Arama

Markalar - Dice Kayek

Güncelleme: 20 Ocak 2015 Gösterim: 18.147 Cevap: 1
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
20 Ocak 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Moda dünyasının içinde olanlar bu sorunun cevabını iyi bilirler. Fakat şu da atlanılmaması gereken bir gerçek ki bir çok insan Dice Kayek'i bir türk tasarımcısı olarak tanıyor. Yani bir birey, bir kişi, bir kadın ya da erkek.
Oysa durum çok farklı gelin bu konuyu biraz eşeleyelim.
Sponsorlu Bağlantılar
Dice Kayek aslında bir kişi değil bir "Marka"dır. İki Türk tasarımcı kız kardeşin oluşturduğu ve dünya pazarında adı oldukça duyulan başarılı bir marka. Bu kız kardeşlerin adı Ayşe ve Ece EGE. Kız kardeşler gerek markanın ortakları olduğundan gerekse markanın tasarımlarını yaptıklarından marka ile o kadar bütünleşmişler ki insanlar artık ikisini Dice Kayek isimli bir tasarımcı olarak algılamaya başlamış.
Bir de perdenin arkasında Alinur VELİDEDEOĞLU var. Dice Kayek'ten bahsedip onu atlamak büyük haksızlık olur çünkü o da markanın üç ortağından biri. Ve bilenler bilir dünyada büyük organizasyonlara imza atmış başarılı bir reklamcıdır kendisi. İnsanın '' e tabi benim de ortağım böyle başarılı bir reklamcı olsaydı benim de markam dünyada iş yapardı'' diyesi geliyor. Ne demişler '' reklam, reklam, reklam'' ( bakınız bu cümlede reklam para, şan ,şöhret anlamında kullanılmaktadır. Ne de olsa parayla reklam yapar daha çok para kazanırsınız). Aslına bakarsanız iyi bir reklam insana çuval satıp kendini Cristion Dior giyiyormuş gibi hissettirir. Yani derler ya ''kargayı boyayıp atmaca diye satmak'' işte tam da öyle bir şey.
Alinur VELİDEDEOĞLU'nun markaya etkisinden bu şekilde bahsedip Ayşe-Ece Ege'nin tasarımlarının iyi olmadığından bahsetmiyoruz tabi ki, yanlış anlaşılmayalım.

Neticeyi değerlendirelim hemen. Uygun zamanda, uygun yerde ( ki bu konuya değinmeden geçmeyelim tasarımcı kardeşler Fransa 'da yaşıyorlar ve marka da Fransa'da kuruldu. Yani yıllardır modanın kalbinin attığı düşünülen Paris'in anavatanında), ve son olarak da uygun kişiler bir araya gelerek ; iki adet moda tasarımcısı ( işi yapacak olan, yaratacak olan) ve bir adet reklamcı ( yapılanı janjanlı hale getirip tanıtacak olan, satacak olan) kişi; ne demiştik bir araya gelerek Fransa gibi modanın babalarının cirit attığı bir ülkede isimlerini duyurmayı başarmış hatta dünya sınırlarında gezerek markalaşmış bir organizasyon. Kim ne diyebilir ki daha başka?

Giderayak son gelişmelere de değinelim Ayşe-Ece Ege Namı-ı Diğer Dice Kayek hakkında.
Modacı kardeşler son olarak İpekyol'un sahibi ve İTKİB'in yönetim kurulu üyesi olan Yalçın AYAYDIN' la ortak bir projeye imza attılar. Bu projenin daha doğrusu markanın kulağa çok hoş gelen bir ismi var. MACHKA!!!
Machka'nın kuruluş aşamasında ilk fikir Yalçın AYAYDIN'dan çıkmış. Yalçın Bey Türkiye'de bir kadın markasının eksikliğinin farkına varmış ve 1 yıl önce Ayşe-Ece Ege kardeşlerle proje hakkında çalışmalara başlamış. Markanın ismi için İstanbul'da bir semt adı olan Maçka'yı düşünmüşler fakat gel gör ki ''ç'' harfi dünya ülkelerinde nasıl şekillenecek diye bir problem çıkmış karşılarına. Düşünmüşler taşınmışlar öyleyse biz de ''Machka'' diye yazarız demişler ve hem markaya bir espri katmış hem de yurt dışında çıkabilecek olası imla hatalarını engellemişler. Machka Arnavutça'da kedi anlamına gelen bir kelime , logo olarak da kedi şeklini kullanınca, ki bilirsiniz kedi feminen çağrışımlar uyandıran bir hayvandır, böylece marka tüm aşamalarıyla yerine oturmuş.
Machka'nın ilk mağazası İstanbul Maçka'da açıldı. Ayrıca kurucuların markaya yurt dışından da talep gelmeye başladığı yolunda açıklamaları var. Başarısı Dice Kayek kadar büyük olur mu onu zamanla göreceğiz...
Son düzenleyen _EKSELANS_; 20 Ocak 2015 16:15
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
20 Ocak 2015       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Dice Kayek
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

hZIPIeR

Ece Ege - Ayşe Ege


DİCE KAYEK olarak bilinen markanın başında zannedildiği gibi tek bir şahıs bulunmamaktadır. Markanın iki Türk kurucusu vardır ki bunlar iki kız kardeştirler. Ayşe Ege ve Ece Ege kardeşler Bursa’da doğdular. Annesi ev hanımı babası ise kuyumcu olan kardeşler liseye kadar olan eğitimlerini bulundukları şehirde, beraber geçirdiler. Ayşe Ege, Boğaziçi Üniversitesi’ne gitti ve mezun oldu. Ece Ege ise yüksek öğretim eğitimini Paris’te moda eğitimi alarak gerçekleştirdi ve bundan sonraki adımı ise ‘‘moda müessesi yaratma’’ hayaliydi ve gerçekleştirmek için Paris’te kaldı.

