Arama

Mimari Yapılar - Chairama SPA

Güncelleme: 11 Mayıs 2011 Gösterim: 2.704 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
11 Mayıs 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Chairama SPA

Sponsorlu Bağlantılar
Tasarım: Giancarlo Mazzanti + Felipe Mesa

po 118
po 27

SPA ların günlük kullanıma girdiği ve modern yaşamın gereklerinden biri olarak özellikli yapılar sınıfından bir katagoriye dönüştüğü zamanımızda Kolombiya’da yapılan bir örnekle karşı karşıyayız.
Chairama SPA mimarları tarafından hazırlanan konsepte göre,


po 37
po 49

1. Alanı maksimum kullanım

İhtiyaca göre alanı maksimum kullanmak ve değişik fonksiyonları üst üste getirmek öncelikle projenin başarısı için önem taşımaktadır. İzole alanlarla doğal ışıktan faydalanan alanlar değişik taraflarda sıralandı.


po 56
po 66
po 76
po 86

2. Yapılandırma

Bina içindeki faaliyetler dört düzey halinde düşünülüp botanik hayvan şekilleri ile Santa Marta Sierra Nevada farklı termal düzeyleri ile ilgili olarak düzenlenmiştir. Bu düzeylerin arasındaki farkı yatay çizgili ve gri tonlarındaki kaplamalarla toplam hacimden ayırmak esas olmuştur. Bu fark cephede de ince bir şekilde ifade edilir. Bizim mekansal stratejimiz cephenin bir parçası, küp hacme bir miktar doğal ışık alarak içindeki tüm iç mekanlarda dış görselleri algılamamız üzerinedir.


po 97
po 106
po 119
po 126

3. Malzemeler

Kullanılan malzemeler öncelikle strelizasyona uygun, kaliteli temizlenebilir malzemelerdir. Cam, epoksi zemin, seramik kaplama, vb ile uzayda bir yer kaplamak: Tüm binada yumuşak renkleri de kullanarak günlük yaşama uyumlu fakat kaliteli ortamlar tasarlamak amaçtır. Üçüncü katta nemli terapileri ve burada kullanılan deri döşeme malzemesi ile sıcak temas ve su filtrelemesine izin veren bir ahşap güverte malzeme kullanımındaki aksı meydana getirir.


po 136
po 144
po 154
po 164

4. Bir zar gibi cephe

Cephe bir çift deri oluşur: İlk cilt ve içte bulunan cam ve beton, ikinci deri dışıta, sacdan yapılmış lazer ile kesilmiş ve oluşan biçimleri delik bir desen şeklinde dekupe edilen yüzey. Bu doku saydamlık için de elverişli izolasyon sağlamak için de iyidir ve dışarıyla görsel ve çevresel ilişkiler sunmakta sürprizler yaratır. Çift cidar derinlik algısı ile ilişkisi kaybetmeden yakınlık sağlar; farklı ve eğlenceli bir efekt yaratır ki bu SPA için duyusal özellikleri de içeren olumlu bir durumdur.


po 173
po 183
po 192
po 202


5. Dolaşım ve fonksiyonlar

Birinci katta giriş, resepsiyon, depo ve bitki örtüsü ile kaplı bir verandaya açılan güzel bir bir restoran bulunmaktadır. İkinci katta derinlikli, ışık veren kapıların birden bire kaybolduğu temiz ve sessiz bir ortam sağlayan cam duvarlı yüz masaj odaları bulunmaktadır. Üçüncü katta ise dinlenme havuzları ve tüm su sporları yer almaktadır. Bu faaliyetler bir yanı açık olan binadan doğudaki dağlara doğru görsellerle zenginleşir. Dördüncü ve son seviyede ve genişleyen bir açık avlu yoga odası ve bir kez daha hoş ve ölçekli bir kafeterya sistemi bağlar.


po 213
po 221
po 231

Günümüzün ve geleceğin mekanları olarak SPA

SPA ların kent günlük yaşamına daha çok katılacağı günler kaçınılmaz. Zira hizmet sektöründe genellikle masabaşında çalışan insanların kaslarını çalıştırmaları ve gevşetmeleri büyük bir ihtiyaç halini almaya başladı. Bir çok kişi yoğun çalışma temposundan sonra ortaya çıkan boyun, sırt ağrıları ve kilolanma problemleri karşısında neredeyse doktor tavsiyesi ile bu işletmeleri kullanmaya da başladı.



Mimarlar: Giancarlo Mazzanti + Felipe Mesa (planb)
Yer: Bogota, Kolombiya
Proje Ekibi: Jaime Borbon, Andres Sarmiento, Maria Fernanda Pizarro, Jorge Gomez, Ivanovha Benedetto, Juan Pablo Giraldo
Cephe Grafik Tasarım: Juan Diez David
Tasarım Yıl: 2008
Yapım Yılı: 2009 – 2010
Fotoğraflar: Sergio Gomez

Kaynak: Archidaily
Çeviri: Mimdap
Kaynak:Mimdap

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

18 Nisan 2013 / _EKSELANS_ Mimarlık