Arama

Mimarlık Etkinlikleri ve Fuarları - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 11 Eylül 2012 Gösterim: 27.269 Cevap: 61
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2010       Mesaj #11
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

22. ENHR (European Network for Housing Research)
Sponsorlu Bağlantılar
Avrupa Konut Araştırmaları Ağı Konferansı (4–7 Temmuz 2010)

postersoncikti


2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, 22. ENHR – European Network for Housing Research – Avrupa Konut Araştırmacıları Ağı Konferansı’na 4–7 Temmuz 2010 tarihlerinde İTÜ Mimarlık Fakültesi tarihi Taşkışla binası ile ev sahipliği yapacaktır.
ENHR konferanslarını tüm benzer diğer konferanslardan farklı kılan en önemli özelliği ekonomi, sosyoloji, coğrafya, mimarlık ve şehircilik gibi farklı disiplinlerden gelen konut ve kent araştırmacılarını özgün araştırma bulgularını tartışmak üzere bir araya getirmesidir.

Konferansın dili İngilizce olup, teması “Urban Dynamics & Housing Change; Crossing into the 2nd Decade of the 3rd Millennium” (Kent Dinamikleri ve Konut Değişimi: üçüncü bin yılın ikinci on yılına girerken) olarak belirlenmiştir.
Konferans süresince yakın geçmişin önemli gelişmeleri göz önüne alınarak ve (1) Neredeyiz? (2) Bizi ne bekliyor? (3) Ne yapmalıyız? sorularının yanıtlanması ile önümüzdeki 10 yıl içinde konut ve kent araştırmacılarının çalışmalarını yoğunlaştıracakları araştırma sorularının belirlenmesi hedeflenmektedir. Farklı ülkelerden ve farklı disiplinlerden gelen 17 davetli konuşmacının bu amaca yönelik sunumları konferansın genel oturumlarında yer alacaktır.
ENHR konferanslarını yine benzer gibi görülen diğer konferanslardan farklı kılan bir önemli özelliği de ENHR içinde yer alan ve çalışma grupları (Working Groups) olarak organize olan ilişki ağlarının ENHR konferanslarının çalıştay strüktürünü de şekillendirmesidir. Bu çalıştaylar farklı disiplinlerden gelen konut ve şehircilik uzmanlarının araştırma bulgularının paylaşımı için mükemmel bir ortam oluşturmaktadır. Farklı ülkelerden, farklı disiplinlerde uzmanlaşmış araştırmacıların değerlendirmelerini tartışmaya açacakları paralel çalıştaylar, uluslararası boyutta tartışmalara, paylaşımlara ve yeni ilişkilerin geliştirilmesine olanak sağlamaktadır.
ENHR2010 Istanbul Konferansı’nda da 25 paralel çalıştay’a yer verilmesi planlanmıştır. Bu çalıştaylardan 22’si ENHR çalışma grup koordinatörlerinin önderliğinde düzenlenmektedir (ENHR2010 22nd CONFERENCE: WORKSHOP STRUCTURE).
ENHR konferansları her yıl yapılmakla birlikte, iki yılda bir gerçekleştirilen konferanslar ‘ana konferans’ olarak adlandırılmakta ve öncesinde genelde doktora öğrencilerini kapsayan yeni konut araştırmacılarına yönelik bir kollokyum düzenlenmektedir. ENHR 2010 İstanbul konferansı ana konferans statüsünde olduğundan 2–3 Temmuz 2010 tarihlerinde NHR2010 Kolokyumu’nun (New Housing Researchers Colloquium) yapılması planlanmıştır. Bu alt organizasyona da ITU Mimarlık Fakültesi yine Taşkışla binası ile ev sahipliği yapacaktır. Çalışmalarını bu kolokyumda sunacak doktora öğrencileri çalışmalarını geliştirirken tüm dünyada yetkinlikleri kanıtlanmış ENHR uzmanlarının tavsiyelerinden de yararlanma fırsatını yakalayacaklardır (NHR 2010 Colloquium).

Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2010       Mesaj #12
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

“Ziya Tanalı 1965-2009” (21 Haziran-10 Temmuz 2010)
Sponsorlu Bağlantılar

ziyatanali

Mimarlar Odası’nın SİNAN ÖDÜLLÜ MİMARLAR PROGRAMI kapsamında düzenlenen ve 2009 yılında Ankara’da açılan “ZİYA TANALI 1965-2009” başlıklı sergi İstanbul’a taşınıyor. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programının 11. döneminde(2008) başlayan Sinan Ödüllü Mimarlar Programı, büyük ödülü(Sinan Ödülü) alan mimar/ların üretimlerini derlemeyi ve mimarlık kamuoyuna sunmayı amaçlıyor.Bilindiği gibi, ZİYA TANALI Nisan 2008’de gerçekleştirilen XI. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi Programında Sinan Ödülü’ne değer görülmüştü. Tanalı’nın üretimlerinden oluşan sergi Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde, 21 Haziran-10 Temmuz 2010 tarihleri arasında izlenebilecek.

