Arama

Ahsoka Tano

Güncelleme: 2 Eylül 2023 Gösterim: 3.795 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Mayıs 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ahsoka Tano
ahsoka 2 0 by raikoh14 d31gqki
Sponsorlu Bağlantılar
Ahsoka 2.0 by *Raikoh-illust on deviantART

Yıldız Savaşları karakteri
  • Seslendiren: Ashley Eckstein
  • Tür: Togruta
  • Cinsiyet: Kadın
  • Konum: Padawan
  • Gezegeni: Shili
  • Üyelik: Jedi Konseyi Galaktik Cumhuriyet
Ahsoka Tano, Yıldız Savaşları evreninde yer alan kurgusal bir karakterdir. Karakter, Star Wars: Klon Savaşları bölümünde yer almaktadır.

Hikayesi
Ahsoka Tano, henüz küçükken Usta Plo Koon tarafından bulundu ve Jedi Tapınağına verildi. Usta Yoda tarafından küçüklük eğitimini aldıktan sonra Padawan olarak Anakin Skywalker'ın yanına verildi.
Biyografi Konusu: Ahsoka Tano nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
29 Mayıs 2012       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ahsoka Tano Resimleri
Star Wars Galaxy 5  Ahsoka by grantgoboom
Sponsorlu Bağlantılar
Star Wars Galaxy 5: Ahsoka by ~grantgoboom on deviantART

🌘 🚀
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
2 Eylül 2023       Mesaj #3
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Ahsoka Tano
MsXLabs.Org

Ahsoka Tano, Star Wars: The Clone Wars filmiyle Star Wars evrenine dahil olmuş dişi bir karakterdir. Kendisi Anakin Skywalker'ın padawanı, yani çırağıdır. Togruta ırkındandır ve küçük yaşta Plo Koon tarafından keşfedilip Jedi eğitimi alması için tapınağa getirilmiştir.
  • Seslendirme: Ashley Eckstein - The Clone Wars, Clone Wars, Rebels
  • Live-action: Rosario Dawson - The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka

wp7465774
Ahsoka Tano, Clone Wars final sezonundan bir sahne.

Göründüğü yapımlar: Star Wars: The Clone Wars filmi, Star Wars Clone Wars (7 sezon), Star Wars Rebels (4 sezon), The Mandalorian ve The Book of Boba Fett (bu ikisinde tek bölümlük cameolar şeklinde) ve son olarak Ahsoka dizisinde görülür.

Hayatına dair: Klon Savaşları döneminde Cumhuriyet adına katıldığı savaşlar bir yana, cumhuriyetin yıkılmasına yakın bir zamanda Siege of Mandalore'a da, Bo Katan'ın yanında dahil olmuştur. Bunun haricinde Darth Maul, Darth Vader ve birçok Inquisitor ile birebir dövüşmüşlüğü vardır. Anakin Skywalker tarafından eğitildiği için her ne kadar şaşırtıcı olmasada, Ahsoka çok güçlü bir Jedi idi. Çok genç olmasına rağmen kurtulduğu dövüşler, savaşta ki etkisi vesaire göz önüne alındığında Star Wars adı için çok önemli bir karakterdir.

415b5082 a4a4 42e1 a438 8473d7ea5398 ahsoka tano?crop1593897x6y0&ampwidth1593&ampheight897&ampformatpjpg&ampautowebp
Ahsoka Tano (Live-action) The Mandalorian dizisinden.

Klon Savaşları sonrasında hayatta kalan sayılı Jedi'dan biridir fakat o kendisine Jedi dememektedir, çünkü teknik olarak onun Padawan eğitimi asla bitmemişti. Clone Wars 5. Sezonunda yaşanan bir takım olaylar neticesinde Ahsoka Tano Jedi Düzeni'ni terk etmiştir yani Anakin Skywalker, Ahsoka'nın eğitimini asla tamamlayamamıştır. Imparatorluk devrinde Fulcrum ismiyle aktif olarak Asiler'e istihbarat taşıyan Ahsoka Tano, Endor savaşı dahil olmak üzere hiçbir savaşta fiziki olarak yer almamıştır fakat kendileri arasında Grand Admiral Thrawn'a karşı kısmen bir savaşa girişmiş olduklarını söyleyebiliriz. Grand Admiral Thrawn kadar etkili bir karakterin elbet tabii kendisine karşı koyanlara yanıt vermemesi beklenemez ve öyle de olur. Thrawn ve Ahsoka Tano arasındaki bu uzun süreç, Ezra Bridger'ın Ghost ekibini kurtarmak için kendini feda etmesi ve Thrawn'ı da alarak hiper uzaya kör şekilde sıçramalarıyla son bulmuştur. Fakat bunlar haricinde Yeni Cumhuriyet'in kurulduğu dönemde Din Djarin (Mando) ve Luke Skywalker gibi karakterlerle birebir tanışmışlığı ve sohbet etmişliği vardır. Bu yazıyı yazdığım dönemde ise Ahsoka dizisi henüz yeni başlamış bulunmakta ve Ahsoka'nın görevi bir şekilde hayatta kalmış olan Grand Admiral Thrawn'ın dönüşünü engellemek ve eğer hayattaysa Ezra Bridger'ı da kurtarmaktır.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.