Arama

Helios

Güncelleme: 18 Temmuz 2013 Gösterim: 6.940 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
12 Kasım 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Helios
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Helios, titanlar Hyperion ile Theia`nın oğludur. Eos (şafak) ile Selene (ay)`ın kardeşidir. Güneş tanrısıdır. Okeanos'un kızı deniz perilerinden Perseis ile evlenmiş ve Kirke, Aeetes, Pasiphae adında çocukları olmuştur. Bazen Apollon`la karıştırılır.
Ad:  helios.jpg
Gösterim: 959
Boyut:  18.0 KB

Antik Yunan
`da, Hyperion ve Theia`nın oğlu olan Güneş Tanrısı olup yüzü Apollon`a benzer. Bazen sadece baş kısmına, bazen de çıplak olarak tüm vücudu elinde bir küre tutarken ya da quagria içinde gökyüzünde olarak özellikle Rodos sikkelerinde rastlanılmaktadır.

Ad:  Follis-Constantine-lyons_RIC_VI_309.jpg
Gösterim: 363
Boyut:  34.3 KB

Güneşe tapınma, Yunanlılar tarafından benimsenmiş olmakla birlikte Pers kültüründe daha güçlüydü. Anabasis
`te, Antik Ermenistan`da atların güneşe kurban edilmesi geleneğinden bahsedilmektedir:
“Ganimet aldığı yaşlı atlardan birini semirttikten sonra kurban etmesi için ona verdi. Bu atın güneşe adandığını duymuştu ve yolda yorgunluktan ölmesinden korkmaktaydı.” (IV. 5. 35)
Helyum elementinin adı da Helios`tan gelmektedir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Temmuz 2013       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zeus'un oğlu Helyus küçük yaşlarda güçlerini kullanmaya başlamıştır.Tanrılar arasında en görkemli olanlardan biridir.

Sponsorlu Bağlantılar
OLympos'ta Zeus'un planlarına karşı çıkmış ve sürgün edilme kararına varılmıştır.Helyus güçleri elinden alınmadan birgün önce Dünya'ya büyük bir savaşın ortasına inmiştir.Zeus onu insan boyutuna dönüştürmüştür.Ancak güçlerini elindenalamamıştır.İşler bu hale gelince savaşın ortasına Athena'yı Helyus'u oldürmesi için yollamıştır.Helyus üstün güçlerisayesinde Athena'yı yenmeyi başarmıştır.Ailenin en küçüğü Helyus dünyalı arkadaşı Delius'u bulmak için Kanya'ya gitmiştir.Delius ile büyük maceralar yaşamıştır.Helyus Zeus'tan intikam alacağına yemin etmiştir.Cadılar ona Zeus'u öldürmenin bir tekyolu olduğunu söylemiştir.Yer Altı Dünyası'na gitmeli ve Hades'ten Kraken'i canlandırmasını istemelidir.Böylece Zeus güçlerini
kaybedecek ve Helyus Zeus'u yenebilecektir.Durumlar bu hale gelince Delius karşı çıkıp Helius ile yollarını ayırmıştır.
Helius uçan dev kuşu Karthus ile yer altı dünyasına doğru yola çıkmıştır.Altlarında büyük bir savaş olmaktadır.Karthus'agelen ok onların aşağı düşmesine neden olur ve denize düşerler.Helyus savaşa katılır.Yukarıdan bir tanrı iner.O tanrı
savaş tanrısı Kratostur.Zeus'un diğer oğlu Kratos aynı zamanda Helyus'un kardeşidir.Kratos'ta Zeus tarafından küçültülür.Helyus ile Kratos aynı kaderi paylaştıklarından birbirlerini bulup Zeus'u beraber öldürmeye çalışırlar.Zeus Helyus'un yeraltınagitmesine karşı çıkar.''Onunla yüzleşmeyeceksek ne anlamı var ?'' der.Beraber uzun yolculuklar yaparlar.6 başlı Hydray'ı yok ederler.Ardından Artemis ve Demeter'i öldürürler.Sonra üç büyük kardeşi hedef alırlar.İntikam planları çok acıdır.İlkönce Poseidon'u hedef alırlar.Atlantise gizlice sızıp Poseidon'un zayıf noktasını araştırılar.Zayıf noktası üç dişli yabasıdır.
O yabayı ele geçiren Poseidon'un tüm gücünü elinden almış olur.Sonra karaya geridönerler.Poseidon'u yüzleşmek için çağırılar.

''Ey ! yüce Poseidon.Sana meydan okuyoruz.Kendini göster'' Poseidon devasa formuyla Denizde belirir.Yabasıda elindedir.
Kratos Poseidon'u oyalarken Helyus zihin güçleriyle Poseidon'un beynini ele geçirmeyi başarır.Ama çok sürmez.Yabayı almayıbaşaramazlar.Helyus'un küresi vardır.Poseidon'un yabası gibi oda küre kullanır.Küre kalkana dönüşür.Kratos kalkana basar ve atlar.Yabayı Poseidon'un elinden alır ve Poseidon insan formuna girer.Poseidon'u öldürürler.Sonra HAdes'i öldürürler.Gücünü Kraken'e devreder ve Kraken canlanır.O sırada Olumpos'a çıkarlar ve Zeus'u öldürürler.Ardından Kraken'i de öldürürler.
Son olarak Medusa'ya giderler.Medusa Kratos'un sevdiği kızı öldürmüştür.Olympos burada dağılır ve tüm yunan mitolojisi dağılır.

Benzer Konular

12 Kasım 2009 / ThinkerBeLL Siyaset ww