Yer: Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Karaköy Binası Kemankeş Cad. No: 31, Beyoğlu

Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #13
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


filmfestival

Mimarlar Odası, 1954 yılından bugüne yaşam kalitesini ve kültür ortamını geliştirmek için yürütmekte olduğu çalışmalara, sinema alanından yeni bir boyut kazandırmak amacıyla, 2007 yılından itibaren "İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali"ni düzenlemeye karar verdi.

İstanbul'da periyodik olarak düzenlenecek bu uluslararası festival, Türkiye'de üretilmiş ve üretilecek mimarlık belgesel ve canlandırma filmlerini teşvik etmek, desteklemek; dünyanın diğer ülkelerinde bu bağlamda üretilmiş ve beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşmasını sağlamak; konuyla ilgili dünyanın her köşesinden mimarların, yönetmen ve uzmanların etkinlik kapsamında İstanbul'da buluşmalarına ortam hazırlamak amacını taşıyor.

Festival İçeriği

Festival dört ana bölümden oluşuyor.

1. Ulusal Belgesel ve Canlandırma Film Yarışması

Ülke çapında, herkese açık olarak düzenlenecek olan "Mimarlık ve Kent" temalı belgesel ve canlandırma film yarışmasına, İngilizce alt yazılı olarak başvuracak filmler arasından seçilecek olan 20 civarında film gösterim programına alınacaktır. Bu filmler içinden seçilecek en iyi filme ödül verilecektir. Seçilecek 5 film uluslararası yarışma bölümünde Türkiye'yi temsil edecektir.


2. Uluslararası Belgesel ve Canlandırma Film Yarışması

UIA'ya bağlı ülkelerin mimarlık kurumları ve web siteleri aracılığı ile duyurulacak olan yarışmaya, "mimarlık ve kent" temalı filmler "belgesel ve canlandırma" alanında katılabilecektir.


3. Filmlerin Gösterim Programı

Film gösterimleri eşgüdümlü olarak Avrupa ve Anadolu yakalarında yer alan iki ayrı salonda yapılacaktır. Ayrıca Mimarlar Odası mekânlarında ve mimarlık fakültesi olan üniversitelerin salınlarında aynı anda gösterilecektir. Filmlerin yapımcı ve yönetmenleri salonda bulunuyorlarsa, gösterimlerin sonunda kısa söyleşiler gerçekleştirilecektir.


4. Söyleşi ve Paneller

Film gösterimlerine paralel olarak, konukların da katılacağı söyleşi ve paneller gerçekleştirilerek, sanatçıların bilgi birikim ve deneyimlerini izleyicilere aktarabilecekleri ortamlar hazırlanacaktır.


Danışma Kurulu

Danışma kurulu, gazeteci ve televizyoncu, sanatçı, sinema sanatçısı, mimar gibi festivalin organizasyonunda ve içeriğinin belirlenmesinde katkısı olabilecek, alanlarında uzman olan kişiler arasından oluşturulmuştur.


- Afife Batur (Prof.Dr., Mimar),
- Cengiz Bektaş (Mimar, Yazar),
- Berat Günçıkan (Gazeteci, Yazar),
- Doğan Hasol (Dr., Mimar),
- Esra Kahraman (Gazeteci),
- Binnur Feyizli Keskin (TRT),
- Eyüp Muhcu (Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı),
- Zeynep Oral (Yazar, Gazeteci),
- Nebil Özgentürk (Sinemacı, Yazar),
- Bülend Tuna (Mimarlar Odası Genel Başkanı),
- Yeşim Ustaoğlu (Film Yönetmeni, Mimar),
- Vecdi Sayar (Sinema Eleştirmeni)

Seçici Kurul

Ulusal Yarışma Asıl Seçici Kurul Üyeleri

- Behiç Ak (Sanatçı, Mimar)
- Uğur Vardan (Sinema Yazarı)
- Hilmi Etikan (Belgesel Film Yönetmeni)
- Ayşe Ak (Y. Mimar)
- M. Melih Güneş (Y. Mimar)
- Hasan Özgen (Belgesel Film Yönetmeni)
- Necati Sönmez (Sinema Yazarı, Yönetmen)


