Arama

Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız - Sayfa 21

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 12 Kasım 2014 Gösterim: 79.847 Cevap: 253
kyox - avatarı
kyox
Ziyaretçi
29 Aralık 2008       Mesaj #201
kyox - avatarı
Ziyaretçi
Selam ben 2 haftalığına Tokyo'yu gezmeye gitmiştim 2 sene önce bir arkadaşımla beraber. İngilizcemiz çok iyi ama ne yazık ki japonlar ingilizce bilmiyorlar, onların için çok zor bir dil olduğunu biliyorum. Konuşabildiğimiz tek ingilizce bilen japon Edo müzesinde yalnızca 1 kız dı Msn Happy oda danışma olduğu için. İngilizcenize kesinlikle güvenmeyin. Yanınıza türkçe, japonca sözlük alın ve biraz gramer bilginiz olsun. derdinizi anlatmakta zorluk çekmezsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Bunlar benim pratik japonca notarım.
dilbilgisiak1

eylemlb9

Kolay gelsin
NinjaNejat - avatarı
NinjaNejat
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #202
NinjaNejat - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba bende yeni kaltılanlardanım. Doğrusu bu kadar geniş Japonya'yla ilgili içeriğe rastlamak beni şaşırttı. Ama güzel. Bu Japonya kısmıyla pek içli dışlı olucaz yakında. Bir iki sene içinde japonca dersleri almaya başlayacağım. Geçen yaz bir miktar karıştırdım nasıl öğrenebilirim diye birçok döküman elime geçti. hepsi ingilizceden japonca öğretiyor. Benim kanaatim Japonca'yı Türkçe'den öğrenmek çok daha kolay.

Sponsorlu Bağlantılar
Benim bi sorum; Hiragana ile Katakana arasındaki fark nedir. yani bir yazı okumak istediğimde hangisiyle ne kadar karşılaşacağım, genel olarak nerede kullanıldıkları, ne için kullanıldıkları, farkları.

Şimdiden çok teşekkürler.
Birde Biraz konu dışı ama beni Japonca öğrenmek için daha istekli yapan izlediğim animelerdi.
Bana One Piece'e benzer birkaç anime önerebilir misiniz? Biliyorum sizde anime seviyorsunuz.
yusufbugra7676 - avatarı
yusufbugra7676
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #203
yusufbugra7676 - avatarı
Ziyaretçi
hiragana japon kökenli kelimeleri yazmak için kullanılır
örnek =ev
katakana ise yabancı kelimeleri yazmakta kullanılır.
örnek=uçak
blaxoul - avatarı
blaxoul
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #204
blaxoul - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yusufbugra7676 adlı kullanıcıdan alıntı

hiragana japon kökenli kelimeleri yazmak için kullanılır
örnek =ev
katakana ise yabancı kelimeleri yazmakta kullanılır.
örnek=uçak

iyi sallamışsın. uçağın kanjisi bile var ne katakanası Msn Grin

NinjaNejat, bir yazı okumak istediğinde kanji dışında pek bir alfabeyle karşılaşmayacaksın. Ekler için hiragana, yabancı sözcükler içinse katakana göreceksin genellikle.
yusufbugra7676 - avatarı
yusufbugra7676
Ziyaretçi
6 Ocak 2009       Mesaj #205
yusufbugra7676 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
blaxoul adlı kullanıcıdan alıntı

iyi sallamışsın. uçağın kanjisi bile var ne katakanası Msn Grin

NinjaNejat, bir yazı okumak istediğinde kanji dışında pek bir alfabeyle karşılaşmayacaksın. Ekler için hiragana, yabancı sözcükler içinse katakana göreceksin genellikle.

evet örnekleri sallamıştımMsn Grin
ama yazdığımı sende doğruladınMsn Grin
ama şu kanji ezberlemek sorun 3000 e yakın kelimeMsn Surprised nasıl ezberleniz bilememMsn Grin
bluetooth212 - avatarı
bluetooth212
Ziyaretçi
6 Ocak 2009       Mesaj #206
bluetooth212 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
kyox adlı kullanıcıdan alıntı

