Arama

Sahipsiz Mektup'lar - Sayfa 61

Güncelleme: 2 Haziran 2012 Gösterim: 268.740 Cevap: 628
i_ly - avatarı
i_ly
Ziyaretçi
26 Ağustos 2009       Mesaj #601
i_ly - avatarı
Ziyaretçi
ESKİDENDİ

Sponsorlu Bağlantılar
yine bir gecenin sabahi saat olmus bilmem kac
gece sen kokuyor
toprak yagmur sonrasi gozlerinn rengi
nereye baksam seni goruyorm gölgeni
bir anlık yüzün geliyor aklıma
bir yapbozu tamamlar gibi
usulca yawaca..
sırf bir an daha kal diye
sirf yok olup gitme diye..

reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
27 Ağustos 2009       Mesaj #602
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Tam beni tamamlayacağını düşünürkenvirgsyine ben eksik kaldım.gülümseyişlerim takılı kaldı yüreğimde.
Sonu yokvirgsışığı yok bir yolda ıssız sessiz kaldı sevdam.Ama sen gittin...Korkup kaçtın belkide bu sevdadan.
Sponsorlu Bağlantılar
kocaman yüreğiyle seni seveni sen sığdıramadın kalbine;taşıyamadın doğru dürüst...

bu kadar çabuk pes edişinde ondandı belki.Başka cümlelerin ardına sığınmanvirgsyalan yalnış sevdalara takılman..

Gözlerine baktığım zaman çoğaldığımı hissediyordum.Öyle anlamlıydı ki;hayatın tüm gizemi senin gözlerindeydi sanki...Herşey o ''çakır'' yeşilin içinde saklıydı.Ama sen aniden kapattın o gözlerini;aniden aldın yeşilimi benden...Tüm sırlarda o yeşil kutuda kapalı kaldı.İşte ondan sonra başladı herşey...kalp ağrılarımvirgsbaş ağrılarımvirgsgece yarılarında sebepsiz haykırışlarım.....

Bana bıraktığın ve içimde kalan ''yeşil''di belkide bunlara sebep olan...Kötü bir oyun seyrediyorsun geçecek diyordum kendime.Bak geçince hiç birşey kalmayacak..arda kalanlar eskiye uğurlanacak diyordum.Ama olmadı.geçmedi.herşey artarak dahada çoğaldı..pişmanlıklar sardı çevremi ''keşke''ler birikti içimde.''acabalar''dolaşıp durdu beynimde...Hepsi benden bağımsızdı.Hiç bir organıma söz geçiremedim..Hep sen çoğalıyordunvirgshep sen büyüyordun içimde...

sana dönüşmeye başladığımı anlayıncada bir direniş başlattım kendime..Artık hiç konuşmuyorum kalbimle...Kendi haline bıraktım onuvirgsne derse desin ne isterse istesin;artık hiç aldırmıyorum..Tıpkı derindondurucudan çıkmış gibi bir kalbim var artık benim..Buz gibi....içindeki herşey dondu.Sevgilervirgssıcak gülümseyişlervirgsarzularvirgsistekler...Belki birgün;üzerindeki buzlardan sıyrılıp artık bende varım diyerek ortaya çıkar ve bana döner;kimbilir.Ama o güne kadar.Buz gibi ''yeşilin''arkasından bakacağım dünyaya....

Senin bana verdiğin o ''acı yeşili'' yaşayacağım..kolay değil çünkü;kalbimde dallanıp budaklanan o ''yeşil''i bir anda kökünden sökmek.o yüzden zamana bırakıyorum herşeyi.Bakmadığın bir çiçek nasıl soluyorsa..O ''yeşil''de birgün elbet solupvirgssararacak..