Ulusal Yarışma Yedek Seçici Kurul Üyeleri

- İsmail Doğanyılmaz
- Ayşen Ciravoğlu


Uluslararası Yarışma Seçici Kurul Üyeleri

- Necati Sönmez (Belgesel Film Yönetmeni)
- Theron Patterson
- Fikret Terzi (Yönetmen-Yazar)
- M. Melih Güneş (Y. Mimar)
- Yeşim Ustaoğlu (Film Yönetmeni)


Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 05 - 11 Ekim 2009

Yer:
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Beşiktaş - İstanbul

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2010       Mesaj #14
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Bilgi - Mimarlık Atölyesi Sergisi (11 Haziran - 01 Eylül 2010)

Ad:  bilgi.jpg
Gösterim: 203
Boyut:  84.6 KB

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, Eyüp, İstanbul

BİLGİ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı tarafından, MARSHALL’ın katkılarıyla gerçekleştirilen “2009-2010 Bahar Yarıyılı Atölye Projeleri: DÖNÜŞÜM” sergisi, 11 Haziran Cuma günü saat 18:00’de açılacak. Serginin açılışında mimaride farklı bağlamlarda dönüşüm konusunun tartışılacağı bir panel yapılacak. Moderatörlüğünü Tansel Korkmaz’ın üstleneceği panele konuşmacı olarak Ömer Albayrak, Mine Özkar ve Arzu Erdem katılacak.Sergi, Bahar Döneminde BİLGİ-MİMARLIK programında Cem Çelik/Tansel Korkmaz, Mehmet Kütükçüoğlu, Nevzat Sayın ve Murat Tabanlıoğlu atölyelerinde üretilen, üç değişik bağlamda “dönüşüm” problematiğine odaklanmış projelerden oluşuyor.

Cem Çelik/Tansel Korkmaz Atölyesi: E-5 ve TEM karayolları arasındaki enformel doku İstanbul’un gelecekteki kentsel dönüşüm dinamiklerinin en önemli konularından biri olacak. Atölye, Anadolu yakasında Maltepe’de bir gecekondu yerleşimi olarak gelişen Başıbüyük mahallesini, hem kendi iç değişim isteği hem de çevresindeki gayrimenkul piyasası baskılarının tetiklediği kentsel dönüşüm olgusu üzerine odaklanan çalışmalar “TOKİ’ninkinden farklı bir perspektif içinden düşünebilir miyiz?”, “Temel endişesi ’kent hakkı’ olan bir dönüşüm mümkün mü?” gibi sorulara yanıt aradılar.

Mehmet Kütükçüoğlu ve Murat Tabanlıoğlu Atölyeleri: Bu stüdyoda Amsterdam, Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting ve Hunter Douglas firmasının desteğiyle farklı bir kentleşme kültürünün öncü paradigmasını teşkil eden Amsterdam’ın kentsel dönüşüm problematikleri masaya yatırıldı. Amsterdam’ın doğusunda Van Eesteren planı ile gelişen Lelylaan bölgesini dönüştürme çabasının bir parçası olarak oradaki transfer merkezi ve çevresinin mekânsal ve programatik dönüşüm potansiyelleri üzerine düşünüldü: “CIAM kentleşme modelinin vazgeçilmez özellikleri ve gizli kalmış potansiyellerini rezonansa sokmak mümkün mü?”, “Bu rezonans yaşayan ‘karşılaşma mekânları’na yol verebilir mi?” gibi sorular çalışmanın eksenini oluşturdu.

Nevzat Sayın Atölyesi: Endüstri mirasının dönüştürülmesi problematiği, Santral Kampüsü’nde yer alan ve gelecek yıldan itibaren Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerine ev sahipliği yapacak olan kazan dairelerinin yeniden işlevlendirilmesi ve renovasyonu üzerinden tartışmaya açıldı: “Endüstri vernaküleri olarak adlandırabileceğimiz elektrik santralı binalarının yapısal ve programatik dönüşüm potansiyelleri nedir?” sorusu ise Nevzat Sayın’ın atölyesinde tartışılan konuların başında geliyordu.


Kaynak. Mimdap
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Ağustos 2010       Mesaj #15
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

"1999-2010 İstanbul ve Deprem"


Başlangıç Tarihi : 12.08.2010 10:30
Yer : İTÜ İşletme Fakültesi, Maçka, İstanbul
Organizasyon
: TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

İletişim Bilgiler
i :
Telefon: (212) 219 99 62-63
Fax: (212) 232 09 12
E-Mail: imo@imoistanbul.org.tr


TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu
adına ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde İTÜ İşletme Fakültesi "1999-2010 İstanbul ve Deprem" başlıklı bir panel düzenleniyor.

