Arama

Hadisi Şerifler - Sayfa 9

Güncelleme: 11 Kasım 2017 Gösterim: 262.443 Cevap: 447
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
27 Nisan 2006       Mesaj #81
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Enes İbn Malik (r.a.) şöyle rivayet etmiştir:
Bir adam Baki'de bir arkadaşına "Ey Ebu'l-Kasım!" diye seslendi. Hz. Peygamber dönüp bu adama baktı. O adam da: "Ey Allah'ın Resulü! Sizi kastetmemiş, falancaya seslenmiştim" dedi. Bunun üzerine Peygamberimiz: "Benim ismimi takın, fakat künyemi (Ebu'l-Kasım) kullanmayın!" buyurdu.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 12 Kasım 2017 23:49
venüsün_kızı - avatarı
venüsün_kızı
Ziyaretçi
27 Nisan 2006       Mesaj #82
venüsün_kızı - avatarı
Ziyaretçi
İbn Ömer (r.ahm.) şöyle haber vermiştir:
Bir kimse Resulüllah'a, (a.s.) ihrama giren kişi ne gibi elbise giyebilir? diye sordu. Hz. Peygamber (a.s.) "Gömlek, sarık, kilot, bornoz, mest giymeyin. Ancak biriniz ayakkabı bulamazsa o zaman mest giysin. Ama mestleri topuktan aşağısından kessin. Zağferan yahut vers (alaçehri) ile boyanmış olan bir şey giymeyiniz" buyurmuştur.
Sponsorlu Bağlantılar
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 2012

arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
27 Nisan 2006       Mesaj #83
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Ebu Hureyre'nin (r.a.) ifade ettiğine göre:
Allah Resulü (a.s.): "Binek üzerindeki kimse, yürüyene, yürüyen oturana, az (olan topluluk) da çoğa selam verir" buyurmuştur.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
27 Nisan 2006       Mesaj #84
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
- Hiç biriniz hayvanlar gibi (sevişmeksizin) cinsi münasebette bulunmasın, arada elçi bulunsun.
Soruldu:
Yâ Rasûlallâh sözünü ettiğiniz elçi nedir?
- Aşk fısıltıları ve öpüşmedir.
İslam'da cinsellik Âsım Uysal İhyâ-i ulûmiddin İmam-ı Gazâlî K. nikahı Âdâbü-l Muâşeret 2/64
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
28 Nisan 2006       Mesaj #85
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Ebu Hureyre'den (r.a.) nakledildiğine göre:
Peyamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Aziz ve Celil Allah: Ben iyi kullarım için hiç bir gözün görmediği, hiç bir kulağın işitmediği ve hiç bir insanın kalbinden geçmeyen şeyler hazırladım, buyurdu." Allah'ın kitabında bunu tasdik eden delil şu ayettir: B2 Artık yaptıklarına karşılık olarak, onlar için ne sevinçler saklandığını hiç kimse bilemez.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
28 Nisan 2006       Mesaj #86
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Sizden hiç biriniz lâyıkıyla iman etmiş olmaz; beni çocuğundan, anasından, babasından ve bütün insanlardan fazla sevmedikçe...
Üç şey münâfığın alâmetidir: Yalan söyler, sözünde durmaz, emânete hıyânet eder.
Beni yerim göğüm almaz ancak mümin kulumun kalbi alır, ben hiç bir mekana sığmam ancak mümin kulumun kalbine sığarım.
Son düzenleyen Safi; 12 Kasım 2017 23:50
arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
29 Nisan 2006       Mesaj #87
arwen - avatarı
Ziyaretçi
same b. Zeyd (r.a.) şöyle anlatır:
Biz Peygamber'in (a.s.) yanında bulunduğumuz bir sırada kızlarından biri, Peygamber'i çağırmak için bir haberci gönderdi. Babasına bir çocuğunun yahut bir oğlunun ölüm hâline girdiğini haber veriyordu. Resulüllah kızının gönderdiği elçiye: "Onun (Zeynep) yanına dön ve kendisine şunu haber ver: Şüphesiz ki, Allah'ın aldığı ve verdiği her şey O'na aittir. Her şey Allah katında muayyen bir müddete bağlanmıştır. Yine ona şu emrimi bildir: Sabretsin ve sevabını Allah'tan beklesin." Bunun üzerine elçi geri döndü. Bu defa o (Zeynep) Peygamber'e yeminle, gelmesi için tekrar haber gönderdi. Bu haber üzerine Allah Resulü (a.s.) ve onunla beraber bulunan Sa'd b. Ubade ile Muaz b. Cebel de kalktılar. Ben de onlarla beraber (Zeyneb'in evine) gittim. Çocuk, sanki eski bir kırba içindeki su gibi can çekişir bir vaziyette, Hz. Peygamber'e verildi. Allah Resulü (a.s.) ise göz yaşı döküyordu. Sa'd b. Ubade (hayretle): "Ey Allah'ın Resulü! Bu ne hâl?" dedi. Resulüllah (a.s.): "Bu (göz yaşı), Allah'ın kullarının gönüllerine koyduğu bir rahmettir. Yüce Allah, kullarından ancak merhametli olanlarına rahmet edecektir" buyurmuştur.
Son düzenleyen Safi; 12 Kasım 2017 23:50
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Nisan 2006       Mesaj #88
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Kul nâfilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim. Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işiteceği kulağı olurum, göreceği gözü olurum.(kudsi hadis)
Allahü teâlâ refîktir. Yumuşaklığı sever. Sertlik edenlere vermediği şeyleri ve başka hiçbir şeye vermediğini, yumuşak davranana ihsân eder.
Son düzenleyen Safi; 12 Kasım 2017 23:51
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2006       Mesaj #89
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KADININ DEĞERİ...

