Arama

Aşk ve Romantizm'e Dair - Sayfa 5

Güncelleme: 4 Mart 2017 Gösterim: 111.957 Cevap: 216
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2006       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SEVGİ ÜZERİNE

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı duygular vardır anlatılamaz , anlaşılır sadece. Sevenin sevdiğini bilmesi kadar ; Sevilende anlar sevildiğini. Sevgi her zaman belirli kelimelerle söylenmez. Çoğu defa bir bakış yeter de artar bile... Yeryüzünde hiçbir kuvvet insanoğlunu sevme hakkından alıkoyamaz. Sevmek çoğu zaman var olmaktır . Sonunda bizi yok olmaya götürse bile . Ben şimdi varım ve seni sevmek hakkımı kullanıyorum . Sen bile buna karşı koyamazsın . Sana gelinceye kadar sonu gelmez bir arayıştı sevgilerim . Bir zaman başkalarında aradım seni , başka yüzlerde , başka ellerde aradım . Aldandım , fakat birgün seni bulmak ümidini kaybetmedim . Nasıl olsa gelecektin birgün . Ve işte geldinde ! Bana tatmadığım üzünleri tattırmağa , bilmediğim kederleri öğretmeye geldin . Acıdan yana ne kalmışsa yaşamadığım hepsini bir bir sen yaşatacaksın bana . Birgün yaşamanın gereksizliğini de senden öğreneceğim . Bu selin akışını hiçbirşey durduramaz artık . Ummadığım ve ummadığın bir anda çıktın karşıma coşkun ırmaklar gibi , amanız seller gibi geldin , mutlaka yıkarak ve benden birçok şeyleri beraberinde sürükleyerek gideceksin.İşte o zaman yoklukların en dayanılmazı ile karşı karşıya kalacağım . Ergeç gideceksin ; beni anlayamadan , beni sevemeden gideceksin . Yalnız bir içkırıklığı kalacak senden , tesellisiz bir hüzün kalacak . Yıllardır aradığım sendin , ama sen gittikten sonra başkasını aramayacağım . Gelmeyecek bile olsan , ömrümün sonuna kadar arardım seni .Ama geldin bir kere; ister bilerek gelmiş ol , ister bilmeden ... Geldin ya ! Şimdi herşey güzel seninle . Yürümenin konuşmanın , nefes almanın bir başka anlamı var artık. Sen varsın ya her şey bambaşka gözlerimde...

Herkesin içinde sabırlı bir tohum gibi kendi kozasında saklı duran bir aşk yatar, birgün bir güneş parlar, bir yağmur düşer ve tohumun çatlayıp çiçekler açtığını, ruhumuzun rengarenk bir ağaç gibi rüzgarlarla dansettiğini görürsünüz. Sonra ... O rüzgarlarla danseden çiçekler, bazen manasız kaprislerle, yanlış anlamalarla, hoyrat fırtınalarla örselenip, yeniden insan ruhuna dökülür ve bu kez acının tohumları olur aşkın çiçekleri. Zakkum yeşili çiçekler halinde büyüyüp, içinizi yakıp kavurur. Aşka lanet eder, unutmaya çalışır, acıyı öldürebilmek için aşkıda öldürmeye uğraşırsınız. Ve "unuttukça bir şeyler eksilir" sizden. Acıdan kurtulabilmek için eksilmeye bile razı gelirsiniz (...) Zamanla, hayatın geniş bir bahçe olduğunu, yalnızca sevincin yada yalnızca acının çiçeklerini değil, kaçınılmaz olarak hepini birden içinde barındırdığını, çiçeklerin bir kısmından vazgeçmenin bahçenin bütününden vazgeçmek olduğunu anlar, bahçeyi bütünüyle seversiniz...

