Arama

Dövme (Tattoo) Resimleri (2. Katalog)

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 2 Ağustos 2018 Gösterim: 399.125 Cevap: 175
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
24 Mart 2010       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Dövme (Tattoo) Resimleri
Tanım
Sponsorlu Bağlantılar
Dövme, insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlerin genel adıdır.

Ad:  Alex_de_pase_tattoo.jpg
Gösterim: 1214
Boyut:  41.6 KB
Amaç
Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlarsa da pek çok toplumda dövmenin hastalıklara ve kötü ruhlara karşı koruyucu bir tılsım (nazarlık) olarak uygulandığı, bireyin toplumdaki konumunu (köle, efendi, ergen, işçi, asker) vurgulamak için kullanıldığı bilinmektedir.

Tarih

Dövme yapma geleneği hayli eskidir. İÖ 2000'lerde Eski Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı. Eski Yunanlılar ve Romalılar, "barbarlara özgü bir uğraş" saydıkları dövmeyi suçlulara ile kölelere yaparlardı. Hıristiyanlık inancında dövme yasaklanmıştı. Buna karşın ilk Hıristiyanlar, bedenlerine İsa'nın adını ya da haç desenleri taşıyan dövmeler yaptırmışlardır. Aradan yüzyıllar geçince Avrupalılar dövmeyi unuttular. 18. yüzyıl sonlarında denizaşırı gezilerde Amerika Yerlilerinde ve Polinezyalılarda dövmeyle yeniden karşılaştılar. Avrupa dilleri, dövme karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau kelimesinden almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme yaygın olarak kullanıldı ve günümüzde de kullanılmaktadır. Ama hijyene önem verilmediği ve AIDS gibi bazı hastalıkları bulaştırdığı gerekçesiyle lisanssız dövme yapmaya yasal sınırlamalar getirilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.

Uygulanışı

Dövme yapımında değişik yöntemler kullanılır. Bir tür dövmede sivri uçlu kemik, boynuz ya da çelik iğne deriye hafifçe batırılır ve açılan delikler boyayla doldurulur. Açılan deliklerden boyaya batırılmış iplik geçirilerek de dövme yapılabilir.
Günümüzde modern yöntemler ile yapılan dövme ise, yukarıda bahsedilen yöntemlere nazaran daha az acır ve sağlık açısından daha az zararlı olan boyar maddeler ile yapılır. Dövme yapımında kullanılan makineler sayesinde yüksek devirle girip çıkan iğne düzeneği deri üzerinde bir kalemle çizim yapılıyormuş gibi rahat ve daha az hatalıdır.

Ad:  Chameleon_Collaboration_by_darkdeli.jpg
Gösterim: 949
Boyut:  71.1 KB
Arşivlenmiş konuları için bakınız:
Resim ve fotoğraf konularında uygulanan kurallar şöyledir:
  • +18 içerikte resim ve fotoğraf eklenmemelidir.
  • Deviantart.com sitesinden alınan her resim ve fotoğraf için kaynak bilgisi verilmesi zorunludur.
  • Bir mesajda en fazla 3 adet resim/fotoğraf olmalıdır.
  • Eklenecek olan her resim/fotoğraf mesajına konu başlığı girilmelidir.
  • Yukarıda belirtilen kurallara uygunluk göstermeyen bütün resim/fotoğraf ekleri silinecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 2 Ağustos 2018 20:17
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
30 Mart 2010       Mesaj #2
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
Dövme (Tattoo)

Sponsorlu Bağlantılar

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
28 Nisan 2010       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
21 Mayıs 2010       Mesaj #4
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
pink_pink - avatarı
pink_pink
Ziyaretçi
22 Temmuz 2010       Mesaj #5
pink_pink - avatarı
Ziyaretçi
(DÖVME SANATI)
AB nin dövmeyle ilgili sağlık riskleri raporunda Avrupa’da kalıcı dövmelerde kullanılan organik boyaların yüzde 40 kadarının deride kozmetik amaçla kullanım için onay almadığını ve bunların yüzde 20sinin ‘’karsinojenik aromatik aminler’’ içerdiğine dikkat çekiliyor. Güvenilmeyen kişilerin kullandığı kimyasalların bazıları, aslında otomobil boyaları, yazıcı mürekkepleri gibi amaçlar için üretilen boyalar. Bunlar dövme için derinin öylesine derinine zerk ediliyorlar ki ağır yanıklarda bile varlıklarını koruyorlar.



stanley1web1


ABDde ise henüz dövmelerde kullanılan maddelere ilişkin bir mevzuat ve yönetmelik yok. Üreticilerce boyaların içindeki maddelerin naturel veya bitkisel esaslı ve zararsız olduğu bildirilse de henüz dövme mürekkebi üreticileri, boyalarının içeriği hakkında (ticari sır gerekçesiyle) bilgi vermiyor. Bu konuda resmi bir düzenleme yok.
Bilinçsizce uygulandığında, bazı dövmelerde kullanılan boyaların, genetik mutasyonlara, anne karnında bebekte doğumsal anormalliklere ve dövmeyi yaptıran kişide kansere yol açabileceği ve vücutta başlattığı biyokimyasal reaksiyonların, yıllarca sürmesi mümkün görünüyor. Sağlıksız koşullarda yapılan dövmenin ayrıca tetanos, herpes simplex (uçuk) virüsü, stafilokok, HIV, Hepatit B ve C ve hatta frengi gibi enfeksiyonların bulaşmasına neden olduğu da bilinen bir gerçek. Dövmenin diğer komplikasyonları ise lenf bezi iltihabı, alerjik reaksiyonlar, keloid oluşumu. Bazı dövmeler, MR tetkiki sırasında (içerdiği metaller nedeniyle) şiddetli ağrıya neden olabilir.



