıyordum şarkı bulamamıştım doğru düzgün.
Blackblood - avatarı
Blackblood
Ziyaretçi
25 Aralık 2008       Mesaj #199
Blackblood - avatarı
Ziyaretçi
Flood olcak ama önceki mesajda düzenleme seçeneğini göremedim. Yoksa oraya ekliyecektim.

Alıntı
KettoKero adlı kullanıcıdan alıntı

burdan japonyaya 16 yada birazcik daha uzun bi sattte gidiliyo
vize istemio olmasi lazim
ama ogrenci veya gezi icinse istemio
japonyada uzun sureli kalmak icin istio

Peki ben lise 3 öğrencisiyim yaz tatilinde ziyaret için gideceksem hiç bi işlem yapılmıyor mu yada vize gerekmiyor mu? öyleyse gitmeyi düşünebilirim.
blaxoul - avatarı
blaxoul
Ziyaretçi
28 Aralık 2008       Mesaj #200
blaxoul - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı

Flood olcak ama önceki mesajda düzenleme seçeneğini göremedim. Yoksa oraya ekliyecektim.

Peki ben lise 3 öğrencisiyim yaz tatilinde ziyaret için gideceksem hiç bi işlem yapılmıyor mu yada vize gerekmiyor mu? öyleyse gitmeyi düşünebilirim.

Benim bildiğim kadarıyla 3 ay vizesiz bulunabiliyordun, ancak geçen hafta bir Japon arkadaşımla sohbet ederken, bunun kaldırılmış olabilceğini söyledi. (Türkiye'den giden Kürtler, cıngar çıkarıp oraya yerleşmeye başlamışlar.) Tabii en kesin bilgiyi konsolosluktan edinebilirsin.

Bu arada, eğer İngilizcen'e güvenip gitmeyi düşünüyorsan tekrar düşün, çünkü İngilizcenden şüphe edersin Msn Grin