Arama

Balıkesir Üniversitesi

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 19 Eylül 2008 Gösterim: 5.512 Cevap: 2
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
1 Eylül 2007       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Balıkesir Üniversitesi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ad:  bau.GIF
Gösterim: 664
Boyut:  23.4 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Balıkesir Üniversitesi’nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebi’ne kadar dayanir. Balıkesir Devlet Mühendislik Akademisi, Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu ile Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nun 1975-1976 eğitim-ögretim yılında faaliyete geçmesi ile üniversitemizin kuruluşuna giden yolda önemli adımlar atılmıştır. Bu kurumlar, 1982 yılında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile isim ve statü değiştirmişler ve Uludağ Üniversitesi’ne bağlanmışlardır. Necati Eğitim Enstitüsü 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılmış , 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne alınmış, 1982 yılında da bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir. Aynı şekilde Balıkesir işletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ismi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak değiştirilmiş, 2 yıllık Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nun ismi ise aynı kalmıştır. Uludağ Üniversitesi’nin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar , sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balikesir Üniversitesi için güçlü bir altyapiı oluşturmuşlardır.

Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3837 Sayılı Kanun geregince kurulmuş ve 1 Ocak 1993 tarihinden itibaren de tüzel kisilik kazanarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Birimleri
Fakülteler
  • Necatibey Eğitim Fakültesi
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  • Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Gönen Jeotermal Enstitüsü
  • Edremit Zeytincilik Enstitüsü
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Yüksek Okullar
  • Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu
  • Bandırma Sağlık Yüksek Okulu
  • Balıkesir Sağlık Yüksek Okulu
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu
  • Balıkesir Meslek Yüksek Okulu
  • BandırmaMeslek Yüksek Okulu
  • Erdek Meslek Yüksek Okulu
  • Susurluk Meslek Yüksek Okulu

aliizm - avatarı
aliizm
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2
aliizm - avatarı
Ziyaretçi
Balıkesir Üniversitesinden kimse yok mu ? Msn Happy)

Sponsorlu Bağlantılar
Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde okuyorum..

Bu ara Balıkesir üniversitesi ,Necatibey Eğitim Fakültesi sayesinde bir üniversitedir tanıtımda yer verilseymiş iyi olurmuş zira Türkiyenin en eski eğitim fakültesidir..
GÖK-TÜRK - avatarı
GÖK-TÜRK
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #3
GÖK-TÜRK - avatarı
Ziyaretçi
dgnefme0nefzb9

NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ

1910 yılında Karesi Muallim Mektebi olarak açılan okul; 1932 yılında Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey'in yaptırdığı binaya taşınmış ve bu tarihten itibaren Necati Bey Öğretmen Okulu olarak isimlendirilmiştir.
1944-1945 yıllarında ortaöğretime öğretmen yetiştirmek amacıyla Necati Eğitim Enstitüsü olarak iki yıllık eğitim veren yükseköğrenim kurumuna dönüştürülmüştür.1968-1969 yıllarında 3 yıllık, 1978-1979 öğretim yılında ise 4 yıllık lisans statüsüne geçilmiştir.
Kurum 1980-1981 yılında Yüksek Öğretmen Okulları kurumu bünyesine katılmıştır. 20 Temmuz 1982 yılında Necatibey Eğitim Fakültesi adı ile Uludağ Üniversitesi bünyesine katılan kurum, 1992 yılında Balıkesir Üniversitesi'nin kurulması ile Balıkesir Üniversitesi çatısı altında hizmetine devam etmektedir.
Fakültede fizik, kimya, biyoloji, fen bilgisi ve bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Ayrıca fakülte yerleşkesinin içinde açık otopark, halı saha, basketbol sahası ve tenis kortu bulunmaktadır.

Alt birimleri

İlköğretim Bölümü
  • Sınıf Öğretmenliği
  • Fen
  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  • Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  • Okul Öncesi Eğitimi
  • Türkçe Eğitimi Bölümü
  • Türkçe Öğretmenliği Programı
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü