Arama

Medya Haber - Sayfa 113

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 676.045 Cevap: 1.864
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
27 Aralık 2009       Mesaj #1121
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
KEY ödemeleri için kesin tarih
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesine ilişkin yeni çıkarılan kanun çerçevesinde hak sahiplerine ödemenin, gelecek yıl Şubat ayı içinde yapılabileceği bildirildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, yeni yasanın, listelerin kabulü için 1 ay, ilk listenin yayımlanması için 3 ay süre vermesine karşın, KEY biriminin yoğun çalışmaları sayesinde, ilk ödemenin Şubat ayı içinde yapılabileceği müjdesini verdi.

Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Muhtemelen Şubat ayı içinde ilk ödemeleri yaptırırız” derken, listede 2 milyon civarında hak sahibinin olacağını bildirdi.

KEY hesaplarının tasfiyesine ilişkin yasa uyarınca daha önce kurumlardan süresi içinde gönderilmediği için kabul edilmeyen listeler bulunduğunu, ilk aşamada bunları değerlendirdiklerini belirten Sayın, “Kısmet olursa, Şubat ayının başlarında, Emlak GYO'ya ilk listeyi göndeririz. Onlar da kendi tetkiklerini yaptıktan sonra Resmi Gazete'de ilan eder. Ziraat Bankası'na gönderilir. O zaman da Ziraat Bankası ödemelere başlar. Rahatlıkla Şubat ayı içinde ödeme yapabileceğiz” diye konuştu.

KEY konusunda hala Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi'ne binlerce dilekçe geldiğini, Bilgi Edinme Hakkı çerçevesinde bu dilekçelere cevap vermek durumunda kaldıklarını anlatan Sayın, şunları söyledi:

“Takvim yaprağının arkasına, gazete parçasına dilekçe yazıp gönderen, sayfalarca hayat hikayesini anlatan var. Bunları okumak bile zaman alıyor. Aynı kişi dilekçeyi Hazine'ye gönderiyor. Hazine bize soruyor. Bilgi edinme hakkı çerçevesinde bizim yanıt vermemiz lazım. Bu dilekçelere (bu bizi ilgilendirmiyor, kurumunuzu ilgilendiriyor. Kurumunuza başvurun) diye yanıt veriyoruz. Ama, binlere, on binlere ulaşan bu dilekçeler bizim çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Halkımız lütfen bize dilekçe göndermesin, kendi kurumları ile irtibatta olsunlar.”

KEY konusunda bazı kişilerin “uzman” adı altında yanlış bilgi verdiğini, halkı yanlış yönlendirdiğini belirten Sayın, çalışanların mağdur edilmemesi, çalışmaların daha sağlıklı olması için sürenin uzatıldığını belirterek, “Uzman diye KEY konusunda yanlış bilgi verip, kamuoyunu yanıltanları, bu konuda men ediyorum” dedi.

Zeki Sayın, ödemeler konusunda para sorunu bulunmadığını, şimdiye kadar bu konuda hiç bir sorunun intikal etmediğini de vurgulayarak, yasa uyarınca yeni liste dahilinde KEY parası alacaklara, yüzde 10 faiz uygulanacağını hatırlattı.

Faiz uygulaması getirilmesi nedeniyle, bu yıl ilk alanlara göre, KEY yardımından, yasanın yürürlükte olduğu sürece tam olarak yararlananlar, 140-150 lira civarında faiz farkı alacak. Faiz tutarı, kişinin KEY yardımından yararlanma süresine göre değişecek.

BELGELERİ, YANGIN, DEPREM, SEL NEDENİYLE KAYBOLANLAR DA PARASINI ALABİLECEK

Resmi Gazete'nin 17 Aralık tarihli sayısında yayımlanan KEY Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'daki süreler dikkate alındığında, ödemelere ilişkin ilk listenin Nisan ayında hazırlanacağı hesaplanıyordu.

