Arama

Mimari Tasarılar - Herning Sanat Merkezi

Güncelleme: 8 Temmuz 2010 Gösterim: 2.165 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Temmuz 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Herning Sanat Merkezi

Sponsorlu Bağlantılar
Mimar: Steven Holl Mimarlık

Herning Sanat Merkezi, ilk defa 3 farklı kültür kurumunu birleştirmektedir. Bu kurumlar: Hearning Sanat Müzesi, Midwest Birliği ve Socle du Monde’dur.

Yeni Herning Sanat Merkezi, kalıcı ve geçici sergi galerilerini, 300 kişilik oditoryumu, müzik stüdyolarını, restaurantları, medya kütüphanesini ve yönetim ofislerini içererek, görsel sanatları ve müziği harmanlayan yenilikçi bir alan olmayı hedeflemektedir.

1herning

Steven Holl’un önerisi, arazi ve mimarinin birbiri ile bütünlemesinden oluşmaktadır ve alanı inşaa etmeyi amaçlamaktadır. Düz bir alanı, park ve hizmet alanlarını gizleyen, özellikle de güney güneşini yansıtan havuzların vurgulayarak havuzların ve çim tepeciklerinin olduğu engebeli bir araziye çevirmiştir.

2herning

Galeri mekanları oldukça basittir; sanat için dik açılı ve çok iyi oranlanmıştır.

4herning

Tepedeki eğri çatı bölümleri, mekana doğal ışığı taşımaktadır ve içerideki hafif galeri duvarları, değişen sergilerde ve etkiniklerde hareket esnekliği sağlamak için taşınabilir olarak tasarlanmıştır.

5herning

Eğri çatıların gergin kabuk yapısı, reçine kalıpların içindeki karbonfiber tellerden oluşmaktadır.


6herning

Çatının beyaza boyanmış dokulu yüzeyi iç mekanlardan da görülebilmektedir. Çatının sabitlenmesi, bir tahteravalli gibi orta destek dengesiz güçleri dengelemekte kullanılan ve pencere trizlerinin içinden geçen, ince çubuklar yardımı ile sağlanmaktadır.

8herning

Yeşil dam ince bir katman halinde, Sedum ile kaplanmıştır. Sedum kaplama, kumaş dam sıvama teknolojisindeki ilerlemeler sayesinde mümkün olabilmiştir. Beton duvarların, dokulu beyaz kumaşın içinden yükseltilmesi ile söz konusu kumaş teması oluşturulmuştur.


3herning

Bu yeni binanın havai görünüşü, gömlek koleksiyonunun yalın çekiciliğine sahiptir. Jeotermal HVAC sistemi ve kirli suyu arıtarak tekrar kullanıma sokan system gibi Tasarımın diğer yeşil açılarını ortay koymaktadır. Bütun bunlar, 21.yy müze mimarisinin örneğini ortaya koymaktadır.


9herning

Bina Alanı:
12.000m2
Toplam alan: yaklaşık 6.750m2
Tahmini inşaata başlama süresi: Sonbahar, 2006
Ortaklar: Hearning Sanat Müzesi, Midwest Birliği ve Socle du Monde
Yapım: Herning Center of the Arts Project Foundation

Kaynak:Mimdap, Arcspace
Çeviri: Özge Yıldırım

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

20 Ekim 2010 / Daisy-BT Mimarlık