Ayşe Ege ve Ece Ege kardeşler ilk koleksiyonlarını 1992 yılında hazırladılar.

1994’te ise Paris’te kurdukları DİCE KAYEK markası ile tasarım şirketlerini dünya moda edebiyatına sokmayı başardılar. Fakat dünya çapında seslerini duyurmaları için gerekli olan adım Pr Fuarı olmuştur. Gerçekleşen bu fuarda tasarımları ile dünyanın en büyük mağaza zincirlerinin alıcılarının dikkatini çekmeyi başardılar. Böylece defileler başladı ve tasarımları, markaları dünyanın sayılı markaları arasına girebildi. Bu aşamalar sırasında dünyada büyük organizasyonlara imza atmış başarılı bir reklamcı olan Alinur Dedeoğlu’nun da markanın reklamlarını tasarlamada, sunmada rolü büyüktü. DİCE KAYEK‘in Amerika’daki defilelerini ünlü Hollywood yıldızları da izlemeye geliyor.

2003’te Bobigny Tiyatrosu’nda Gertrude Stein’ın bir eserinin kostümlerini yapan DİCE KAYEK, aynı yıl Fransa’da moda alanında “Femme en Or†(Altın Kadın) ödülüne layık görüldü. Türkiye’de, Türk markalarının yurt dışında tanınmasını hedefleyen DTM’nin projesi Turquality programına kabul edildiler.

2004’te Prime filmi için Uma Thurman‘ın kostümlerini hazırladılar. Yine aynı yıl Kinetix için spor ayakkabı serisi tasarladılar. Ayakkabıların sembolü kanat takmış bir yıldız. Yıldız, DİCE KAYEK‘in sembolü. Ege kardeşler kanatlı yıldızla, ‘şansınıza, kendi kanatlarınızla ulaşın†mesajını veriyorlar.


Japonya’nın en büyük trading firmalarından biri olan Mitsui and Co ile danışmanlık ve dağıtım anlaşması yaptılar.

2009 yılında, Uludağ İçecek’in “Uludağ Premium†adlı maden suyu için şişe tasarımı yaptılar.

2010 yılında ise “Kontrastlar Şehri İstanbul†adlı koleksiyonu ile İstanbul’u kostümlere yansıttılar. Kültür Başkenti İstanbul’a ithafen hazırlanan kreasyon, İstanbul’un en zengin mirası olan Osmanlı dönemi ve modern İstanbul’un mimarisinden, yasam tarzından alıntılarla oluşuyordu.

İkili Türkiye’de İpekyol’un sahibi ve İTKİB’in yönetim kurulu üyesi olan Yalçın AYAYDIN ile Machka markasını geliştirdi. Markanın ismi için İstanbul’da bir semt adı olan Maçka’dan esinlendiler. Machka markasının kurulum aşamasında ilk fikirler Ayaydın grubundan Yalçın Ayaydın’dan gelmiştir. Yalçın Bey Türkiye’de bir kadın markasının eksikliğinin farkına varmış ve 1 yıl önce Ayşe Ege ve Ece Ege kardeşlerle proje hakkında çalışmalara başlamıştır. Machka Arnavutça’da kedi anlamına gelen bir kelime olunca, logo olarak da kedi şeklini kullanmaları markayı tamamlayan unsur olmuştur.

DİCE KAYEK markası bugün 35 ülkede seçkin butiklerde tüketicilere ulaşıyor. Başarılarını dünyaya duyuran, Aralık 2010’da Fransa meclis binasında düzenlenen törenle, Fransa Avrupa Akdeniz Derneği’nin, ‘En başarılı kadın’ (France Euro Méditerranée) ödülünü alan kardeşlerden Ece, “Şimdi gözlerimi kapattığım zaman ‘güzel şeyler yaptım, yararlı oldum, başkalarına örnek oldum, birilerine bir şeyler öğrettim, o da bunun sayesinde bir şey oldu’ demek çok büyük bir mutluluk ve huzur veriyor insana. Yiyip içip ondan sonra öbür tarafa gitmek için yeryüzünde bulunmuyoruz.†sözleriyle başarılarından duydukları mutluluklarını dile getiriyor.


Kaynak:


Benzer Konular

30 Nisan 2015 / perlina Moda
18 Ocak 2015 / _AERYU_ Taslak Konular
29 Temmuz 2010 / kyle Müzik ww