Hayatımda ilk kez sana açtığım kalbimde bundan sonra....Sadece bahara açacak..sadece bahara...
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
27 Ağustos 2009       Mesaj #603
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Sensizlik Te

Sensizliğime kar
Yalnızlığıma yağmur yağdı
Oysa sensizliğm yalnızlığım
Yalnızlığım sensizliğim demekti
Yani demem o ki şiir gözlüm
Sensizliğimde ve yalnızlığımda
Karla karışık yağmur yağdı

Nurettin Önder
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
29 Ağustos 2009       Mesaj #604
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Günler güz yaprakları gibi birer birer dökülürken ayaklarımın dibine virgs ben her gece karanlığa dikip gözlerimi senin aydınlığını bekledim. .
Sen yoktun. . !

Binlerce adım attım bu kentin sokaklarında. . Her köşeyi virgs her parkı virgs her ağacı ezberledim. . Sevdaya bulanmış kaldırım taşında senin adını aradım. . .
Sen yoktun. . !

Evlerin duvarları birer birer üzerime yıkıldı. . Her bir hücremin acısını ta yüreğimde hissederken beni enkazın altından çekip alacak elini aradım. . .
Sen yoktun. . !

Özlem şarkılarını ezberledim. .Kimini bağıra bağıra virgs kimini fısıltıyla söyledim. . Karanlığa haykırdım hasretimi. . Sesimi duyacaksın diye bekledim. .
Sen yoktun. . !

Senden gelecek bir tek haberi bekledim. . Saatler asırlar gibi geldi virgs geçmedi. .Çalan her telefonu yüreğimin deli bir çağlayana dönen atışlarıyla açtım. .Senden başka duyduğum her seste hep aynı hayal kırıklığını yaşadım. . Onlar beni duymak istiyordu virgs bende seni. . Ama. . .
Sen yoktun. . !

Seni aramaktan yorgun düşmüş bedenimi karanlığın kucağına uzattım her gece. . Bir an önce sabah olsun diye uykunun beni çekip almasını istedim. . Kaç kere sabahı ettim gözlerimi kapamadan. . Kaç gece merdivendeki ayak seslerini dinledim gelen sensindir diye. . .
Sen yoktun. . !

Her yağmurla birlikte hüzün de yağdı bu kentin üzerine. . Bulutlar yalnızlığın işaretiydi benim için. . Beni ıslatan yağmur olmadı virgs ben senin özleminle sırılsıklamdım her mevsim. . Hayat merhaba dedi bahara çiçek çiçek. . Uzun kıştan sonra gelmez dediğim göçmen kuşların dönüşünü gördüm. . .
Sen yoktun. . !

Her istasyon virgs her otogar adresim oldu. . Bir trenden inersin sandım. . Otobüslerdeki her yolcuya sensin diye baktım. . Yada yolculuklara vurdum kendimi virgs kimsenin uğramadığı köylere virgs adı duyulmamış kasabalara gittim. . Senden bir iz aradım. . .
Sen yoktun. . .

Denizin maviliğine umut bağladım. . Kıyılarda tükettim bekleyişlerimi. . Hep sensiz gemiler geçti limandan. . Ben gemicilerin hasret türkülerine eşlik ettim. . .
Sen yoktun. . !

Gözümden bir tek damla yaş akmadı. . Onlar sana aitti virgs sana kalmalıydı. . Kimselere söyleyemedim acılarımı. . Bekleyişimin öyküsünü kimselere anlatamadım. . Nice fırtına koptu yüreğimde virgs dalgalar dövdü hayallerimi. . Sığınacak bir liman virgs yaslanacak bir omuz aradım. . İçimi dökecek bir insan aradım. . .
Sen yoktun. . !

Her gece ay paramparça oldu. . Her gece yıldızlar birer birer düştü sokaklara. . Yıldızları saçına takıp gelmeni bekledim. . Ayı avucunda bana getirmeni bekledim ve bir güneş gibi doğup aydınlatmanı bekledim bu kapkara dünyamı. . . Ama. . .
Sen yoktun. . !
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
30 Ağustos 2009       Mesaj #605
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
ve birgin çanlar benim için çalacak
üstüme yorgan bulutlar altıma pas pas olacak
evet
denizin tüm çalkantılı havası yüreğime dolacak
birgün limanda çann uzaklardan duyulmayacak
iskele demiri paslı
yüreğimin halatı tüğümlü
ve dudağıma kondurduğum sıgara sönmüş
sen soğuk poyrazlarda vuran kadın
düşkünlük abidesi RUHUMUN KANATLARISIN
yakın liman hissediyorum
ve çan çınlıyor kulağımda
şimdi çan benim için çalıyor son kez

elveda ...

