Ziyaretçi
Melburn Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yeni Binası
Sponsorlu Bağlantılar
Yeni bir eğitim ortamı için yeni bir bina
John Wardle Architects and Office dA Melburn Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Yarışmasını kazandı. Proje stüdyolar, konferans salonları, bir kütüphane, sergi salonu.derslikler ve workshop mekanlarından oluşmakta.Yapı tarihi binayı da içerecek şekilde tasarlandı.
Okulun projesi aynı zamanda yeni nesil mimar, şehirci, ekolojist, kamu sağlığı uzmanları ve çevre mühendislerine ayrılmış. Bunun sayesinde farklı disiplinler arasında işbirliği amaçlanmakta.
Yarışmanın birinci aşaması:
Yarışmanın birinci aşamasına 15 ülkeden 133 proje katıldı. Bunlar arasından seçilen beş diğer yarı finalist:
> Denton Corker Marshall Pty Ltd
> Diller Scofidio + Renfro
> KoningEizenberg with William J Mitchell and Gehry Technologies
> McBride Charles Ryan
> Sauerbruch Hutton with NH Architecture oldu. Sonuç olarak birinci seçilen ekip: John Wardle Architects and Office dA oldu.
Seçilen Projenin özellikleri:
Toplam inşaat alanı: 18.000m2
Bütçe: 90 milyon Avustralya Doları
İnşaat başlama tarihi: 2011
Planlanan bitiş tarihi: 2013
Sağlanmak istenen ortamla ilgili hedefler:
Yeni fakülte binasının tasarımı; eğitim ve öğretim ve yüksek kaliteli araştırmaları teşvik edici olacak ve buna uygun çalışma ortamını sağlayacaktır.
Kalite
Entegre peyzaj ve çevre ilişkileri kuracak; kampüs ve toplum için önemli bir sağlayacak düzeyde olacaktır.
Araştırma, Eğitim ve Öğretim
Akademik personel için bireysel ve grup projeleri oluşturma olanakları sunacaktır.
Çevresel Performans
Bina; Yeşil Bina Konseyi tarafından takip edilen Avustralya derecelendirme sistemine göre 6 yıldızlı Greenstar rating (veya eşdeğeri) olacaktır.
Program:
Araştırma Alanı (2,500 m2)
Idari Alan (1,500 m2)
Tasarım Stüdyosu Mekanları (1,000 m2)
Öğretim Mekanları (1,000 m2)
Ders Anfileri (1,000 m2)
Bir büyük salon: 400 kişilik.
İki orta büyüklükte salon: 120-150 kişilik.
İki küçük salon: 50-60 kişilik.
Bu bölümde ayrıca fuaye yer alacaktır.
Fakülte Kütüphanesi (1.500 m2)
Dijital Öğretim Mekanları: (500m2)
Sergi Alanı (300m2)
Çalıştay alanları (300m2)
Kafe ve Lounge (300m2)
Araştırma, Eğitim ve Öğretim alanlarına ilaveten sirkülasyon, depolama, yardımcı mekanlar ve tuvaletler için gereken mekanlar.
Yarışmanın birinci aşamasına 15 ülkeden 133 proje katıldı. Bunlar arasından seçilen beş diğer yarı finalist:
> Denton Corker Marshall Pty Ltd
> Diller Scofidio + Renfro
> KoningEizenberg with William J Mitchell and Gehry Technologies
> McBride Charles Ryan
> Sauerbruch Hutton with NH Architecture oldu. Sonuç olarak birinci seçilen ekip: John Wardle Architects and Office dA oldu.
Seçilen Projenin özellikleri:
Toplam inşaat alanı: 18.000m2
Bütçe: 90 milyon Avustralya Doları
İnşaat başlama tarihi: 2011
Planlanan bitiş tarihi: 2013
Sağlanmak istenen ortamla ilgili hedefler:
Yeni fakülte binasının tasarımı; eğitim ve öğretim ve yüksek kaliteli araştırmaları teşvik edici olacak ve buna uygun çalışma ortamını sağlayacaktır.
Kalite
Entegre peyzaj ve çevre ilişkileri kuracak; kampüs ve toplum için önemli bir sağlayacak düzeyde olacaktır.
Araştırma, Eğitim ve Öğretim
Akademik personel için bireysel ve grup projeleri oluşturma olanakları sunacaktır.
Çevresel Performans
Bina; Yeşil Bina Konseyi tarafından takip edilen Avustralya derecelendirme sistemine göre 6 yıldızlı Greenstar rating (veya eşdeğeri) olacaktır.
Program:
Araştırma Alanı (2,500 m2)
Idari Alan (1,500 m2)
Tasarım Stüdyosu Mekanları (1,000 m2)
Öğretim Mekanları (1,000 m2)
Ders Anfileri (1,000 m2)
Bir büyük salon: 400 kişilik.
İki orta büyüklükte salon: 120-150 kişilik.
İki küçük salon: 50-60 kişilik.
Bu bölümde ayrıca fuaye yer alacaktır.
Fakülte Kütüphanesi (1.500 m2)
Dijital Öğretim Mekanları: (500m2)
Sergi Alanı (300m2)
Çalıştay alanları (300m2)
Kafe ve Lounge (300m2)
Araştırma, Eğitim ve Öğretim alanlarına ilaveten sirkülasyon, depolama, yardımcı mekanlar ve tuvaletler için gereken mekanlar.
Kaynak: Mimdap
Kaynak: Melburn Üniversitesi
Çeviri ve montaj: Mimdap
Kaynak: Melburn Üniversitesi
Çeviri ve montaj: Mimdap