Arama

Araf Suresi 171. Ayet «Size Verdiğimiz Kitaba, Kuvvetle Sarılın Ve İçinde Olanı Aklın

Güncelleme: 2 Gün Önce Gösterim: 42 Cevap: 0
halukgta - avatarı
halukgta
Kayıtlı Üye
2 Gün Önce       Mesaj #1
halukgta - avatarı
Kayıtlı Üye
Bizler Kur’an’a iman ettiğimizi zannediyoruz, inanın farkında değiliz yaşadığımız İslam’ın, Allah’ın indirdiği İslam ile hiç ilgisi neredeyse kalmadı. Çünkü Hakka batıl karıştırdık da ondan. Tertemiz bir bardak suya, bir damla zehir karışsa o su içilir mi? Ne yazık ki bizler içiyoruz, hem de kana kana. Allah ne emrediyorsa, neredeyse tam tersini Allah’ın indirdiği din diye yaşıyoruz. Bu makalemde yaşadığımız İslam’ın yani bizlere öğretilen dinin, Kur’an ile taban tabana nasıl zıt olduğunu göreceksiniz. Mezhep inancı ve din âlimi dediğimiz kişiler bizler şunu söylüyorlar. “YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ. ÇÜNKÜ KUR’AN AÇIKLAYICI VE DETAYLI DEĞİLDİR.” Bu söylenenler doğrumu diye, ne yazık ki Kur’an’a bakma cesaretimizi bile bizlerin elinden aldılar ve dediler ki; “SENİN İLMİN NEKİ SEN KUR’AN’I ANLAYACAKSIN”. Hâlbuki Allah yemin ederek, her aklı başında kulunun anlayabilmesi ve hiç kimseye muhtaç olmaması için KUR’AN’I KOLAYLAŞTIRDIĞINI, NİCE ÖRNEKLERLE AÇIKLADIĞINI söylüyor, hem de birçok kez. Ama bizler Rabbimize güvenip inanmak yerine, güvendiğimiz veli, âlim olduğunu iddia ettiğimiz kişilerin sözlerine inanmayı daha doğru buluyoruz. Ellerimizle dine yaptığımız ilaveleri, Kur'an'da göremeyince ne yazık ki bu hataya düşüyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar
Kur’an’ın bahsetmediği konuları dinin içine sokmaya çalışanlar, hiç kimse itiraz etmesin diye kendi inançlarını, düşüncelerini bizlere kabul ettirebilmek için, bizlerin Hz. Muhammed’e karşı coşkun sevgi ve saygımızı kullanıp, ONUN ADIYLA BİZLERİ ALDATTILAR, ALDATMAYADA DEVAM EDİYORLAR. Çok üzgünün ama içimize giren menfaat şebekelerinin yanında, dinimizi inancımızı ele geçirmeye çalışan, bizleri Allah ile aldatan YAHUDİLERİN FARKINA VARAMADIK. Lütfen araştırınız Yahudilerin TALMUT adını verdikleri fıkıh inancı ile bizlerin mezheplerinin, cemaat ve tarikatların oluşturduğu fıkıh inancı neredeyse aynı. Neden sormuyoruz madem Allah ayetinde, sizleri Kur’an’dan sorumlu tutuyorum, biz kitapta hiç bir eksik bırakmadık nice örneklerle açıkladık diyor, bizlerin fıkıh inancının genel çoğunluğu Kur’an’da olmamasına ve günümüzde Yahudilerin fıkıh inancında olmasına rağmen, neden itiraz edip, BİZİ YAHUDİLEŞTİRMİŞLER DİYE NEDEN İTRAZ ETMİYORUZ? Çünkü atı alan, Üsküdar’ı geçmişte ondan. Allah’ın vahyini sen anlayamasın diyene inanır da, elimize verilen beşeri batıl rivayetleri İslam dini diye yaşarsan, yanı başındaki şeytanı ve şeytanlaşmış insanları da asla fark edemezsin, onun emrine girersin. ALLAH BİZLERİ BU GAFLET UYKUSUNDAN İNŞALLAH UYANDIRIR, YOKSA İŞİMİZ ÇOK AMA ÇOK ZOR İNANIN.

