Arama

Lily Evans Potter

Güncelleme: 22 Temmuz 2011 Gösterim: 5.800 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Lily Potter
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Lily Potter karakteri, İngiliz oyuncu Geraldine Somerville tarafından canlandırılmıştır.
Ad:  220px-Lily_Potter.jpg
Gösterim: 1806
Boyut:  4.4 KB
  • İlk görünüş: Felsefe Taşı
  • Son görünüş: Ölüm Yadigârları
  • Yaratan: J. K. Rowling
  • Canlandıran: Geraldine Somerville, Susie Shinner (gençliği)
  • Diğer adları: Lily Evans
  • Türü: Muggle büyücü
  • Cinsiyet: Kadın
  • Evlilik(ler): James Potter
  • Çocuklar: Harry Potter (oğlu)
  • Bina: Gryffindor
  • Bağlılık: Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Lily Potter, Harry Potter'in annesidir ve ölmeden önce Harry için cesurca hayatını feda ederek Harry'ye Lord Voldemort'a karşı sihirli bir koruma sağlamıştır. James'in eşidir ve Hogwarts'ta iken tanışmışlardır. Başta birbirlerinden nefret etmelerine rağmen James, kibirini bir yana bırakınca 7. sınıfta çıkmaya başlamış ve okul bittikten 2 yıl sonra evlenmişlerdir. Herkesin Harry'yi gördüğünde dediği bir cümleden ("Gözlerin aynı anneninkiler gibi") yola çıkarak gözlerinin çok güzel olduğu ve 6. kitaptan anladığımız kadar İksir dersinde çok yetenekli olduğu kesin olarak bildiklerimiz arasındadır. Okuldayken Horace Slughorn'un gözdesidir, son derece yeneteklidir ve Muggle'lardan doğmadır. Bu ve başka yönlerden Hermione Granger'a benzemektedir.
Onun bir cadı olduğunu çocukken Severus Snape keşfetmiştir. Ayrıca Snape ömrünün sonuna kadar Lily'e aşık kalmış (Lily'nin patronusu Gümüş Maral'dır, çok güçlü duygular sonucunda patronus bir çeşit transa uğrayıp değişebilir. Severus Snape'in patronusu da Lily'e olan aşkından Kartal iken Gümüş Maral olmuştur) ve Harry'i korumaya yemin etmiştir. Snape'in ölüm yiyen olmaktan vazgeçme sebebi de Lily'nin öldürülmesidir.
Lily büyülü güçleri yüzünden ablası Petunia tarafından sürekli kıskanılmış ve dışlanmıştır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Lily Evans Potter nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2011       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Doğum: 30 Ocak 1960
Ölüm: 31 Ekim 1981, 21 yaşında.
Sponsorlu Bağlantılar

Görünümü
Gözleri: Badem şeklinde, parlak yeşil gözler. Oğlundakiler gibi.
Saçı:
Koyu kırmızı, uzun ve ince telli.
Ayırdedici özellikleri:
Fazlasıyla güzel.

Ailesi ve arkadaşları

Soyu: Muggle doğumlu cadı.
Anne ve babası:
Muggle, 1981′den önce öldüler.
Eşi: James Potter; 1978 yılında yaz aylarında sessizce evlendiler. Sirius Black en iyi arkadaşlarıydı. Godric’s Hollow’da 31 Ekim 1981 yılında Voldemort tarafından Lily’le beraber öldürüldü.
Kardeşi:
Ablası, Petunia (Evans) Dursley.
Çocukluğundaki evi:
Kuzey İngiltere’de endüstriyel, sağlıksız alanların birinde, Spinners End yakınlarında.
Çocukluğu:
Petunia’ya nazaran, ailesi Lily’nin bir cadı olduğunu öğrenince mutlu oldular.

Hogwarts’ta Lily
Yılı: 1971 – 1978
Binası:
Gryffindor.
Derecesi:
Hogwarts’ta Sınıf Başkanı.

Diğer bilgiler
Asa: Söğüt, 10,25 inç, tılsım için uygun bir asa.
Yetenekleri:
Tılsımlar, İksir. Horace Slughorn’a göre, Lily’nin iksir yapma konusunda doğuştan gelen bir yeteneği vardı.
Alışılmadık kabiliyetleri: Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın az sayıda üyesinden biri olan Lily, Voldemort’a üç defa başkaldırmış ve hepsinden de kurtulmayı başarmıştır.
Gringotts kasa numarası:
687.