Söz konusu kanun uyarınca, yapmaları gereken bildirimleri daha önce 28 Haziran'a kadar verilen süre içerisinde Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na yapamamış olan kurum ve kuruluşlara, bildirimlerini yapabilmeleri için 17 Aralık'tan itibaren 1 aylık süre verilmişti. Bu çerçevede, hak sahibi listelerini 28 Haziran'dan sonra gönderen diğer kurumların ve 30 Temmuz'da gönderen SGK'nın listeleri öncelikli olarak hemen değerlendirmeye alındı ve hata kontrolleri başlatıldı.

Bundan sonra ilgili kurum ve kuruluşlarca bankaya gönderilecek listelerde belirlenen hatalı bildirimler, banka tarafından azami 3 ay içinde ilgili kurumlara düzeltme işlemleri için iade edilecek. Hatalı bildirimlerin düzeltilmesi ile ilgili süre 31 Aralık 2010'da sona erecek. Ancak kurum ve kuruluşlar süre sonunu beklemeden, düzeltmesi tamamlanan listeleri üçer aylık dönemler halinde bankaya gönderebilecek. Bu düzeltme sırasında, 30 Haziran 2010'dan sonra yeni hak sahibi bildirimi yapılamayacak.

Yasa uyarınca bankanın, yapılacak bildirimlerden hatasız olanlara göre hazırlanacak listeleri 31 Mart 2010'a kadar Emlak GYO'ya göndermesi gerekiyordu. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi, çalışmaları ile bu süreyi 1 aydan daha fazla öne çekmiş oldu.

KEY birimi, bundan sonra, kurum ve kuruluşlarca düzeltme işlemleri yapılarak gönderilen listeleri üçer aylık dönemler halinde Emlak GYO'ya gönderebilecek. Düzeltmeler neticesinde hazırlanacak son liste, 31 Mart 2011'e kadar Emlak GYO;ya gönderilecek. Bankaca Emlak GYO'ya bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere Emlak GYO tarafından Resmi Gazete'de ilan edilecek.

KEY için bu yıl yayımlanan ilk listede yer alan hak sahipleri için yapılan nema hesaplaması neticesinde oluşan yardım tutarına, bu kanun uyarınca ilk ilanın yapılacağı tarihe kadarki dönem için yüzde 10 artış uygulanacak. İlk ilan tarihinden sonraki listelerde isimleri yer alan hak sahiplerine ise her ilan dönemi için başlangıçtaki yüzde 10 artışa ilave olarak basit usulde yüzde 1,25 artış uygulanacak.

Deprem, sel, yangın gibi sebeplerle KEY hak sahiplerinin bildirimlerini kanuna uygun şekilde yapamayan kurum ve kuruluşlar, bu bilgilerin sayılan sebeplerle zayi olduğuna ilişkin mahkeme kararını ekleyerek, hak sahiplerinin kurum ve kuruluşlarında çalıştıkları tarihleri 30 Haziran 2010'a kadar bankaya bildirebilecek. Bu kişilere, kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları tarihlere isabet eden kanuni yardım dilimleri dikkate alınmak suretiyle KEY ödemesi yapılacak.

Ödemeler için gerekli kaynak, Hazine tarafından Emlak GYO'ya aktarılacak. İlan tarihlerinden itibaren 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine'ye irad kaydedilecek.

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
27 Aralık 2009       Mesaj #1122
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Elektrik zammı yargıya taşınıyor trans

Sponsorlu Bağlantılar

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), elektriğe yapılan ve 1 Ocak 2010'dan geçerli olacak zamın haksız ve hukuksuz olduğu gerekçesiyle yargıya gidiyor.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) dün yaptığı toplantıda, abonelere yansıyacak perakende elektrik satış tarifelerini açıklayarak zammın yılbaşında yürürlüğe gireceğini söylemesinin tüketicileri ve kendilerini son derece üzdüğünü kaydetti.

