Arama

Hadisi Şerifler - Sayfa 26

Güncelleme: 11 Kasım 2017 Gösterim: 262.429 Cevap: 447
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
6 Ağustos 2006       Mesaj #251
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
* Hz. Ali (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim bir hadd cürmü işler de, cezası dünyada verilirse, Allah'ın adaleti kuluna âhirette ikinci sefer ceza vermeye müsaade etmez. Kim de bir hadd cürmü işlemiş, Allah da onun günahını örtmüş ve affetmiş ise, Allàh'ın keremi affettiği.şeyden dolayı ona dönüp ceza vermeye müsaade etmez."
Sponsorlu Bağlantılar
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
6 Ağustos 2006       Mesaj #252
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
* Et-tuhûru şatru’l-îman
Temizlik imanın yarısıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
* Âfetü’l-ilmi en-nisyân.
İlmin âfeti unutkanlıktır.

* Ed-dêllü alel-hayri kefâilihi.
Hayra vesile olan yapan gibidir.

* El-cennetü dârü’l-eshıya.
Cennet cömertler yurdudur.

* Men samete necâ.
Dilini tutan kurtuldu.

* Ed-dînü’n nasîhatü.
Din nasihattir.

* Ed-duâü hüve’l-ibadetü.
Dua ibadettir.

* İzâ gadıbte fe’sküt.
Öfkelendiğinde sus.

* El-hayâü mine’l îman.
Hayâ, imandandır.

* El-mer’ü alâ dîni halîlihî.
Kişi, arkadaşının dini üzeredir.

* A’kilhâ ve tevekkel.
(Deveyi) Bağla ve tevekkül et.

* Et-tebessümü sadakatün.
Tebessüm etmek sadakadır.

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
6 Ağustos 2006       Mesaj #253
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Kendi ayiplarini ve kusûrlarini düsünmekten, baskalarinin ayiplarini arastirmiyana müjdeler olsun! (Hadîs-i serîf)

Bir kimse Ramazan ayinda oruç tutmayi farz bilir ve orucun sevabini Allahü teâlâdan beklerse, geçmis günahlari af olur. (Hadîs-i serîf)

* Allahü teâlâ katinda, günlerin en faziletlisi Cumâ günüdür. (Hadîs-i serîf)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ağustos 2006       Mesaj #254
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
4135

Ebu Hüreyre

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir adam vardı, (günah isteyerek nefsine zulmetmekte) çok ileri idi. Ölüm gelip çatınca oğullarına dedi ki: "Ben ölünce, cesedimi yakın, külümü iyice ezin ve rüzgarın önünde saçın, Allah'a yemin olsun, eğer Rabbim beni bir yakalarsa hiç kimseye vermediği azabı verir!" Ölünce, bu söylediği ona yapıldı. Allah da arz'a emrederek: "Sende ondan ne varsa bana toplayıver!" dedi. Arz da topladı. Adam ayakta duruyordu. "Sen böyle bir vasiyeti niye yaptın?" diye Rabb Teala sordu. "Senden korktuğum için ey Rabbim" cevabını verdi. Allah Teala hazretleri bu cevap üzerine onu affetti."

Buhari, Tevhid 35, Enbiya 50; Müslim, Tevbe 25, (2756); Muvatta, Cenaiz 51, (1, 240); Nesai, Cenaiz
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
6 Ağustos 2006       Mesaj #255
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
* Allahü teâlânin en çok râzi oldugu yemek, yiyenlerin çok bulundugu sofradir. (Hadîs-i serîf)

Akilli olmanin alâmeti, nefse hâkim olmak ve öldükten sonra lâzim olanlari hâzirlamaktir. Ahmaklik alâmeti ise, nefse uyup Allahtan af, merhamet beklemektir. (Hadîs-i serîf)

* Haram maldan verilen sadaka kabul edilmez. Saklanirsa, Cehenneme gidinceye kadar, ona yolluk olur. (Hadîs-i serîf)
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
7 Ağustos 2006       Mesaj #256
arwen - avatarı
Ziyaretçi
984. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve
sellem buyurdu:
"Müminin ruhu, cennet ağacına konup beslenecek olan bir kuştur. Allah o kulunu diriltinceye kadar ruhu orada bekler."
Kâb radıyallahu anh. Mâlik.

985. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Her kul öldüğü hâl üzere dirilecektir."
Câbir radıyallahu anh. Müslim.