alıntı.
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
31 Ağustos 2009       Mesaj #606
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Sen gittin.. Bir zifiri karanlıkvirgs bir zından yalnızlığıvirgs ağır bir boşluk bıraktın geride. Gittin ve dönmeyeceksin bir daha. Haklısın gidişindevirgs bu aşkı bitirmekte haklısın. Tek söz söyleyemedim. Yüzüne bakamadım. Karşında ağlamadım. Eridimvirgs tükendimvirgs bittim. Sonsuzlukta bir insan nasıl olur.. sesi soluğu nasıl duyulur?

Elveda aşkım.. Elveda sevgilim. Sen kendini hiç böyle gereksizvirgs böyle değersizvirgs böyle yapayalnız hissettin mi? Ayrılık ölüm kadar acı ve soğuk.Aynalara bakıyorum. Aynada gördüğüm ben değilim. Gözlerim cehennem ateşi.. dudaklarım mühürlenmiş. Ellerim titriyor. Yüreğim kızgın demirlerle dağlandı. Yokluğunun bedeli çok ağır sevgilim.

Sevinçlerimvirgs hayallerimvirgs umutlarımvirgs renkli dünyam elveda.. Elveda yaşamak.. Yaşamın anlamı elveda. Kimse farkında değil yokluğunun. Sensiz ne hallerde olduğumu kimse bilmiyor. Anlamıyor yitip giden bir aşkın kederini.

Düne kadar en yücesini yaşadım mutluluğunvirgs ayaklarımın altından kayıp gidiyordu toprakvirgs denizlerin ovaların üstünde uçuyordum. Güneş kadar yakındı bana aşk. Güneş kadar sıcak ve parlak. Bıraktın birdenbirevirgs kanatlarım kesildi. Hızla çakıldım yerevirgs boşluğun içindeyimvirgs şimdi hiçbir şeyim.Oysa dünyanın en zenginiydim. Bütün çiçekler bizim için açardıvirgs bizim için ballanırdı meyvelervirgs ekinler bizim için bereketlivirgs sular bizim için çağlardı. Şimdi toz duman içinde kızgın bir çöldeyim. Yönümü yolumu şaşırdım. Sam rüzgarlarına bıraktım gövdemivirgs sürüklenmekteyim.

Sen bensiz nasılsınvirgs bilmiyorum. Rahat mısınvirgs mutlu musunvirgs bu kadar çabuk beni unutur musun?.. Nasıl birden mazi olursun?

(alıntı)
-Eylül- - avatarı
-Eylül-
Ziyaretçi
31 Ağustos 2009       Mesaj #607
-Eylül- - avatarı
Ziyaretçi
Kara bir güneş bu başımızdaki,doğdum derken öldürüyor adamı,çarşaflara sardığım yüreğimi daha ne kadar karartacaksın söyle!zaten ben bende değilim artık,gittin gideli bi garibim böyle!soğuk bi hasret esti uzaklardan,soğuk bi bakış getirdi adı aşk var sayılan!

gidiyor musun!
dur!

bi kaç sözüm kaldı söyleyecek!

beni benden aldın,geri ver!
geri ver döküğüm yaşlarımı,
geri ver çaldığın zamanımı,
geri ver duygularımı!

geri ver beni bana yalvarırım... geri ver!

kendini götürüyorsun bari bırak ben bende kalayım!

bakmak istemiyorum arkandan gelecek misin diye!
istemiyorum kadeh kadeh ağlamayı yokluğunun şerefine!
ben seni senle yaşamak istiyorum..
ellerin ellerimde terlesin ne olur!ne olur çok görme!

ya da git..
ama bırak beni bana!
başka türlü gidemezsin!
gittiğini sansanda bi yarım sende kalır!
bi yarın bende kalır sevgilim!
pişman olursun!!!

artık dur!,geri ver! yaşlarımı,zamanımı,,duygularım ı!...yalvarırım...be n bende kalayım!istemiyorumkadeh kadeh ağlamayı yokluğunun şerefine!senle yaşamak istiyorum..ne olur!..

