Arama

Hermione Granger

Güncelleme: 1 Kasım 2010 Gösterim: 19.112 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
7 Şubat 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Hermione Granger

Sponsorlu Bağlantılar
Hermione Granger Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'da Gryffindor binasında öğrencidir ve Ron ve Harry'nin en iyi arkadaşıdır.

Annesi ve babası Muggle (büyüdışı-insan) olan bir cadıdır. Harry Potter'ın en yakın arkadaşlarından biridir. Derslerindeki üstün performansı ve başarısı nedeniyle okul öğretmenleri tarafından sevilmektedir. Okul sorumluluklarında titiz, araştırmacı ve zeki bir büyücüdür.
"Herşeyi bilen kişi" tavrı nedeniyle okul öğrencileri tarafından zaman zaman taciz edilmektedir. Ancak aynı oranda da saygı görmektedir. Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi hariç (ki onda da iyi not almıştır) tüm sınavlardan en yüksek notu almıştır. Neville Longbottom, Harry Potter ve Ron Weasley derslerde Hermione'nin yardımına ihtiyaç duyar. Daha sonra 6.sınıfta Ron'dan hoşlandığını belli etmeye başlar,aslında başından beri ikiside birbirinden hoşlanmaktadır.En sonunda Ron ile evlenerek Rose adlı bir kızı ve Hugo isimli bir oğlu olmuştur.
Hermione'nin 7. kitapta sıksık kendini kaybetmesi ve mantığını her zaman kullanamaması dikkat çekmiştir.Ama bunun nedeni Ron'un onları bırakıp gitmesinin ardında ona karşı duyduğu Aşk-nefret arası duygunun hep mantığını geçmesidir.Hermione Ron gittikten sonra hep ağlamıştır ama bunu Harry'e fark ettirmemeye çalışır.Hermione Ron'a olan aşkını bir türlü gösterememesinin sonucunda artık dayanamamış Ron ev cinlerine iltifat ettiğinde ona sarılmış ve öpüşmüşlerdir.Harry ise onlara kızınca kendine gelmiş ve savaşa katılmıştır.Kitapta iki kez Voldemort'un eline geçen Hermione'yi Ron kurtarmıştır.En sonunda Ron ile evlenmiştir.
n3707401 30541770 2046

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Hermione Granger nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2010       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Hermione Granger
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

emma watson as hermione granger in harry potter
  • Program Harry Potter
  • Canlandıran Emma Watson
  • Bina Gryffindor
  • Bağlılığı Albus Dumbledore, Ron Weasley, Dumbledore'un Ordusu
  • Patronusu Su Samuru
Hermione Jean Granger, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin hayali karakterlerindendir. Serideki ilk görünüşü Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabında büyü okuluna gelen yeni bir öğrenci olarak olmuştur. Kitabın ilerleyen bölümlerinde pratik zekası ve ansiklopedik bilgileriyle Harry Potter'ın yakın arkadaşı olmuştur. Rowling, Hermione'den daha genç bir yaşta onun güvensizliğiyle ona benzediği ve başarısızlıktan korktuğunu belirtmiştir.

Karakter gelişimi
Hermione bir Muggle (büyü dışı-insan) aileden gelmektedir. Annesi ve babası diş hekimi olan Hermione, Harry Potter ve Ron Weasley'nin yakın arkadaşı ve çok yetenekli bir cadıdır. dağınık ve baş etmesi zor kahverengi saçları ve kahve rengi gözleri ile biraz asi bir görünüşe sahiptir. Karakter Eylül 1980 doğumludur. Hermione yakın arkadaşları ve sınıf arkadaşlarına kıyasla oldukça büyük akademik bilgi sahibi başarılı bir öğrencidir ve Rowling tarafından karakteri "Çok mantıklı, dik ve iyi" olarak tanımlanmaktadır.Ayrıca Harry Potter onu kendi döneminin en iyi cadısı olarak gördüğünü ifade eder.En güçlü 8.büyücüdür. Karakter Harry Potter, Ron Weasley ve kendisinden oluşan arkadaş grubunda sağduyunun sesini temsil eder. Kuralları anımsatan ve bilgi kaynağı olarak kütüphaneyi tercih eden, zekasıyla olduğu kadar dengeli insan ilişkileriyle de ön plana çıkan Harmione, sonlara doğru (özellikle son kitapta) kısmen mantığı bir kenara bırakmaktadır. genç cadı insani zaafları (özgüven eksikliği, onaylanma arzusu ve hırs) dışında genelde kitabın örnek karakteri konumundadır. Harmione özellikle çalışkan, uyanık, iyi niyetli, disiplinli ve sevgi dolu bir cadıdır.

