Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - Revit Architecture

Güncelleme: 18 Haziran 2012 Gösterim: 13.001 Cevap: 4
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Revit Architecture ile devam ediyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar
Revit Architecture, gerçek anlamda Parametrik Yapı Bilgi Sistemi içeren bir yazılım.

Akıllı nesneler kullanarak her türlü yapıyı en ince detayına kadar 3 boyutlu olarak ve kısa sürede çizmenizi sağlayan araçlar içeriyor.
Çizimler aynı veri tabanında ilişkili olarak çizildiğinden, planlar çizilirken kesit, görünüş ve 3. boyutta bütün bina ve ayrıca Metraj da hazırlanıp çizim , ek yazılıma ihtiyaç duyulmadan sonuçlandırılabiliyor.

Tasarım, çizim, görselleştirme ve metrajı birarada içermesi verirmliliğin artmasını sağladığı için Mimarlar arasında yaygınlaşan Revit Architecture, binaya tesisat projesi çizmeyi sağlayan Revit MEP ile de uyumlu çalışıyor.

Programın yazılım firması tarafından tanıtımı ise aşağıdaki gibidir.


revitarch09

Revit Architecture 2009

Yeni mental ray kaplama sisteminin gücü ile fotoğraf kalitesinde görseller üretebileceğiniz, yeni nesil mimari tasarım ve projelendirme yazılımı!

Özgürce hayal edin, hayal ettiklerinizi tasarımlarınıza düşlediğiniz şekliyle yansıtın. Yapı tasarımı ve projelendirmede teknolojinin günümüzde geldiği en son noktada, Revit Architecture 2009 ile nasıl düşünüyorsanız öyle çalışın.

Arazi ve kütle çalışmasından detaylı uygulama çizimlerine ve metraja kadar, tüm aşamalarda üretkenliği, koordinasyonu ve kaliteyi artıran araçlar içeren Revit Architecture, veritabanı bazlı ve parametrik çalışan bir yazılımdır.

Revit Architecture'de, her pafta, her 2 veya 3 boyutlu görünüş, her metraj listesi, aynı bina veritabanının farklı yansımalarıdır. Kullanıcı alışık olduğu görünüşlerde çalışırken, Revit Architecture, bina için gerekli olan tüm veriyi toplar, Yapı Bilgi Sistemi içerisinde saklar ve projenin diğer tüm gösterimlerine yansıtır.

Revit Architecture'un parametrik yapısı, herhangi bir anda yapılan her değişikliği (görünüşte, kesitte, metraj listesinde, paftada, kısacası nerede yapılırsa yapılsın), tüm dokümanlara otomatik olarak iletir.

Tasarım, tüm çizimler, paftalar, metraj listeleri, ve tabii ki 3 boyutlu modelle beraber sunumlar da güncel, eksiksiz ve hatasız bir şekilde her an hazır olur.

Daha fazla bilgi ve deneme sürümü için tıklayınız.

Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 01:24
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  BDT.gif
Gösterim: 693
Boyut:  30.8 KB
Sponsorlu Bağlantılar

