Arama

Oxford Üniversitesi (University of Oxford)

Güncelleme: 6 Kasım 2010 Gösterim: 9.211 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Şubat 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Oxford Üniversitesi (University of Oxford)
MsXLabs.org
245pxoxforduniversitzi2
Sponsorlu Bağlantılar
Oxford Üniversitesi, İngiltere'nin Oxford kentinde bulunan bir üniversitedir. 12. yüzyılda kurulan okul, Anglo-sakson dünyanın en eski üniversitesidir. Günümüzde de dünyanın en saygın eğitim kurumlarındandır. Üniversite yaklaşık 130 ülkeden 18000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir.

Oxford Üniversitesi, kendi kendini yöneten 39 kolejin bir çeşit federal sistem içerisinde bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bunlara ek olarak, Hristiyan derneklerce kurulmuş yedi adet özel kolej de üniversiteye dahildir. Otuz kolej ve tüm özel kolejler hem lisans hem de lisansüstü seviyesinde öğrenci kabul etmektedir. Yedi kolej ise sadece lisans üstü öğrenci kabul ederken, bir kolej yalnızca akademisyenlere yöneliktir. Geriye kalan bir kolej ise yarı zamanlı eğitim alanında uzmanlaşmıştır.

christchurchcollegequadnr8

Akademik Yıl
Bir akademik yıl 3 döneme bölünmüştür. Michaelmas dönemi Ekim'den Aralık'a, Hilary dönemi Ocak'tan Mart'a, Trinity dönemi Nisan'dan Temmuz'a kadardır.

Tanınmışlık
Oxford Üniversitesi, Times İyi Üniversiteler Kılavuzu'nda 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 yıllarında İngiltere'deki en iyi üniversite seçildi.Dünya'da ise 2003 yılında THES - QS World University Rankings listesinde Harvard ve Cambridge'den sonra Dünya'nın en iyi 3. üniversitesi seçildi.

Kütüphaneler
  • Bodleian Kütüphanesi
  • Hooke Kütüphanesi
  • Sackler Kütüphanesi
  • Radcliffe Bilim Kütüphanesi
Müzeler
  • Ashmolean Müzesi (sanat ve tarih müzesi)
  • Pitt Rivers Müzesi (antropoloji ve kazıbilim (arkeoloji) müzesi)
  • Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi
  • Bilim Tarihi Müzesi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Kasım 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Oxford University

Sponsorlu Bağlantılar
www.ox.ac.uk

Oxford Üniversitesi İngilizce dilinin kullanıldığı en eski üniversitedir. Kesin bir kuruluş tarihi olmasa da 11.yy.dan itibaren eğitim hayatına başlamıştır. Oxford Üniversitesi Avrupa Üniversitelerinde yaygın olan kolej yapısı bünyesinde eğitim vermektedir. Oxford Üniversitesinin bünyesinde 39 tane kolej eğitim vermektedir ve tüm öğrenciler üniversitenin öğrencisi olmaları yanında bir koleje de kayıtlıdırlar. Üniversite de 120 farklı ülkeden 16.000 öğrenci eğitim almaktadır. Lisans eğitimi alan öğrencilerin yüzde 10’u ve yüksek lisans yapanların yarısı İngiltere dışından gelmektedir. Oxford Üniversitesi eskiden beri sosyal bilimler ve sanat alanlarında popülerliğini hep korumuştur. Bunun yanında tıp, fen ve teknoloji alanlarında da eğitim kalitesiyle tüm dünya genelinde sayılı eğitim kurumlarındandır.

Oxford Universitesine başvuru prosüdürü diğer İngiliz Üniversitelerine başvuru prosüdüründen farklıdır.

Üniversitenin 39 farklı koleji olduğu için öğrenci eğitim yapmak istediği bölümü ve hangi kolejde eğitim yapmak istediğini başvuru esansında seçmelidir. Başvuru UCAS ve Oxford Colleges Admissions Office kanalıyla yapılır. Başvuruların bir sonraki eğitim yılı için 15 Ekim tarihine kadar yapılması gerekir. Öğrenci başvuru esnasında, 2 sayfalık bir “essay” teslim etmelidir. Üniversite başvuru sahiplerini Kasım ayından itibaren mülakata davet eder. Mülakat sonucu öğrencilerin başvuruları neticelendirilir. Yüksek lisans başvuruları doğrudan Oxford Colleges Admissions Ofisine yapılabilir.

Oxford Üniversitesinde lisans veya yüksek lisans için giriş yapmak çok zordur. Lisans eğitimi veya yüksek lisans için üniversitenin her bir kolejine ayrı ayrı başvurmak gerekir. Lisans eğitimi için mutlaka İngiliz öğrencilerin aldığı gibi A-Level sınavlarına girmek ve en azından 2 veya 3 konuda A seviyesinde not almak gerekir. Bu sonuçların olmasına rağmen başvurulan kolej tarafından öğrenci mülakata davet edilebilir. Oxford Üniversitesinde lisans eğitimi yapmak isteyen başarılı ve azimli bir öğrenci mutlaka İngiltere’de iki yıl devam eden A-Level sınavlarına hazırlanmaldır. A-Level sınavlarında başarılı olursa Oxford Üniversitesine giriş yapabilir. İngiltere’de eğitim veren Bellerbys College A-Level sınavlarına hazırlık vermekte ve başarılı olan öğrencilerini Oxford Üniversitesine yerleştirmektedir. Üniversitede yüksek lisans düşünen öğrencilerin ise mutlak çok iyi bir Yüksek Lisans hazırlık programına gitmesini tavsiye ediyoruz. Özellikle, University of London –SOAS tarafından verilen yüksek lisans hazırlık programı sonrası Oxford University Yüksek Lisans progamlarına geçiş yapılabilir.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

18 Mayıs 2012 / asla_asla_deme Taslak Konular
6 Kasım 2010 / _Yağmur_ Eğitim Bilimleri
25 Ocak 2010 / ThinkerBeLL Eğitim Bilimleri