Ziyaretçi
Programın Amacı
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programının amacı
ortaöğretim okullarında seyahat işletmeciliği ve turist rehberliği konusunda eğitim yapacak öğretmenleri yetiştirmektir
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programında temel matematik
hukuk
ekonomi
istatistik
muhasebe turizm işletmeleri ve yönetimi
pazarlama
konaklama tesisleri ve muhasebesi
personel yönetimi
turizm pazarlaması
iş hukuku
Türkiye’nin turizm coğrafyası
halkla ilişkiler gibi dersler verilir.
Ayrıca program boyunca
eğitim psikolojisi
genel öğretim metotları
özel öğretim metotları
ölçme-değerlendirme ve rehberlik gibi öğretmenlik meslek bilgisi dersleri de okutulur.
Gereken Nitelikler
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmeni olmak isteyenlerin sosyal ve matematik bilimlerine ilgili
girişken yaratıcı
ikna yeteneği fazla
düzgün ve akıcı konuşma yeteneği olan
seyahat etmekten hoşlanan kimseler olmaları gerekir.
Düşüncelerini başkalarına etkili bir biçimde aktarabilme
başkaları ile iyi iletişim kurabilme
iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilme
kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında olma da Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenlerinde aranan özelliklerdir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programını bitirenlere “Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği ” unvanı verilir.
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmeni görev yaptığı okulda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi
beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar
öğrencilerinin başarılarını değerlendirir ve başarıyı artırıcı önlemler alır
mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır.
Çalışma Alanları
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenleri ortaöğretim kurumlarında
öğretmen olarak çalışabilecekleri gibi turizm sektöründe çalışabilirler ya da kendi işlerini kurabilirler.
Sponsorlu Bağlantılar

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programında temel matematik

Ayrıca program boyunca

Gereken Nitelikler
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmeni olmak isteyenlerin sosyal ve matematik bilimlerine ilgili

Düşüncelerini başkalarına etkili bir biçimde aktarabilme

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği programını bitirenlere “Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği ” unvanı verilir.
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmeni görev yaptığı okulda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi

Çalışma Alanları
Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenleri ortaöğretim kurumlarında