Arama

Kadın ve Erkek - Sayfa 15

Güncelleme: 1 Ekim 2016 Gösterim: 207.819 Cevap: 214
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
24 Mart 2007       Mesaj #141
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Amerika'da başlayan 'eş değiştirme' akımı, Türkiye'ye de sıçradı. Son 1 ay içinde, bin 200 Türk çifti eşini kulübün bir üyesine verdi ve onunkini ödünç aldı...

Sponsorlu Bağlantılar
Fırsatlar ve özgürlükler ülkesi Amerika, yine büyük bir ahlaksızlığın öncüsü oldu. Kinsey Enstitüsü'nün bir araştırmasına göre, Amerika'daki 'Swingers Club'a (Partner Değiştirme Kulübü) 4 milyon ABD'li çift üye oldu. Üyelerin, eşlerini değiş-tokuş yaparak yeni cinsel deneyimler yaşadığı bu skandal, Avrupa'nın birçok ülkesiyle birlikte Türkiye'ye de sıçradı. Edirne'de 'pinkkelebek' kodu altında kurulan bir siteye, günde 30'a yakın evli Türk çift üye oluyor.

Misyoner gibi çalışıyorlar
Yaklaşık 1 aydır faaliyette olan siteye üye olan çiftlerin sayısı, bin 200 civarında. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, 11 şirket de site açmak için Amerika'daki 'Swingers Club'a başvurdu.

Uzmanlar, ABD'de engellenemeyen bu olayın, Türkiye'de ahlaki yönden büyük sorunlar doğuracağını söylüyor. Siteye üye olanların, bir misyoner gibi yakınlarını da bu olaya teşvik etmeleri, olayın boyutlarının giderek daha tehlikeli bir hale geldiğinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
17 Nisan 2007       Mesaj #142
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
KADINLAR;..

Sponsorlu Bağlantılar
♥ Seven bir kadin icin sevdigi erkegin yuzu, ona tipki denizin denizciye gorundugu gibi gorunur. » HONORE DE BALZAC

♥ Bir kadin, eger bir erkek onun eline dusmeden once kucagina dusebilseydi daha cazibeli olurdu. » AMBROSE BIERCE

♥ Modasi hic gecmeyen birkac seyden biri de disi bir kadindir. » RALSTON

♥ Tanri, kadinlari agzi laf yapan yakisikli erkeklerden korusun. » HONORE DE BALZAC

♥ Kadinlarin erdemi, erkegin en buyuk kesfidir. » CORNELIA OTIS SKINNER

♥ Bir kadina guzel oldugunu soylemeyin; ona baska bir kadinin onun gibi olamadigini soyleyin ve goreceksiniz ki buun kapilar size acilacak. » JULES RENARD

♥ Guzel bir kadin, gorenleri kibarca cildirtan bir resim gibidir. » RALPH WALDO EMERSON

♥ Zeki bir kadin hazinedir. Guzel ve zeki bir kadin guctur. » GEORGE MEREDITH

♥ Bir kaninin yuzundeki ifade, uzerindeki giysiden cok daha onemlidir. » DALE CARNEGIE

♥ Bir kadin icin, soyle bir bakilmak bile gozden kacirilmaktan daha iyidir. » MAE WEST

♥ Eger bir kadin yeterince hirsli, kararli ve yetenekliyse, yapamayacagi hic bir sey yoktur. » HELEN LAWRENSON

♥ Dunya kadinsiz varolamaz. Gelecek bizim elimizde. » JOAN COLLINS

♥ Kadinlar butun dunyada ikinci sinif yaratik olarak gorulurler, ama dunyayi bir arada tutanlarda onlardir. » PAM BROWN

♥ Kadinlar insalara daha yumusak davranir. Biz insanlara cocuk eldivenleriyle dokunuruz. » SHIRLEY CAESAR

♥ Kadinlar basarilarini elde ettikleri zenginliklerle degil, cevrelerinde biriktirdikleri sevgiyle olcerler. » LINDA MCFARLANE

♥ Her zaman suna inandim: Bir kaninin basarisi baska bir kadinin basarisini hazirlar. » GLORIA VANDERBILT

♥ Kadinlar omuz omuza siralandiklarinda aradan kimse gecemez. » LINDA MCFARLANE

♥ Kahraman erkekler nasil da yakip yiktilar. Kahraman kadinlar nasil da hayata dondurduler. » PAMELA DUGDALE

♥ Kadin tam bir dairedir. Icinde yaratma, besleme ve donusturme gucleri vardir. » DIANE MARIECHILD

ERKEKLER;..

