Arama

Kıyafet Seçiminde Beden Tipinin Önemi

Güncelleme: 9 Şubat 2012 Gösterim: 120.589 Cevap: 12
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
6 Mart 2006       Mesaj #1
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Vücut şeklinize ne yakışır?
Her gün ayna karşısına geçip, ne giyeceğinize karar veremiyor musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar
Vücut şeklinize en uygun giysilerin hangileri olduğunu biliyor musunuz?

İster toplu, ister hamile, ister minyon olun, size uygun bir stil mutlaka var. İşte farklı vücut şekillerine uygun giyim önerileri...

Msn Happy Kıvrımlı bir vücuda sahipseniz...

Toplu kadınlar genellikle bol giysiler ve gösterişsiz renklerle vücutlarını saklamak eğilimindedir. Ancak bunun yerine üzerinize oturan, göğüs ve kalçalarınızı saran giysileri tercih etmekte fayda var. Vücudunuz kıvrımlıysa, sezonun trendleri tam size göre.

Özellikle de 50’lerin tarzındaki geniş etekler ve üzerinize oturan üstler. Vücudunuzun beğendiğiniz yanlarını öne çıkarmak için aksesusarlardan da yararlanabilirsiniz. Mesela dikkati ince belinize çekmek için, kontrast renklerde şık bir kemeri, gözden kaçmayacak parlak ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, bol kesimli giysiler sizi daha da hımbıl gösterir. Üzerinize oturan tok kumaşlar daha şık durur.

Mutlaka bulunması gerekenler

  • Poponuzu kaldırıp, bacaklarınızı uzun gösterecek size uygun yapılmış bir pantalon.
  • Üzerinize oturan bir palto.
  • Korse şeklindeki üstler. Belinizi de ortaya çıkarmada birebirdir.
  • Rahat, yüksek topuklu bir ayakkabı, hem uzun gösterir, hem de yürürken salınmanızı sağlar.
  • 50’lerin seksi havasını yakalamak için V yaka ince bir kazak.
  • Vücudunuza oturan ve düz inen bir etek.


Msn Grin Vücudunuz uzun ve inceyse...
Bu vücut tipine sahip kadınlar hemen her şeyi giyebilirler. Üstte taşınması zor pek çok trend, bu vücut tipinde harika durur. Bu nedenle maceracı olup, değişik kombinasyonları rahatlıkla deneyebilirsiniz. Mesela sezonun dar jeanleri, aşırı cafcaflı baskılar ve üste yapışan jarse elbiseleri tam size göre. Peki nelerden kaçınmanız gerekiyor? Eğer göğsünüz küçükse, düşük kesimli üstlerden uzak duruyorsunuz. Ayrıca baldır hizasında biten kısa paçalı pantalonlar ve dirseğin biraz altında biten kol boyuna da dikkar. Bunlar çok kısaymışsınız gibi bir etki yaratabilir.

Mutlaka bulunması gerekenler

  • Dar pantalonlar. Bunları topuklular, ya da babetlerle giyin.
  • İnce ve üzerinize yapışan uzun elbiseler.
  • Uzun olan gövde boyunu daha kısa göstermek için yatay çizgili üstler.
  • Yüksek topuklu çizmeler.
  • Jean veya şık pantalonlarla giyebileceğiniz jarse üstler.
  • Kemerli bir trençkot.


Msn Tongue Minyonsanız...
Bu tip bir vücuda sahip olanlar için en önemli şey, giysilerinizin üzerinize oturmasıdır. Tek renk giyinmek ve koyu renkleri seçmek modern bir görünüm ve bütünlük sağlar. Minyonlara en çok kısa etekler yakışır. Bu nedenle bacakları ortaya çıkarmanın zamanı. Uygun çoraplar ve ayakkabılar boyunuzun da daha uzun görünmesini sağlar. Farklı renk ve tarzları birarada kullanmak dikkati böleceğinden, sade modeller, tepeden tırnağa tek bir renk kullanımı ihtiyacınız olan bütünlüğü sağlar.