Yapılan açıklamayla 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere konut elektriğinin fiyatının kilovat saatte yüzde 1,32, sanayi elektriğinin fiyatının yüzde 1,23, ticarethanelerde kullanılan elektriğin fiyatının ise kilovat saatte yüzde 0,86 oranında artırıldığına dikkat çeken Göktaş, şunları kaydetti:

1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olacak vergi fon ve paylar hariç açıklanan yeni elektrik tarifelerinin, Maliyet Bazlı Fiyatlandırma sisteminin usul ve esaslarına göre, 20 elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılan tarife başvuruları çerçevesinde, dağıtım şirketlerinin enerji alış fiyatları ile şebeke maliyetlerindeki değişimlere göre yeniden belirlendiğini belirtiyorlar. Peki vatandaşı düşünen yok mu?

Ne olacak bu vatandaşın hali? Elektrik, su, telefon giderlerine mi çalışacak? İnsanların yaşama hakkı yok mu? Bu nasıl bir adaletsiz zam anlayışıdır. Türkiye'de hangi işçi ve memurun, hangi kesimin ücretinde artış olmuştur, ne kadar olmuştur ki, bu zammı veriyorsunuz? Yazık günah. Bu millete iyilik yapmasını beceremiyorsanız, kötülük yapmayın.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, EPDK'nın açıkladığı zamlarla ilgili tüketicilerin ve tüketici haklarını korumakla mükellef kuruluşların fikirlerinin alınmadığı gibi bu güne kadar bu konuda yaptıkları çalışmaların da dikkate alınmadığını da belirterek, yılbaşında geçerli olacak olan zam oranları ile ilgili derhal mahkemeye gideceklerini bildirdi. Bunun için hukukçuların gerekli çalışmayı başlattığını belirten Göktaş, Pazartesi günü ilk işlerinin yargıya başvurmak olacağını bildirdi.

Göktaş, Kimse haksız ve hukuksuz yere vatandaşın sırtına binmesin. Bindirmeyeceğiz. Artık yeter. Bizim sırtımızdan herkes inmeli. Vatandaş kendini taşımakta zorlanırken. Bir de böyle ucube zamlar ile fevrimizi döndürmesinler. Mahkemeye olayı taşıdıktan sonra yurt geneli zamları protesto eylemlerimize de ayrıca başlayacağız dedi. trans

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
27 Aralık 2009       Mesaj #1123
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
80 bin yeni memura kapı açıldı

trans Hükümet, 2010 bütçe tasarısında önceki gece yapılan değişiklikle, önümüzdeki yıl devlete alınacak memur sayısını 80 binin üzerine çıkardı. Muhalefet, bu durumu, “Seçime hazırlık” olarak yorumlandı.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden 2010 Bütçe Tasarası’nda önemli bir değişiklik yapıldı. AK Partililerin verdiği önerge ile kadroların kullanımına ilişkin esaslar değiştirildi. Buna göre, 2010 yılında devlet emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memurların yerine alım için konulan yüzde 25’lik sınırlama yüzde 50’ye çıkarıldı. Bütçe tasarısının 22’nci maddesinde yapılan düzenlemeyle ilgili olarak şöyle denildi: “Kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesini teminen personel ihtiyacının karşılanmasındaki sorunlarının aşılabilmesine katkı sağlamak amacıyla yüzde 25 sınırlaması yüzde 50 olarak değiştirilmektedir.”

32 bine yakın kişi açıktan atama yoluyla, 50 bine yakın kişi de emekli, nakil ve ölüm nedeniyle boşalan kadrolar için alınacak. Emekli Sandığı verilerine göre, son 10 yıl içerisinde, kadroların yaklaşık 90-100 bine yakını ölüm, istifa, nakil veya emeklilik nedeniyle boşalıyor. Polis, hakim-savcı ve TSK personeli alımı gibi atamalar yüzde 50’lik sınıra tabi olmayacak.

