Arama

İç Mekan Tasarımı - Whitney Loft ya da "weeHouse" Evi

Güncelleme: 21 Mayıs 2011 Gösterim: 3.050 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Whitney Loft ya da “weeHouse” Evi
Tasarım: Alchemy Architects ( Simya Mimarlık)
ic 128

Sponsorlu Bağlantılar
“Modern Minneapolis Yenileme ve Tadilatında Tarihi Detaylarla Yaşam Alanları Birleştirilir”

Mississippi tarihi bölgesinde ve koruma alanındaki “değirmenlerinden” bir mekanın yenilenmesi New York ve Minneapolis arasında yeni bir yaşam tarzı oluşturacak şekilde tasarlanması bu evin dekorasyon hikayesini oluşturur.

Ödüllü grafik tasarımcıları Will Hopkins ve Mary K. Baumann Minneapolis yenilenme projesi içindeki Whitney Çatı Binası (eski Standart Mill) için New York City deki evden ev ve ofis eşyaları olarak naklettikleri objeleri kullandılar.

Onların loft katında aslında eski fabrikanın türbin odası bulunmaktadır. Burada ev ve bir ofis mekanı kullanımı yaratılmak istenmektedir.

Hcim genel olarak beyaz olarak ele alınır ve sanatsal objeler için bir fon olarak kullanılır. Eski ve yeni kavramları özgürce oynar burada yan yana getirilir. Ev içinde ahşap ağırlıklı yapı elemanları eski havasında korunur, geliştirilir. Işıklar kasnaklar ve kaba sisal halatları asılmış olarak havayı değiştirir.

Tablolarda yer yer duvara gömülü kullanılır. Endüstriyel ve IKEA bileşenleri içeren bir “state-of-the-art” Valcucine mutfak birlikte bulunur. Özel yapılmış, 250 kiloluk ve parmak basarak dönebilen yatak odasının kapısı özel bir tasarımdır.

Yaklaşık 250 metrekarelik bu alanda 19.yy çelik kirişleri, ağır ahşap ve taş-tuğla kemerler düz ve bulut izlenimi veren tavanın altında geçmişteki özellikleriyle korunmuştur.

Geoffrey Warner, AIA ve Alchemy Architects (mimarlık firması) gerçekleştirdikleri ilk loft projesi ile modern ve prefabrik mimarlık alanındaki çalışmalarından ötürü bir ödül aldılar.

ic 211

ic 310

ic 411

Değirmen Harabeleri Mississippi Riverfront mahallesinde, Guthrie Theatre ve Minneapolis tarihi nehir üzeri değirmen binasının rehabilitasyonu ve saygılı bir korumayı içeren önemli bir projedir.

Burada canlı, yaşayan bir çalışma ortamı ve ev yaratma fikri, tarihi duvarları, çelik kolonları ve ahşap kirişleriyle eskiyle yeninin iç içe güzel bir yorumunu ortaya koymaktadır.

ic 512

ic 611

ic 711

ic 810

1879 yıllarından kalma tuğla kemerli bu yapının renavasyonunda Hopkins/Bauman titiz bir çalışmayla yapının geçmişi araştırılmış Kongre Kütüphanesi arşivlerinden yapının eski siyah beyaz fotoğraflarına ulaşılmış, projede bu veriler girdi olarak kullanılmıştır. Araştırmada bulunan yapı elemanları var olanlar aynen korunurken bazıları ise bu verilerden alınan ilhamla yeniden tasarlanmıştır. Yüklenici Kurt Albrech yapının bütün sanatsal unsurlarının, eklektik ve dinamik sanat koleksiyonu sayılabilecek aydınlatma elemanlarının, endüstriyel parçalarının gündelik hayatla bütünleştirilen uygulamalarının yapılmasına onay vermiştir.

ic 99

ic 106

ic 1112

ic 129

Kalın tuğla duvarlar ve sarkan sanayi borularıyla endüstriyel bir havayı taşıyan bu yapı iç mekan kullanımında da yeni fikirler vermektedir.

ic 135

ic 191

ic 153

ic 162

ic 173

ic 181

ic 144


Kaynak: Architectural (architectural.com)
Kaynak & Çeviri: Mimdap
Yer: Minneapolis, Minnesota, ABD
Mimar: Alchemy Architects

🌘 🚀

Benzer Konular

29 Temmuz 2011 / RAŞŞA Cevaplanmış