Mutlaka bulunması gerekenler

  • Diz üzeri etekler.
  • Üzerinize oturan kazaklar.
  • Pantalonlarla giymek üzere az topuklu botlar
  • Üzerinize uygun boru paça pantalonlar. Daha uzun görünmenizi de sağlarlar.
  • Diz hizasında biten paltolar
  • İnce bantlı açık ayakkabılarla giyeceğeniz ince, diz üstü 20’li ve 30’lu yılları hatırlatan elbiseler.


Msn Nerd Armut modeli...
Armut olarak tanımlanan vücut şekli, gerek Beyoncé, gerekse Jennifer Lopez sayesinde beğeni toplayan bir vücut tipi ve üstü ince ama basen ve poposu olan kadınları tarif etmekte kullanılıyor. Armut vücut şekline sahipseniz, kabarık eteklerden ziyade, üzerinize oturan ve düz inen etekleri tercih edin, özellikle çok yüksek topuklu çizme ve ayakkabılarla. Göğsünüzü ortaya çıkarmak için korse tipi üstler, oturuk ceketler veya önü açık bırakılmış bir bluzun içine giyeceğiniz balkonet tarzı sütyenler giyebilirsiniz. Evaze eteklerle boyundan bağlı elbiseler, yaz akşamları ve düğün gibi olaylar için yerinde bir seçim olacaktır. Ama fazla parıltılı kumaşlardan uzak durmakta fayda var, zira bunlara ışığı yansıtarak kıvrımlarınıza fazladan dikkat çeker.

Mutlaka bulunması gerekenler

  • Boru paça pantalonlar harika durur ama bel kısmında esneme yapıp açılmamasına dikkat edin.
  • Alt ve üst dengesini sağlamak için göğüslerinizi kaldıran balkonet tarzı sütyenler.
  • Koyu renk bir etek ki bunu her şeyle giyebilirsiniz.
  • Anvelop elbiseler. Her beden üst ve altlar için uygun.
  • Gene geniş kalçalarla dar üstleri dengelemek için çizgili üstler.
  • Sizi ince gösterecek ince çizgili bir takım.


Don't Cry Hamileyseniz...

Hamileyseniz, bol tünik ve elbiselerin altına saklanmyın. İyice açılıp saçılın da demiyoruz ama karnınızın şişkinliğini hafifçe belli eden giysiler şık duracaktır. Çapraz kesimler ve anvelop elbiseler gece giymek için uygundur. Ayrıca hamileliğin ileri safhalarında da giyilebilirler. Kısa üstlere fazla yanaşmayın. Bunun yerine karnınızı kapatacak ama saklmayacak uzunca üstleri tercih edin. Vücudunuza oturan bir şeyler giydiğinizde de, açık yakalı üstler giymeyin.

Mutlaka bulunması gerekenler

  • Esnek kumaştan kazak tarzı bir elbise.
  • Hamileler için hazırlanmış kotlardan. İki tane edinseniz fena olmaz.
  • Anvelop üst ve elbiseler.
  • Pijamayı andıran bol paçalı beli lastikli pantalonlar.
  • Robadan elbiseler. Bunları elbise olarak ya da tünik gibi pantalon üzerinde kullanabilirsiniz.
  • Babet ayakkabılar, hem rahatlık, hem de şıklık için.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ufak tefekseniz
Eğer ufak tefekseniz, giyinirken yaşayacağınız en temel problemlerden biri paça boyu kısaltmak olacaktır. Kumaş ya da kot alacağınız birçok pantolonun paçaları uzun gelecektir. Genelde bu eteklerde pek fark edilmez ama eteklerde size uzun gelebilir. Pantolonlarla beraber onları da kısaltmaya gönderin. Üst kısmınız içinse ufak kollu ya da kare yakalı bluzlar tercih edebilirsiniz. Omuzlarınızı geniş gösterecektir. Şık geceler için straplez elbiseler kullanabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar

Armut biçimliyseniz
Armut biçimli vücut, üst kısmı ince, kalçası ve bacakları kalın vücut tipidir. En yakın dostu elbiseler ve eteklerdir. Özellikle göbekten robalı altı kabarık elbiseler. Kalın bacaklarınızı ve kalçanızı örterek dar omuzlarınızı, ince kollarınızı, belinizi ortaya çıkaracaktır. Kesinlikle giyinirken üstünüze giydiklerinizi dar, altınıza giydiklerinizi ise bol tutmaya özen gösterin.