♥ Erkekler dusman degildir, onlar da kurbandir. Gercek dusman kadinin kendini inkaridir. » ANONIM

♥ Cogu erkek, bir takim elbise bile secemeyecekleri kadar los isikta bir kiza asik olmuslardir. » MAURICE CHEVALIER

♥ Iki erkegin en cok birlestigi konu, kadinlar hakkinda sahip olduklari benzer konulardir. » HONORE DE BALZAC

♥ Bir erkek yasadigi yerde degil sevdigi yerdedir. » LATIN ATASOZU

♥ Derinlerdeki hazineler bile, bir kadinin askina tutsak olmus bir erkegin hissettigi rahat kadar degerli degildir. » THOMAS MIDDLETON

♥ Bir erkek sevdigi iste calisirsa, cok nadiren isi yuzunden sagligi bozulur. » HONORE DE BALZAC

♥ Asik bir erkek, evlenene kadar eksiktir. Evlendikten sonra ise bitmistir. » ZSA ZSA GABOR

♥ Daglar yaklastikca daha ulu gorunurler, ama buyuk erkekler bu yonden daglara benzemezler. » LADY BLESSINGTON

♥ Bir erkegin evi, disaridan onun kalesi gibi gorunebilir; oysa iceriden daha cok cocuk odasina benzer. » CLARE BOOTH LUGE

♥ Erkekler yattiklari her kadini sevmezler, sevdikleri kadinlarla yatmazlar. » DIDEROT

♥ Erkekler kalpleriyle degil, dusunceleriyle yasar. » CEHOV

♥ Butun erkekler koca bebeklerdir. » D. H. LAWRENCE

♥ Erkekler kahve gibidirler. En iyileri zengin ve sicaktir, sizi butun gece ayakta tutabilirler. » ANONIM

♥ Altin atesle, kadin altinla, erkek de kadinla erir. » PISAGOR

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2007       Mesaj #143
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kadın ve Erkek Don't Know
Bir konuşma sırasında adamın biri kadının birine sormuş:
"Nasıl bir erkek arıyorsun?"
Kadın bir süre sessiz kaldıktan sonra adamın gözlerinin içine bakarak sormuş:
"Gerçekten bilmek istiyor musun?"
Adam biraz isteksiz, "Evet" demiş.
Ve kadın başlamış anlatmağa...
"Bugün ve bu yaşta bir kadın olarak, bir erkeğe onun benim için benim kendime yapabileceğimden fazla ne yapabileceğini soracak konumdayım. Kendi masraflarımı karşılayabiliyorum; bir erkeğin ya da bir başka kadının yardımına gerek duymadan evimi idare ediyorum. Böyle olunca, "Sen masaya ne koyuyorsun?" sorusunu sorma konumundayım."
Adam kadına bakmış. Paradan söz ettiğini düşünüyormuş. Kadın hemen bu düşünceyi düzeltmiş:

"Sözünü ettiğim, para değil. Ondan öte bir şey istiyorum. Hayatın her alanında mükemmeliyeti arayan bir erkeğe ihtiyacım var."
Adam arkasına yaslanıp kollarını kavuşturarak kadından biraz daha açıklama istemiş. Kadın başlamış anlatmağa:
"Kendini zihnen mükemmelleştirmeye çalışan birini istiyorum, çünkü sohbet ve zihnen uyarılma arıyorum. Basit bir adama ihtiyacım yok. Ruhen mükemmelleşmeye çalışan birini arıyorum, çünkü dengesiz bir birleşmeye ihtiyacım yok. İnananlarla inanmayanların bir araya gelmesi felakete yol açar. Bir kadın olarak yaşadıklarımı anlayacak kadar duyarlı, ayağımı sağlam basmamı sağlayacak kadar güçlü bir erkek arıyorum. Saygı duyabileceğim birini arıyorum. Ona boyun eğmem için onu saymam gerekir. Kendi işini yürütemeyen adama boyun eğemem. Boyun eğme konusunda sorunum yok... Yeter ki buna değer biri olsun. Tanrı kadını erkeğe eş ve yardımcı olarak yaratmış. Kendine yardım edemeyen adama ben yardım edemem."
Kadın aklından geçenleri böyle döküverdikten sonra adama bakmış. Adam yüzünde şaşkın bir ifadeyle otura kalmış:
"Çok fazla istiyorsun." demiş.
"Değerim çok fazla." diye yanıtlamış kadın.
Son düzenleyen Blue Blood; 6 Mayıs 2007 22:23
XENA - avatarı
XENA
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #144
XENA - avatarı
Ziyaretçi
SEVGİLİ HEM CİNSLERİM ÖNCE ÖZÜRDİLEMEK İSTİYORUM.VE BENİM DÜŞÜNCEME GELİNCE DE ŞUNU SAVUNUYORUM ERKEKLER GÜDÜLECEK EN SEVİMLİ HAYVAN KOYUNA BENZER KAVALI NE KADAR İYİ ÇALARSANIZ SÜRÜ SİZİ O KADAR ÇOK TAKİP EDER AMA KAVAL ÇALMAYI BİLMİYORSANIZ HİÇ BİRİ SİZİN PEŞİNİZ DEN GELMEZ. İŞTE BÖLEDİR ASLIN DA ERKEKLER ,AMA BİZ KADINLAR KENDİ EGOLARIMIZI TATMİN ETMEK İÇİN ERKELERİ SINDIRIRIZ(YANİ BIKTIRIRIZ). LÜTFEN ERKEKLERE İYİ DAVRANIN SEVGİLİ ERKEKLER SİZE GELİNCE SİZDEN AKILLI KADINLARI SEVMEYİ ÖĞRENİR VE İŞ BİRLİĞİ YAPARSANIZ ŞİFREYİ ÇÖZERSİNİZ.Msn Grin Msn Rose Msn Grin
MVDRNSLRD - avatarı
MVDRNSLRD
Ziyaretçi
5 Mayıs 2007       Mesaj #145
MVDRNSLRD - avatarı
Ziyaretçi
TANRI KADINI NEDEN YARATTI
Prometheus kurnazlık yaparak akıl çalmıştı...Ve yeryüzündeki erkekler topluluğu bu akılla olmadık şeyler yapmaya başlamışlardı...
Zeus olanlara çok kızdı ve erkeklerden oluşan insan topluluğunu cezalandırmaya karar verdi...Başarılı bir usta olan oğlu Hephaistos'tan kadını yaratmasını istedi...Hephaistos babasının isteği üzerine çamuru su ile yoğurdu ve görenleri şaşırtacak güzellikte bir kadın vücudu yarattı.

Olympos'ta oturan ve tanrıçaların en güzeli olan ayrıca kendi karısı olan Aphrodite'nin vücudunu model olarak kullandı...Heykeli tamamladıktan sonra kalbinin ruh yerine bir kıvılcım koydu...Ve ozaman heykelin gözleri açıldı...Vücudu oynamaya ve konuşmaya başladı...Onu süslemek için bütün tanrılar ve tanrıçalar yardım ettiler.Herkes ona kendinden birşeyler armağan ettiler.Ve ona Rumca"Bütün Armağan" anlamına gelen Pandora adını taktılar...Athena on süslü elbiseler ve güzel bir kemer verdi.Letafet perileri Kharites beyaz göğsüne parlak altın gerdanlık taktılar... Aphrodite başına güzellikler saçtı.Güzel saçlı Horalar İlkbaharçiçekleriyle onu süslediler...Hermes Pandora'nın kalbine,hıyanet ve aldatıcı sözler yerleştirdi...Zeus da ona esrarlı bir kutu armağan etti ve dediki"Sakın verdiğim kutuyu açma içindeki iyi şeyler uzaklara kaçar ve onların yerine fenalık gelir,seni rahatsız ederler.Bu kutuyu iyi sakla bütün insanların saadeti ve felaketi bu kutunun açılıp açılmamasına bağlıdı."Böyle dedikten sonra baş tanrı ilk kadını yeryüzüne indirdi ve Prometheus'un kardeşi Epimethues'a gelin olarak göndredi...Prometheus kardeşine Zeus'tan hiç bir şekeilde hediye kabul etmemesini tembih ettiği halde Pandorama'nın güzelliğine hayran kalan Epimetheus öğüdü tutmadı ve onunla evlendi...