Autodesk Revit Architecture, Yapı Bilgi Sistemi (BIM) amacına uygun geliştirilmiştir. BIM bir proje hakkındaki koordine edilmiş ve güvenilir bilgiler üzerine kurulu, tasarım aşamasından inşaat ve daha sonra operasyon aşamasına kadar uygulanan tümleşik bir süreçtir. Mimarlık şirketleri, Yapı Bilgi Sistemini uygulamak suretiyle bu tutarlı bilgileri tüm tasarım süreci boyunca kullanarak yaratıcı projeleri tasarlayabilir ve doküman üretebilir, daha iyi iletişim sağlamak için projeyi daha doğru sunabilir, maliyet, planlama ve çevresel etkiyi daha iyi anlamak için gerçek hayat koşullarını simüle edebilir.
Autodesk Revit Architecture 2011 yazılımının yeni ve yenilikçi kavramsal tasarım özellikleri serbest form modelleme ve parametrik tasarım yapmak için kullanımı kolay araçlarla donatılmıştır ve tasarım analizlerinin erkenden yapılmasına olanak tanır. Özgürce eskizler hazırlayabilir, eskizlerinizden hızla 3B formları yaratabilir ve oluşturduğunuz formları etkileşimli bir şekilde değiştirebilirsiniz. Karmaşık formların tasarımı ve netleştirilmesi için yazılımın içindeki yerleşik araçları kullanarak modellerinizi imalat ve inşaat aşamalarına hazırlayabilirsiniz. Autodesk Revit Architecture, siz tasarım çalışmalarınıza devam ederken parametrik çatıyı en karmaşık formların çevresinde kurarak daha fazla yaratıcı kontrol, hatasız çalışma ve esneklik sunar. Tasarım formunuzu kavramsal modelden alarak imalat dokümanı aşamasına kadar aynı kullanıcı dostu ortam ve yeni ara yüzde götürebilirsiniz.
Autodesk Revit Architecture yazılımının içindeki “Building Maker” araçları ile yaratılan kavramsal formları, imal edilebilir fonksiyonel yapı tasarımları ve bileşenlerine dönüştürebilirsiniz. Kavramsal tasarım modelinizdeki yüzeyleri özgürce duvar, çatı, döşeme ve giydirme cephe sistemleri gibi yapı elemanlarına çevirebilirsiniz. Önemli yapı bilgilerini (kat alanları, hacimleri ve bina cephesi yüzey alanları vb.) elde etmeniz mümkündür.
3 boyutlu kavramsal tasarım modellerini çeşitli uygulamalardan (örneğin AutoCAD® yazılımı, Autodesk®Maya® yazılımlarının yanı sıra AutoDesSys form•Z®, McNeel Rhinoceros®, Google™, SketchUp® ve diğer ACIS® veya NURBS tabanlı uygulamalar ) tek ya da toplu nesneler olarak Autodesk Revit Architecture’a taşıyabilir tasarım ve projelendirme çalışmalarına devam edebilirsiniz.
Revit Architecture 2011 mental ray kaplama sisteminin gücü ile fotoğraf kalitesinde görseller üretebileceğiniz, yeni nesil mimari tasarım ve projelendirme yazılımıdır.
Özgürce hayal edin, hayal ettiklerinizi tasarımlarınıza düşlediğiniz şekliyle yansıtın. Yapı tasarımı ve projelendirmede teknolojinin günümüzde geldiği en son noktada, Revit Architecture 2011 ile nasıl düşünüyorsanız öyle çalışın.
Arazi ve kütle çalışmasından detaylı uygulama çizimlerine ve metraja kadar, tüm aşamalarda üretkenliği, koordinasyonu ve kaliteyi artıran araçlar içeren Revit Architecture, veritabanı temelli ve parametrik çalışan bir yazılımdır.
Revit Architecture'de, her pafta, her 2 veya 3 boyutlu görünüş, her metraj listesi aynı bina veritabanının farklı yansımalarıdır. Kullanıcı alışık olduğu görünüşlerde çalışırken, Revit Architecture, bina için gerekli olan tüm veriyi toplar, Yapı Bilgi Sistemi içerisinde saklar ve projenin diğer tüm gösterimlerine yansıtır.
Revit Architecture'ın parametrik yapısı, herhangi bir anda yapılan her değişikliği (görünüşte, kesitte, metraj listesinde, paftada, kısacası nerede yapılırsa yapılsın), tüm dokümanlara otomatik olarak iletir.
Tasarım, tüm çizimler, paftalar, metraj listeleri ve tabii ki 3 boyutlu modelle beraber sunumlar da güncel, eksiksiz ve hatasız bir şekilde her an hazır olur.


Ad:  BIM.gif
Gösterim: 680
Boyut:  30.8 KB



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Nisan 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

AutoCAD Revit Architecture Suite 2010

revitarch10

CAD'den Yapı Bilgi Sistemi'ne kolay geçiş

AutoCAD Revit Architecture Suite, Parametrik Yapı Bilgi Sistemi teknolojisine dayanan ve yapı tasarımında kullanılan Revit Architecture ile CAD standardı AutoCAD'i birlikte içeren bir yazılım çözümüdür. Yapı Bilgi Sistemi teknolojisinden yararlanmak isteyen AutoCAD kullanıcılarının, AutoCAD alışkanlıklarını hemen terketmek zorunda kalmadan, 3 boyutlu parametrik tasarıma kendi istedikleri zaman planıyla geçmelerini kolaylaştırır.
AutoCAD Revit Architecture Suite ile, Revit Architecture, AutoCAD Architecture ve AutoCAD
yazılımları, aynı bilgisayarda tek seri numarası ve yetkilendirme kodu ile çalışır. Kullanıcı dilediği an dilediği yazılımı kullanabilir.Revit Architecture'un .dwg formatı desteği sayesinde, iki yazılım arası veri alışverişi çok kolaydır.