SEVMEK

“Delilerle sır boncuğu dizebilmek,”
Sevmek;
Her çirkinlikte bile bir güzellik görebilmektir!..
* * *
Sevmek;
Köroğlu’ nun kır atına binmek,
Sevmek;
Dünyaya kafa tutabilmektir!..
* * *
Sevmek;
Kah bulutların üzerinde gezinmek,
Sevmek;
Kah yeryüzünde sürünmektir!..
* * *
Sevmek;
“Yetti gayri” dememek,
Sevmek;
Yorulmak nedir?.. Usanmak nedir?..Bilmemektir!..
* * *
Sevmek;
Aşkın nârında yanabilmek,
Sevmek;
Yandıkça “insan” olunduğunun farkına varabilmektir!..
* * *
Sevmek;
Gerektiğinde nefsine “dur” diyebilmek,
Sevmek;
Her şeyden önce gururunu yenebilmektir!..
* * *
Sevmek;
Her karara saygı gösterebilmek,
Sevmek;
Neden ne olursa olsun, kin beslememek, nefret etmemektir!..
* * *
Sevmek;
İncinsen de, kırılsan da asla küsmemek,
Sevmek;
Sanki hiçbir şey olmamışçasına, çarpıp gittiğin kapıdan dönebilmektir!..
* * *
Sevmek;
Konuşmadan anlaşabilmek,
Sevmek;
Soğuk kış gününde paylaşabilmektir bir tek gocuğu,
* * *
Sevmek;
Nefes alabilmek,
Velhasılı sevmek;
Yaşatabilmektir içindeki çocuğu!..

Mümtaz Beğen

Son düzenleyen Blue Blood; 3 Şubat 2006 14:49
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2006       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hayatımda ilk önce SEVMEYİ öğrendim çünkü sevdikçe kendimi hisssettiğimi öğrendim.

Sponsorlu Bağlantılar
AFFETMENİN ne olduğunu anladım ve affetmenin aslında yeni insanlar kazandırdığını gördüm.

Bir gün geçmişime baktığımda PİŞMANLIĞIMDAN üzülmediğimi gördüm, bunları ben yaşadım çünkü.

Birisini HATIRLAMANIN aslında ufak bir telefon görüşmesi kadar basit olduğunu biliyorum artık.

Aslında BANA DEĞER VEREN İNSANLARIN çok yakınımda olduğunu fakat gözlerimin hep uzaklarda olduğunu anladım.

Birisini kırdıktan sonra ÖZÜR DİLEMENİN aslında beni ben yaptığını anladım.

SEN BENİM İÇİN ÖNEMLİSİN kelimesinin verebilecek en büyük hediye olduğunu buldum.

Bir yerden sonra KELİMELERİN mana ifade etmediğini biliyorum.

Sahilde yürür ve düşünürken birinin de beni DÜŞÜNDÜĞÜ duygusu beni sevindiriyor.

MUTLU OLMANIN aslında bir kedinin güzel bir anını yakalamak kadar basit olduğunu anladım.

KAÇIRDIĞIM FIRSATLARIN aslında bana yeni fırsatlar yarattığını gördüm.

Yıldızların benim için parladığını görmeyen gözlerim, gün geldi HAYATIMDAN KAYAN YILDIZLARIN gömüldüğü maziyi unutması gerektiğini anladım.

GÖZLERİN kelimelerden daha önemli olduğunu ve yalan söyleyemediklerini biliyorum.

Hayatımda YANIMDA GÖRMEK istediklerimi yanımda göreceğim, çünkü onların bana değer verdiklerini biliyorum.

TELEFONUN 160 karakterine üzüntünün, mutluluğun, yıkıntının sığdığını gördüm.

YAŞAMIN YAŞAMAYA DEĞER OLDUĞUNU VE İSTERSEM MUTLU OLACAĞIMI ÖĞRENDİM..