Pandora tıpkı tüm kadınlar gibi doğuştan meraklı olduğundan dünyaya gelir gelmez kutunun içinde ne olabileceğini düşünmeye başladı ve Zeus'un uyarısını unutarak kutuyu açtı...Kutunun içinde hastalık,keder,ıstırap,yalan,riya gibi insanların rahatsız
edecek ve onları felakete sürükleyecek ne kadar kötülük varsa hepsi açılan kutudan kuşlar gibi uçuştular...Pandora hatasını anlayarak kutuyu kapattı ancak kapatılan kötülüklerin arasında,insanları yaşatacak,teselli edecek"ümit"te vardı.Fakat ümit dışarı çıkmamıştı kutuda kalmıştı.Böylece Zeus ilk kadını bebaberinde kötülüklerle dolu bir kutuyla yeryüzüne yollayarak intikam almıştı...

Siz ne dersimniz?
Bir intikam olarak anlatılır mitolojide kadının yaratılışı...
Yeyüzündeki erkekler topluluğundan intikam alınmıştır bu vesileyle...
Bizler bir intikam mıyız erkekler için???
Yoksa armağan mı???
Yada...
Başka bir fikri olannnn...Msn Thinking
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #146
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kadınların gerçek yüzü
  • Öperseniz beyefendi degilsinizdir,
  • Öpmezseniz adam degilsiniz.
  • Iltifat edersiniz yalan der
  • Etmezseniz birakir gider.
  • Her istegine evet derseniz karaktersiz olursunuz
  • Karsi çikarsaniz anlayissiz.
  • Çok yanina giderseniz sıkıldım der
  • Az giderseniz küser.
  • Iyi giyinirseniz çapkinsin der
  • Dikkat etmezseniz zevksizlikle suçlar.
  • Kıskanırsınız huyun kötü der
  • Kıskanmazsınız sevmiyorsun der.
  • Siz bir dakika geç kalin kiyamet kopar
  • Kendisi bir saat gecikirse bunda ne var.
  • Arkadasinizla bulusursunuz adi ihmal olur
  • O bulusur "Bizim kizlar" olur.
  • Siz baska kadina bakacak olsaniz gözleriniz oyulur
  • Baska bir adam ona baktığında adı hayranlık konur.
  • Konustugunuz anda dinlemenizi ister
  • Dinlediginiz anda "Neden konusmuyorsun?" der
  • Kisacasi...
  • Sade ama çok karışık.
  • Zayif gibi ama çok güçlü.
  • Akil karıştıran ama hayranlık uyandıran.
  • Insani çıldırtan ama mükemmel!
  • Bu arada tercümelerin de kadın gibi oldugunu belirtmek isterim...
  • Çok güzelse nadiren sadıktır.
  • Çok sadıksa da nadiren güzel
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
28 Mayıs 2007       Mesaj #147
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
heart Kadinlar Ve Erkekler
Kadınlar ve erkekler arasında öyle düşünce farklılıkları var ki sormayın gitsin! Gelin işi biraz da espiriye vurup, bu farklılıkları irdeleyelimMsn Happy
K: Saatlerce öpüşsem bile sıkılmıyorum. Aramizda kuvvetli bir elektrik var
E: Ulan saatlerdir opusuyoruz daha ikinci safhaya bile gecemedim.
K:Yaninmda kendini iyi hissediyor olmali. Benimle uyumak istiyor.
E: Nerden geldim buraya yahu. Öylece yatiyoruz. Eve gidip zibarsam.
K: Onu iki dakika görmek bile bana mutluluk veriyor.
E: Simdi iki dakika için disari çik, giyin. Is mi ya bu?
K: Onun için üzülüyorum. Çok çalisip yoruluyor.
E: Yorgunum demek en iyi çözüm. O zaman bana kiyamaz.
K: Ona her baktigimda kalbim disari çikacakmis gibi oluyor.
E: Daha ne kadar baygin bakmaliyim. Yetmedi mi ya. Artik sevissek.
K: Ona sarilmak çok hosuma gidiyor. Iyi hissediyorum.
E: Sarilmaktan baska sey bilmez mi bu? Benim daha ne marifetlerim var.
K: Söz vermisti bugün benimle olacakti. Basina bi sey mi geldi acaba?
E: Ya bundan daha kurtulamadim, bi de git simdi öbür kizla ugras.
K: Onunla ay isiginda oturmak ne kadar romantik.
E: Burasi yeterince sote mi acaba? Gelen giden olur mu ki?
K: Bütün hafta bugünü bekledim. Çok güzel bi gece olacak.
E: Yemekler iyi midir acaba? Daha sevisecegiz.
K: Aslinda duygularini belli etmiyor ama benden çok hoslaniyor.
E: Bana baglanirsa vay halime. Hiç ugrasamam valla.
K: Beni güzel buldugunu söyledi.
E: Acaba vucudu da gözleri kadar güzel midir? Ya degilse.. Yagli falan Iyyyk!
K: Beni çok istiyor, ben de onu. Daha fazla görüsebilsek keske.
E: Bir an önce su isi sonuçlandirsak ta ben de bir sonraki hedefime ilerlesem.
K: Onu simartmak çok hosuma gidiyor.
E: Haydaa. Saklaban olduk. Iyi mi?
K: Neden birdenbire benden uzaklasti. Çok sikintili bir dönemde herhalde.
E: Artik anlamistir umarim beni bir daha aramaz.
K: Aslinda onun farkli oldugunu zannetmistim. Gözümde fazla büyütmüsüm, en iyisi bos vermek. Erkekler hep böyle.
E: Yaa bi hata yaptik galiba, ondan çok hoslanmisim. Içimde tuhaf bir his var. Tekrar olur mu acaba??????
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
1 Haziran 2007       Mesaj #148
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Evlenmekle Ne Elde Ettiniz?
--------------------------------------------------------------------------------