Görünümleri

Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter,10 yıl merdiven altındaki küçük odada kendisinden nefret eden teyzesi, eniştesi ve kuzeniyle birlikte yaşadıktan sonra 11 yaşında Hogwarts büyücülük ve cadılık okuluna kabul edilir. Hayatı kökten değişen Harry'nin Ron Weasley ile olan arkadaşlığı Hogwarts treninde başlarken, Harmione ile öyle hemen kaynaşamaz. Harmione aylar öncesinden okul ve büyü ile ilgili her türlü kaynağı okumuş ve bunu da biraz kibirli bir şekilde iki arkadaşa hissetirmiştir. Bunun üzerine hevesli küçük cadı ile dalga geçen iki kafadar, Harmione'nin büyük bir tehlikede kalmasına neden olurlar. Yaptıklarından pişman olan Harry ve Ron, Harmione'yi bir Trol saldırısından, daha çok şans yardımı ile kurtarınca aralarında derin bir arkadaşlık başlar. Arkadaşlıklarının başlamasında Harmione'nin kibirini yenmesi ve hayatını kurtaran arkadaşlarının suçunu üstlenmesi de rol oynamaktadır.

Harry Potter ve Sırlar Odası
İkinci kitapta Muggle doğumlu olanlar ile melezleri hedef alan eski bir lanet, Hogwarts şatosunda güvenliği tehtit etmektedir. Büyücü dünyasında "Safkan", "Melez", "Bulanık" (Muggle doğumlu olanlar)ve "Muggle" gibi ırkçı ve ayrımcı kategorilerin olduğunu ilk kez bu kitapta öğreniyoruz. Draco Malfoy'un Harmione'ye "Bulanık" diyerek onu aşağalaması üzerine, üç arkadaş içerisinde bunun ne anlama geldiğini tek bilen, Ron, çok sinirlenir. Ne yazık ki çok eski olan asası ile Malfoy'a savurduğu lanet geri teper ve Ron salyangoz kusmaya başlar.
Böylece Lord Voldermort'un, ne tür bir "kötü" olduğu ile ilgili, ilk ipucunu elde ederiz. Çünkü Muggle doğumlulara ve Melezlere yönelik tehtit, bizat "Kim olduğunu bilirsin sen" tarafından yönetilen, bir Basiliskden kaynaklanmaktadır. Lord Voldermort acımasızlığı, güç tutkusu, güçsüzleri aşağı görmesi ve kanın saflığı konusundaki saplantısıyla "kötü" olma niteliğini kazanır. "Kim olduğunu bilirsin sen" cehennemden çıkma bir iblis değil, ırkçı olduğu için "kötü"dür.
Ayrıca Harmione kitapta Basiliskin kurbanı durumundadır da. Ancak Harmione'nin kütüphaneden edindiği bilgiler hayatını kurtarır. Basiliske doğrudan değil, bir aynadan baktığı için ölmeyerek, yalnızca geçici olarak taşa dönüşür. Sırlar odasının sırını ilk çözen kendisi olmuştur. Ama taşa dönüştüğü için arkadaşlarına, bıraktığı not dışında, bunu anlatamıştır.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
Okuldaki üçüncü yılda, çok fazla ders seçmek isteyen Harmione, Profesör McGonagall'dan yardım alır. Çalışkan cadı, birbirleriyle çakışan dersleri, bir "zaman döndürücü" yardımı ile takip eder. Fakat sonunda çalışkanlık ile başarı elde edemeyceğini anladığı kehanet dersini bırakmıştır. Harmione "karanlık sanatlara karşı savunma" öğretmenleri, Remus Lupin'in, bir Kurtadam olduğunu, Profesör Sanpe'in bu konuda bir ödev vermesinin ardından, kendi kendine fark etmiştir. Daha sonra Dumbledore'un küçük bir tiyo vermesi ile, o ana kadar bir hain zannedilen, Sirius Black ve haksız yere suçlanan, griffon Şahgaga'yı kurtarmak için Harry ile beraber "zaman döndürücüyü" tekrar kullanmıştır. Zamanda geri giderek bir takım değişiklikler yapmışlardır. Bu sırada hikâyenin bazı gizemli noktalarıda açıklığa kavuşmuştur.

