Arama

Biyomedikal Mühendisi

Güncelleme: 2 Aralık 2009 Gösterim: 11.108 Cevap: 1
P.u.S.u - avatarı
P.u.S.u
Ziyaretçi
8 Haziran 2007       Mesaj #1
P.u.S.u - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ
_________________________________________________________________


TANIM
Tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanmasını, yapımını, işletilmesini ve geliştirilmesini sağlayan kişidir.
GÖREVLER
- Tıp ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve sistemleri tasarlar, - Sistemlerin bağlantılarını yapar, - Sistemleri çalıştırır, - Sistem ve cihazlarla ilgili araştırma- geliştirme faaliyetlerine katılır, - Üretim aşamalarında kalite kontrol yapar.
KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
- Bilgisayar, - Ölçü aletleri (Avometre, ampermetre, voltmetre, osiloskop), - EKG simlatörü, gaz analiz gibi özel test cihazları, - Röntgen cihazları.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Biyomedikal mühendisi olmak isteyenlerin, - Üstün bir akademik yeteneğe - Şekil ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip, - Fen alanına ilgi duyan, - Tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı, - Ayrıntıları görebilen, - Dikkatli ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekmektedir.
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Biyomedikal mühendisleri kapalı mekanlarda çalışırlar. Ortam temiz ve sakindir. Görevlerini yaparken ayakta durmak ve eğilmek durumundadırlar. Birinci derecede alet ve makinelerle ilgilenirler. Etkileşimde bulundukları kişiler çalıştıkları kuruma göre diğer teknik personel ve sağlık personelidir.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Biyomedikal Mühendisliği, elektronik mühendisliğinin bir dalıdır. Sağlık hizmetlerinin yaygınlaşmasına paralel olarak bu alan başlı başına bir uzmanlık alanı haline gelmiştir. Biyomedikal Mühendisleri; - Medikal alet ve cihazlarının üretiminin yapıldığı işyerlerinde, - Resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, dispanserlerde ve laboratuarlarda çalışabilirler.
MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Mesleğin eğitimi sadece Başkent üniversitesi “Biyomedikal Mühendisliği” bölümünde verilmektedir.
MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

- Öğrenci seçme sınavında (ÖSS) “Biyomedikal Mühendisliği” lisans programı için yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak,
EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince genel kültür derslerinin yanı sıra elektronikle ilgili; analoğ, dijital, mikro işlem, Bilgisayarla ilgili; bilgisayar yazılımı, programlama, program kontrol, data analiz, görüntü algılama, Tıpla ilgili; biyoloji, fizyoloji,psikoloji, insan anatomisi, biyokimya, biyo malzeme gibi meslek dersleri okutulmaktadır.
MESLEKTE İLERLEME
Kamu ve özel sektör kuruluşlarında yönetici kademelerine yükselebilirler. Üniversitelerde Öğretim elemanı olarak görev alanlar akademik kariyer yapabilirler. BENZER MESLEKLER: Elektronik mühendisi, Bilgisayar mühendisi, Haberleşme mühendisi.
BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU
Öğrenciler eğitimleri süresince Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen öğrenim ve harç kredisinden yararlanabilirler. Ayrıca özel ve kamu kurumlarının sağladığı burs imkanlarından da yararlanabilmektedirler. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 657 sayılı Devlet memurları yasasına göre teknik hizmetler sınıfından maaş almaktadırlar. Özel işyerlerinde çalışanlar çalıştıkları işyerinin durumuna, işteki tecrübe ve başarılarına göre asgari ücretin 4-7 katı arasında ücret, kendi işyerlerini açanlar ise daha yüksek kazanç sağlayabilirler.
DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
- İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri.
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
2 Aralık 2009       Mesaj #2
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Biyomedikal mühendisliği

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Biyomedikal Mühendisliği, geleneksel mühendisliğin analitik deneyimlerinden yararlanarak, biyoloji ve tıpta karşılaşılan problemlerin çözümü için çalışan ve sağlık bakımı konusunda genel anlamda ilerlemeler sağlamayı hedefleyen bir mühendislik dalıdır. Öğrencilerin bu mühendislik dalını seçmelerindeki etkenler; insanlara hizmet etme hazzı, canlı sistemlerle yapılan çalışmalarda görev alma ve en ileri teknolojileri tıbbi bakımın kompleks alanlarında uygulayabilme heyecanı olarak özetlenebilir.

Biyomedikal mühendis, doktor, hemşire, terapist ve teknisyen gibi tıbbın diğer profesyonelleriyle bir arada çalışır. Biyomedikal mühendislerin çalışma konuları, cihazların ve yazılımların tasarımından, pek çok teknik kaynaklardan bilgileri derleyip yeni prosedürler geliştirmeye ve klinik problemleri çözme amacıyla araştırmalar yapmaya kadar geniş bir alana yayılır.

Biyomedikal Mühendisliğinin ilgi alanı içinde, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektronik cihaz ve sistemlerin tasarım, üretim, geliştirme, teknik işletme ve bakım-onarım faaliyetleri de yer alır. Bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, nükleer tıp ve ultrasonik görüntüleme sistemleri, renkli ultrasonik fiber endeskoplar, çeşitli tipte lazer cihazları, bu alanda kullanılan örnek cihazlardandır.


Benzer Konular

7 Temmuz 2015 / Misafir Soru-Cevap
30 Eylül 2011 / P.u.S.u Meslekler
10 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap
17 Mart 2010 / ThinkerBeLL Tıp Bilimleri
24 Haziran 2013 / Misafir0003 Cevaplanmış