Kadınlar İçin:

* Eşiniz sayesinde dosta düşmana sizi de beğenen, isteyen (üstelik nikâhına alacak kadar) biri olduğunu gösterdiniz en sonunda.

* Belki yıllarca uğraşıp didinseniz de elde edemeyeceğiniz bir statüye nikâh cüzdanıyla bir anda kavuşuverdiniz.

* Bozulan musluk, sallanan sandalye bacayı, gevşemiş vidalar, vs. için eve tamirci çağırmanız gerekmez, esiniz hepsini halleder.

* Eşyaların yerini değiştirmek istiyorsunuz; hepsi de çok ağır. Kim taşıyacak onları? Tabi ki de eşiniz!

* Pazar günü şöyle arabayla dolaşmak istedi caniniz. Özel şoförünüz esiniz emrinizde.

* Eskiden futboldan nefret ederdiniz. Esiniz sayesinde yeni bir tutkunuz oldu.

* Gece evde yalnız kalmaktan, hırsızdan, uğursuzdan korkuyorsunuz; esiniz gönüllü "bodyguard''iniz.

* Eşleriniz olmasa en yakın arkadaşlarınızla kahve içerken kimi çekiştireceksiniz?

* Alışverişe gittiniz, evin erzağını düzdünüz. Torbaları taşımak centilmen bir erkek olarak eşinizin görevi.

* Geçiminizi temin etmek için çalışmanıza gerek yok. Bunu sizin yerinize eşiniz yapıyor nasıl olsa.

Erkekler için:

* Akşam yorgun argın eve geldiğinizde, annenizinki kadar lezzetli olmasa da sizin için hazırlanmış yiyecek bir şeyler bulabilirsiniz.

* Çamaşırınız yıkanır, ütüleriniz yapılır, eviniz temizlenir... ''Gak'' deyince temiz don, ''Guk'' deyince temiz çorap verilir elinize; daha ne olsun?

* "Pembe dizi''leri duyardınız da ne olduğunu bilmezdiniz. Esiniz sayesinde öğrendiniz, hatta hoşunuza bile gitmeye başladı.

* Dükkân dükkân dolaşıp kendinize gömlek, kravat seçmekten nefret ederdiniz.
Simdi sizin yerinize bunu esiniz yapıyor. Gerçi en son aldığı sarı üzerine yeşil çizgili gömlek sizi hiç açmadı, ama neyse.

* Ara sıra yapılan küçük kaçamaklar, ufak tefek yalanlar hayatın tadı tuzudur. Bu tadı eşinize borçlusunuz; esiniz olmasaydı ne kaçamaklar olacaktı hayatınızda ne de yalanlar.