Maçka’da konumlanan fakültenin C 101 no’lu konferans salonunda gerçekleştirilecek panelin programı şöyle:

10:30 Açılış

10:30 – 12:15 Birinci Oturum / Oturum Başkanı: Deniz İncedayı (TMMOB
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı)

10:30 – 10:55 Yapı Stokunun Durumu ve Yapı Denetimi / Cemal Gökçe (TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı)

10:55 – 11:20 Kentsel Dönüşümün Değişen Yasal Boyutu ve Deprem Gerçeği /
Tayfun Kahraman (TMMOB İstanbul Şehir Plancıları Odası İstanbul
Şube Başkanı)

11:20 – 11:45 11 Yıl Sonra Neredeyiz? Nerede Olmalıydık?
Oğuz Gündoğdu (TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul
Şube Başkanı)

11:45 – 12:25 Tartışma

12:15 – 13:15 Öğle Yemeği

13:15 – 15:30 İkinci Oturum / Oturum Başkanı: Cemal Gökçe (TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı)

13:15 – 13:40 Deprem, Dönüşüm ve İstanbul / Mücella Yapıcı TMMOB
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi)

13:40 – 14:05 İstanbul Depremi ve Yaşanması Beklenen Sorunlar / Hüseyin
Öztürk, Alper Şengül (TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul
Şubesi)

14:05 – 14:30 Deprem ve Tesisat / Nurdoğan Oto (TMMOB Makine Mühendisleri
Odası İstanbul Şubesi)

14:30 – 14:55 İstanbul’da Deprem Sonrası Kimyasalların Yaratacağı Tehlikeler /
Serkan Küçük (TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi)

14:55 – 15:30 Tartışma

Kaynak: Mimarizm
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Eylül 2010       Mesaj #16
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak, dünya ve ülke ölçeğinde mevcut durum ve sorun tespitlerinin yanısıra, gelecekte alınması gereken önlemler ile meslekte, yeni gelişim ve AÇILIMLAR‘ın sağlanmasında önemine inandığımız Peyzaj Mimarlığı Kongresinin dördüncüsüne hazırlanıyorlar.

Planlama-tasarım-onarım-yönetim konularında meslekte yeni yaklaşımlar, yeni teknik ve teknolojilerin kullanımı, terminoloji, bilimsel gelişmeler, eğitim, sektörel gelişimler (tasarım-uygulama, üretim-pazarlama), ve yarışmalar önemli konu başlıklarımızdandır. Eğitimde yeniden yapılanma, eğitim-pratik kesişmesinde Peyzaj Mimarlarına düşen sorumluluklar, ülke peyzajlarının tanınması, saptanması ve kayıt altına alınıp toplumsal sorumluluk anlayışı ile sahiplenilmesindeki roller, kamusal alanlar, kimlikli kentler, yaşamın ipoteği olan doğal alanların sürekliğinin sağlanmasında kendini net tanımlamış kimlikli peyzaj mimarlarının yetişmesi de açılımın diğer boyutları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yasal tanınırlığın sağlandığı, 21.03.2006 tarih ve 26115 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış “Serbest Müşavirlik, Peyzaj Mimarlığı Hizmetleri Uygulama - Tescil - Belgelendirme - Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliği” ile Peyzaj Mimarlığı Hizmetlerini Planlama-Tasarım-Onarım-Yönetim alt başlıklarında tanımlaması, TC. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Araştırma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından da onaylı Meslek Analizi ile tescillenmesi ile başlayan sürecin yaşama aktarılma sürecidir kongreler.

4. Peyzaj Mimarlığı Kongresi, mesleki gelişim ve yapılandırmasındaki açılımları tartışırken bir taraftan da , yaşamsal sorunların yaşandığı gezegenimizde, geçmişi korumak ve geleceği tasarlamak üzere var olan peyzaj mimarlığı disiplininin dünya ve ülke kaynaklarının kullanımı, planlanması ve tasarlanması konularındaki önemine bir kez daha dikkat çekecektir.