Özet Bilgi

AutoCAD Revit Architecture Suite ile, varolan teknoloji ve eğitim yatırımı korunurken, Yapı Bilgi Sistemi'nin rekabette kazanmayı sağlayacak özellikleri, en uygun zaman planı ile kullanılmaya başlanabilir.

Kolay Geçiş

CAD'den Yapı Bilgi Sistemi'ne geçmek istiyorsunuz ama ne zaman yapmanız gerektiğine dair kuşkularınız mı var? AutoCAD Revit Architecture Suite ile geçiş sürecinin nasıl işleyeceği size kalmış. Tasarım önerilerini, 3 boyutlu sunumlarınızı Revit Architecture ile yapın, uygulama çizimlerinizi AutoCAD ile detaylandırın. Revit Architecture ile koordinasyon hatalarınızı en aza indirirken, AutoCAD'i çok sayıda eğitilmiş personel gerektiren işlerde kullanın. Zamanınız elverdikçe personelinizi eğitin ve dilediğiniz işleri Revit Architecture'e kaydırın.

Yatırımınızı Koruyun


AutoCAD Revit Architecture Suite, Yapı Bilgi Sistemi'nin getirilerini sunarken, daha önce yapmış olduğunuz, teknoloji, personel ve eğitim yatırımınızı da korur. AutoCAD kullanıcılarınız işlerine devam ederken, Revit Architecture ile Yapı Bilgi Sistemi'nin meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. AutoCAD Revit Architecture Suite, her iki dünyanın da en iyisidir.
Herkes İçin En Doğru Araç

Tasarım ekibinizde çalışanların yaptıkları işler, deneyimleri, yazılım bilgileri, birbirinden farklıdır. AutoCAD Revit Architecture Suite ile çalışanların gereksinimlerine uygun teknolojiyi kullanmış olursunuz.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2010       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Yapı Bilgi Sistemi - BIM
Mimar, mühendis, yüklenici ve mal sahibi arasındaki koordinasyonu artırır, yapı ile ilgili bir bilgi bankası oluşturur.

Yapı Bilgi Sistemi ya da Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modelling – BIM), Autodesk'in, bilgi teknolojilerini yapı sektörüne uygulayarak geliştirdiği yapı tasarım çözümlerine ve bu çözümlerle oluşturulan sistemlere verdiği addır. Yapı Bilgi Sistemi'nin üç temel özelliği vardır:
  • Yapıyı tanımlayan tüm verilerin tutulduğu bir sayısal veritabanı ile çalışır.
  • Revizyonlar bu veritabanında yapıldığı için, herhangi bir dokümanda yapılan bir değişiklik, veritabanından üretilen (ki çoğu otomatik olarak üretilir) tüm dokümanlara (görünüşler, listeler, vs.) yansır.
  • Tasarım süreci boyunca toplanan tüm veriler, daha sonra kullanılmak üzere saklanır. Bu, sadece projeyi yapanın değil, yüklenici ve yapı sahibinin de kullanabileceği bir bilgi deposu oluşturur.
Yapı Bilgi Sistemi, daha kaliteli tasarımların, daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleştirilmesini sağlar. Mimar ve mühendislerin aynı yapı modeli üzerinde eşzamanlı çalışabilmesini sağladığı için disiplinler arası koordinasyon eksikliğinin yol açtığı hataları önlemede yardımcı olur. Yapı Bilgi Sistemi kullanımı, sadece tasarımcının değil aynı zamanda yüklenicinin ve müşterinin de avantajınadır.

Uzmanlara göre, küresel ısınmaya neden olan karbon salımının %60 gibi şaşırtıcı büyüklükte bir oranı, yapılardan kaynaklanıyor.
BIM için geliştirilmiş Revit yazılımı, analiz çözümleri ile birlikte, kullanıcılara tasarladıkları binanın çevreye etkisini öngörme olanağı getiriyor. Yapının enerji harcaması ve atık üretimini hesaplayabilmelerini ve her ikisini de azaltabilmeyi sağlıyor.
Kullanıcılar, sayısal model üzerinden tasarımlarının çevreye etkisini, binanın temeli atılmadan önce belirleyebiliyor.