Ne yazık ki Allah’ın dini İslam’ı elimizden almışlar, ama bunun farkına bile varamayacağımız şartları oluşturdukları için, her türlü zulmü, kötülüğü istedikleri insanlara yapabiliyorlar ve buna itiraz bile edebilecek kimse yok. ALLAH’IN DİNİNİ ALLAH’IN KİTABINDAN YAŞAMAZSAK, SONUCUDA İŞTE ÖYLE OLUR. Bakın İsrail oğullarından/Yahudilerden bahsederken Rabbimiz, çok önemli bir konuda onları nasıl uyardığı örneğini veriyor. Bu uyarılara benzer onlarca ayet vardır Kur’an’da, Lütfen okuyalım ve imanımızı Kur’an ile sorgulayalım ki, İSRAİL OĞULLARININ BİZLERE KURDUĞU TUZAĞA DÜŞMEYELİM, DÜŞEN KARDEŞLERİMİZİ UYARARLIM. Ayeti yazalım.

Araf 171: BİR ZAMANLAR, İSRÂİL OĞULLARI’NIN ÜZERİNE DAĞI BİR GÖLGELİK GİBİ KALDIRDIK DA, ÜSTLERİNE DÜŞECEK SANDILAR. “SİZE VERDİĞİMİZ KİTABA, KUVVETLE SARILIN VE İÇİNDE OLANI AKLINIZDA TUTUN Kİ KORUNASINIZ” DEDİK. (Kur’an yolu Diyanet işleri meali)

Sizce bizler, İsrail oğullarının düştüğü yanlışa düşmeyip, yalnız Allah’ın indirdiği Kur’an’a kuvvetlice sarılıp, onun içindeki hükümleri aklımızda tutarak mı yaşıyoruz İslam’ı? YOKSA HER ŞEY KUR’AN’DA YAZMAZ DİYEREK, UCU AÇIK SONU NEREYE VARACAĞI BELLİ OLMAYAN, BİR KARANLIĞA DOĞRUMU GİDİYORUZ, ne dersiniz?

Bu ayeti okuduğunuzda, sanırım bu ve benzeri onlarca uyarıyı da Allah'ın bizlere yaptığını hatırladınız. Yahudiler geçmişte olduğu gibi, atalarının inançlarını günümüz de de asla bırakmadıklarını, Allah’ın vahyi ile yetinmeyip, kendi batıl inançlarını yaşadıklarını ne yazık ki görüyoruz. Yahudiler kendileri yaşadığı gibi, Hristiyanlara ve biz Müslümanların içine de, sinsice kendi inançlarını, Allah’ın dini diye bizim inançlarımıza sokmayı başardılar. İSRAİL OĞULLARI AYETTE ALLAH’IN UYARDIĞI GİBİ, HİÇ BİR ZAMAN ALLAH’IN VAHYİ İLE YETİNMEDİLER. BİZLEREDE AYNI BATIL İNANCI SOKARAK, YALNIZ ALLAH’IN VAHYİ İLE DİNİN YAŞANAMAYACAĞINA İNANDIRDILAR. Birkaç örnek vermek istiyorum. Allah zina yapan, erkek ya da kadın için verilecek cezayı açıkça bildirdiği halde Kur’an’da, Yahudilerin fıkıh inançlarında geçen, zina yapan RECM edilir yani taşlanarak öldürülür inancını, bizlerinde inancımıza soktular. Yenmeyecek haram yiyecekleri Allah çok açık Kur'an'da sayıp, bunların dışında her temiz şey sizin için helaldir dediği halde, bizler Allah’ın hükmüyle yetinmeyip Yahudilerin inancında geçen, Tek tırnak hayvanlar yenmez, çift tırnak olacak, yabani şu ya da bu hayvanlar yenmez, denizde şunlar yenir bunlar yenmez ve buna benzer uzun bir listeyi Yahudiler ne yazık ki bizlere de kabul ettirmişlerdir. Bu konudaki detaylı makalemi okumak istiyorsanız, lütfen lingini verdiğim yazımı okuyunuz.
https://hakyolkuran1.blogspot.com/2018/06/yahudilestirilmis-muslumanlardan-olmak.html