Son düzenleyen Blue Blood; 3 Şubat 2006 14:56
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Şubat 2006       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir başarabilsek beklentisiz sevmeyi öyle özgür hissedeceğiz ki kendimizi. Bir öğrenebilsek aşklarımızın başkalarına bağımlı olmadan sadece kendimizin içinde yeşerdiği... Bir anlayabilsek aşkın başkalarını değil kendimizi mutlu etmek için gerekli olduğunu... Hiç beklentisiz sevdiniz mi? Yani bugün telefon etmedi demeden şu anda nerede acaba diye kendi kendinizi yemeden yaş günümü hatırlayacak mı acaba diye bir beklenti İçine girmeden. Sevdin mi hiç.? Onun size ait bir mal olmadığını kabul edip onu özgür yaşamayı ile sevmeyi denediniz Mi hiç? Yanındaki erkek-kadın arkadaşına aldırmamayı öğrenip ama aldırmıyormuş gibi yapmadan Gerçekten aldırmadan '' Bitecekse biter Bunu ben değiştiremem beni sevmeyi bırakmasını değiştiremeyeceğim gibi'''diye düşünüp Onu yersiz kıskançlıklarla boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçebildiniz mi? Hiç beklemeden çalan bir kapıda onu karşınızda görmek ne güzeldir bilirmisin? Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden...ve beklemeden gelen bir Ses '''SENİ SEVİYORUM''' mesajının tadına varabildiniz mi hiç? Siz istediğiz için değil o istiyor diye yapıldı tüm bunlar? Ve beklentisiz sevmenin tadına varabildiğiz mi hiç? ''Bugün beni hatırlamadı'' yerine '''Hiç beklemiyordum senin geleceğini'''diyebilmek ne ggüzeldir oysa.Onu boğmadan , Kendinizi boğmadan sevebilmek ne güzeldir. Sahiplenme duygusundan uzak sevmenin sevilmenin tadına varabildiniz mi hiç? Yapılmamış davranışlar söylenmemmiş sevgi sözcükleri ile kendi kendimizi aşk çıkmazından Kaybedeceğinizi hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu hiç? Beklentisiz sevin.....Ben beklentisiz seviyorum. Niye aramadın diye düşünüp kendi kedinize yiyeceğinize hiç beklenmedik bir '''SENİ ÖZLEDİM'''''''' mesaj ile aşkı yakalayın. Beklentisiz sevin ..Ben beklentisiz seviyorum. O sizin sevgiliniz oldugu için degil Onu tapulu malınız gibi bir çanta bir arabanız gibi değil onu sevdiğiniz, onun da sizi sevdiği için sevin... Sevgiye karışan beklenti denen illeti hemen silin aşkın ak sayfalarından... Göreceksin ki o zaman sevgili daha bir romantik, göreceksin ki o zaman sevmek Ve sevilmenin damaklarda bıraktığı tat yıllanmış şarap gibi olacak. Beklenti zehri karışmadan bir başka döndürüyor insanın başını.... Ben beklentisiz seviyorum... Onun nerede olduğunu merak etmiyorum '' Beni bugün Neden aramadı'' diye aklımdan geçirmiyorum. Geleceğe dair hayallerimde yok zaten Ben sevgiyi yaşıyorum Onun yanımda olduğu Anlar o kadar değerli o kadar kıymetli ki... Gerçekleşmemiş ve gerçekleşmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anları Beklentisiz seviyoruz Sevdiğimiz için seviyoruz... Hayalsiz, geleceksiz, beklentisiz Anlık seviyoruz...... Beklentisiz sevmeyi deneyin bir gün. Beklentilerinizle boğduğunuz aşklarınıza acıyacaksınız.......
Sevdiğim ve özlediğim biri var. Ama sevmek ve özlemek yetmiyor bazen.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Şubat 2006       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
TUTKU..ASK..SEVGI..
Bir papatya tarlasi dusun.. Ilkbahar ayi.. Ve sen onun yanindan gecen yolda yuruyorsun ve o papatya tarlasinda bir papatya dikkatini ceker..Binlercesinden birisidir ama sen onun yanina gidersin.. Onda seni ceken bir seyler vardir.. O papatyayi oldugu yerden koparirsin.. Sadece senin olsun istersin.. Sadece senin.. Olecegini dusunmeden ve gidersin o tarladan.. TUTKU.. Icindeki siddetin durduramadigi bir bencillik ama bir o kadar guzel ve hapsedici.. Yine o tarlanin kenarindaki yolda yuruyorsundur.. Yine milyonlarcasi arasinda, bir tanesi seni ceker.. Yaklasirsin yanina.. Yanina gidersin o papatyanin.. Gozlerin baskasini gormez olur o an.. Onun icin herseyi yapmak istersin.. Dokunamazsin orada onunla olmak istersin.. Ama birden hafif bir ruzgar eser ve bir baska guzel cicek kokusu gelir burnuna.. Dayanamazsin onun kokusuna.. Unutturur herseyi bir anda ve o kokunun geldigi yone gidersin.. O papatya orada kalmistir.. Yureginin bir kenarinda.. Paylasilmamis bir cok sey..Unutulmaz belki ama geri de donulmez ona... ASK.. Yine o yoldasin.. Papatya tarlasinin yanindan gecen..Ve yine bir papatya, milyonlarcasinin icinde seni ceker.. Gidersin yanina.. Orada kalakalirsin.. O hic olmesin diye her seyi yaparsin.. Tum gucunle onunla olmak istersin.. Oradan seni koparacak hic bir guc olmadigina inanirsin.. Ve orada onunla olene kadar birlikte kalirsin.. iste... SEVGI
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Şubat 2006       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ask Yemini
Bugün olduğu gibi yarın da,yarından sonrada,ondan sonraki günlerde de gözlerimdeki yerinin değişmeyeceğine,