Selam ben 2 haftalığına Tokyo'yu gezmeye gitmiştim 2 sene önce bir arkadaşımla beraber. İngilizcemiz çok iyi ama ne yazık ki japonlar ingilizce bilmiyorlar, onların için çok zor bir dil olduğunu biliyorum. Konuşabildiğimiz tek ingilizce bilen japon Edo müzesinde yalnızca 1 kız dı Msn Happy oda danışma olduğu için. İngilizcenize kesinlikle güvenmeyin. Yanınıza türkçe, japonca sözlük alın ve biraz gramer bilginiz olsun. derdinizi anlatmakta zorluk çekmezsiniz.

Bunlar benim pratik japonca notarım.
...

Kolay gelsin

nihayet ga edatını anlayabildim. çok teşekkür ederim
kyox - avatarı
kyox
Ziyaretçi
10 Ocak 2009       Mesaj #207
kyox - avatarı
Ziyaretçi
Yeni öğrendiklerimle beraber eski notlarımı daha anlaşılır olması için revize ettim. Buyrun.

Action anime önerisi olarak; Naruto, Bleach, Samurai Kenshin, Samurai deeper Kyo öneririm..

eylemex7

durumps7
Not: yukarda -kunai eki eksik yazılmış Samunai olmuş doğrusu Samukunai.
mehmetmert - avatarı
mehmetmert
Ziyaretçi
8 Şubat 2009       Mesaj #208
mehmetmert - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar daha önce sorulmuş olabilir ama affınıza sığınarak soruyorum ben kesinlikle japonca eğitimine başlıyıcam ama nerden ve nasıl başlamalıyım kesinlikle bir kursa gitmeliyim ve ne kadar sürer çat pat konuşmaya başlamam şimdiden teşekkür ederim
bluetooth212 - avatarı
bluetooth212
Ziyaretçi
10 Şubat 2009       Mesaj #209
bluetooth212 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
mehmetmert adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar daha önce sorulmuş olabilir ama affınıza sığınarak soruyorum ben kesinlikle japonca eğitimine başlıyıcam ama nerden ve nasıl başlamalıyım kesinlikle bir kursa gitmeliyim ve ne kadar sürer çat pat konuşmaya başlamam şimdiden teşekkür ederim

konuşmanın çok fazla uzun süreceğini sanmıyorum ama kanji alfabesini öğrenmen uzun süre alabilir(5 yıl falan). Ankara'da Türk Japon Vakfı'nda eğitimini alabilirsin. 5 yıl sürüyor eğitimi. Maalesef Türkiye'de gerçekten Japonca'yı öğreten yer az. İzmir'de oturuyorum. 2nci seviyenin sonrasını öğreten bir eğitim merkezi bulamadım. Ve çoğu kurs yerinde kanji eğitimi vermiyorlar (eğitimi alan kişinin onları ezberleyemeyeceğini düşüyorlar ve hiç bahsetmiyorlar böyle bir alfabenin olduğunu). Ayriyetten Japonca'da hitaplara göre farklı konuşma şekilleri var ve bunları da öğretmiyorlar. Bu yüzden kurs yeri seçerken iyi dikkat et.
Hannya - avatarı
Hannya
Ziyaretçi
10 Şubat 2009       Mesaj #210
Hannya - avatarı
Ziyaretçi
Selamlar, yazdıklarınızı okudum da, malesef ne İstanbul ne İzmir ne de Ankara'da kanji veya keigo gibi japoncanın temel öğeleri öğretilmiyor. Sadece 3 üniversitenin japonca bölümlerinde ayrıntılı eğitim var, o da sadece kendi öğrencilerine, yani dil kursu olarak değil. Temel japoncayı öğrenmekle tatmin olmayanlar, genelde Japonya'da birkaç yıl yaşayıp Türkiye'ye geri dönmüş Türklerden ya da Türkiye'de yaşayan Japonlardan özel ders alıyorlar. Türkiye'de japonca kaynak da yok denecek kadar az malesef. Yurt dışından kitap getirterek kendi çabasıyla ilerliyor ilgilenenler.