Büyük göğüslere sahipseniz
Büyük göğüslü bayanlar için en uygun yaka seçimi V yakalardır. Hem hoş bir dekolte yakalarsınız hem de göğüslerinizin daha küçük görünmesini sağlarsınız. Kare ya da yuvarlak şeklinde açık yakalar da oldukça yakışacaktır. Yakası çok kapalı bluzları ya da kayık yakaları tercih etmeyin. Doğru bir korse ile straplez de giyebilirsiniz.

Kum saati gibiyseniz
Vücudunuz, göğüs ve kalça kısmı geniş, beli ince ise kum saati şeklinde demektir. Belinizin inceliğini ortaya çıkaracak giysiler her zaman için daha uygundur. Bu yüzden genelde iki parça giyinmeye özen gösterin. Bazı elbiseler beli düz indiğinden bel kıvrımınızı ortaya çıkarmayabilir. Pantolonlar, etekler ve üstüne dar bluzlar sizin için oldukça uygun.

Geniş omuzlara sahipseniz
Geniş omuzlar, atletik bir vücudun göstergesidir fakat özellikle feminen giyinmek istediğinizde sizi oldukça zorlayacaktır. Straplez bluzlar omuzlarınızı daha çok ortaya çıkaracaktır. Biraz inceltmek ve görünümünüzü hafifletmek için ince ip askılı giysiler kullanabilirsiniz. Bunun yanında uzun küpeler hatta omuzlarınıza kadar dökülen küpeler oldukça hoş duracaktır.

Uzun boyluysanız
Uzun boyluysanız genelde ayakkabı olarak düztabanları tercih etmelisiniz. Zaten uzun olan boyunuza topuklular kaba olabilir. Elbiselerde etekleri uçuşan tüllerle süslü modelleri, asimetrik kesimleri rahatlıkla giyebilirsiniz. Bluzlarda da asimetrik kesimler oldukça yakışacaktır. Enine çizgileri rahat rahat giyebileceğinizden tadını çıkarmaya bakın.

Topluysanız
Eğer vücudunuz genel olarak toplu ise diğer orantısız vücutlara oranla daha şanslısınız. İki parça giysiler seçmeniz daha doğru olacaktır. Kumaş bol paçalı pantolonlar, dar kalıplı ama çok yapışmayan bluzlar, kalçası dar ama aşağı doğru bollaşan denim ve spor kumaşlı pantolonlar sizin için oldukça iyi seçimler. Özel günlerde boyuna çizgili elbiseler ya da tunikler tercih edebilirsiniz.

Çok zayıfsanız
Çok zayıfsanız her türlü giysiyi taşıyabilirsiniz fakat biraz feminen görünmek için desteğe ihtiyacınız var. Straplez bluzlar sizin için oldukça uygun, bol denimler, yırtmaçlı etekler, topuklu ayakkabılar ve bacaklarınızı zenginleştirecek çiçekli çoraplar görünümünüzü zenginleştirecek kıyafet tarzlarından birkaçı...

Dar omuzlara sahipseniz
Omuzlarınız dar ise giysilerinizin yakasını zenginleştirmelisiniz. Yakasında renkli bir şerit olabilir ya da siz bir fularla zenginleştirebilirsiniz. Yakası düz olup da beli desenli modellerden omuzlarınızı daha dar göstereceğinden özellikle kaçının.

Kare vücutluysanız
Eğer bel oyuğunuz hafif, omuzlarınız ve kalçanız hemen hemen aynı ölçülerde ise vücudunuz kabaca bir kare şeklinde demektir. Bu tip vücutlarda en çok kullanılabilecek giysi biçimi bel oyuğuna oturacak denim ya da kumaş pantolonlar, dar bluzlar ve asimetrik kesimli kıyafetlerdir.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #3
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Vücut Şekilleri
  • Armut: Kalçalar ve baldırlar bel ve göğüs bölgesine oranla daha geniş, omuzlar dar.
  • Kum saati: Kıvrımlı ve ince ancak zayıf değil; göğüs ve kalçalar kabaca aynı ölçüde; bel ince, karın düz
  • Üçgen: Omuzlar ve göğüs geniş, bel, kalçalar ve baldırlar ince; genellikle hayli atletik bir görünüm.
  • İnce: Genellikle ince, düz, önde ya da arkada fazla kıvrımlı olmayan bir vücut.
  • Oval: Ağırlığın büyük kısmı bel çevresinde toplanmış, kollar ve bacaklar ince.