Yaşanabilir bir gelecek için peyzaj mimarlığı meslek disiplininin, son derece önemli bir role sahip olduğu düşünüldüğünde, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası‘nın 4. Kongresini “Planlama, Tasarım, Onarım ve Yönetim” alt hizmet alanları üzerine odaklama kararı alması anlam kazanmaktadır. Odamız 4. Kongreyi, söz konusu hizmet alanlarında meslek disiplinimizin sergilemesi gereken yaklaşım salt yaşama ortamlarımızda ve çevremizde ortaya çıkan değişimleri değil söz konusu değişimlere neden olan sosyal ve ekonomik faktörleri ve mesleki duruşumuzu tartışmaya açmak ve geleceğin gerekliliklerini yerine getirebilmek amacıyla “AÇILIMLAR” üzerine kurgulamaktadır.

Peyzaj mimarlığı mesleği, yönetmelikle tanımlanan hizmet alanlarında nasıl bir açılım yaklaşımıyla bugünün değil geleceğin mesleği olabilir konusu, kongrenin omurgasını oluşturacaktır. Söz konusu hizmet alanlarının gündeme getirdiği geniş yelpaze, kongrenin kongre öncesi etkinlikler ile bir bütün olarak kurgulanmasını ve kongre öncesi etkinliklerde edinilen birikimin kongreye yansıtılmasını gerektirmektedir. Bu nedenle, kongre programı, meslek disiplininin birikimlerinin yansıtıldığı bir yapıda tanımlanmıştır.

Bilgi birikimi, uzmanlık alanları, uzman sayılarının giderek arttığı ancak verimlilik konusunun giderek daha büyük bir sorun olarak karşımızda durduğu bir ortamda gerek çağın gereklilikleri gerekse meslek disiplinimiz birikimleri kongrenin;
- Teori ve pratik zincirinin sürekli gelişim ve sınama üzerine kurgulanmasını,
-Farklı platformlarda görev alan peyzaj mimarlarının deneyimlerine, kaygılarına, arayışlarına, ihtiyaçlarına, beklentilerine, sorunlarına yer verilmesini,
-Peyzaj Mimarlarıyla işbirliği içinde çalışan diğer meslek disiplinleri ile hizmet alan kesimlerin talep ve beklentilerinin tanımlanmasını,
-Kamu yararını esas alan mesleki üretim alanlarında kamu-özel sektör-sivil toplum-üniversite işbirliklerine ve rol dağılımlarına yer verilmesini,
-Kamu yararı için tüm kaynakların (çevre, insan, finans vb.) akılcı kullanımında meslek disiplinin katkılarının tanımlanmasını ve verimlilik artışında etkinliğinin değerlendirilmesini,
-Daha çok sorgulayan, nicelikten çok niteliği arayan, vizyon genişleten bir platformun oluşumunu,
Sağlama arayışlarını beraberinde getirmiştir. Bahsedilen nedenlerle, Kongre öncesi etkinliklerin ve kongrenin mesleki faaliyet alanlarımızda kongre alt başlıklarında sıralanan açılımları tartışmaya açması hedeflenmiştir.

Kongre hazırlık sürecinde ve kongre sırasında “Planlama, Tasarım, Yönetim, Onarım” başlıkları altında tanımlanan peyzaj mimarlığı hizmet alanlarında; eğitim, mevzuat, meslek içi, meslekler arası, kurum-kuruluşlar arası, kamu-özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversite, kaynak kullanımı ve verimlik konularında ülke genelinde gerçekleştirilecek olan çalıştay, panel vb… gibi etkinliklerde tartışmaya açılacak ve geleceği tasarlayacak olan peyzaj mimarlığı camiası için çağdaş açılımlara neden olacak olan yeniden yapılandırma, yeniden değerlendirme şansı yakalanacaktır.

Mimdap
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Eylül 2010       Mesaj #17
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Yer: İTÜ Mimarlık Fakültesi, Taşkışla, İstanbul

Ad:  sayisal.jpg
Gösterim: 258
Boyut:  74.3 KB

İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü, “Ulusal Planlamada Sayısal Modeller Sempozyumu”nun birincisini düzenliyor. Doğal, yapılaşmış ve beşeri çevreler arasındaki ilişkileri değerlendiren, bu çevrelerin geleceğe yönelik planlanmasında, tasarımında ve gelişim stratejilerinin belirlenmesinde sayısal yöntemleri kullanan ve geliştiren araştırmacıları, kamu görevlilerini, programcıları, yazılımcıları, meslek örgütlerini, meslek adamlarını, sektörün kanaat önderlerini ve öğrencileri bir arada buluşturmak, planlama ve tasarım olgusuna yeni soluk ve açılımlar getirmek amacıyla düzenlenen sempozyum 15 Eylül 2010’da İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.Sempozyumun temaları şöyle:

Planlamada Sayısal Modellerin Evrimi

“Modelleme kavramının gelişimi”, “Geleneksel modelleme yöntemleri”, “Dinamik kent modelleri”, “Modellemenin geleceği”, “Sayısal tekniklerin gelişmesinde teknolojinin rolü”, “Karar verme yöntemleri” ve “Sanal kent modelleri (cyber kentler)”.