256650 f248
Bu yazı “son teknoloji cihazlarımız ile dövmenizi en iyi biz çıkarırız” yazısı değildir. Bu yazımda amacım dövmeye şimdiye kadar bakmadığınız bir pencereden bakmanızı sağlamak…
Dilimizde “dövme” olarak bilinen fakat dildeki yabancılaşmanın bir sonucu olarak yeni jenerasyonun “tattoo” olarak bildiği yöntemin en az 4000 yıldır uygulanan bir vücut süsleme sanatı olduğunu Mısır’daki kazılarda bulunan mumyalarda görülen dövmelerden anlıyoruz 1. Aslında tarihsel olarak boya ile vücut süsleme sanatını “ephemeral” (kısa süreli) ve “indecimal” (kalıcı) sanat olarak iki ana grupta incelemek doğru olacaktır. “Ephemeral” olarak adlandırılan vücudun dışarıdan boyayla boyanması ile “indecimal” denilen kalıcı dövmelerin her ikisi de tüm dünyada görülse de özellikle “Melanesia” olarak adlandırılan Avustralya’nın kuzeydoğusunda kalan Yeni Gine ve çevresindeki çok sayıda adayı içine alan bölge ve Afrika’da özellikle “Nuban” topluluklarında çok yaygındır. Özellikle ergenliğe erişmiş kızların vücutları boyanarak ya da dövme yapılarak “evliliğe hazır” anlamına gelecek şekilde boyanması gelenekseldir ve bunların özel ritüelleri vardır.


“Tattoo” sözcüğünün etimolojik incelemesine bakınca Tahiti dilinde “tatau” sözcüğünün işaretlemek anlamına geldiğini görüyoruz. Ayrıca batı dünyasının tattoo ile tanışmasını sağlayan kişi olan Kaptan Cook’un günlüğüne baktığımızda Polinezyalıların deri altına siyah boya ile kalıcı süslemeler yaptıklarını ve buna kendi dillerinde “tattow” dediklerini görüyoruz
2.Dövme deyince Japonlardan bahsetmemek haksızlık olur diyedüşünüyorum. Japonların


tüm vücudu tamamen kapladıkları, yapımı aylar hatta yıllar alan ve her biri birer sanat şaheseri olan dövme sanatına “Irezumi” adı veriliyor. Bu sanatın en etkili olduğu dönem 17 ve 18. yüzyıllar olup Utamaro gibi sanatçılar bu konuda önemli katkılar yapmışlardır. Dövme sanatının bu denli gelişmesinde o dönemdeki Japon sınıf sistemi etkili olmuştur.


Devlet tarafından belirlenmiş asalet sıralamasına göre en alt sınıfın ipek giymesi, altın ve gümüş takıp süslenmesi yasaklanınca insanlar elbiselerinin altına yaptırdıkları bu dövmeler ile bir bakıma intikam almışlardır. Bazı dövmeler o denli güzel bir sanat eseri olarak yapılmıştır ki zaman içinde bunların toprak olup gitmesine gönlü razı olmayan Japonlar kolleksiyonerliğe başlamıştır. Böylece güzel dövmesi olan bir Japon isterse bir sanat galerisi ya da kolleksiyoner ile anlaşarak ölümünden önce derisinin satışını yapabilmektedir. Yukarıdaki “Decorated Body” isimli kitaptan alıntıladığım fotoğraf Tokyo Üniversitesinde sergilenen ödüllü bir sanat eseri olup 80 yaşındaki sahibinin ölümünü takiben sergiye açılmıştır.
Dövme ile ilgili bu kısa tarihsel ve kültürel yolculuk umarım sizlere farklı bir bakış açısı sağlayabilmiştir.


Dövme (Tattoo) Resimleri (2. Katalog)Dövme (Tattoo) Resimleri (2. Katalog)



shadowwshad14

tribal2Bdragon2Bfree2Btattoo2Bdesign2B1


3Dtattoodesign2


tatooTheBestButterflyBackTattoo
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 2 Ağustos 2018 20:18 Sebep: Kırık link silindi
pink_pink - avatarı
pink_pink
Ziyaretçi
22 Temmuz 2010       Mesaj #6
pink_pink - avatarı
Ziyaretçi
matching tattoos


johnny depp tattoos 3





Son düzenleyen Safi; 2 Ağustos 2018 20:19 Sebep: mevcut resimler var
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
26 Temmuz 2010       Mesaj #7
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
13 Ağustos 2010       Mesaj #8
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
13 Ağustos 2010       Mesaj #9
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
13 Ağustos 2010       Mesaj #10
ahmed - avatarı
Ziyaretçi

Benzer Konular

24 Mart 2010 / Sedef 21 Genel Galeri
5 Ağustos 2009 / Misafir Genel Galeri
20 Mayıs 2013 / Misafir Genel Galeri
9 Haziran 2013 / _EKSELANS_ Tıp Bilimleri