Arama

Bir Bilmecem Var - Sayfa 7

Güncelleme: 8 Temmuz 2015 Gösterim: 39.934 Cevap: 316
d-a-n-i-e-l - avatarı
d-a-n-i-e-l
Ziyaretçi
29 Ekim 2005       Mesaj #61
d-a-n-i-e-l - avatarı
Ziyaretçi
BUYRUN 3 SORU DEVAMI DA VARRR....

Sponsorlu Bağlantılar
1. "Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları, kediler, çantalar, kadınlar - Toplam kaç kişi Topkapı ya gidiyordur ?"

2. Adamın biri bir tilki, bir piliç, ve bir çuval mısırı önlerindeki nehrin bir yakasından öteki yakasına geçirecekmiş. Adam kayıkta yanında yanlız bir şey taşıyabiliyormuş. Eğer tilki ile piliç yanlız kalırlarsa, tilki piliçi yer. Eğer piliç ile mısır çuvalı yanlız kalılarsa, piliç mısırı yer. Bu durumda adam bütün bunları karşı kıyıya nasıl taşır?

3. 3 adam bir otele gider, her biri 10 lira vererek toplam 30 lira ödeyerek oda tutarlar ve eşyalarını alıp odalarına çıkarlar. Fakat otel müdürü bugünün çarşamba olduğunu hatırlar ve özel bir fiat uygular. Bellboy u çağırır fazladan kestiği 5 lirayı 3 adama vermelerini ister.Bellboy adamların odasına çıkar ve 5 lirayı geri verir, bunun üzerine adamlar 2 lirayı bahşiş olarak bellboya verir geri kalan 3 lirayı paylaşırlar.
Bu durumda adamların otel için ödedikleri miktar 9 liradır (daha evvel 10 lira vermişlerdi, sonra da 1 lira geri paylaştılar). Sonuçta toplam ödedikleri miktar 3x9 = 27 lira dır, 2 lira da bellboy a bahşiş vermişlerdi ve sonuçta harcadıkları toplam miktar= 27 + 2= 29 lira dır. Fakat otele girerken verdikleri para 30lira idi o halde 1 lira nereye gitti?

Son düzenleyen d-a-n-i-e-l; 29 Ekim 2005 23:55
d-a-n-i-e-l - avatarı
d-a-n-i-e-l
Ziyaretçi
29 Ekim 2005       Mesaj #62
d-a-n-i-e-l - avatarı
Ziyaretçi
ABUK BİLMECELER -1-

Sponsorlu Bağlantılar
1-Bir adam OMO ile yıkanmış ve maymuna dönüşmüş neden?
2-Emaye tencere?
3--Adamın biri dama çıkmış, intihar edecekmiş.Aşağıya
baktığında yoldan birinin geçtiğini görünce intihar
etmemiş.Yoldan kim geçmiş?

-
4--Muazzez Abacı neden çok mutluymuş?
5--Bir aile 3 ay boyunca her gün patates yemişler; bir
gün kapı çalmış kim gelmiş?

Son düzenleyen d-a-n-i-e-l; 29 Ekim 2005 23:59
d-a-n-i-e-l - avatarı
d-a-n-i-e-l
Ziyaretçi
29 Ekim 2005       Mesaj #63
d-a-n-i-e-l - avatarı
Ziyaretçi
ok düzeltmeye çalışıyım hemenMsn Grin
ÜZGÜNÜMMsn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ekim 2005       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adamın biri bir lokantaya gidiyor ve garson siparişini almak için yanına geldiğinde garsona bir kağıt uzatıyor. Garson kağıtta yazılanı okuyunca hemen müdürüne gidip gösteriyor ve adamı apar topar polislere teslim ediyorlar. Adam hakim karşısına çıkıyor ve hakime de kağıdı okutturuyorlar. Hakim idam cezası veriyor. İdam edileceği gün cellat adama senin suçun neydi diye soruyor. Adam ona da kağıdı gösteriyor ve cellat adamın kaçmasına yardım ediyor. Kağıtta ne yazıyor?

Arkadaşlar bu soruyu bana bir arkadaşım sordu ve cevabı o da bilmiyordu. Bilen yada mantıklı tahmin edebilen varsa yazsın lütfen. Teşekkür ederim.
ishagul - avatarı
ishagul
Ziyaretçi
30 Ekim 2005       Mesaj #65
ishagul - avatarı
Ziyaretçi
Msn Grin bu soru barcelona üniversitesi profesörü tarafından hazırlanmıştır ve aslında basit bir cevabı vardır:
Bir anne,çocuğundan 21 yaş daha büyüktür,6 yıl sonra çocuğun yaşı annenin yaşının 1/5'i kadar olacaktır.
SORU:BABA NEREDEDİR?
Bir kelime oyunu yoktur arkadaşlar gayet mantıklı bir cevabı var.
derinsever - avatarı
derinsever
Ziyaretçi
30 Ekim 2005       Mesaj #66
derinsever - avatarı
Ziyaretçi
kafam karıştı
hasarat - avatarı
hasarat
Ziyaretçi
30 Ekim 2005       Mesaj #67
hasarat - avatarı
Ziyaretçi
evet bulamadık nedir yavv
mC_JaCq - avatarı
mC_JaCq
Ziyaretçi
30 Ekim 2005       Mesaj #68
mC_JaCq - avatarı
Ziyaretçi
babasi benim arkadasLar... :p
ishagul - avatarı
ishagul
Ziyaretçi
30 Ekim 2005       Mesaj #69
ishagul - avatarı
Ziyaretçi
bir süre daha bekleticem sizi bilene şeker vericemMsn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ekim 2005       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
PLaYY adlı kullanıcıdan alıntı

Adamın biri bir lokantaya gidiyor ve garson siparişini almak için yanına geldiğinde garsona bir kağıt uzatıyor. Garson kağıtta yazılanı okuyunca hemen müdürüne gidip gösteriyor ve adamı apar topar polislere teslim ediyorlar. Adam hakim karşısına çıkıyor ve hakime de kağıdı okutturuyorlar. Hakim idam cezası veriyor. İdam edileceği gün cellat adama senin suçun neydi diye soruyor. Adam ona da kağıdı gösteriyor ve cellat adamın kaçmasına yardım ediyor. Kağıtta ne yazıyor?

Arkadaşlar bu soruyu bana bir arkadaşım sordu ve cevabı o da bilmiyordu. Bilen yada mantıklı tahmin edebilen varsa yazsın lütfen. Teşekkür ederim.

Bir bilmecem var çocuklar....

Haydi sor sor...

Çayda, kahvaltıda yenir...?

Bisküvi denince akla....!

Onun adı gelir....

E..! E...! E...! .........Banana

Hastayım sana PlaYY...! çaktırmadan Forumu kullanarak cevap alacaksın ha...! Rofl ama yağma yok önce misafirlerimiz cevap versin sonra ben vereceğim doğru cevabı :... eğlenmeye başlıyalım bakalım malüm eğlence sayfasındayız...Smiley9

Buyrun bayanlar önden beyler arkadan soruyu cevaplayın da görelim...!Rofl