Armut
  • Odak noktasını omuzlara, bel ve göğüs bölgesine kaydırın.
  • Bedeninizin alt kısmını örtmek için çan kesimli ler en iyisidir.
  • Daha açık, parlak renkleri ve ilginç kumaşları tercih edin.
  • Etek ve pantolonlarda koyu renklerden şaşmayın.
  • Yüksek topuklu bir çift ayakkabı bacaklarınızı daha ince ve uzun gösterecektir.

Kum saati
  • Önemli olan, vücudunuzun şeklini yumuşatmanız ve daha uzun göstermeye çalışmanız.
  • Üstünüze oturan ceketler ve elbiselerle belinizi ortaya çıkarın.
  • Daha uzun, tek düğmeli bir ceket üzerinizde adeta akacaktır.
  • Önleri düz, yandan fermuarlı, sade çizgilere sahip, dar pantolonları tercih edin.

Üçgen
  • Göğüslerinizin ve omuzlarınızın genişliğini dengelemek için bakışları aşağı kaydırın.
  • Göğüslerinizi ve omuzlarınızı daha geniş gösteren kemerlerden uzak durun.
  • Sizi zayıf gösterecek, daha koyu renklerdeki, hafif bol üstleri ve ceketleri tercih edin (ancak hiçbir zaman fazla geniş olmasın).

İnce
  • Bilmeniz gereken püf noktası giysilerinizle kıvrımlar yaratmak: düz hatlarınızı yumuşatan, dökümlü kesimleri tercih edin.
  • Belinizin biraz aşağısında bir kemer ve onu tamamlayan bir ceketle belinizi ortaya çıkarın.
  • Daracık giysilerden kaçının.
  • Daha kıvrımlı görünmenizi sağlayacak desenlerden ya da cesur çizgilerden yararlanın.

Oval
  • Üst beden, bel ve kalça bölgesinde fazla ayrıntıdan uzak durun. Kemerli, cepli, pileli ler de buna dahil.
  • Boynunuzu sararak dikkati vücudunuzun üst bölümüne çeken, omuzları geniş, beli de daha ince gösteren bluzlar alın.
  • Daha uzun ya da düşük belli üstlerle belinizi daha ince gösterin.
  • Bedeninizin üst kısmını ortaya çıkaran, daracık pantolonlardan kaçının, vücudunuzun orantılarını dengelemesi için daha geniş kesimleri tercih edin.
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
3 Mayıs 2007       Mesaj #4
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Güzel görünmeniz için illa kusursuz bir vücuda sahip olmanız gerekmiyor. Kendi vücut çizgilerinize uygun olarak seçeceğiniz giysiler ister zayıf, ister kilolu olun; şık ve güzel görünebilirsiniz. Vücudunuz mükemmel olmayabilir ama bu kötü görünmeniz gerektiği anlamına gelmez. Vücut kusurlarınızı örtecek doğru bir giyim tarzı sayesinde, iyi görünmekle ilgili tüm sıkıntılarınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm gardrobunuzu da yenilemeniz gerekmiyor. Ufak rötuşlarla çok daha iyi görünmeyi başarmak elinizde.


Sütyenler
  • İyi bir sütyen göğüslerinizi kaldırır, belinizi ortaya çıkarır.
  • İnce askılı üstler giyiyorsanız, sütyen askılarınızın görünmesinde bir sakınca yoktur. Tabii sütyeninizin güzel olması kaydıyla.
  • Göğsü çok küçük olan, fakat sütyen giymediklerinde de göğüs uçları çok belli olan kadınlar, göğüs uçlarını bir plasterle örtebilir, ya da onlara fondöten sürebilirler.
  • Eğer göğüsleriniz küçükse elyaflı sütyen giyebilir, ya da silikon pedlerden kullanabilirsiniz.
  • Sütyen ve külotlarınızın giydiğiniz giysilerle aynı renkte ya da onlardan daha açık renkte olmasına dikkat edin.