Alinti..
reyan - avatarı
reyan
Ziyaretçi
8 Eylül 2009       Mesaj #608
reyan - avatarı
Ziyaretçi
Buz gibi soğuk bir gecede,senden kilometrelerce ötede,her hücremde hissederken seni;
Geçmek bilmiyor saatler...
Akrep yelkovana ulaşamazken;ki yeterince uzun geceler,ben bu karanlıkta sensiz ama hayalinle,izlerinle...dopdoluyum seninle...

Aynı şehrin ışıkları almalı gözlerimizi oysa,
Aynı gökyüzüne bakıp,
Aynı kayan yıldıza çevirip yüzümüzü,birbirimizi dilemeliyiz oysa...

Senden uzakta olmayı susuzluk bellemişken,dilim damağım kupkuru.Kat kat giydim üstüme ne bulduysam...İlla ki üşüyorum ellerin olmadan.
Soğuk iliğime kadar işliyor.
Sen yoksun ya buralarda,tüm rüzgarlar yüreğime esiyor!!!

"Oysa tırnağımın ucuna kadar buz tutmuş bedenim..."

Belki üşümemeli bu kadar,belki ısıtmalı bu güneş az biraz..
Bakmaya alışmış,güneş bellemişken gözlerini...yapamıyorum buralarda

O yüzden...
Senden uzakta yaşadığım eksiklik yüzünden,
Aynı havayı solumadan seninle,içime basan kasvet yüzünden,
Ve sayamadığım daha bir çok neden,içimi acıtan onca yol varken
Bekle beni...
En güzel gülüşümle yüzümde,tüm ayazı bırakıp yollara..Sana Geleceğim...

Ellerimde huzur...yüzümde sevinç...gözlerimde gözLerin kalbimde sen...

Bu can Bu anlam,Yaşam..Feda oLsun sana..
An ve an seni yaşarken,gözlerinde erimeyi düşünürken..

(Seninleyim ve korumasızım, yalnızım... Ne müthiş bir çelişkidir bu!)