Denetim elemanı artaracak

Bütçe tasarısındaki bir başka değişiklikle de 2010 yılında, vergi ve sigorta denetim elemanlarının sayısı arttırılacak. Değişiklik önergesinde Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın teftiş, denetim ve soruşturma görevlerini yerine getirmek amacıyla kullandığı kadrolara yapılacak atamalarında yüzde 50’lik sınırlamaya tabi olmayacağı belirtildi. Önergenin gerekçesinde, şu görüşlere yer veriliyor:

Gerekçe kayıtdışı ekonomi

Bu değişikliğin gerekçesinde ise şöyle denildi: “Kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam ile mücadelede başarı kazanılması ve kayıtdışılığın azaltılması, kurumlar arası işbirliği ve eşgüdümün sağlanması ve etkin bir denetim sisteminin oluşturulmasında yatmaktadır. 2008-2010 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı çerçevesinde denetim kapasitesini güçlendirmek ve yaptırımların caydırıcılığını artırmak ve bu amaçla denetim kapasitesini geliştirmek amaçlanmaktadır.”

286.9 milyar liralık bütçede oylama bugün

TBMM Genel Kurulunda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri kabul edildi, tasarının tümünün oylaması bugün yapılacak. Tasarıya göre, 2010 yılı bütçe giderleri 286 milyar 981 milyon lira, bütçe gelirleri 236 milyar 794 milyon lira.

Şimşek: Emekliye zam ‘bütçe imkânı’na bağlı

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin durumunun ‘bütçe imkanları’ çerçevesinde iyileştirileceğini açıkladı. Şimşek’in bu açıklaması,100-150 lira zam yapılacağı beklentisi içinde olan emekliler açısından önem taşıyor. Meclis Genel Kurulu’nda, 2010 yılı bütçesiyle ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, emeklilerin durumuna ilişkin bir soruya “Emeklilerin durumunu iyileştireceğiz ama bunu bütçe imkanları çerçevesinde yapacağız. Ek bir harcama gerekirse bunun gelirini de ortaya koyarız. Bütçe disiplinini de koruruz” karşılığını verdi. Bu arada CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, emekli, dul, yetim, malul ve şehit aylıklarının 1 Ocak’tan itibaren 300 lira artırılarak ödenmesi için yasa teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığı’na sunulan teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Baykal, Tekel işçilerini otobüsle CHP’ye taşıdı

TEKEL işçilerinin CHP Genel Merkezi’ne gitmesine izin verilmeyince, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP otobüsleriyle Türk-İş Genel Merkezi’ne giderek işçileri genel merkeze götürdü. İşçilere izin verilmeyişi üzerine 5 parti otobüsüyle işçileri almak üzere Türk-İş Genel Merkezi’ne giden Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Tekel işçilerinin eylemleri, bütün Türkiye’de vicdanları sarstı. Tekel işçileri toplumun yüreğiyle öyle bir bağ kurdu ki bütün bunlar gözden kaçırılamaz hale geldi. Olay bir büyük konu haline geldi. Bu konudaki kızgınlığını, hırsını kontrol et, derhal bu Tekel işçilerinin sorununu hemen çöz. Eğer çözmezsen bu olayın altında kalırsın Sayın Başbakan” diye konuştu.

DİSK’ten Tekel işçisine ‘1 saat gecikme’ desteği

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyonun Tekel işçileriyle dayanışmak için bugün bütün iş yerlerinde “işe bir saat geç gitme” kararının uygulanması için üye sendikaları görevlendirdiklerini belirtti. Herkese “Hepimiz Tekel işçisiyiz” deme çağrısı yapan Çelebi, Türk-İş’in Tekel işçilerinin sorunlarının giderilmesi için aldığı eylem kararına destek verdiğini vurguladı...
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
27 Aralık 2009       Mesaj #1124
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Motorlu taşıtlar 10 dakikada satılabilecek trans

Motorlu taşıtların noterde 10 dakika sürecek bir işlemle satılabilmesi ve tescil belgesi için trafik şube müdürlüklerine gidilmesi gerekmeden belgenin ev adresine gönderilmesini sağlayacak yasa kabul edildi