Model Geliştirme

“Modellemeye yardımcı yazılımlar”, “Veritabanı modelleme”, “Veritabanı entegrasyonu”, “WEB tabanlı model paylaşımları”, “Sayısal yöntemlerle tahmin modelleri”, “Sistem geliştirme ve modelleme teknikleri”.


Sayısal Model Uygulamalarında Yeni Yaklaşımlar

“Kaotik modeller”, “Hücresel özişleme (cellular automata)”, “Mekansal dizim (space syntax)”, “Mekansal istatistik”, “Stokastik modeller”, “Verilerin standardizasyonu için yeni teknikler ve yaklaşımlar”, “Kümelenme analizi”.


Sayısal Model Uygulamaları

“Etki alanını saptayan model yaklaşımları”, “Planlamada doğal çevrenin sürdürülebilirliği ve izlenmesine yönelik geliştirilen sayısal teknik ve modeller”, “Arazi kullanım değişim modelleri”, “Kent simülasyonları”, “Planlamada ulaşım modelleri”, “Planlamada kriz yönetimi ve organizasyonuna yönelik sayısal teknikler ve modeller” ve “Planlama ve tasarımda talep belirlemeye yönelik teknikler”.


Düzenleme Kurulu:

Prof. Dr. Handan TÜRKOĞLU
Doç. Dr. Hayriye EŞBAH TUNÇAY
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali YÜZER
Ar. Gör. Dr. Fatih TERZİ
Ar. Gör. H. Serdar KAYA


Bilim Kurulu:

Prof. Dr. Süha BERBEROĞLU (Ç.Ü)
Prof. Dr. Fulin BÖLEN (İTÜ)
Prof. Dr. Hale ÇIRACI (İTÜ)
Prof. Dr. Yüksel DİNÇER (GSÜ)
Prof. Dr. Vedia DÖKMECİ (İTÜ)
Prof. Dr. Ayda ERAYDIN (ODTÜ)
Prof. Dr. Gülden ERKUT (İTÜ)
Prof. Dr. Ayşe GEDİK (ODTÜ)
Prof. Dr. Haluk GERÇEK (İTÜ)
Prof. Dr. Cengiz GİRİTLİOĞLU (İTÜ)
Prof. Dr. Gülay KIROĞLU (MSGSÜ)
Prof. Dr. Ayşe Sema KUBAT (İTÜ)
Prof. Dr. Ümit ŞENESEN (İTÜ)
Prof. Dr. Handan TÜRKOĞLU (İTÜ)
Doç. Dr. Tüzin BAYCAN LEVENT (İTÜ)
Doç. Dr. H. Murat ÇELİK (İYTE)
Doç. Dr. Kemal Mert ÇUBUKÇU (DEU)
Doç. Dr. Hayriye EŞBAH TUNÇAY (İTÜ)
Doç. Dr. Ferhan GEZİCİ (İTÜ)
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali YÜZER (İTÜ)



Kaynak. Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Eylül 2010       Mesaj #18
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  konut-konferansi-2010.jpg
Gösterim: 255
Boyut:  56.9 KB

Saat: 09:00 - 19:00
Yer: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul

Düzenli olarak Türkiye’de yapı, gayrimenkul, inşaat, mimarlık sektörlerinin önde gelen temsilcilerini buluşturacak nitelikli toplantılar düzenleyen Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) sektörde bilgi paylaşımı, iletişim ve tanıtım ortamı sağlayan bu nitelikli toplantılar kapsamında “Konut Konferansı” düzenleyecek. YEM, sektörde kalite ve farklılaşmanın altını çizecek olan bu etkinliği her yıl gerçekleştirmeyi hedefliyor.Sosyal boyutu da yadsınamaz olan “Konut” olgusu Türkiye’de ilk defa tüm paydaşlarınca “Konut Konferansı 2010” kapsamında masaya yatırılacak.

Her yıl tekrarlanacak uzun soluklu bir proje olan “Konut Konferansı”nda bu yıl, “Konut”, tasarım, geliştirme, planlama, ekonomi boyutları ile birlikte masaya yatırılacak. Konferans, dünyadan kendi alanlarında uzman konuşmacıların verdiği bilgiler ışığında, Türkiye’de konut alanındaki potansiyele, mevcut sorunlar ve örnekler üzerinden çözümlere odaklanacak.