Hem Kadınlar hem erkekler için:

* Kavga etmek de bir ihtiyaçtır. En yakınınızda kim var bağırıp çağıracağınız? Eşiniz!

* Çok güzel filmler var vizyonda. yalnız da gidilmez ki. Eşiniz ne güne duruyor?

* Davetlere icabet etmeniz gerekiyor. Kavalye/dam aramanıza gerek yok, esiniz var.

* Doğum günü, yılbaşı, evlilik yıldönümü gibi özel günlerde size hediye verecek biri var hayatınızda.

* Gece uyurken üstünüz açılsa, sizi kim örtecek? Tabii ki eşiniz.

* Anne / baba olmak istiyorsunuz. Çocuğunuzun anne/babasının bildiğiniz, tanıdığınız, güvendiğiniz ruh ve beden sağlığı yerinde biri olmasını istersiniz elbet. ''Damızlık'' eşiniz emrinizde.
Küçüklüğünüzden beri geniş bir aileye sahip olmak isterdiniz. İşte size görümceler, baldızlar, kayınbiraderler, eltiler, kayınvalideler, kayınpederler, bacanaklar, halalar, teyzeler, amcalar, dayılar, enişteler, yengeler...

* Başarısızlıklarınıza, mutsuzluklarınıza fatura edeceğiniz biri olmalı hayatınızda. Eşiniz bunun için biçilmiş kaftan.

* Kimseye kendinizi yeniden ifade etmek, beğendirmek zorunda değilsiniz.

* Eşiniz sizi sizden daha iyi tanıyor, rahatınıza bakın!

* Sizi kimsenin kıskanmadığını düşünün. Kendinizi ise yaramaz biri gibi hissetmez misiniz? Eşiniz sizi tez günde bu duygudan kurtaracaktır, hiç üzülmeyin!
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
4 Haziran 2007       Mesaj #149
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
KONUS BE ADAMM : Konuşmak isteyen bir kadın ve suskunluğa gömülen bir erkek... Bu çift size
pek yabancı gelmiyordur herhalde. Kadın erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki, kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.

Doğaları böyle

Bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken, erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar. Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesini aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının bir parçası olarak görseniz iyi olur.

Neden erkekler konuşmazlar, neden futbol dışında hiçbir konuda yorum yapmazlar? İşte elimizdeki cevaplardan bazıları...

Zamanlamaları farklı

İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
6 Haziran 2007       Mesaj #150
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Mangal :

Bu aktivite esnasında, bir erkeğin gerçek mutfak hünerine tanıklık ederiz. Bir erkek, mangal başına geçmek için gönüllü olduğunda, aşağıda detaylandırılan bir seri olay yaşanır:

ERKEK

1. Erkek mangalı ve mangal kömürünü çıkartır.
KADIN

2. Kadın ızgarayı temizler.
3. Kadın bakkala gider.
4. Kadın kasaba gider.
5. Kadın fırına gider.
6. Kadın salatayı ve sebzeleri hazırlar.
7. Kadın pişirilecek etleri hazırlar.
8. Kadın, etleri bir tepsi üzerine, gerekli malzemeler, baharatlar, vs ile dizer.

9. Kadın temiz ızgarayı ve hazırladığı tepsiyi, mangalın başında elinde birasıyla dikilen adama getirir.

10. Adam etleri ızgaranın üzerine yerleştirir.
11. Kadın içeri geçip, masayı hazırlar.

12. Kadın sebzelerin pişmesini kontrol eder.
13. Kadın tatlıyı hazırlar.
14. Kadın tekrar dışarı çıkar ve kocasına etin yanmakta olduğunu haber verir.

15. Adam çok pişmiş eti ızgaradan alır ve kadına verir.
16. Kadın tabakları çıkartır, masaya dizer.

17. Adam içecekleri doldurur.
18. Kadın masayı toplar, kahve hazırlamaya gider.
19. Kadın kahve ve tatlı ikram eder.
20. Yemekten sonra, kadın masayı toplar.
21. Kadın gider bulaşıkları yıkar, mutfağı toparlar.

22. Adam mangalı olduğu yerde bırakır, çünkü içinde hala yanan kömürler vardır.
23. Adam karısına bugün mutfak işi yapmamaktan dolayı mutlu olup olmadığını sorar.

24. Karısının şaşkın bakışları karşısında, kadınları mutlu etmenin imkansız olduğu kararına varır.