Allah Rasûlünün öğretilerinin hayatı şekillendirdiği safhalar insanlığı hayrete ve hayranlığa sürükleyen tablolarla doluydu. İslam ile müşerref olan insanlar, feleğin tersine döndüğünü düşünmeye başlamışlardı. Kök anlamı ‘barış’ ve ‘esenlik’le kardeş olan bir din, kız çocuğunu diri diri gömen insanları, haksız yere en küçük bir cana kıymaktan doğaya dahi zarar vermekten çekinir hale getirmişti. Kadını mal gibi kullanan bir toplumda, kadına düşmanlık, cana düşmanlık, hayata düşmanlık simgesine dönüşmüştü. Ve o yüce dinin incelik peygamberinin hanımlara yönelik latif tavırları kadına değer verdiğini söyleyen günümüz insanı için bile önemli mesajlar taşımaktaydı.

Hz. Peygamber (s.a.v) kendisini görmeye gelen kadınlarla yakından ilgilenir, hal ve hatırlarını sorar, hatta bazen üzerine oturmaları için cübbesini yere sererdi. Oturması için kadına cübbesini seren bir peygamber ve işte Allah Rasûlünün katında kadının değeri…

Enes b. Malik’ten rivayetle: “Rasulullah’ın Farisi bir komşusu vardı, güzel et yemeği yapardı. Rasûlullah (s.a.v) için yemek hazırladı, sonra davet etmeye geldi. Rasûlullah (Aişe’yi göstererek): ‘şunun için?” diye sordu. Adam: ‘Hayır’ deyince Rasûlullah: ‘Hayır, (davetinizi kabul etmiyorum)’ dedi. Adam dönüp davetini tekrarladı. Rasûlullah: ‘Ya şu?’ diye (yine Aişe (r.anha)’yı gösterdi.) Adam: ‘Hayır’ dedi. Rasûlullah da: ‘Hayır’ diye cevap verdi. Sonra adam tekrar davet etmeye geldi. Rasûlullah: ‘Ya şu?’ diye ısrar etti. Adam üçüncü sefer: ‘Evet (o da davetli)’ dedi. Bunun üzerine kalktılar, adamın evine gittiler.”

İşte eşe gösterilen incelik ve işte Allah Rasûlünün katında kadının değeri..

“Sa’d b. Ebi Vakkas’tan: “Bir kere Ömer b. Hattab, Rasûlullah’ın huzuruna girmek için izin istemişti. Rasûlullah’ın yanında da Kureyş’ten bir takım kadınlar vardı; sesleri Rasûlullah’ın sesinin oldukça üstüne çıkıyordu. Ömer b. Hattab izin isteyince bu kadınlar hemen kalktılar ve perdenin arkasında gizlendiler. Rasûlullah Ömer’in girmesine izin verdi. Ömer huzura girdiği sırada Rasûlullah (kadınların bu haline) gülüyordu. Bunun üzerine Ömer: ‘Ey Allah’ın Rasûlü! Allah seni ömrün boyunca güldürsün’ dedi. Rasûlullah: “Yanımda bulunan şu kadınlara taaccüb ettim; senin sesini duyunca acele perdenin arkasına koştular, buyurdu. Bunun üzerine Ömer: ‘Siz onların saygısına daha layıksınız’ dedi. Ve kadınlara hitaben de: ‘Ey nefislerinin düşmanları olan kadınlar! Rasûlullah’a saygı göstermeyip de benden mi çekiniyorsunuz? dedi. Kadınlar da: ‘Evet, senden çekiniyoruz. Çünkü sen Rasûlullah’tan sert ve daha ağır sözlüsün’ dediler.”

Örnek bir mü’minin dahi gazabından rahmetine sığınılan bir peygamber ve işte Allah Rasûlünün katında kadının değeri..
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
1 Mayıs 2006       Mesaj #90
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Cehenneme girmesi haram olan kimseyi bildiriyorum. Dikkat ediniz! Bu kimse, insanlara kolaylık ve yumuşaklık gösterendir.
Nefse sükûnet ve kalbe ferahlık veren iş, iyi iştir. Nefsi azdıran, kalbe heyecan veren iş günâhtır.
Son düzenleyen Safi; 12 Kasım 2017 23:51