Bu günüm gibi yarında hep sevginle yaşayacağıma,

Her bakışında okuduğun o gözleri her zaman yanında göreceğine,

En yakın dostun, en yakın sırdaşın, en yakın arkadaşın olacağıma,

Sıkıntının sıkıntım, üzüntünün üzüntüm olacağına,

Her kızgın anını çiçeğe dönüştüreceğime,

Her üzgün anında gülüşünün geri gelmesi için elimden geleni yapacağıma,

Yanında olamadığım ve yardımıma ihtiyacın olduğu her anda bir rüzgar olup seni saracağıma,

Gözümün gözüne değdiği her an sana yeniden aşık olup seni bir prensese dönüştüreceğime,

Her sabah sana yeniden aşık olup uyanacağıma,

Sen uyurken sana bakıp ikimiz için dualar edeceğime,

Beni tanıdığın gün bende gördüğün neyse, ömrünce beni aynı şekilde göreceğine,

Sevgimin asla değişmeyeceğine, asla azalmayacağına, aksine hergün büyüyen bir sevgiyle seni mutluluk ormanına taşıyacağıma,

Başkalarının yanındayken seni asla unutmayacağıma,

Elini usul usul, korka korka tutup o ilk gündeki heyecanı aynı şekilde yaşayacağıma ve elini hiç bırakmayacağıma,

Bir ömür boyu senin canın, aşkın, sevgilin ve herşeyin olarak kalmak için elimden gelen herşeyi yapacağıma SÖZ VERİYORUM..!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Şubat 2006       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
iki yaprak gibiyiz

İki Yaprak Gibiyiz
Yine bir gece basladi, sensiz bir gece daha iste.
Disarisi karanlik, sadece bir lamba isigi var, tipki benim karanlik
gonlumde senin icin yanan ısıgım gibi.
Gokyuzune baktigimda hic bir yildiz yok, sedece bir dolunay.
Goruyormusun yildizlarda biraktilar beni basbasa derin yaramla,
tipki senin gibi, halbuki onlari cok seviyordum.
Camın onunde olan agactan iki yaprak dustu, ruzgar onlari savurup goturdu.
O an gozlerimden yaslar indi.
Bir aralar bizde o ruzgarla savrulup gidiyorduk, beraberdik el ele.
Ama oyle bir firtina esti ki, elimi biraktin.
Sen bir yana ben bir yana savrulduk ve ayrildik, sonunda.....
Tipki o iki yaprak gibi!