Külotlar
  • Beyaz ya da iç gösteren giysilerle ten rengi iç çamaşırı kullanın.
  • Eğer eteğiniz iç gösteriyor ama vücudunuzu sıkıca sarmıyorsa, o zaman string yerine, kalçanızı tam saracak büyükçe, ten rengi bir külodu tercih edin.
  • Poponuzda selülit çoksa, ince kumaştan giysiler giydiğinizde kesinlikle string giymeyin.

Mücevher ve aksesuar

  • Eğer göğsünüz büyükse ve göğsünüzün V yakalı bir bluzle çok fazla ortaya çıktığını düşünüyorsanız, büyük bir kolyeyle teninizin göründüğü bölgeyi kapatabilirsiniz.
  • Balıkçı ya da yarı balıkçı yaka bir kazağın üzerine asla kolye ya da fular takmayın.
  • Eğer göğüsleriniz büyükse, göğüs aranıza düşecek uzun kolyeler takmayın.
  • Yüzünüz kiloluysa, ya da gıdınız varsa, daha uzun küpeleri tercih edin.
  • Boynunuz kısaysa, kalın ve tasmayı andıran kolyelerden uzak durun.

Ayakkabılar

  • Ayak bilekleriniz kalınsa, bilekten bantlı, topuklu ayakkabılar giymeyin.
  • Pantalonlarınızın paçaları topuğun dibine dek düşsün.
  • Ayakkabılarınız açık ve son derece zarif olmadıkça açık renk giysilerle siyah ayakkabı giymeyin.
  • Parlak renkli giysilerle siyah ayakkabı giymeyin, çünkü bu, renkleri ucuz gösterir. Siyah ayakkabılar en çok koyu renklerle iyi gider.
  • Ayak bilekleriniz kalınsa, düz, babet ayakkabılardan ve bilekten bağlı ayakkabılardan kaçının.
  • Bacaklarınız çok inceyse, ince ve sallanan topuklu ayakkabılar giymeyin. Çünkü bunlar, bacaklarınız kadar ince olmayan vücudunuzun altında ezilecek gibi durur.
  • Vücudunuz armut şeklindeyse, aşırı zarif ve çok yüksek olmayan ince topuklardan kaçının.

Önemli esaslar

  • Neon ve floresan renkler, sadece buğday tenliler tarafından giyilmelidir.
  • Ya göğüslerinizi, ya da poponuzu ortaya koyacak bir giysi giyin, asla ikisini birlikte değil.
  • Parlak renk ve kumaşları, sadece dikkat çekmeye dayanabileceğinizden emin olduğunuzda giyin.
  • Çok dar yerine, daha bolca pantalonları tercih edin. Çünkü dikiş yerleri gerilen pantalonlar sizi şişman gösterir.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
20 Mayıs 2007       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Balık etli, uzun, ince veya minyon...
Siz, hangi vücut tipine sahipsiniz?
Peki kusurlarınızı gizlemek için uygulamanız gereken ipuçlarını biliyor musunuz?
Eğer vücut tipinize göre önerilen moda ipuçlarını dikkate alırsanız, tıpkı her gün ekranlarda izlediğimiz ünlü yüzler gibi eksilerinizi artıya çevirebilirsiniz.

Unutmayın, kendiyle barışık olan herkes için mükemmel görünmek çok kolay!

Onları fark etmemek mümkün değil!
Her şeyi deneyebilme şansına sahip bu kadınlar, zayıf ve uzun boylu olmalarının avantajlarını sonuna kadar kullanırlar. Nicole Kidman ve Gywenth Paltrow un Hollywood un başarılı olduğu kadar da en şık kadınları arasında yer almalarının ardında yatan belki de en önemli sır bu. Bu tipteki kadınlar için tek handikap, seksi imajından biraz uzak olmaları.
Ünlü yüzler: Tuğçe Kazaz, Cansu Dere, Demet şener, Gülse Birsel
İpuçları:
  • Seksi: Dar bir pantolon ve ceket onları seksi gösterir. ideal bir görünüm için önerimiz geniş kesimli ve düşük belli pantolonlar.
  • Vurgulayan detaylar: Dekolte kıyafetler onların daha kadınsı görünmelerini sağlar. tıpkı yüksek topuklu şık ayakkabılar gibi...
  • Sıradışı kumaşlar: Farklı dokular ve desenli kumaşlar uzun boyluları daha enerjik ve ilgi çekici kılar.
  • Dişi ve doğal bir makyaj: Onlar için vazgeçilmez. Erkeklerin bakışlarını kendilerine yöneltmek için en doğru seçim.
  • Aksesuvar: Her zaman. Sezon modasını yansıtan şapkalar, çantalar, kolye ve kemerler...
  • Tabu: Olduklarından fazla genç görünme çabasına girmeden, kadınsı detaylara ağırlık verebilirler. Tüm cesur detaylarları kullanabilirler.
Doğru adresler: ipekyol, Zara, Mango

