Arama

Bursa - Gemlik - Celâl Bayar Anadolu Lisesi

Güncelleme: 12 Eylül 2008 Gösterim: 10.203 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Celâl Bayar Anadolu Lisesi

1991

Sponsorlu Bağlantılar
OKULUMUZ

Gemlik Celâl Bayar Anadolu Lisesi, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 05.09.1991 gün ve 503.E.Ö.Ö.İş.Fen.91/21244 sayılı makam onayı 1991-1992 öğretim yılında öğretime başlamıştır. İlk olarak Gemlik Lisesi binasında bir yıl, ikinci olarak Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında iki yıl, üçüncü olarak Cumhuriyet İlköğretim okulu binasında üç yıl olmak üzere ilk 7 yıl farklı okullarda eğitim ve öğretime devam etmiştir. Okul inşaatının tamamlanması üzerine 1997-1998 eğitim ve öğretim yılında kendi binasına taşınmış ve bu tarihten itibaren okul idaresinin Okul Aile Birlikleriyle yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda okulun iç donanımı en güzel şekilde tamamlanmıştır. Okulumuzun sahip olduğu seviyeye gelmesinde okul yönetiminin,öğretmenlerinin ve velilerin katkıları büyüktür.
Okulumuz özellikle kendi binasına taşındığı günden beri her geçen gün artan eğitim kalitesi ve sahip olduğu fiziki yapı ve gelişen donanımlarıyla gerek ilçemizin gerekse Bursa ilimizin en seçkin okulları arasında yer almıştır.
Okulumuzun ÖSS’de her zaman Bursa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yer almıştır. 2006 ÖSS’de 429 Anadolu lisesi arasında 57. olmuş ve her yıl Bursa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yer almayı başarmıştır.
Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi ÖSS sonuçlarında elde ettiği bu başarılarının yanı sıra kompozisyon,şiir ve genel kültür gibi kültürel yarışmalar ile futbol, voleybol, basketbol ve kros gibi spor dallarında ilçe ,il ve Türkiye çapında elde ettiği dereceler,müzik organizasyonlarındaki başarıları,yıl içerisinde okul salonunda tertiplediği çok sayıdaki toplantı ve seminerler, sene sonunda sahneye konulan müzik ve şiir dinletileri,ülkemizin en seçkin üniversitelerine ve tarihi mekanlara düzenlenen gezileri,okul içinde düzenlenen bilim,teknoloji ve resim sergileri,sınıflar arası yapılan spor karşılaşmalarıyla sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerin içerisinde de başarıyla yer almaktadır.
Okulumuzun bu tarzdaki faaliyetlerine örnek olması açısından sadece 2006/2007 eğitim-öğretim döneminde elde ettiği bazı başarıları ve etkinliklerini kısaca şöyle sıralayabiliriz.
1)2007 Yılında Yerel Gündem 21’in düzenlediği "Kentimiz Geleceğimiz" yarışmasında 92 lise arasından Bursa Üçüncülüğü
2)2007 Yılında Özlem Aris Turgut Özal konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birinciliği.
3)2007 Liseler Arası Satranç Turnuvası Gemlik İlçe Birinciliği
4) 2007 Liseler Arası Voleybol Müsabakaları Bursa İl İkinciliği
5)2007 Masa Tenisi Bursa Beşinciliği
6)2007 Kız Voleybol Takımı Bursa Dördüncülüğü
7)2007 Sinem Korkmaz,Liseler Arası Müzik Yarışması En iyi kız solist Bursa İkincisi
8)2007 Koray Karbay, Bursa’da Liseler Arası Müzik Yarışması En İyi Enstrümanist Ödülü
9) 2007 Liseler Arası Müzik Yarışması ‘En iyi Orkestra’ dalında Bursa Dördüncülüğü
10 )2007 Tunahan Yıldız, Bocce Türkiye Sekizinciliği
11)2007 Liseler Arası Bilgi Yarışması Gemlik İlçe Birinciliği
12)2007 Liseler Arası Futbol Turnuvası Gemlik İlçe Birinciliği
13)Özlem Aris Siz Belediye Başkanı Olsaydınız Konulu Kompozisyon yarışmasında İlçe Birincisi
14)2007 Özlem ARİS: "Kadın" Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe Birincisi
15)2007 Havva Nur Kara : Atatürk ve Gençlik Konulu Komp.Yarışması İlçe Birincisi
16)2007 Didem AKAR: ‘ Kadın" Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe İkincisi
17)2007 Esra CANKURT :Verem Savaş Derneğinin açmış olduğu Komp.Yarışması Birincisi
18) 2007 Didem AKAR :‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu Komp.Yarışması İlçe Birincisi
19) 2007 Merve DEDE: İstiklal Marşını güzel okuma Yarışması İlçe Birincisi
20)2007 Özge AY ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe İkincisi
21) 2007 Didem AKAR ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe Üçüncüsü
22)2007Zeynep DUYAR ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe Dördüncüsü
23) 2007Ayşe KÜÇÜKKUŞ ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe Beşincisi
DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ
Okulumuz tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen Atatürk’ün Doğumunun 125.Yılı nedeniyle hazırlanan program,
Şiir ve Müzik Şölenimiz-,Okulumuz salonunda tertiplenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programımız Anma Prog.
Proje hazırlama,Bilim,Teknoloji ve Resim sergimiz-
Diyarbakır’daki 100 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardım organizasyonu-
Bursa,İstanbul,İzmir,Çanakkale,Ankara,İznik,Uludağ ve Eskişehir gezileri
ODTÜ,İTU,İstanbul Ünv.,Dokuz Eylül,Ege,Eskişehir,Galatasaray ve Gazi üniversitelerinin yerinde tanıması
Bursa’da yapılan Müzik Yarışmasına 170, Kitap Fuarına 150, Bilgi Yarışmasına90 öğrenci ile katılımın sağlanması-
Okulumuzda Meslek Tanıtım,Trafik Eğitimi,Uyuşturucunun Zararları, Sivil Savunmanın Önemi, ve 3.,Cumhurbaşkanı Celal
Bayar gibi seminer ve toplantıların düzenlenmesi
Okulumuzun etkinlikleriyle ilgili yerel basında 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında 72 haber yayınlanmıştır.
2007-2008 öğretim yılı itibarıyla 4 idareci, 37 öğretmen, 1 sözleşmeli memur ve Okul Aile Birliği tarafından çalıştırılan 4 personel ve 576 öğrenci ile eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.