Arama

Mimari Tasarılar - Toronto Üniversitesi Yeni Öğrenci Yurtları

Güncelleme: 28 Ocak 2011 Gösterim: 2.707 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
28 Ocak 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Toronto Üniversitesi Yeni Öğrenci Yurtları

Sponsorlu Bağlantılar
Mimar: Saucier + Perrotte architectes

Toronto Üniversitesinin yeni öğrenci yurtlarının, hem akademik hem de kentsel doku içerisinde fikir alışverişinin yapılacağı bir toplanma alanı olması amaçlanmış.

Yurt 1

Yurt 2

Mimari öğeler, öğrencilerin çevrelerindeki kentsel kampus alanı ile ilişkilerini yansıtacak şekilde düzenlenmiş. Alt katlar, genel kullanım için ayrılmış. Üst katlara çıkıldığındaysa, asma katta yönetim birimleri ve giriş kat ile alt katlardaki Toron yurtlarına geçişi sağlayan resepsiyon yer alıyor. Çok amaçlı kullanılan giriş kat, hem daha geniş öğrenci kitlelerinin sessizce çalışabileceği geniş salonlar, hem de kamusal performansların sergilenebileceği bir tiyatroyu da barındırıyor.


Yurt 10

Yurt 12

Yurt 13

Yurt 15

Yurt 8

Yurt 9

Yurt 18

Benzersiz iki asma bahçe, kampus içinde öğrencilerin yaşam kalitesini arttırıyor. Spadina Caddesi’ne bakan cephede, şeffaf asma katın üzerinde, geniş açıklıkları bulunan bir duvar yer alıyor. Bu tuğla hacim, çinko ve camla kaplı bir başka hacimle tamamlanıyor. Bu ikinci hacim ise Doğu Bahçesini içine alırken aynı zamanda da St. George kampusuna bakıyor. Üç katlı yapı, hem dinlenme alanı hem de dış salon olarak kullanılıyor.


Yurt 3

Yurt 4

Yurt 6

Yurt 7

İçeriden bir merdivenle bağlanmış olan Batı Bahçesi ise kuzeyde, 5. ve 8. katlar arasında, sanki tuğlalar kazılıp boşaltılmış bir alan gibi gözüküyor. Bu camla kaplı bahçe, akşam güneşinin içinden geçerek, iç kısımlara akmasını sağlıyor.


7 kat boyunca yerleştirilmiş olan yurt odaları, hem ev hem de sosyal etkileşim imkanı yaratmayı sağlayacak bir topluluk atmosferiyle kurulmuş. Tüm ortak alanlar kızların ve erkeklerin ortak kullanımına açık ve iki yapı arasındaki dolaşım alanlarının merkezinde yer alıyor.

Yurt 11

Yurt 14

Yurt 16

Yurt 19

Yurt 20

Yurt 21

Yurt 22

Yurt 23

Yazı ve Görseller: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

kaynak



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.