Arama

Bileşikler - İzopren

Güncelleme: 1 Ağustos 2012 Gösterim: 3.767 Cevap: 2
proot - avatarı
proot
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #1
proot - avatarı
Ziyaretçi
İzopren

Sponsorlu Bağlantılar
1, 3 bütadienden elde edilen 2 metil. 1, 3 bütadien [CH2: CH.C (CH3) : CH2]. 34°C'ta kaynayan renksiz bir sıvıdır. Kauçuğun kuru damıtılmasıyla ya da petrolden elde edilir. Sentetik kauçuk yapımında kullanılır. Doğal kauçuk, esas olarak izopren polimerlerinden oluşur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
4 Ekim 2011       Mesaj #2
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
  1. Terpenlerin, karotenoitlerin, doğal kauçuğun yapı birimini teşkil eden, koenzim Q, klorofil, A ve K vitamininin yapısına giren beş karbonlu kimyasal birimler.
2. Kapalı formülü C5H8 olan renksiz, uçucu sıvı hidrokarbon. 2-metil-1.3- bütadien (KAUÇUK ÖZELLİKLERİNİ, DÜŞÜK SICAKLIKLTA esnek olabilmeyi sağlar. ABS, −25 °C ve 60 °C arasında kullanılabilir.)olarak da bilinir. Petrol veya kömürün damıtılması ile elde edilir.

Sponsorlu Bağlantılar
İzopren doymamış bir bileşik olarak polimerleşmeye yatkındır. İzoprenden tabiî kauçuğa çok benzeyen sunî kauçuk polimerleşme işlemiyle elde edilmektedir. İzoprenin en çok kullanıldığı saha sunî kauçuk üretimidir
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
Tykhe - avatarı
Tykhe
VIP Tinky Winky
1 Ağustos 2012       Mesaj #3
Tykhe - avatarı
VIP Tinky Winky
İzopren


İzopren kapalı formülü C5H8 olan renksiz, uçucu sıvı hidrokarbon. 2-metil-1.3- bütadien olarak da bilinir. Petrol veya kömürün damıtılması ile elde edilir.

İzopren doymamış bir bileşik olarak polimerleşmeye yatkındır. İzoprenden tabii kauçuğa çok benzeyen sun’i kauçuk polimerleşme işlemiyle elde edilmektedir. İzoprenin en çok kullanıldığı saha sun’i kauçuk üretimidir.


Kaynak
Vefa sadece boza değildir.

Benzer Konular

24 Mart 2018 / ener Kimya
2 Eylül 2010 / _Yağmur_ Kimya
1 Temmuz 2012 / Mira Kimya