Harry Potter ve Ateş Kadehi
Dördüncü kitapta Hermione Hogwarts'taki tüm işlerin iradeleri dışında kendi büyüleri ile bağlanmış ev cinleri tarafından yapıldığını fark eder. Bu durumun bir kölelik olduğunu kavrayan cadı bu haksızlığa tahamül edemeyerek "Evcini Hakları Derneği"ni kurar. Pek gönülsüz, iki arkadaşı Ron Weasley ve Harry Potter'ı de zorla üye yapar. Hermione, Victor Krum ile çıkmış,üç büyücü turnuvasında Victor Krum'un sevgilisi olarak deniz halkı tarafından esir alınmıştır. Fakat aynı zamanda Ron'dan hoşlandığı ilk kez anlaşılmaya başlanır. önceki kitaplarda bu konuda ufak tefek göndermeler yapan yazar, bu kitapta daha fazla ipucu vermiştir.
Hikayenin sonuna doğru, turnuva boyunca Harry'nin baş belası olan gazeteci Rita Skeeter'ı etkisiz hale getirmiştir. Skeeter gerçekleri çarpıtarak sansasyon yaratmayı seven bir medyayı, Hermione ise basının yönlendirmesine itibar etmeyen, eleştirel okuyucuyu temsil eder.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nda, beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndüğü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür. Hogwarts’ın saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndüğü yalanını söylediğini düşünen Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Dumbledore ve Hogwarts öğrencilerinin hareketlerinden haberdar olabilmek için okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar. Ama Profesör Dolores Umbridge’in Bakanlıktan onaylı savunma büyüsü dersi onları ve tüm büyücü camiasını kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı ne yazık ki savunmasız bırakır; bu yüzden, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşviki üzerine, Harry konuya el atar. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük grupla buluşan Harry, onlara Karanlık Güçlere karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar.

Harry Potter ve Melez Prens
6.sınıfta Ron'dan hoşlandığını belli etmeye başlar, aslında başından beri ikisi de birbirinden hoşlanmaktadır. Bu dönem Gryffindor sınıf başkanı seçilmiştir.Aynı zamanda iksir sınıfının 2.sidir ve Profesör Horace Slughorn'un davetine katılmıştır.

Harry Potter ve Ölüm Yadigârları
Hermione'nin 7. kitapta sık sık kendini kaybetmesi ve mantığını her zaman kullanamaması dikkat çekmiştir. Ama bunun nedeni Ron'un onları bırakıp gitmesinin ardında ona karşı duyduğu aşk-nefret arası duygunun hep mantığını geçmesidir. Hermione Ron gittikten sonra hep ağlamıştır ama bunu Harry'e fark ettirmemeye çalışır. Hermione Ron'a olan aşkını bir türlü gösterememesinin sonucunda artık dayanamamış, Ron ev cinlerine iltifat ettiğinde ona sarılmış ve öpüşmüşlerdir. Harry ise onlara kızınca kendine gelmiş ve savaşa katılmıştır. Hermione Granger Harry Potter’a Hortkuluk avında yardım etmiş ve Voldemort’un Hortkulukları’ndan biri olan Helga Hufflepuff'ın kupasını Basilisk'in dişiyle yok etmiştir.Kitabın sonundada Hermione Granger Ron ile evlenir ve iki çocuğu olur Rose Weasley ve Hugo Weasley...

Film tasviri
Bu karakteri Harry Potter filminin serilerinde Emma Watson canlandırmıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

23 Haziran 2012 / buz perisi Bilim ww