Yasanın gerekçesinde, sahteciliğin kalkacağı ve aracın vergi ile trafik cezasının bulunup bulunmadığına ilişkin anında işlem yapılacağı vurgulandı. Yasayla satış veya devrin onaylanmasından sonra satıcı üzerindeki vergi ve ceza sorumluluğu alıcıya geçecek. Noterler tüm işlemler karşılığında KDV hariç 20 TL alacak. Sistem, 1 Mayıs’tan itibaren uygulanacak
Mavi Melek - avatarı
Mavi Melek
Ziyaretçi
27 Aralık 2009       Mesaj #1125
Mavi Melek - avatarı
Ziyaretçi
Aşk acısı nedir bilmem

Medya Haber

Cem Yılmaz"ın merakla beklenen "Yahşi Batı" filmi 1 Ocak"da vizyona giriyor.

Vatan'dan Gülşen Yüksel'e konuşan Cem Yılmaz'ın Yahşi Batı, müzik, arabalar, para, kadınlar ve Milli Piyango hakkındaki düşünceleri...
* Milli Piyango"da 30 milyon ile ne alınır diye hesap yapıyorlar.. 140 tane Ferrari... İyi de 140 tane Ferrari"nin Temmuz pulunu ne yapacan! Sıçtın!
* Yılbaşında 30 milyon alacan. Tamam çok güzel. Peki sosyal çevren ne olacak!
* Senaryoyu kendim yazıyorum. Bazen rolleri kıskanıyorum. Mesela Demet Evgar"ın oynadığı rolü oynamayı çok isterdim!
* Ağabeyim "Yahşi Batı"da ben de oynayacağım" dedi. "Olur mu öyle şey, sen oyuncu değilsin ki" dedim.. Kulağıma eğilip "Peki sen nasıl oynuyorsun" dedi. Adama hak verdim.
* Müzisyenler benden komik.. "Viyola kemanın dizelidir.. Ağırdan alır" dediler.. Öyle Gümüşhane Gümüşhane olalı böyle zulüm görmedi durumları yok yani..
* En sevdiğim besteci Mozart"tır.. Çünkü direk neticeye gider!
* Yöneteceğim orkestrayı tanıtmayı düşünüyorum ama biraz uzun sürer. Çünkü 14 tane birinci keman var.
* Evlenmeden önce annem ailesiyle ne zaman sinemaya gitse babam da bilet alırmış. Bir gün anneannem yine babamı görünce "Lan ne zaman sinemaya gitsek bu adamın yanına düşüyoruz" demiş.
* Müzisyenlere hürmet ederim. Benim işim orkestrayı dinlerken kendini Mozart zanneden seyirciyle.
* En büyük hayalim bu ülkede 5 yaşında bir çocuğun şakır şakır keman çalmasıdır. Ama Türkiye"de yetenek deyince akla kulağından leblebiyi sokup burnundan çıkartanlar geliyor.
* Muhabbet bittiği zaman ilişkim biter. Evliliği düşündüm ama hiçbir kadına resmi olarak evlenme teklifi etmedim.
* Aşk acısı nedir bilmem... Çünkü hiç bir kadına ağlamadım. Kadına niye ağlayım kendime ağlarım. Bütün insanlığa ağlarım.
* Gazeteciler soruyorlar "aşk hayatınız nasıl?" diye... Ne aşkı ya? Halbuki sordukları aslında adamın zamparalık hayatı.

kelebek
Mavi Melek - avatarı
Mavi Melek
Ziyaretçi
29 Aralık 2009       Mesaj #1126
Mavi Melek - avatarı
Ziyaretçi
Hakkari, BDP binasının açılışından sonra karıştı

Medya Haber

Hakkari'de BDP İl Binası'nın açılışı ardından Altay Caddesi'nde slogan atan yaklaşık 1000 kişilik grup, izinsiz yürüyüş yapmaya başladı. Uyarılara rağmen grupta bulunanlar yürüyüşlerini sürdürünce, polis göz yaşırtıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup bir banka ve resmi binayı taşladı.