Profili

Harry Potter’ın annesi, Harry’e badem şeklinde parlak gözlerini vermiştir en belirgin özellik olarak. Lily bir Muggle ailesinde doğmuş ve ablası Petunia ile Spinner’s End yakınlarında büyümüştür.
8 ya da 9 yaşlarındayken Lily, Severus Snape adında ilginç ve ciddi bir çocukla tanıştı. Böylece de Severus Lily’nin bir cadı olduğunu anladı. Hogwarts’a davet edilince Lily’nin ailesi de gururlandı.
İki genç kız olan Lily ve Petunia çok yakındılar. Ancak Lily’nin Hogwarts’a çağrılması, Petunia’nınsa çağrılmaması üzerine, bir daha asla yıkılmayacak bir duvar örüldü aralarına. Zamanla karanlık sanatlarla ilgilenmesine ve bir Slytherin'li olmasına rağmen Severus Snape, onun en yakın arkadaşı oldu. Taa ki Snape beşinci yılın sonlarında Lord Voldemort’un safkan düşüncesini benimseyene kadar arkadaşlıkları devam etti. Ayrıca Lily, okulda bir hayli popüler ve yetenekli öğrenci, Lily’nin deyimiyle “en havalı” kişi olan James’le de tanıştı. İnsanlara kara büyü yapacağını söyleyerek sorumsuzca davranan bu şakacı çocuktan pek hoşlanmamıştı aslında, ama beşinci yılın sonlarına doğru James, Lily’e aşık oldu. Snape ise içten içe Lily’i seviyordu ve yedinci yılda James’le çıktığını görünce kalbi bir hayli kırıldı.
Lily okulda öğretmenleri tarafından parlak, şen şakrak ve yetenekli bir cadı olarak bilinirdi, özellikle de İksir’de. Oldukça da güzeldi ve Hogwarts’ta yedinci yılında Okul Başkanı oldu. Dumbledore’un düşüncesine göre Harry, James’e daha çok benziyordu, annesinden aldığı en belirgin şeyin ise gözlerinin rengi ve şekli olduğunu söylüyordu.
Hogwarts’tan mezun olduktan sonra Zümrüdüanka Yoldaşlığı’na James’le beraber en yakın üç arkadaşı olan Sirius Black, Remus Lupin ve Peter Pettigrew ile katıldı. Lord Voldemort’la Zümrüdüanka Yoldaşlığı arasında geçen bu savaşta Dumbledore’un en sadık destekçileri olan James’le Lily, üç defa kıl payıyla Lord Voldemort’tan kaçmayı başarmıştı. Lily ile James muhtemelen 1979 yazında ya da sonlarına doğru evlendiler. Lily mezun olduktan sonra Petunia’yla ufak yazışmaları olsa da kardeşler birbirini bir daha hiç görmedi.
1979 yılının sonlarına doğru Sybill Trelawney’nin yaptığı kehanetin Severus Snape'in kısmen Lord Voldemort’a aktarması her şeyi değiştirdi. Kehanet öngörüsüne göre Karanlık Lord’u yenebilecek olan çocuk, temmuz sonunda doğacaktı. Lily de o sıralar hamileydi. Lord Voldemort çocuğun doğmasını bekledi ve Potter ailesini öldürmek için planlar yapmaya koyuldu. Potterlar’ın konumu hakkında Lord Voldemort’a bilgi veren Snape, Lily’e zarar vermemesi için Voldemort’a yalvardı, ancak bu isteğinin kabul olmayacağını anladı. Snape gidişatı gördü, Lily’i korumak için Dumbledore’un yardımına ihtiyacı olduğunu düşündü. Kendi hayatını değiştirerek Dumbledore’a tüm sadakatini sundu ve kendi yüzünden Potterlar’ın Lord Voldemort tarafından yakın zamanda saldırıya uğrayacağını bildirdi.
Her ne olursa olsun, Dumbledore bu ihanetin karşısında duramadı. 31 Ekim 1981 gecesi Lord Voldemort Godric’s Hollow’a vardığında ilk olarak James’i öldürdü. Karanlık Lord, Snape’in isteğini hatırladı, ancak Harry’nin beşiğinin başında dikilen Lily yolundan çekilmedi. Vücuduyla Harry'in önünde bir kalkan gibi durdu ve Lord Voldemort onu öldürdü. Onun bu fedakarlığı beklenmedik bir şekilde “eski bir büyüyü” ortaya çıkardı. Bu koruma büyüsü sayesinde Lord Voldemort Harry’i öldürmek istediğinde, Avada Kedavra büyüsü engellendi ve büyüyü Lord Voldemort’a geri teperek vücudunu yoketmesini sağladı. Bu büyü o kadar güçlü ve derindi ki 16 yaşına kadar annesinin koruması altında gerekli şartlarda ve iyilik adına Lord Voldemort’u öldürebilmek için güvenli yaşadı. Ancak Lord Voldemort aranıp yokedilmek için hala daha fazlasıyla korkutucuydu.
Lily ve James’in ölümünden sonra Dumbledore olaya el atarak yasal düzenlemeleri bir kenara bırakıp Harry’nin iyiliği için çalıştı. Dumbledore, Harry’nin Voldemort tarafından tehdit edilen fiziksel güvenliğini düşünerekten ona, evim diyebildiği bir yer içinde geçerli olan, yapılabilecek en güçlü koruma büyülerinden birini yaptı. Dumbledore bu büyüyü yaparak Lily’nin dökülen tüm kanlarıyla Harry’nin güvenliğini olabildiğine uzun bir süre boyunca güçlendirdi. İşe bakın ki bu büyü, Dursleyleri Harry’nin yaşaması için onun korumaları olarak mühürledi.

Filmlerde Lily

Sırlar Odası filminde Lily Potter rolünün ölü halini Geraldine Somerville oynarken, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde genç Lily Potter, Susie Shinner tarafından canlandırılmıştır.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

20 Haziran 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
26 Temmuz 2008 / Misafir Müzik ww
15 Ekim 2015 / TiglonBoYs Bilim ww
20 Haziran 2009 / KisukE UraharA Sinema ww
5 Aralık 2015 / _AERYU_ Asker ww