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Şubat 2006       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Aşkta Yarın Yoktur Sevgili
Aşk bu dünyanın ölçüleriyle açıklanamaz sevgili. O ilkel bir acıdır, yaban bir ağrıdır. Gelir
ve içimizdeki o çok eski bir şeye dokunur. Sonra bir perde açılır ve yolculuk başlar. Bu yolculukta artık para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular yoktur. Aşkın kendi gerçekliği vardır sevgili. İnsan bir başka ışığa teslim olur...
Aşkta yarın yoktur sevgili. Zaman ileri doğru değil, içeri, yüreklere, derinlere doğru işlemeye başlar, bilgeleşir. Hiç bilmediği sezgileriyle buluşur. Yükü çok ağırdır, kendiyle buluşmuştur. Hem dışındadır dünyanın, hem de ortasında.
Hindistan'da Ganj Nehri'nin kıyısında yakılan yoksul adamın hissettikleri de onunladır, yitirdikleri de... Newyork'ta, bir sokakta, o kartondan kulübesinde yaşayan kadının çıplak yalnızlığı da. Her şey onunladır, ona emanettir sanki, ama o, çıldırtıcı bir yalnızlık içindedir yine de...
Aşkın kültürlü olmakla, bilgili olmakla da ilgisi yoktur sevgili, kanımıza karışan ilkel acı, o yaban ağrıyla hiçbir kitabın yazmadığı hakikatlere daha yakınızdır, inan...
Kim demişti hatırlamıyorum, aşk varlığın değil, yokluğun acısıdır diye. Belki de bu yüzden ilk gençliğimde, o yoğun aşık olduğum yıllarda, gözüme uyku girmez, dudağımda bir ıslıkla bütün gece şehri, o karanlık, o hüzünlü sokakları dolaşır, insanları uykularından uyandırmak isterdim. Uyanıp, içimde derin bir sızıyla uyanan o derin sancının acısına ortak olsunlar diye...
Aşk çok eski bir şeydir sevgili. Onun içinden o çileli çocukluğumuz geçer. Sevdiğimiz insanların çocuklukları da... Oradan üvey anneler, eksik babalar, parasız yatılılar geçer. Ve sonra aşk bütün bunları alır, daha da eskilere gider, hep o ilkel acıya, o yaban ağrıya...
İnsan bazen nedensiz yere umutsuzluğa kapılır. Kimselere veremez sevgisini, kimselere kendini anlatamaz, evlere kapanır... Bazen denizler, kıyılar çeker insanı. İnsan bu kapılmayı anlayamaz, oysa çok eski bir yerde yaşanmasından korkulup vazgeçilmez aşkların sızısıdır bu. Bu sızı, bu yenilgi mevsimlerle yıllarla devredilir başka insanlara... Bir insanın yaptığı bir hatanın tüm insanlara yayılması gibi...
İşte şimdi biz de sevgili, ya olmadık zamanlarda umutsuzluğa kapılıp, soluğu evlerde alacağız, ya da denizler, kıyılar çekecek bizi. Nasıl biz başkalarının korkaklığını taşıyorsak, başkaları da bizim korkaklığımızı taşıyacak, yenilgimizi, umutsuzluğumuzu...
Birazdan sabah olacak...
Para, tarifeler, beklentiler, randevular, taksitler, iş, anneler ve korkular başlayacak... Bunlar varsa ve bizim için geçerliyse aşk yoktur ve hiç olmamıştır sevgili. Birbirimizi kandırmayalım...
Hadi güne hazırlan. Yaşadıklarımızı unutmaya çalış. Aşk bize güvenip verdiği büyüsünü, sırlarını, cesaretini, bilgeliğini ve o ilkel, o yaban ağrısını geri alacak. Bunlar olurken içimiz bir an çok üşüyecek, sonra geçecek...
Hadi, oyalanma birazdan yarın olacak...
Aşkta yarın yoktur sevgili...

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Şubat 2006       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
seniseviyorum3hz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2006       Mesaj #49
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sevgi Diye Aranan Her Kelimede Sen Varsın

İnsan hiç anasından doğduğu anı hatırlar mı? Ben hatırlar gibiyim. Çünkü dünya ya gelmiştim, sen olmalıydın mutlaka hayatımda, yaşamam için, büyümem için, Sevgi Diye Aranan Her Şeyde Sen... Ağlamamışım hiç, hep gözlerimin içi gülermiş. Yüreğimi kuşatan o melek sen. Çok kişide hissettim seni, ama hiç göremedim. Senin varlığın bir his mi yoksa gerçekten var mısın.