Bu ölçülerde de şık olmak mümkün!
Bundan 50 yıl önce, yapılan araştırmalarda kadınların beden ölçüleri ortalama 40 olarak açıklanırken bugün bu ölçü 42 civarında. Olsun, televizyonlarda ve moda dergilerinde dayatılan kusursuz görünümün aksine bugün kendisiyle barışık olup, doğru seçimler yapan her kadın çok şık ve çekici görünebilir.
Ünlü yüzler: Zerrin özer, Işın Karaca
İpuçları:
  • Dişi görünmek: çarpıcı bir dekolteye ne dersiniz? V yaka bir bluz veya ceketle bu etkiyi yakalamanız mümkün.
  • Koyu tonlar: Haki ve kahve tonları gibi birbiriyle uyumlu renkler vücudu daha zayıf, tek renk kıyafetler boyu uzun gösterir.
  • Sıradışı: Sezon modasına uygun, koyu renk, baskılı ve desenli giysiler sizi hem trendy hem de zayıf gösterir. Asimetrik kesimler bakışları sadece giydiğiniz kıyafete değil, size de çevirmek için ideal.
  • Yüksek topuklar: Giyim tarzınıza uygun yüksek topuklu bir ayakkabıboyu uzun gösterir.
  • Kesimler ve kumaşlar: Konu vücudu sarmaksa kumaşların niteliği çok önemli.
  • Hafif, lycralı materyaller; bazen yerine göre, ipek, şifonla yaratılan piliseli kesimler bluz ve elbise olarak son derece ideal.
Doğru adresler: 42+ Giyim, Marina Rinaldi, Faik Sönmez, Foli

Bu kadınlar her zaman gözde!
Daha düne kadar 90-60-90 olarak verilen ideal vücut ölçüleri, bugün bu rakamların biraz üzerinde seyrediyor olmalı ki, herkes estetik uzmanlarının kapısını aşındırıp Jennifer Lopez in vücuduna sahip olabilmek için gün sayıyor. Neyse ki Türk kadının böyle bir derdi yok. çünkü bizler, genele bakıldığında bu ölçülere uygun bir yapıya sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Ayrıca erkeklerin €˜etine dolgun diye tabir edilen bu ölçüler için ölüp bittiklerini hemen belirtmekte fayda var. Onlar, bu tip ölçülere sahip kadınları son derece seksi buluyor.
Ünlü yüzler: Seray Sever, Pınar Altuğ, şebnem Dönmez, Deniz Seki.
İpuçları:
  • Lycra lı materyaller: Vücut hatlarını ortaya çıkaran ama vücuda yapışmayan kumaşlarla hatları ortaya çıkarmak.
  • Rafine kesimler ve sıradışı derin yırtmaçlar: Elbise ve bluzlarda bakışları vücudun en güzel yerine yönlendirecek kesim detayları ve özellikle eteklerde bacakları ön plana çıkaran derin yırtmaçlarla seksi görünebilirler.
  • Düşük belli pantolonlar: Doğru bir seçim. özellikle jean lerin arka ceplerinin çok küçük olmaması, poponun üzerinde değil de daha aşağıda olması ideal.
  • Seksi görünmek: Bu tip kadınların seksi görünmek adına fazla bir şey yapmalarına gerek yok. Sadece bunu fazla dekolteyle aşırı derecede vurgulamak biraz itici olabilir.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
31 Mayıs 2007       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
BOYUN DEKOLTESİ
  • Boynunuz uzunsa, her tarzı uygulayabilirsiniz. Özellikle, yuvarlak açılmış dekolteler ve boyna bağlanmış küçük bir fular çok hoş duracaktır.
  • Boynunuz kısaysa, yakalı bluzlar veya açılmış dekolteler tercih edin; boynunuz daha uzun görünecektir.
  • Fular kullanmamaya çalışın; boynunuzu iyice kısaltıp omuzlarınıza gömülmüş gibi gösterir. Bunun yerine omuzlarınıza bir şal alın; böylece dekolteniz de kapanmamış olacaktır.