Rabbimiz Araf 171. Ayette İsrail oğullarını uyarıp, yalnız size indirdiğimiz kitaba kuvvetle sarılın ve onun içindeki bilgileri, verdiğim hükümleri aklınızda tutun, hayatınıza geçirin ki korunasınız diyor. Yahudiler Allah’ın bu ve benzeri ikaz ve uyarılarını dikkate bile almadıkları için, Allah onları lanetledi ve cezalandırdı. Yakında aynı lanet, atalarının izinden giden ve yoldan iyice sapmış, günümüz Yahudilerin başına da gelecek inşallah. Peki bizler, Allah’ın özellikle örnek verdiği bu ayetten dersler alıp, Allah’ın bu konudaki emrini yerine getiriyor ve ALLAH’IN BİZE İNDİRDİĞİ KUR’AN’A KUVVETLİCE SARILIYOR, ATALARIMIZDAN İNTİKAL EDEN DOĞRULUĞUNDAN EMİN OLAMAYACAĞIMIZ RİVAYETLERDEN UZAK, KUR’AN’IN HÜKÜMLERİNİ AKLIMIZDAN ÇIKAR MIYOR VE YALNIZ O HÜKÜMLERİ Mİ HAYATIMIZA GEÇİRİYORUZ? Bu satılarımı okuduğunuzda, nasıl tebessüm ettiğinizi ve içinizin yandığını hissediyorum. Bu ayetin bir öncesindeki ayette de Allah aynı konuya değiniyor ve bizlerin yalnız Allah’ın vahyine sarılmamız gerektiğini ve bu uyarımızı dikkate alanların nasıl mükâfatlandıracağını, bakın nasıl bildiriyor. “KİTAP'A SIMSIKI SARILIP, SALATI İKAME EDENLERE GELİNCE; KUŞKUSUZ BİZ SALİH OLANLARIN EMEKLERİNİ ZAYİ ETMEYİZ.” Yalnız Allah'a güvenip, onun hükümlerine sarılana ne mutlu.

Çok üzgünüm ama Rabbimiz aynı ikazları bizlere de yapıyor. Sizce bizler Allah’ın istediği SALİH AMEL üzerinde mi İslam’ı yaşıyoruz? Allah geleceği görüyor ve aynı hatalara sakın düşmeyin diye, tekrar bizleri aynı konuda uyarıp ne diyordu? “HEP BİRLİKTE ALLAH’IN İPİNE (KUR’AN’A) SIMSIKI SARILIN. PARÇALANIP BÖLÜNMEYİN.” (Ali İmran 103) Bu hükmü vermesinin nedenini de açıklıyor ve bakın nereden sorumlu olduğumuzu söylüyor. “DOĞRUSU KUR'AN SANA VE KAVMİNE BİR ÖĞÜTTÜR. İLERİDE ONDAN SORUMLU TUTULACAKSINIZ.” (Zuhruf 44) Sizce Allah haşa sözünden dönüp, Kur'an dışı bilgilerden bizlere öğretilen detaylardanda sorumlu tutar mı? Karar sizin, imtihan sizin imtihanınız, kime güveneceğiniz size kalmış. Bunlara benzer onlarca ayet ile Kur’an’da Allah bizleri uyardığı halde, Yahudilerin ısrarla düştüğü hataya bizlerde düşerek, neler söylüyoruz, tekrar hatırlatmak istiyorum. Çünkü bizlerin elinden sen anlayamazsın diye Kur’an’ı aldılar ve elimize kimlerin yazdığından asla emin olamayacağımız, rivayetleri dinin emri diye verdiler. KUR’AN’IN AYETLERİNİ DOĞRU ÖĞRENMEZ VE HATIRIMIZDAN ÇIKARTIRSAK, İSRAİL OĞULLARI GİBİ, ALLAH’IN LANETİNDEN ASLA KAÇAMAYIZ. LÜTFEN UNUTMAYALIM, ALLAH KUR’AN’I BİZ NİCE ÖRNEKLERLE AÇIKLADIK Kİ, HİÇ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYASINIZ DİYOR. Bakın Allah bizlerin yalnız Kur'an'a sarılmamızı emrettiği halde, Müslümanları nereye hangi bilgilere, kitaplara yönlendiriyorlar ona bakalım. Sizce biz Müslümanları da Allah cezalandırıyor olmasın?

“YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ. KUR’AN’I ALLAH AÇIKLAMAMIŞTIR DETAYLI DA DEĞİLDİR. RESULÜN RİVAYET HADİSLERİ VE MEZHEP İMAMLARIN İCTİHATLARI OLMASAYDI KUR’AN KAPALI KALIR, ANLAŞILAMAZDI.”

Hatırlatmak isterim bu düşünce ve inanç Yahudilerin inancıdır. Onun için Allah çok açık ve net onları uyarıyor ve sakın sizlerde aynı hataya düşmeyin diye ikaz ediyor. Değerli dostlarım, bu can bu bedenden ayrılmadan önce, lütfen Kur’an ile imanımızı sorgulayıp kendimize gelelim. Yoksa Allah’ın hışmından asla kurtulamayız. Bu gidişimiz pek hayra alamet değil gibi görünüyor. RABBİMİZ YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH.

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

hakyolkuran

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

Benzer Konular

16 Kasım 2006 / Misafir Felsefe
22 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap
24 Mayıs 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
13 Mayıs 2011 / ener X-Sözlük
7 Nisan 2011 / exoperator Soru-Cevap