Hakkari Valiliği'ne ait olan Jandarma eski Komutanlığı binası, bir kişiye 5 yıllığına kiralandı. Bu kişi de binayı 1 yıllığına BDP'ye kiraya verdi. BDP'nin bugün yapılan açılışına BDP'ye geçen Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, İl Başkanı M.Sıddık Akış ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Hamit Geylani yaptığı Kürtçe ve Türkçe konuşmasında Ak Parti'nin ‘açılım' adını verdiği süreci ve PKK'nın Türkiye'deki sivil yapılanması KCK'ya yönelik operasyonu eleştirdi. Geylani, 25 yıldan bu yana ülkede inkar ve imha politikaları izlendiğini, bunların yarar getirmediğini söyledi. İl Başkanı M.Sıddık Akış da Kürtçe konuşmasında KCK operasyonu ve tutuklama kararlarını eleştirirken bunların Kürtler'i asla yıldırmayacağını anlattı.

Konuşmaların ardından BDP'lilerin de uyarısı üzerine açılışa katılanlar dağılmaya başladı. Ancak açılışa katılan bir grup Altay Caddesi üzerinde yürüyüş yapıp terör örgütü ve bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atınca polis dağılmaları yolunda uyarıda bulundu. Yürüyüşün sürmesi üzerine ekipler gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmak istedi. Yürüyüşe katılanlar zırhlı araçlara taş atmaya başladı. Bu arada caddede bulunan bir banka ve TEDAŞ'a ait bina da taşlandı. BDP'lilerin uyarması üzerine grup buradan uzaklaşırken ara sokaklara dağıldı. Polis göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı.

hurriyet
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
30 Aralık 2009       Mesaj #1127
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
'Bilgiler Fethullah Gülen'e ulaştırılıyor'

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarını değerlendirirken, bunun AKP iktidarı tarafından düzenlenen bir tezgah olduğunu, bu gelişmelerin Fethullah Gülen'e bildirildiğini öne sürdü.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarını değerlendirirken, bunun AKP iktidarı tarafından düzenlenen bir tezgah olduğunu, bu gelişmelerin Fethullah Gülen’e bildirildiğini öne sürdü.

Genç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Arınç’a yönelik suikast iddialarının Meclis’te araştırılması çağrısında bulunarak, konu ile ilgili bir araştırma komisyonunun kurulması gerektiğini söyledi.

Genç, suikastla ilgili gelişmelerde kuşku duyduğunu ifade ederek, bunun bir tezgah olduğunu savunarak, "AKP kendini acındırmayı alışkanlık haline getirmeye başladı. TSK’nin sır saklayan bölümlerine iniliyor. Bu bilgiler de Fethullah Gülen’e ulaştırılıyor" dedi.

Türkiye’nin günlerdir suikast iddialarıyla uğraştığını kaydeden Genç, kamuoyunun aslı astarı olmayan dedikodularla oyalanma çalıştırıldığını savundu.

Genç, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde de, "TSK tarafından Bülent Arınç’a bir suikast düzenlendiğine ilişkin bir emare var mıdır?" diye sordu.

Genç, şu soruları gündeme taşıdı: "Başbakan olarak emrinizde olan TSK da gerekli denetimleri yaparak, gerekli her türlü bilgileri edinme yetkisine sahip iken bu yola başvurulmadan, işin içine yargıyı sokarak, polis ve askeri karşı karşıya getirerek ve hatta Bülent Arınç’a TSK’nin suikast yapacağı görüşlerine güç katan bu uygulamayı izah edebilir misiniz, Arınç’a karşı bir suikast düşünce ve eylemi olmadığı anlaşıldığında adı geçeni görevden almayı düşünüyor musunuz?"

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
30 Aralık 2009       Mesaj #1128
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
TRT, Süper Ligi şifresiz yayınlayacak

TRT futbolseverin yüzünü güldürmeye hazırlanıyor. Türkiye Kupası maçlarını şifresiz yayınlayan TRT Süper Lig'e de talip. Maçlar şifresiz olabilir...

