Arama

Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız - Sayfa 22

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 12 Kasım 2014 Gösterim: 79.847 Cevap: 253
blaxoul - avatarı
blaxoul
Ziyaretçi
12 Şubat 2009       Mesaj #211
blaxoul - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
bluetooth212 adlı kullanıcıdan alıntı

konuşmanın çok fazla uzun süreceğini sanmıyorum ama kanji alfabesini öğrenmen uzun süre alabilir(5 yıl falan). Ankara'da Türk Japon Vakfı'nda eğitimini alabilirsin. 5 yıl sürüyor eğitimi. Maalesef Türkiye'de gerçekten Japonca'yı öğreten yer az. İzmir'de oturuyorum. 2nci seviyenin sonrasını öğreten bir eğitim merkezi bulamadım. Ve çoğu kurs yerinde kanji eğitimi vermiyorlar (eğitimi alan kişinin onları ezberleyemeyeceğini düşüyorlar ve hiç bahsetmiyorlar böyle bir alfabenin olduğunu). Ayriyetten Japonca'da hitaplara göre farklı konuşma şekilleri var ve bunları da öğretmiyorlar. Bu yüzden kurs yeri seçerken iyi dikkat et.

İzmir'de Tömer var. Her şeyiyle öğretiyorlar. Kanji'den tut, konuşma dili ve resmi dile kadar. 12 kuru da bitirince, diploma alıyorsunuz. Eğer ilginiz varsa biraz daha çalışıp Japonca yeterlilik sınavı Noruyoku Shiken 2'yi alabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Blackblood - avatarı
Blackblood
Ziyaretçi
16 Şubat 2009       Mesaj #212
Blackblood - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Hannya adlı kullanıcıdan alıntı

Selamlar, yazdıklarınızı okudum da, malesef ne İstanbul ne İzmir ne de Ankara'da kanji veya keigo gibi japoncanın temel öğeleri öğretilmiyor. Sadece 3 üniversitenin japonca bölümlerinde ayrıntılı eğitim var, o da sadece kendi öğrencilerine, yani dil kursu olarak değil. Temel japoncayı öğrenmekle tatmin olmayanlar, genelde Japonya'da birkaç yıl yaşayıp Türkiye'ye geri dönmüş Türklerden ya da Türkiye'de yaşayan Japonlardan özel ders alıyorlar. Türkiye'de japonca kaynak da yok denecek kadar az malesef. Yurt dışından kitap getirterek kendi çabasıyla ilerliyor ilgilenenler.

3 üniversite derken bunlar nerde biri kayseride biri ankadara öteki nerde? ben ankaradakine gitmeyi düşünüyorum ama başka biyerdede varsa düşünebilirim.
Sponsorlu Bağlantılar
Barque - avatarı
Barque
Ziyaretçi
16 Şubat 2009       Mesaj #213
Barque - avatarı
Ziyaretçi
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ( ÇOMÜ ) 'de Japonca Öğretmenliği var. Bence oraya gitmek daha mantıklı hem hocaların çoğu yabancı hem de Çanakkale'de Japon turist sayısı fazla olduğu için pratikle geliştirme şansın daha fazla. Şahsen ben seneye öss ye giricem ve yabancı dil öğrencisiyim. Kısmetse Japonca Öğretmenliği istiyorum.
Blackblood - avatarı
Blackblood
Ziyaretçi
18 Şubat 2009       Mesaj #214
Blackblood - avatarı
Ziyaretçi
Ama ben japonca öğretmenliği istemiyorum Msn Confused Diğer saydıklarım öğretmenlik değil dimi?
blaxoul - avatarı
blaxoul
Ziyaretçi
18 Şubat 2009       Mesaj #215
blaxoul - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı

Ama ben japonca öğretmenliği istemiyorum Msn Confused Diğer saydıklarım öğretmenlik değil dimi?

Ankara Üniversitesi'ndeki dil ve edebiyat bölümü. Ama dil edebiyat mezunları da öğretmenlik yapabiliyor.
Blackblood - avatarı
Blackblood
Ziyaretçi
22 Şubat 2009       Mesaj #216
Blackblood - avatarı
Ziyaretçi
Peki japon dil ve edebiyatı mezunları neler yapabilir. İş imkanları yani?
bluetooth212 - avatarı
bluetooth212
Ziyaretçi
11 Mart 2009       Mesaj #217
bluetooth212 - avatarı
Ziyaretçi
çevirmenlik yapabilirsin. Japonca dil eğitimi verebilirsin. başka da bişi olmaz sanırım
blaxoul - avatarı
blaxoul
Ziyaretçi
12 Mart 2009       Mesaj #218
blaxoul - avatarı
Ziyaretçi
ek olarak rehberlik yapabilirsin. diğer turistlerin aksine japonlar yılın her ayı burada olabiliyorlar.
MeGeYiL - avatarı
MeGeYiL
Ziyaretçi
1 Mayıs 2009       Mesaj #219
MeGeYiL - avatarı
Ziyaretçi
Lise 1 e gidiyorum. Seneye yabancı dil öğrencisi olacağım. İngilizcem iyi. Son zamanlarda Japonca'ya sardım. Bir Japonca eğitim seti aldım. Gayet de güzel öğrenebiliyorum setten.( Arada bi anlamadığım ekler oluyordu, onları da bu sitede buldum Msn Happy.)

Sorum, eğitim setim Latin aflabesinde(sanırım adı " Roomaji "ydi)öğretiyor. Ben o setten çalışabildiğim kadar çalışsam. Sonra Katagana'sını, Hiragana'sını , Kanji'sini öğrensem, bir sorun olur mu ?

Türkçe bilmek de çok kolaylaştırıyor Japonca grammerini öğrenmeyi. Msn Happy İngilizce de kelimeleri...
MeGeYiL - avatarı
MeGeYiL
Ziyaretçi
3 Mayıs 2009       Mesaj #220
MeGeYiL - avatarı
Ziyaretçi
Ve "o" ile "wo" eki arasındaki fark nedir? Veya "o" diye bir ek var mıdır? Msn Grin