Arama

Asuma Sarutobi

Güncelleme: 16 Kasım 2008 Gösterim: 4.312 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Asuma Sarutobi

Sponsorlu Bağlantılar
  • Yaş: 271–282 (I. Kısım’da), 30 (II. Kısım’da) (öldü)
  • Rütbe: Jounin
  • Seiyuu: Jūrōta Kosugi
Asuma Sarutobi (Japonca: 猿飛アスマ, - Sarutobi Asuma), Üçüncü Hokage'nin oğlu ve 10. Takım'ın da lideridir. Gençlik yılları sırasında, babası ile kavga ettikten sonra Asuma şahsi menfaatlerini izlemek için Konoha'yı terketmiştir. Aktif askeri görevini sürdürmek için Konoha'ya dönmeden evvel (kısmen bu konudan gurur duyduğu görülür) 35 milyon ryō ikramiye (öldürdüğü kişilere karşılık kafa parası) biriktirmiştir. Geri döndüğü zaman, sıklıkla birlikte göründükleri Kurenai Yūhi ile uzun süreli bir ilişkiye başlar. Beraber olduklarını sürekli inkar etmelerine ve birlikte geçirdikleri zamanı yok saymalarına rağmen II. Kısım'da Kurenai'nin Asuma'dan hamile olduğunun ortaya çıkmasıyla herşey açığa kavuşur. 10. Takım kurulduktan sonra Asuma boş vakitlerinin çoğunu -her ne kadar Shikamaru'yu asla yenemese de- Shikamaru Nara ile Şogi veya Go oynayarak geçirir.
Asuma, sakin bir kişidir ve eğer gerekli değilse başka işlere karışmaz. Genellikle sigara içerken görülür ve günde iki paket sigara tüketir. Buna rağmen, birşey onu rahatsız ediyorsa -mesela Üçüncü Hokage öldüğü zaman- sigara içmeyi bir süre bırakır. Dövüşte, Asuma'nın birincil silahları, içine çakra aşılayarak kullanılabilen siper bıçaklarıdır (bir ucunda bıçak olan pirinçten parmaklıklar). Bir kez rüzgar-temelli çakrası ile aşılanınca, Asuma bıçakları, bir kayayı bile kolayca parçalamak için kullanabilir. Uçan Kırlangıç (Japonca: 飛燕, - Hien) tekniği sayesinde, çakrasıyla bıçakları uzatarak bıçağın menzilinin birkaç fit uzağından düşmanını yaralayabilir.
Bir görevin gidişhatı sırasında Asuma, kendisine herhangi bir zarar vererek rakibinin de aynı yaralanmayı yaşamasına neden olan Hidan ile bir dövüşe girmek zorunda kalmıştır. Hidan kendini, kalbinden bıçaklayınca Asuma da ölümcül bir biçimde yaralanır. Ino Yamanaka onu iyileştirmeye çalışsa da iyileşemeyeceğini bilen Asuma, genç öğrencilerine birkaç veda sözü söyleyerek ölür.


Kaynak:Vikipedi
Biyografi Konusu: Asuma Sarutobi nereli hayatı kimdir.
iyilik_perisi - avatarı
iyilik_perisi
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #2
iyilik_perisi - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
sarutobi asuma 01

Asuma Sarutobi Picture