Konferans Türkiye’den ve dünyadan mimarlar, tasarımcılar, plancılar, geliştiriciler, müteahhitler, malzeme üreticileri, ekonomistler ve başta olmak üzere sektörün önde gelen aktörlerini bir araya getiriyor. Sektörün bu büyük buluşması, Türkiye’de “Konut”un bugünü ve geleceğini bir tam gün boyunca her yönüyle kapsamlı bir biçimde ele alıyor

Konut Konferansı’na teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri ve birçok ülkede alçı ve alçı ürünleri konusunda pazar lideri bir dünya markası olan Saint-Gobain Rigips Ana Sponsor olarak destek veriyor. GYODER ve ULI Türkiye konferansı kurumsal olarak destekliyor.


Konut Konferansı 2010’un konusunun uzmanı, dünyaca ünlü kesinleşen konuşmacıları ve konuşma başlıkları şöyle:


Konut Tasarım Standartları Konusunda Uzman Dünyaca Ünlü Ödüllü Mimar Simon Alford (Allford Hall Monaghan Morris) / “Konutlar için Tasarım Standarları”

2009 yılında Yılın Mimarlık Ofisi, Yılın Düşük Gelirli Konut Tasarımcısı, Yılın Mimari, RIBA Ulusal Mimarlık Ödülü, Avrupa Kentsel Mekan Ödülü sahibi, Londra belediyesi için hazırlığı henüz tamamlanan “Konut Tasarım Rehberi”nin de danışma kurulu üyesi, Meslekte yirmibirinci yılını kutlayan ALLFORD HALL MONAGHAN MORRIS’in kurucu ortağı “Konutlar için Tasarım Standarları” başlıklı bir konuşma yapacak.


Dünyaca Ünlü Mimarların Tercih Ettiği, Ödüllü Projelere İmza Atan Dünyaca Ünlü Yapı Mühendisi Hanif Kara (Adams Kara Taylor) / “Erişilebilir ve yaratıcı konut tasarım modelleri”

Londra merkezli mühendislik ve tasarım ofisi Adams Kara Taylor’ın kurucu ortağı, yenilikçi formları ve malzemeleri, prefabrikasyonu, sürdürülebilirliği ön planda tutan yaklaşımı sayesinde eşsiz ve ödüllü projelere imza atan yapı mühendisi Dünyaca Ünlü Yapı Mühendisi Hanif Kara “Erişilebilir ve yaratıcı konut tasarım modelleri” başlıklı bir konuşma yapacak.


Karma İşlevli Kentsel Geliştirme Projelerinde, Sosyal Açıdan Sürdürülebilir Konutların tasarımcısı Mimar Christophe Egret ve Kent plancısı David West (Egret West)

Will Alsop’dan ayrılarak kurdukları büroda Londra için karma işlevli geliştirme ve yenileme projelerine imza atan Egret West ortaklarından Mimar Christophe Egret ve Kent plancısı David West sadece çevresel anlamda değil ekonomik anlamda da sürdürülebilir yerleşkeler tasarlamak için mimarlığın yanında kentsel ölçekte de tasarım başlığı ile konuşmalar yapacaklar.


Özel Sektör İçin Karlı, Nitelikli Tasarıma Sahip, Genç Kitleyi Hedefleyen Sosyal Konut Geliştiricisi Mark Vlessing (Pocket)

Sosyal konut edinmek için kazancı fazla, piyasadan konut satın almak için ise kazancı az kesimi konut sahibi yapmayı hedefleyen İngiliz gayrimenkul geliştiricisi POCKET adına Londra’da uyguladıkları farklı ve yeni modeli Türk izleyicilere aktaracak. Türkiye’de olduğu gibi İngiltere’de de sayısı hızla artman 20 ile 39 yaş aralığındaki tüketici için iyi tasarlanmış, kent merkezinde, tek yatak odalı, ortak kullanım mekânlarına sahip konutları piyasanın yaklaşık %25 altında fiyatlara satmayı hedefleyen Pocket konutları uzun vadeli olarak ancak Vali’nin Londra planında belirttiği gelir düzeyindeki (yıllık geliri 60.000 £ altında) tüketicilere satılabiliyor. Özel sektörün sosyal konut kavramına dahil olarak yeni bir bakış getirdiği, birçok tasarım ödülü alan ve karlı bir iş modeli yaratan Vlessing Türk geliştirici ve tasarımcıları için ufuk açıcı bir konuşma yapacak.


