Ziyaretçi
Tarihçe
Fen-Edebiyat Fakültesi 1983 yılında kurulmuş ve aynı yıl Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümleri ile öğretime başlamıştır. 1989 yılında Sosyal Bilimler Bölümlerinden Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı; 1993 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi ve Psikoloji Bölümleri açılmıştır. 1999 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü ayrılarak iki ayrı bölüm haline gelmiştir. Sanat Tarihi Bölümü 1999–2000, Psikoloji Bölümü 2000–2001 öğretim yılında öğrenci alacaktır. Yeterli öğretim elemanı olmadığı için Arkeoloji Bölümüne öğrenci alınmamaktadır. Sosyal Bilimler Bölümleri Yalova yolu üzerindeki Sönmez Kampüsü'nde, Fen Bölümleri ise Görükle Kampüsü’nde öğretim yapmaktadır. Fen bölümlerinin hepsinde, Sosyal Bilimler bölümlerinin Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde ikinci öğretim yapılmaktadır.
Fen-Edebiyat Fakültesi'nde çağdaş düzeyde düşünceyi yerleştirmeye ve araştırma yeteneğini geliştirmeye yönelik dört yıllık lisans öğretimi ve lisansüstü öğretim yapılmaktadır.
1999–2000 ders yılından sonra Fen-Edebiyat Fakültesi’ne kayıt olan öğrencilerin orta öğretimde öğretmen olabilmeleri Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünün düzenleyeceği tezsiz yüksek lisans programını tamamlamalarıyla mümkün olacaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
Fen-Edebiyat Fakültesi'nde çağdaş düzeyde düşünceyi yerleştirmeye ve araştırma yeteneğini geliştirmeye yönelik dört yıllık lisans öğretimi ve lisansüstü öğretim yapılmaktadır.
1999–2000 ders yılından sonra Fen-Edebiyat Fakültesi’ne kayıt olan öğrencilerin orta öğretimde öğretmen olabilmeleri Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünün düzenleyeceği tezsiz yüksek lisans programını tamamlamalarıyla mümkün olacaktır.
u.ü