OMUZ DEKOLTESİ
  • Omuzlarınız kareyse, asimetrik omuz dekolteli veya kolsuz kıyafetler seçin.
  • Omuzlarınız yuvarlaksa, ince askılı giysiler sizin için idealdir.
  • Omuzlarınız düşük ve darsa, reglan kollu kıyafetler giymeyin. Omuz başlarını ortaya çıkaran, derin kol oyuğu olan giysiler omuzları daha geniş gösterir.

AYAKKABI SEÇİMİ
  • Topukta esas, kıyafetin etek uzunluğudur. Diz ve diz altı hizasındaki bir etek uzunluğuyla 7 cm.den uzun bir topuk giyilebilir. Mini bir etekle daha alçak topuk kullanmak gerekir.
  • Şişmansanız, vücudunuzla oransızlık yaratmamak için yüksek topuktan kaçının, orta boy topuk idealdir.
  • Kısa boyluysanız, yüksek ve ince topuk vücudunuzda dengesizlik yaratır, eğri ve kambur bir görünüm verir. 5-6 cm.lik bir yükseklik yeterlidir.
  • Uzun boyluysanız, yine de çok düz ayakkabılar seçmeyin. Az da olsa biraz topuk siluetinize çekicilik katacaktır.

TEN VE SAÇINIZA EN UYGUN RENKLER

BUĞDAY TEN-SARI SAÇ
En uygun renkler

Toz pembe, bebek mavisi, gri-mavi, lila, açık mor, açık yeşil ve nane yeşili
Kaçının!
Elektrik mavisi ve koyu kırmızı yüzünüze yakın kullanmanız halinde çok sert bir etki yaratır.

AÇIK TEN-SARI SAÇ
En uygun renkler

Toz pembe, bebek mavisi, gri-mavi, lila, açık mor, açık yeşil ve nane yeşili.
Kaçının!
Elektrik mavisi ve koyu kırmızı yüzünüze yakın kullanmanız halinde çok sert bir etki yaratır.

AÇIK TEN-KIZIL SAÇ
En uygun renkler

Yeşilin açık tonları ile saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi, mercan ve gri-mavi.
Kaçının!
Toprak sarısı ve haki -yüzünüze yakın kullanmanız halinde- teninizdeki ışıltıyı alır.

AÇIK TEN-KAHVERENGİ SAÇ
En uygun renkler

Yeşilin açık tonları ile saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi, mercan ve gri-mavi.
Kaçının!
Toprak sarısı ve haki -yüzünüze yakın kullanmanız halinde- teninizdeki ışıltıyı alır.

KOYU TEN-SİYAH SAÇ
En uygun renkler

Pembe ve mavinin tüm tonları ile mor ve siyah.
Kaçının!
Kiremit kırmızısı, tunç ve doreli renkler sarı içerdikleri için saç ve ten renginizi donuklaştırır.

AÇIK TEN-SİYAH SAÇ
En uygun renkler

Pembe ve mavinin tüm tonları ile mor ve siyah.
Kaçının!
Kiremit kırmızısı, tunç ve doreli renkler sarı içerdikleri için saç ve ten renginizi donuklaştırır.

BUĞDAY TEN-KAHVERENGİ SAÇ
En uygun renkler

Kırmızı ve yeşil tonları ile kavuniçi, kiremit rengi, doreli bej, toprak sarısı ve turkuaz.
Kaçının!
Maviye çalan tonlar, fuşya, duman grisi gibi renkler içlerinde dore tonları barındırmadıkları için saç ve ten renkleriniz için fazla soğuk.