Yıllarımın nasıl geçtiğinin hesabını yapamıyorum. Tek hatırladığım hep seni aradığımdır. Nasıl bir şeysin ne ye benziyorsun. Bir kalp damarcıkları içinde mi dolaşırsın, yoksa gözlerimizin içinde var olan mercekte misin? Ama şu var ki nerede olursan ol seni aramakla geçecek ömür öyle görünüyor. Ne olur beni bu güç karşısında ezme, Sevgi Diye Aranan Her Kelimede Sen Varsın. Belki aradığım bir umuttu sende, içimde ki duyguları ararken içine düştüğüm kuyularda hiç yoktun. Her yerde aradım seni, arama motorlarında, sokak aralarında, telefon rehberlerinde, hatıra defterlerimde, hiç bir yerde karşıma çıkmadın. Sevgi Diye Aranan Her Kelimede Sen Vardın, kaybolmuştun. Belki de unutulmuştun gönül köşelerinde bir yerlerde. Belki bir aşk şarkısı, belki bir öykü olarak var olacaktın hayatımda, belki de bir roman olarak yaşayacaktın hayallerimin kitaplarında.
Söylüyorum işte derdimi, bulamıyorum seni ben,
aramadığım yer kalmadı, bir mucize misin, bir hayal misin, rüyalarımda bile aradım seni. Bu çöküşümün, çaresizliğimin bir çıkış yolumuydu bilmiyorum, yeter ki karşıma çık bir görün bana. Bedenimi kuşat heyecanlandır beni. Sevinç göz yaşlarıyla hıçkırayım. Mutlu haberler alayım. Sevgi Diye Aranan Her Kelimede Sen Varsın. Umut köşelerinde, Kahvehanelerde, cadde başlarında, sen neredesin.

Sorulacak gibi değilsin ki sorayım, görmüş olabileceğini düşündüğüm kişilere, nereden bulabilirim ki seni, Sevgi Diye Aranan Her Kelimede Sen Varsın. Yüreğimi kemirip çürüten bu yokluğunu çözemeden yok olup gidecek miyim, seninle ayakta duran bu dünyadan. Dünya da değilsin, memlekette değilsin, bulamadım seni, nerede barınır, nerede yaşarsın. Ölüp gideceğim seni görmeden, bir nakaratlık şarkı olsaydın da dolasaydım seni dilime, keşke seni bulsaydım da son verseydim özlemime...

Ey sevgi nasıl bir şeysin
Nerede barınır nerede yaşarsın
Hangi dal hangi gül mutlu ediyor
Bir bilsem bir görsem neler vermezdim...
Ey sevgi gerçekte var mısın
Bir bilsem bir görsem neler vermezdim...

Erdal Babür
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2006       Mesaj #50
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

AŞKIN 50 İŞARETİ

1- "Seni seviyorum" demeye doymuyorsanız.

2- En bakımsız halinizi bile görmesine aldırmıyorsanız.

3- En bakımsız halinize bile bayılıyorsa.

4- En sarhoş olduğu zamanlarda bile, asla size eski sevgilisinin adıyla hitap etmiyorsa.

5- Eski sevgilinizi gördüğünüzde içiniz kıpır kıpır olmuyorsa.

6- İş seyahatine çıktığında ondan haber alamadığınızda, sinirlenmek yerine, başına birşey gelmesinden endişe ediyorsanız.

7- Gazetenin 3. sayfasını okurken gördüğünüz kötü haberler sizi çok etkiliyorsa ve "ya o da böyle bir kaza geçirirse" diye düşünüp telaşa kapılıyorsanız.

8- Başınız çok ağrıdığında, uyumanıza yardım etmek için, bütün gece size Sindrella'yı ve Robin Hood'u anlatıyorsa

9- Birlikte tatlı yaparken çok eğleniyorsanız.

10- Alışverişten sonra sizinle ilgileniyorsa. Ama sadece kredi kartı borcunuzu öğrenmek için değil, aldığınız şeyleri görmek için.

11- Yedekte adam tutmak huyunuz, esrarengiz bir şekilde sizi huzursuz etmeye başladıysa.

12- Sizin için çok önemli bir toplantıda, yüzünüzde bir gülümsemeyle hayallere dalıyorsanız.