Konferans Türkiye’den önümüzdeki günlerde isimleri açıklanacak sektörün önde gelen kanaat önderlerinin katılımı ile renklenecek. Kesinleşen konuşmacılara ilişkin yeni bilgiler buradan takip edilebilir.



Mimdap

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Eylül 2010       Mesaj #19
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  logoyem.jpg
Gösterim: 196
Boyut:  7.5 KB

Yer: İzmir - Kültürpark Fuar Alanı

250′ye yakın katılımcı Uluslararası Yapı Fuarı İzmir 2010 aracılığı ile sektöründe geleceğin teknolojileri ve malzemeleri ziyaretçilere açılacak. Uluslararası Yapı Fuarı Fuarı, ziyaretçilere, rekabet eden yüzlerce katılımcı firmanın sergiledikleri yeni malzemelerini, teknolojilerini ve hizmetlerini karşılaştırma imkanı sağlanmakta.
Ziyaretçilere, Yapı, inşaat malzemesi ve teknolojisi konusunda en son yenilikler tanıtılmakta ve aynı zamanda karar mercii olan üst düzey yöneticilerin görüş ve önerilerini alma, uygulamada karşılaşılan soruların yanıtlanması fırsatı da veriliyor.

Mimdap
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Eylül 2010       Mesaj #20
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ad:  yapi-ankara.jpg
Gösterim: 180
Boyut:  41.6 KB

Yer: Ankara - Altınpark Expo Center

200′e yakın katılımcı ULUSLARARASI YAPI FUARI ANKARA 2010 aracılığı ile sektörde geleceğin teknolojileri ve malzemelerini ziyaretçilere tanıtma imkanı sunacak. Fuar, ziyaretçilere, rekabet eden yüzlerce katılımcı firmanın sergiledikleri yeni malzemelerini, teknolojilerini ve hizmetlerini karşılaştırma imkanı sağlamakta. Ziyaretçilere, Yapı, inşaat malzemesi ve teknolojisi konusunda en son yenilikler tanıtılmakta ve aynı zamanda karar mercii olan üst düzey yöneticilerin görüş ve önerilerini alma, uygulamada karşılaşılan soruların yanıtlanması fırsatı da verilmekte.Geçen yıl 27.342 ziyaretçisi olan Yapı Fuarı Ankara’yı, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yoğun tanıtım ve duyuru çalışmaları, Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonları ile bu yıl 30.000 yapı profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuara katılıp ürününü sergilemek isteyen firmalara KOSGEB katılım desteği sağlıyor.

Sergilenecek Ürün Grupları:

Aktarım Araçları (Yürüyen Merdivenler, Asansör vb. )
Arıtma Sistemleri
Asma Tavan Sistemleri ve Aksesuarları
Bağlantı-Tespit Elemanları
Banyo-Mutfak Donanımları
Beton-Donatı ve Ekipmanı
Bilgisayar Yazılımları
Bina İçi Donanım, Mobilyalar
Bitirme Elemanları
Borular ve Yardımcı Ekipman
Boya-Vernik
Bölme Duvarlar
Cam ve Saydam Elemanlar
Cephe Kaplamaları
Çatı Kaplamaları
Çevre Düzenleme / Peyzaj
Döşeme Kaplamaları
Duvar Blokları ve Elemanları
Duvar Kaplamaları
Elektrik-Aydınlatma
Enerji
Gayrimenkul Pazarlama
Giydirme Cephe Sistemleri
Güvenlik Sist. ve Bina Otomasyonu
Hazır Harç ve Sıva
Hizmetler
Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımı
Isıtma-Havalandırma-İklimlendirme
İskele-Kalıp ve Ekipmanı
İş Makineleri ve El Aletleri
Kapı Sistem ve Aksesuarları
Korkuluk ve Küpeşte Sistemleri
Merdivenler
Müteahhitlik Hizmetleri
Nalburiye
Panjur, Stor ve Jaluzi
Pencere Sistemleri ve Aksesuarları
Prefabrike Elemanlar ve Aksesurlar
Profiller
Saunalar ve Yüzme Havuzları
Sektörel Yayınlar
Tasarım Hizmetleri
Tesisat Ekipmanı
Yapım Sistemleri
Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcılar, Bağlayıcılar
Yapısal Çelik Elemanları ve Aksesuarları
Yönlendirme Sist. ve Teşhir Elemanları



Mimdap


Benzer Konular

3 Mart 2016 / djwerrt Sanat
3 Mayıs 2013 / Misafir Müzikhol
9 Kasım 2012 / karayel Edebiyat
1 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Mimarlık