Arama

Mimari Tasarılar - Vakko Genel Merkez Binası

Güncelleme: 4 Mayıs 2010 Gösterim: 4.505 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Mayıs 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

REX, Vakko genel merkez binasını rekor sürede tamamladı.
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  vakko-1.jpg
Gösterim: 498
Boyut:  152.2 KB


4 günde, New York merkezli firma REX tarafından tasarlanan Vakko Moda Merkezi ve Power Medya Merkezi hızlı mimariye yeni bir anlam kazandırdı. Müşteri, REX’ten yarı inşa edilmiş, terkedilmiş bir otel binasından, 1 yıldan daha az bir sürede Türkiye’nin seçkin moda evi için genel merkez binası tasarlaması ve inşa etmesini istemiş. Programı karşılayabilmek amacıyla REX, vazgeçilen California Teknoloji Enstitüsü, Annenberg Bilgi Merkezi için hazırladığı tasarımı yeniden ele alarak otel yapısına uyarlamış. Her iki projenin de benzer DNA’lara sahip olması, projeyi uygulanabilir kılmış. Her ikisinin de benzer ölçüleri, kat arası yükseklikleri ve geometrileri bulunuyor. Her ne kadar yapısal konseptleri farklı da olsa iki bina, birleştirilebilecek kadar benzerlik taşıyor.

Ad:  vakko-2.jpg
Gösterim: 559
Boyut:  104.8 KB


REX merkez binasını, biri içeride biri dışarıda olmak üzere iki tane yapısal olarak bağımsız bina olarak tasarlamış. Dış yapı, yani eski otel binasına esnek ofis mekanı yerleştirilmiş. “Vitrin” olarak adlandırılan iç yapıda ise oditoryum, showroomlar, toplantı salonları ve yönetim ofislerinin yanı sıra tüm dikey dolaşım ağları ve lavabolar düzenlenmiş.

Ad:  vakko-3.jpg
Gösterim: 505
Boyut:  209.4 KB


Eski otel binasını yenilemek amacıyla REX, her bir levhanın merkezinde “X” yerleştirilmiş olan yapısal camlarla eski binayı çevrelemiş. Bu dış binanın şeffaflığını arttırarak, ardındaki vitrini görünür kılmış. Vitrin adı verilen yapı ise içerisinin sürekli değiştiği izlenimini yaratan aynalı camla ile kaplanmış. Dışarıdan ise aynalı cam içerisinin tam olarak görülmesini engellemiş.

Ad:  vakko-4.jpg
Gösterim: 467
Boyut:  200.1 KB


Güzel bir imaj, müşterinin profilini belirlemede çok büyük önem taşımaktadır. Kısıtlamaları kabullenen REX, hem ciddi anlamda kaliteli hem de Türkiye’nin çağdaş mimarisinde etki yaratacak bir katkıda bulunmuş.

Ad:  vakko-5.jpg
Gösterim: 428
Boyut:  204.3 KB

Ad:  vakko-6.jpg
Gösterim: 555
Boyut:  110.3 KB
Mimdap: Mimdap
Yazı ve Görseller: World Architecture News
Çeviri: Mimdap


Benzer Konular

13 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
24 Mart 2011 / Daisy-BT Mimarlık