Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - AutoCAD Architecture

Güncelleme: 11 Ağustos 2010 Gösterim: 8.990 Cevap: 1
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
AutoCAD Architecture Programı Hakkında ;

Sponsorlu Bağlantılar
Bu program, AutoCAD Architectural adıyla Mimarlar tarafından tanınan ve kullanılan bir yazılımdır. Asıl özelliği, AutoCAD arayüzünü kullanmak olup, ek menülerle Mimariye uygun çözümler getirebilmesidir.

Tıpkı Mechanical AutoCAD'in mekanik tasarımda işe yarayan özellikleri gibi AutoCAD Architecture da, AutoCAD Programının avantajlarına Mimari elemanlara kolay dönüştürmeyi ekleyerek Mimarların Bilgisayarla Tasarımında yardımcısı olmuştur.

Programın yazılım firması tarafından tanıtımı aşağıdadır.



acadarch09




AutoCAD Architecture 2009
Mimarlar için AutoCAD!


AutoCAD Architecture, AutoCAD’i mimarlar için daha uygun hale getirir. Böylece, varolan çalışma yönteminize uyarak, AutoCAD tabanlı en iyi tasarım ve çizim çözümünü sunar.
AutoCAD Architecture’un tanıdık AutoCAD çalışma yöntemleri ve arayüzü, çok az bir eğitimle çalışmaya başlamanıza olanak tanır. Daha sonra güçlü ek özelliklerini, dilediğiniz zaman planıyla uygulamaya sokabilirsiniz.

Örneğin, AutoCAD ortamında alışık olduğunuz çizim yöntemleriyle çalışırken, akıllı mimari nesneleri kullanarak AutoCAD Architecture’un uygulama çizimlerini hızlandırıcı ve hamaliyeyi azaltıcı özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için tıklayınız:

Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 01:47
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Nisan 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
AutoCAD Architecture 2010
Mimarlar için tasarlanmıştır!

AutoCAD Architecture mimarlar için hazırlanmış bir AutoCAD yazılımıdır. Zaten bildiğiniz yazılım ortamında hemen verim elde eder ve mükemmel işbirliği yaparsınız.
AutoCAD yazılımının sağladığı tüm fonksiyonların yanı sıra özellikle mimari çizim, tasarım, işbirliği ve dokümantasyon için geliştirilmiş araçlara sahip olabilirsiniz.
AutoCAD Architecture’un tanıdık AutoCAD çalışma yöntemleri ve arayüzü, çok az bir eğitimle çalışmaya başlamanıza olanak tanır. Daha sonra güçlü ek özelliklerini, dilediğiniz zaman planıyla uygulamaya sokabilirsiniz. Örneğin, AutoCAD ortamında alışık olduğunuz çizim yöntemleriyle çalışırken, akıllı mimari nesneleri kullanarak AutoCAD Architecture’un uygulama çizimlerini hızlandırıcı ve hamaliyeyi azaltıcı özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
Tasarımları ve proje bilgilerini müşteriler ve proje ekibinin üyeleriyle kolayca paylaşabilirsiniz. Meslektaşlarınızla bilgi paylaşımı yaparken sektöründe lider DWG™ teknolojisine güvenebilirsiniz. Dosyaları doğrudan DWF™ veya DWFx formatlarında yayınlayarak proje inceleme-onay sürecini hızlandırabilirsiniz. Ayrıca, diğer AutoCAD tabanlı programları kullanan makine, elektrik ve tesisat mühendisleriyle dosya alışverişi de yapabilirsiniz.

AutoCAD Architecture 2010 Yenilikleri

Özellikler

AutoCAD Architecture Mimarlar için hazırlanmış bir AutoCAD yazılımıdır. Zaten bildiğiniz yazılım ortamında hemen verim elde eder ve mükemmel işbirliği yaparsınız.

Diğer Autodesk ürünlerinden tanıdık olduğunuz yeni kullanıcı ara yüzü ile aradığınız araçlara ve komutlara kolayca erişebilirsiniz. Böylece içerik duyarlı menülerin otomatik değişimleri ile tasarıma odaklanabilirsiniz.
Autodesk Architecture 2010’un yenilik ve geliştirmelerini aşağıda sıralanmıştır.

Sorunsuz Tasarım Ortamı


AutoCAD Architecture yazılımı mükemmel çalışan bir arayüze sahiptir. Sık kullandığınız araç ve konutları daha çabuk bulabilir, pek kullanılamayan araçların yerini daha etkin şekilde tespit edebilir ve ilgili özellikleri daha kolay keşfedebilirsiniz. Sonuç olarak; menü ve araç çubuklarında araştırma yapmaya daha az, işlerinize ise daha çok zaman ayırabilirsiniz.