Gözlerimi kapatıyorum. Artık susma vaktidir
tuğsemmm - avatarı
tuğsemmm
Ziyaretçi
8 Eylül 2009       Mesaj #609
tuğsemmm - avatarı
Ziyaretçi
Asil eksiklik eksik oldugumuzu dusunmekti.Asil eksiklik careyi baskasinda aramakti.Hayatin matematigi farkli; iki yarimi toplayinca bir etmiyor.
insan tek basina mutsuzsa baska biriyle de mutlu olamiyor.once yalnizdik. 9 ay boyunca karanlik bir yerde disari cikmayi
bekledik ve dunyaya aglayarak geldik. Pisman gibiydik.Ya da mecburen gelmis gibi.Biraz buyudukten sonra kendimizi bildigimiz anda
icimizi kemiren kalbimizi kurcalayan o tuhaf duyguyu hissettik:Bir yerde bir eksik var.Korktuk. "Bunun sebebi ne?" diye sorduk
kendimize.Cevabi yapistirdik: Demek ki sahip olmadigimiz bir seyler var.O yuzden eksiklik hissediyoruz." Peki neye sahip olmamiz gerekiyor?
cocukken"yasimiz kucuk" diye dusunduk.Her istedigimizi yapamiyoruz.Kurallar yasaklar var. Buyuyunce her sey yoluna girecek.
Buyudukce Bir sey degismedi Yine huzursuzduk. icimizden bir ses ayni sozcukleri fisildiyordu:
"Bir eksik var." Kafamiz karisti. Nasil kurtulacagiz bu igrenc duygudan? Nasil gececek bu?
Aklimiza yeni cevaplar geldi: Okulu bitirince gececek. Ise girince gececek.Para kazaninca gececek.Tatile gidince gececek.
Okulu bitirdik. Diploma aldik. ise girdik. Kartvizit aldik.Calistik. Para kazandik. Tasindik. Araba aldik.
Calistik. Eve yeni esyalar aldik.Tatile gittik. Dans ettik. Terfi ettik. Kartviziti degistirdik.Daha cok calistik. Daha cok para
kazandik.Calistik.Calistik .Gecmedi. "Bir yerde bir eksik var" hissi hala orada duruyordu. Bu sefer de "Sevgilimiz olunca gececek" dedik.
"Yalnizligimiz sona erince bu illetten kurtulacagiz." Beklemeye basladik.Derken biri cikti karsimiza. asik olduk. Ve aninda
baska biri olduk.Daha guclu daha guzel daha akilli biri. Hesap cuzdanlari kartvizitlerhatta ilaclar bile boyle hissetmemizi
saglamamisti.Sevgilimizin gozlerinde daha once bize verilmemis kadar buyuk sevgi ve hayranlik gorduk.
Sevgilimizin gozlerinde Tanri' yi gorduk.Isigi gorduk. "Tunelin ucundaki isik bu olmali" diye dusunduk "kurtulduk."Sonra bir gun daha dun bize deli gibi asik olan
insan cekip gidiverdi.Ya da artik eskisi gibi sevmedigini soyledi.Ya da baska birine asik oldugunu soyledi.Ya da daha kotusu baska birine asik oldu ama
soylemedi.Telefonu acmamasindan elimizi tutmamasindan bahane bulmak zorunda kalmamak icin biz uyuduktan
sonra yataga gelmesinden anladik bir terslik oldugunu..... Belki de sevmekten vazgecen veya terk eden sevgilimiz degildi bizdik.
Fark etmez. Sonucta ask bitti. Simdi her yer bombos. Simdi tekrar yalniziz. Basladigimiz yere donduk. Yillarca ugrastik eksigin ne oldugunu bulamadik.
Halbuki her seyi denedik her yere baktik.oyle mi? Bakmadigimiz bir yer kaldi. Icimize bakmadik.Eksik parcayi disarda aradik ama
icimizde sakli olabilecegini akil etmedik. Birilerini sevdik birileri bizi sevsin diye ugrastik ama kendimizi sevmedik.Sasiracak bir sey yok tabi ki sevmedik.
Kendimizi sevsek bu kadar kosturur muyduk? Canimiz yanmasin diye duvarlarin ardina saklanir miydik? Kendimizi bos sanip doldurmaya ugrasir miydik?
Terk edilmekten korkar miydik? Asil eksiklik eksik oldugumuzu dusunmekti.Asil eksiklik careyi baskasinda aramakti.
Hayatin matematigi farkli; iki yarimi toplayinca bir etmiyor. Insan tek basina mutsuzsa baska biriyle de mutlu olamiyor.
Herkes beni sevsin" diye ugrasinca kimse gercekten sevmiyorherkes sevgisine sart koyuyor sinir koyuyor.
Oysa "kendime duydugum sevgi bana yeter" diye dusununce kendimizi oldugumuz gibi kabullenince yarim tamamlaniyor.
Her sey bir oluyor. iste o zaman perde aralaniyor. Aci diniyor. iste o zaman baska 'bir' iyle bir araya gelerek hesabin kitabin
korkunun kayginin hukum surdugu sahte bir sevgi yerine gercek bir sevgi yaratilabiliyor
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
24 Eylül 2009       Mesaj #610
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Unutulmadın..

Şiirler yazmıştın,anacığını avutmak için
Şimdi o yürekteki yangını kim dindirsin
Bir çığlık koparsın şimdi çağlayancerit
Bir yiğidi yatırdı sonunda sürüsüyle it

Üşüyorum demiştin soğuk zindanlarda