Autodesk’in ürettiği Revit yazılımları, Yapı Bilgi Sistemi tabanlı çalışırlar ve parametrik nesne ve ilişkileri desteklerler. CAD yazılımlarında geometrik nesneler ile çalışıldığı için, nesneler arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin yazılım tarafından kontrolü çok temel düzeydedir. Revit platformunda ise, hem mimari nesnelerle çalışıldığı hem de bu nesneler arasında parametrik ilişkiler kurulduğu için, bu kontrol en üst düzeydedir. Örneğin Revit'te duvarların yüksekliği bir sonraki kata kadar tanımlanabilir. Böyle bir tanımlama yapıldıktan sonra kat yükseklikleri değişse bile, yazılım duvar yüksekliklerini ona göre ayarlayacaktır. Parametrik ilişkiler yazılım tarafından otomatik olarak, ya da kullanıcı tarafından çalışırken tanımlanabilir.
Revit platformunda, yapı tasarımında yer alan farklı disiplinler için özel yazılımlar geliştirilmiştir. Mimarlar, İnşaat, Makina ve Elektrik Mühendisleri, ortak bir platformda ama kendi çalışma alanları için özelleştirilmiş yazılımlarla çalışabilirler. Yapı Bilgi Sistemi tabanlı ortak platform, farklı disiplinler arasındaki koordinasyonu artırır, koordinasyon eksikliği nedeniyle oluşan zaman kaybını ve maliyetli hataları önler.

Revit Architecture
Mimarlar için geliştirilen Revit Architecture, arazi ve kütle çalışmasından detaylı uygulama çizimlerine ve metraja kadar, mimari tasarım ve proje sürecinin tüm aşamalarını destekler.


Revit Structure
İnşaat Mühendisleri için geliştirilen Revit Structure, yapısal modelleme, çizim ve detaylandırma araçları sunar. Fiziksel ve analitik modeli birlikte sunan Revit Structure, çeşitli yapısal analiz yazılımları ile birlikte kullanılabilir.


Revit MEP
Makina ve Elektrik Mühendisleri için geliştirilen Revit MEP, mekanik ve elektrik tesisat tasarımı ve projelendirilmesinde kullanılır.




Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
18 Haziran 2012       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

AutoCAD Revit Architecture Suite


AutoCAD® Revit® Architecture Suite yazılımı maksimum esnekliği rekabetçi bir avantaja dönüştürür. Bu paket ile, AutoCAD®, AutoCAD® Architecture ve Autodesk® Revit® Architecture yazılımları tek ve kapsamlı bir çözüme dönüşmektedir. Mevcut yazılımınızı, eğitimizi ve tasarım verisi yatırımlarınızı kullanmaya devam ederken, Building Information Modeling (BIM) sistemine kendiniz geçiş yapın.

Ürün Bilgisi


Autodesk Revit Architecture

BIM için yaratılmış Autodesk Revit Architecture yazılımı size şu konularda yardımcı olur:

  • Tasarım konseptlerinden veri toplama ve analiz etme
  • Tasarım verisini dokümantasyondan inşaata aktarımı sırasında daha hassas sağlama
  • Kalitesi yüksek, daha hassas mimari tasarımlar
AutoCAD Architecture
AutoCAD'in mimarlar için bir versiyonu olan AutoCAD Architecture yazılımı size şu konularda yardımcı olur:

  • Hızlı mimari çizim ve dokümantasyon
  • Mimarlar için özel olarak tasarlanmış araçları kullanarak AutoCAD ortamında etkin bir şekilde çalışma
AutoCAD
Dünyanın lider CAD yazılımlarından biri olan AutoCAD size şu konularda yardımcı olur:

  • Fikirleri kesintisiz bir şekilde paylaşma
  • 3B'lu ortamda oluşturulmuş fikirleri sezgisel olarak keşfetme
  • Özel ihtiyaçlar için programları özelleştirme

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
21 Ağustos 2011 / Daisy-BT Mimarlık
16 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
30 Kasım 2012 / Daisy-BT Mimarlık
7 Aralık 2010 / Daisy-BT Mimarlık