Arama

Bellatrix Lestrange

Güncelleme: 19 Temmuz 2013 Gösterim: 6.886 Cevap: 1
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
21 Temmuz 2011       Mesaj #1
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Bellatrix Lestrange rolünde Helena Bonham Carter
MsXLabs & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar

220px Bellatrix Lestrange

  • İlk görünüş: Zümrüdü anka Yoldaşlığı
  • Son görünüş: Ölüm Yadigârları
  • Yaratan: J. K. Rowling
  • Canlandıran: Helena Bonham Carter
  • Takma ad(lar)ı: Bella
  • Diğer adları: Bellatrix Black
  • Türü: Safkan büyücü
  • Bağlılık: Ölüm Yiyenler
Bellatrix "Bella" Lestrange (kızlık soyadı Black), en önemli ölüm yiyendir. Bellatrix, serinin ilk kitaplarında adsız bir yan karakterken, daha sonraki kitaplarda ana kötü karakterlerden biri haline gelmiştir.
Serinin beşinci kitabı Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda ise Harry Potter'in vaftiz babası olan kuzeni Sirius Black'i öldürmüştür. Lord Voldemort'un en sıkı destekçilerinden biridir. Bellatrix'in yaptığı büyük bir hata yüzünden de Harry, Hermione ve Ron bir hortkuluğun yerini bulup onu yok ederler. Son savaşta Molly Weasley tarafından "Kızımı bırak, seni kaltak!" diyerek öldürülür. Ayrıca 7. kitapta Fred Weasley ve Nymphadora Tonks'u öldürmüştür.
Asası 32,5 cm ceviz ve ejderha yüreği teli, esnemezdir.
Kasasında gemino ve flagrante laneti (büyüsü) vardır Çoğaltma Büyüsü).
Serinin beşinci kitabı Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın film uyarlamasında Bellatrix'i Helena Bonham Carter canlandırmaktadır. Harry Potter ve Melez Prens ve Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminde de kendisi canlandırmıştır.
Kocası Rodolphus Lestrange, kocasının kardeşi Rabastan Lestrange ve genç Barty Crouch Jr ile beraber Crouch'un yönettiği mahkemede Azkaban'a atıldı. Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde Azkaban'dan kaçmıştır.
Rodolphus Lestrange ile evlidir. Kız kardeşi Narcissa "Cissy" Black Malfoy'dur (Lucius Malfoy'un eşi). Andromeda Tonks, Bellatrix ve Narcissa'nın kız kardeşidir; fakat bir Muggle doğumlu büyücü ile evlendiğinden Bella ve Cissy Andromeda'yı reddetmiştir.
Draco Malfoy (Narcissa'nın oğlu) ve Nymphadora Tonks (Andromeda'nın kızı) Bellatrix'in yeğenleridir. Bellatrix son kitapta Nymphadora'yı öldürmüştür; nedeni Nymphadora'nın babasının bir Muggle olması ve Nymphadora'nın bir kurtadam olan Remus Lupin ile evlenmesi ve ailelerinin adına leke sürmesidir. En güçlü 9. büyücüdür. Lord Voldemort'un en sadık hizmetkarıdır.

İsminin anlamı
Bellatrix( Fransızca) hoş, güzel ve asil anlamındadır. Karanlık Lord tarafından bizzat eğitilmiş bir kara büyü ustasıdır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen AndThe_BlackSky; 19 Temmuz 2013 21:53
Biyografi Konusu: Bellatrix Lestrange nereli hayatı kimdir.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
14 Aralık 2011       Mesaj #2
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
_

Sponsorlu Bağlantılar
bellatrixlestrangewallp