Ad:  k01.jpg
Gösterim: 571
Boyut:  12.4 KB

Detaylar


AutoCAD Architecture yazılımı detay bileşenlerin ve notasyon araçlarının yer aldığı kapsamlı bir kütüphane içermektedir. Sıkıcı dokümantasyon ve tasarım açıklamaları (notları) için zaman ve çaba sarf etmek yerine, uygun ve tutarlı açıklamaların eklenmesi için detayların tamamen otomatik olarak yaratılmasını sağlarsınız. Hazır olduğunuz zaman, açıklamaları hızla ve kolaylıkla oluşturabilirsiniz.


Ad:  k02.jpg
Gösterim: 676
Boyut:  11.9 KB

Duvarlar, Kapılar ve Pencereler


Duvar, kapı ve pencere gibi tipik mimari nesneleri çizebilir ve dokümante edebilirsiniz. Duvarı açılımları ile gerçek inşaatı yansıtacak şekilde çizebilirsiniz. Sık görülen duvar tiplerini (açılı, köşeli veya yangına dayanıklı duvarlarla kesişme vb.) daha iyi yapabilmek için duvarları ve uç parçalarını bileşen düzeyinde değiştirebilirsiniz. Kapı ve duvarları otomatik olarak koyabilir, yerleşim yerlerine ilişkin kontrolü tamamen elinizde tutabilirsiniz. Her hangi bir duvarı taşıdığınızda, bağlantılı duvarlar ve alanlar da otomatik olarak güncellenecektir. Aşina olduğunuz AutoCAD komutlarını (Yuvarlatma ve Köşede Pah-Kırma gibi) esnek duvar bileşenleri üzerinde kullanabilirsiniz.


Ad:  k03.jpg
Gösterim: 592
Boyut:  17.8 KB

Alanlar


Çizimdeki her mahal, alanlarıyla beraber otomatik olarak etiketlenir. Sınırlar değiştikçe, alanları da kolayca güncelleyerek etiket ve alanların yenilenmesini ve dokümantasyonun doğru tutulmasını sağlarsınız.


Ad:  k04.jpg
Gösterim: 579
Boyut:  14.5 KB

Kesitler ve Görünüşler


Doğrudan planlardan yüzeyleri taranmış iki boyutlu kesit ve görünüşler oluşturabilirsiniz. Eğer tasarımınızda değişiklik yapılırsa, katman, renk, çizgi tipi ve diğer özellikler muhafaza edilerek kesit ve görünüş eksiksiz biçimde güncellenir.



Ad:  k05.jpg
Gösterim: 549
Boyut:  33.4 KB

Listeleme


İster hazır liste stillerini kolayca isteğe uygun hale getirerek şirketinizin standartlarına uydurabilir, isterseniz gerekli hesaplamaları da içeren yeni listeleri en baştan hazırlayabilirsiniz; her ikisini de kolayca ve hızlıca yapabilirsiniz. Listeler doğrudan tasarımlarla bağlantılı olduğu için tasarımda yapılan değişiklikleri yansıtmak için listeleri tek tuşla güncelleyebilirsiniz.


Ad:  k06.jpg
Gösterim: 537
Boyut:  29.0 KB

Ölçülendirme


AutoCAD Architecture’un sunduğu daha esnek yapı sayesinde, tüm duvarları ve bileşenlerini (duvar orta ekseni ve yüzler dâhil) kendi ölçülendirme standartlarınıza uygun olarak ölçülendirebilirsiniz. Boyutlar birbiriyle ilişkili olduğu için, tasarımda değişiklik yapıldığı zaman onlar da otomatik olarak güncellenir ve bunaltıcı pek çok manüel güncelleme işini ortadan kaldırır.


Ad:  k07.jpg
Gösterim: 474
Boyut:  18.6 KB

Çizim Karşılaştırabilme (Drawing Compare)


Çizim Karşılaştırabilme özelliği, tasarım ekibinin diğer üyeleri tarafından değiştirilen, eklenen veya silinen parçaları farklı renklerle göstermek suretiyle ekip içindeki işbirliğine destek sağlar. Stiller, yangın sınıflandırması (fire rating) ve grafik olmayan diğer özelliklerde yapılan değişiklikler de takip edilir. Çizim Karşılaştırabilme, revizyon bulutu çizme gibi kırmızıçizgi (redlining) özelliğiyle beraber tüm ekip üyeleri arasındaki iletişimin açık olmasına yardımcı olur.


Ad:  k08.jpg
Gösterim: 477
Boyut:  18.2 KB



Benzer Konular

18 Haziran 2012 / Daisy-BT Mimarlık
30 Haziran 2012 / Daisy-BT Mimarlık
15 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
7 Aralık 2010 / Daisy-BT Mimarlık
15 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık