Ziyaretçi
TARİHÇEMİZ :
Sponsorlu Bağlantılar
ŞİLE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ TARİHÇESİ
Şile Anadolu öğretmen Lisesi 16/02/2007 tarihli ve B.08.0.ÖEG.0.13.02.01/26/712 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı oluru ile 2007/2008 öğretim yılında hizmete açılmıştır.
Bakanlık Tarafından 2 Şube (60 Kişilik Öğrenci) kontenjanı verilmiştir. 2007/2008 Eğitim Öğretim yılında 6 Öğretmen, 8 Kız, 46 Erkek Öğrenci İle Eğitim öğretime başlamıştır.
Şile İMKB 50. Yıl Çok Programlı Lisesinin 2 Şubesinde Eğitim Öğretime başlanmıştır. Okulumuzun Derslik, Pansiyon ve İdari Binası Hayırsever Vatandaşımız Ali Osman KEÇİCİ tarafından yaptırılmaktadır.
2008/2009 Öğretim Yılı kendi binasına taşınması planlanmıştır.
Bakanlık Tarafından 2 Şube (60 Kişilik Öğrenci) kontenjanı verilmiştir. 2007/2008 Eğitim Öğretim yılında 6 Öğretmen, 8 Kız, 46 Erkek Öğrenci İle Eğitim öğretime başlamıştır.
Şile İMKB 50. Yıl Çok Programlı Lisesinin 2 Şubesinde Eğitim Öğretime başlanmıştır. Okulumuzun Derslik, Pansiyon ve İdari Binası Hayırsever Vatandaşımız Ali Osman KEÇİCİ tarafından yaptırılmaktadır.
2008/2009 Öğretim Yılı kendi binasına taşınması planlanmıştır.
Vizyonumuz Türk Milli Egitiminin amaçlari isiginda: dünü, bugünü ve gelecegi bütünlestirerek lider ögretmen olma idealini yasatacak ve degisime açik özgün, etkili ve nitelikli bir Anadolu Ögretmen Lisesi ailesi olusturmaktir.
Misyonumuz Ögrencilerimiz; bireysel yeteneklerini dikkate alarak ögrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarini, çevresiyle iyi ve olumlu iletisim kuracak davranislari kazanmalarini, olaylara çok yönlü ve tarafsiz bakabilmelerin, çagin gelisen ihtiyaçlarina cevap verebilecek beceriler kazanmalarini, gelisen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerini yani sira ekip çalismalarina yatkin bireyler olmalarini saglamaktir.
İlkelerimiz İnaniyoruz ki:
Atatürk ilke ve inkilâplarini esas alan, milli ve manevi degerine bagliyiz.
Dilimize sahip çikar, Türkçeyi dogru ve etkili kullaniriz
Biz farkliyiz, yetenekli, enerjik, coskulu ve üretkeniz.
Bilgiyi üreten, bilgiye ulasan, bilgiyi kullanan bireyleriz
Ögrenciyle egitim ve ögretim sürecinin merkezindeyiz.
Güven ve sevgi ortami hazirlariz.
Degisimin ve sürekli gelismenin önemine inaniriz.
Ögrenci, veli ve toplum beklentilerine odakli çalisiriz.
Her konuda, düsündügünü söyleyebilen bunlari savunan, yasami sorgulayabilen, çesitli görüs ve davranislari elestirebilen bireyler olabilmeleri için birikim kazanmalarina ortam hazirlanir.
Iyi bir egitim için ögrenciler arasindaki bütünlesme kadar çesitliligini gerektirir. Farkliligimizin bilincindeyiz ve bunlarin birer zenginlik kaynagi olduguna inaniyoruz. Birbirimizi anliyor, farkliliklari ve görüs ayriliklarini zenginlik olarak kabul ediyoruz.
Dilimize sahip çikar, Türkçeyi dogru ve etkili kullaniriz
Biz farkliyiz, yetenekli, enerjik, coskulu ve üretkeniz.
Bilgiyi üreten, bilgiye ulasan, bilgiyi kullanan bireyleriz
Ögrenciyle egitim ve ögretim sürecinin merkezindeyiz.
Güven ve sevgi ortami hazirlariz.
Degisimin ve sürekli gelismenin önemine inaniriz.
Ögrenci, veli ve toplum beklentilerine odakli çalisiriz.
Her konuda, düsündügünü söyleyebilen bunlari savunan, yasami sorgulayabilen, çesitli görüs ve davranislari elestirebilen bireyler olabilmeleri için birikim kazanmalarina ortam hazirlanir.
Iyi bir egitim için ögrenciler arasindaki bütünlesme kadar çesitliligini gerektirir. Farkliligimizin bilincindeyiz ve bunlarin birer zenginlik kaynagi olduguna inaniyoruz. Birbirimizi anliyor, farkliliklari ve görüs ayriliklarini zenginlik olarak kabul ediyoruz.
İletişim
Şile Anadolu Öğretmen Lisesi Üsküdar Cd. No:121
Şile İstanbul 34980
966324@meb.k12.tr
0216 711 39 55 0216 711 39 65
Şile İstanbul 34980
966324@meb.k12.tr
0216 711 39 55 0216 711 39 65