986. Kıyamet gününde tanıdık olmayan bir adam, kulun yakasına yapışacak.
Kul, "Benden ne istiyorsun?" diyecek.
O şöyle diyecek:
"Dünyada beni hatalı ve çirkin işler yaparken görürdün, ama alıkoymazdın."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Rezîn.

987. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kıyamet gününde, kulun ayakları, Rabbinin huzurundan şu beş şey soruluncaya kadar bir yere kıpırdamaz:
Ömrünü nasıl harcadığından, gençliğini nerede geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nereye harcadığından ve bildiklerini uygulayıp uygulamadığından sorulacaktır."
İbn Mesûd radıyallahu anh. Tirmizî.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
7 Ağustos 2006       Mesaj #257
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
399 - Ebû Vâil anlatıyor: "Hz. Muâviye (radıyallahu anh) bir gün Ebu Hâşim İbnu Utbe'ye uğradı. Maksadı geçmiş olsun ziyaretinde bulunmaktı, çünkü Ebu Hâşim hastaydı. Yanına varınca ağlar buldu. "Ey dayıcığım niye ağlıyorsun? Dayanamadığın bir ağrı veya dünyaya karşı bir hırs mı seni böyle ağlatıyor?" diye sordu. Ebu Vâil:

-Hayır, asla bu sebeplerle ağlamıyorum. Ne var ki, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bizden bir söz almıştı, onu tutamadım (bu sebeple ağlıyorum) dedi. Hz. Muâviye:

-Neydi o? diye sordu.

-Ben, dedi, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı şöyle söylerken dinlemiştim: "Sizden birine, dünyalık olarak bir hizmetçi ve Allah yolunda cihadda kullanacağı bir binek edinecek kadar mal toplaması yeterlidir." Halbuki bugün ben kendimi bundan daha çok mal toplamış görüyorum.

Tirmizî, Zühd 19, (2328); Nesâî, Zînet 119, (8, 218-219); İbnu Mâce, Zühd 1, (4103).
kamyon - avatarı
kamyon
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2006       Mesaj #258
kamyon - avatarı
Kayıtlı Üye
<<Beş vakit namaz, bir cuma namazı diğer cuma namazına, bir Ramazan diğer Ramazana hep kefarettirler. Büyük günah irtikab edilmedikçe aralarındaki günahları affettirirler.>>
(Müslim, 223)

<<Kalp serçe kuşu gibidir, her an bir tarafa yönelir. >>

(hadisi şerif-ihyau'ulumi'd-din cilt III S. 104)
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
10 Ağustos 2006       Mesaj #259
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
* Oruç, mümini Cehennemden koruyan kalkandir. (Hadîs-i serîf)
,
* Kahraman, güreste ve yarista kazanan degildir. Gadap zamaninda, nefsine hâkim olandir. (Hadîs-i serîf)

Bir kadin, bes vakit namazini kilar, Ramazan ayinda oruç tutar, nâmusunu korur ve kocasina itâat ederse, diledigi kapidan Cennete girer. (Hadîs-i serîf)
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
12 Ağustos 2006       Mesaj #260
arwen - avatarı
Ziyaretçi
921. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Peygamberlik hilafeti otuz senedir, ondan sonra Allah mülkü istediğine verir."
Sefine radıyallahu anh. Buhârî.

922. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Hepiniz gözeticisiniz, gözettiklerinizden sorumlusunuz. Lider bir gözeticidir, yönettiklerinden sorumludur. Adam ailesinin gözeticisidir, onlardan sorumludur. Kadın, kocasının evinde gözeticidir, görevli olduğu işten sorumludur. Hizmetçi, efendisinin malının gözeticisidir, ondan sorumludur..."
İbn Ömer radıyallahu anh. Buhârî.

923. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Adil davrananlar, Allah katında, Rahmanın sağındaki nurdan minberler üstündedirler. Onlar, hükümlerinde ve ailelerinde, başta bulundukları sürece âdil davrananlardır."
İbn Amr radıyallahu anh. Müslim.

924. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ey Ebû Zer! Sen zayıfsın, görev ise bir emanettir. O, sorumlu olduğu görevi tam anlamıyla yapıp, hakkını verenlerden başkası için utanma ve pişmanlıktır."
Ebû Zer radıyallahu anh. Müslim.

925. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ey Abdurrahman! Baş olmayı isteme, eğer isteğin üzerine o görev sana verilirse, onunla başbaşa bırakılırsın. Şâyet sen istemeden sana verilirse, o işde yardım görürsün."
Abdurrahman radıyallahu anh. Buhârî.