Reklamları kaldırmayı ve programlarda sadece sponsor desteğiyle ek gelir elde etmeyi planlayan TRT'nin lig yayını için birçok farklı firmayla masaya oturarak, kaynak bulmaya çalıştığı ortaya çıktı. TRT'nin Doğan Grubu'nun ihaleye girememe ihtimali üzerine elinin daha da güçlendiği ihalede Çukurova Grubu ve Doğuş Grubu'yla çekişeceği iddia edildi.

NTV Spor ve Lig TV gibi hazır spor kanallarının dışında TRT'nin hali hazırdaki kanallardan bir tanesini spora-futbola ayıracağı bu kanalda, Süper Lig maçlarının dışında birçok Avrupa ve Dünya Ligi maçlarının da naklen yayımlanmasının planlandığı bildirildi. TRT'nin halihazırda yaptığı programlarda maçların şifresiz yayımı için halkı hazırladığı bildirildi. Spor programlarında yapılan anketlerde vatandaşlara maçların şifresiz kanaldan yayımlanmasına ne diyorsunuz diye soruluyor.

Bu arada TRT spiklerleri de yaptıkları anonslarda sürekli olarak, "Zaten Türkiye'de insanlar maça stada gitmiyor. Bir nesil Süper Ligi tanımadan yetişiyor. Dekoder alamayan gençleri kahvelere esir ediyoruz" yorumları yapılıyor. TRT'nin Doguş ve Çukuorva grubu ile girişiceği naklen yayın ihalesesinde limitinin ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Fakat vatandaşların pek çoğunun TRT'nin bu girişimine destek verdiği görülüyor.
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
30 Aralık 2009       Mesaj #1129
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Piyangoda son gün uyarısı

Milli Piyango Konak Şube Müdürü Reşat Sivri, Milli Piyango Yılbaşı çekilişinin 31 Aralık 2009 Perşembe günü saat 13.00'da başlayacağını açıkladı.

Sivri, satıcıları uyardıklarını ancak halkın da mağdur olmamak için piyangolarını bu saatten sonra almamaları istedi.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü, tüm şubelerine 25 Aralık'ta gönderdiği yazıyla yılbaşı çekilişinin 31 aralık Perşembe günü saat 13.00'da başlayacağını bildirdi. Konak Şube Müdürü Reşat Sivri, bayileri bu konuda bilgilendirdiklerini belirtti.

Reşat Sivri, “Çekilişin başladığı andan itibaren satışı uygun değildir. Çünkü, çekilen numaralarla ilgili bilgi edinen kötü niyetli kişiler, ikramiye çıkan bu biletleri ayırıp, satış yapabilir. Bu nedenle vatandaşları da saat 13.00'dan sonra bilet almamalarını konusunda uyarıyorum. Büyük ikramiye ve amortiler gece geç saatlerde çekilecek. Ancak, ara ikramiyeler için böyle bir risk var” dedi.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran bir Milli Piyango satıcısı da polis ve zabıtanın saat 13.00'dan itibaren bilet satışını engellemesini istedi.

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
30 Aralık 2009       Mesaj #1130
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Memura sürpriz zam

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği yeni asgari ücret, işçi ve memurun aylık maaşında asgari geçim indirimi yoluyla 4,73 lira ile 8,03 lira arasında artış sağlayacak.

Yapılan hesaplamalarna göre, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek 729 liralık yeni brüt asgari ücret, asgari geçim indirimi rakamlarını da değiştirecek. Sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan asgari geçim indirimindeki en az tutar, yılbaşından sonra, 49,95 liradan 54,68 liraya yükselecek.

Bu şekilde bekar bir işçi ya da memurun ücretinden yeni yılda her ay 4,73 lira daha az vergi kesilecek ve söz konusu memur ve işçi ücretinde katsayı ya da yeni yıl zammı dışında, bu tutarda bir iyileşme sağlanmış olacak. Evli ve eşi çalışmayan bir işçi ya da memurun asgari geçim indirim tutarı da 59,94 liradan 65,61 liraya çıkacak. Yeni asgari ücret, bu durumdaki bir ücretliye de aylık 5,67 lira asgari geçim indirimi zammı olarak yansıyacak.