Arama

Katı Cisim Dinamiği

Güncelleme: 22 Ekim 2008 Gösterim: 4.338 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Katı cisim dinamiği
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Katı cisim dinamiği, Katı bir madde durumundan dolayı bir enerjiye sahiptir.
Katılar kendilerine uygulanan kuvveti, molekül bağlarından sıklığından ve titreşim yoluyla iletim özelliğinden dolayı aynen iletiler. newtonun prensibine göre katı bir maddeye bir kuvvet uygularsak ya konumunu olduğu gibi korur ya da hız kazanır.
Bilindiği gibi yeryüzünde bir sürtünme kuvveti vardır. Eğer bu kuvvet olmasaydı harekete sahip bir cisim ya sürekli bir hız kazanıcak ya da kendi hızını sürekli koruyacaktı yani duramayacaktı.
ispermecet - avatarı
ispermecet
Ziyaretçi
22 Ekim 2008       Mesaj #2
ispermecet - avatarı
Ziyaretçi
Tamamı yanlış.
1- Cisimler sadece katı haldeyken mi enerjiye sahiptir?
Sponsorlu Bağlantılar
2- Sadece katılar mı kendilerine uygulanan kuvveti iletir? Hava yani gazlar dahi iletir. Yoksa nasıl duyardık? Sıvıların sesi iletim hızı gazlardan daha yüksektir. Katılardan sonra tabii ki.
3- Kuvvet uygulanan cisim hangi halde olursa olsun mutlaka tepki gösterir. Duyularımızla gözleyebildiğimiz en basit tepki harekettir.
4- Sürtünme sadece yeryüzünde değil evrenseldir. Hız değişimi; sürtünme kuvveti, hareketi oluşturan kuvvete eşit olana kadar sürer. Hareketi durduracak kuvvet sadece sürtünme kuvveti değildir. Harekete ters yöndeki herhangi bir kuvvet de hareketi yavaşlatıp durdurur. Hatta ters yönde ivmelenmeyi başlatır.

Benzer Konular

9 Aralık 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
27 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
14 Kasım 2014 / _KleopatrA_ X-Sözlük
24 Temmuz 2012 / ThinkerBeLL Fizik