13- En aptal aşk şarkıları bile size son derece anlamlı geliyorsa.

14- Eski Türk filmleri sizi ağlatmaya başladıysa.

15- Çevrenizdekiler, sizin çok daha anlayışlı ve pozitif biri haline geldiğinizi söylemeye başladılarsa.

16- Daha telefon çalarken, onun aradığını anlıyorsanız.

17- Siz seyahatteyken, hergün çiçeklerinizi sulamak için size uğruyorsa.

18- Size araba kullanmayı öğretirken, sabrını sonuna kadar muhafaza edebiliyorsa.

19- Saçınızın rengini bir ton bile değiştirseniz, loş ışıkta dahi farkı anlıyorsa.

20- Birbirinizin kredi kartı şifresini biliyorsanız.

21- Annenizle sevgi dolu bir ses tonuyla konuşuyorsa.

22- Annesiyle sevgi dolu bir ses tonuyla konuşuyorsanız.

23- Henüz evlenmeden çocuk isimlerinden bahsetmeye başladıysanız.

24- Onsuz tatile çıktınız ve bütün vaktinizi telefon başında onu ne kadar çok özlediğinizi anlatarak geçirdiniz.

25- Canınız işe gitmek istemediğinde sizin için patronunuzu arayıp hasta olduğunuzu söylüyorsa.

26- Siz kilo aldıkça, tombul kadınları sevdiğinden bahsediyorsa.

27- Üzerinde son derece eski moda giysiler olsa bile, onunla en yakın arkadaşlarınızın uğrak mekanı olan bara gitmekten rahatsız olmuyorsanız.

28- Size durup dururken çiçek alıyorsa.

29- Size hala oyuncak ayılar ve tüylü köpekler alıyorsa.

30- Ne kadar saklamaya çalışsanız da, bugün sizin için kötü giden birşeyler olduğunu farkediyorsa.

31- Yorgun olduğunda bile size seve seve masaj yapıyorsa.

32- Onun yüzünden eğitiminizi yarım bırakmanın veya kariyerinize zarar verecek bir adım atmanın "fedakarlık" olduğunun farkındaysa.

33- Başınız sıkıştığında ilk aklınıza gelen onun koruyucu omuzlarına ihtiyacınız olduğuysa.

34- Sizin için yemek, temizlik hatta ütü yapıyorsa.

35- Arkadaşlarınızla vakit geçirmeniz ve onun dışında da bir hayatınız olması konusunda sizi destekliyorsa.

36- Özel günleri asla unutmuyor ve ufakta olsa mutlaka bir hediye alıyorsa.

37- Sizin için ağlamaktan utanmıyor hatta bunun için gurur duyuyorsa.

38- Çok paraya ihtiyacınız olduğu bir dönemde hiç düşünmeden bilgisayarını satabilecek kadar düşünceliyse.

39- Bir sorunu olduğunda ima yoluna gitmek yerine açık açık konuşmayı tercih ediyorsa.

-40 Aynı bir şarj makinesi gibi enerjinizi tazeliyorsa.

41- Gecenin bir yarısı, sadece sizi sevdiğini söylemek için telefon ediyorsa.

42- Nasıl olsa birlikte yaşıyorsunuz diye kendini boşvermiyorsa. İlişkinizi taze tutmak için çaba sarfediyorsa. Mesela en sevdiğiniz restoranda rezervasyon yaptırıp size sürpriz ve romantik bir gece hazırlıyorsa.

43- Size ayak uydurmak için tenis dersleri alıyorsa.

44- Birlikte dans dersleri almayı teklif ediyorsa.

45- Gece kulüplerinde piyasa yapmaktansa, sizinle evde video seyretmeyi tercih ediyorsa.

46- Pijamalı halinizi gece kulüplerindeki çarpıcı kadınlara tercih ediyorsa.

47- Kendisi acılı sevdiği halde, sizin için yemeği acısız ısmarlıyorsa.

48- Sizin için dünyanın öbür ucuna giderse.

49- Size gözü gibi bakıyorsa ve gözleri 6 numara bozuk değilse.

50- Size hergün "Sevgililer Günü"yse