İŞ HAYATINDA GİYİM
KIYAFET SEÇİMİ

Çalışan bir kadınsanız biraz erkek egemen bir ortamdasınız demektir. Bu durum asla kadınca giyinmenizi engellememeli, kadınlığınızı gölgelememeli. İş hayatında giyinmenin altın kuralı, iş kolunuzun geleneklerine uygun ama kendinizi yansıtan bir tarz belirlemenizdir. İşinize ciddiyetle yaklaşımınızı ve becerinizi vurgulayacak zarif, temiz, uyumlu ve iyi dikilmiş kıyafetler seçin. Etek, pantolon takımlar, gömlekle kombine edilmiş etek ve pantolonlar, düz kesim elbiseler ideal olanlardır.
Hoşunuza gitmeyecek bir konuma düşmemek için çok kısa etekler, vücudunuza yapışan kıyafetler ve derin dekolteler kullanmayın.

RENK PALETİ
Çok canlı renkler seçmeyin ama kendinizi gri tonları içine de hapsetmeyin. Evet, gri, iş hayatında çok alışıldık ve ağırlık veren bir renk ama aynı etkiyi bırakabilecek başka renkler de var. Yeşil, bordo, lacivert, siyah, kahverengi, bej, toprak tonları ve lâl gibi renklerle gardırobunuzu çeşitlendirin.

AKSESUARLAR
Her detayı düşünün! Ayakkabılarınız topuklu veya topuksuz olabilir ama mutlaka temiz ve cilalı olmalı. Çantanız hem kıyafetinizle uyumlu hem de çalıştığınız iş koluna ve konumunuza uygun olmalı: boncuklu bir çanta ile bankacılık sektöründe çalışmanız pek uygun olmaz! Abartısız ve zarif takılar kullanın; ama annenizin inci kolyesi ile de kendinize olduğunuzdan daha yaşlı bir hava vermeye çalışmayın!

MAKYAJ
Canlı renklerden, koyu ve yoğun uygulamalardan mutlaka kaçının. Sade ve doğal bir makyaj yapın: gözlere hafif gölgeler, 2 kat rimel, biraz allık ve ruj.

SAÇ
Saç, genel görünümde son derece etkilidir. Asla yağlı, kirli ve boyası gelmiş bir saçla işe gitmeyin. Rahat etmek için saçınızı toplayın; böylece sürekli düzeltmek zorunda da kalmazsınız. Kibar, kıyafet renginizle uyumlu tokalar tercih edin: payetli kelebek tokaları günlük hayatınıza bırakın!

PARFÜM
Asla ağır kokular kullanmayın. Hafif, çiçeksi aromalardan yapılmış parfümleri tercih edin. Parfümünüzle banyo yapmayın, az sıkın, gerekirse tazelersiniz.

YANINIZDA BULUNDURUN!
Ne olur ne olmaz diyerek el çantanızda bulundurmanız gerekenler:
  • yedek bir çift çorap
  • küçük bir ayakkabı cila süngeri
  • iplik ve dikiş iğnesi
  • diş fırçası ve macunu
  • saç fırçası
  • törpü
  • kağıt mendil
  • ve elbette makyajınızdaki parlamaları rötuşlayacak hafif bir pudra, dudak boyanızı gün içinde tazelemek üzere rujunuz ve parfümünüz.
Bunlara dikkat!
  • Kilolular koyu pastel renk giymeli.
  • Kalın olan bölgelere koyu renkler gelmeli, zayıf bölgelere de açık renkler denk düşmeli.
  • Göğsünüz büyükse, bu bölgede göz alacak işlemeli, pırıltılı şeyler olmamalı.
  • Kiloluysanız kıyafetin çizgileri boyuna olmalı. Boyunuz kısaysa yine dikey çizgili kıyafetleri tercih edin.
  • Boynunuz kısaysa, boyundan bağlı kıyafetlerden uzak durun.
  • Büyük ve taraklı ayaklarınız varsa, ince bantlı ayakkabılar giymeyin. Önü sivri, kapalı zarif pabuçlar kullanın.
  • Kendinizi sevin, kendinize güvenin ve gülümseyin. Gülümseyen bir yüz, aydınlık bakışlar ve güvenli bir tutum sizi her zaman olduğunuzdan daha şık ve bakımlı gösterecektir.
  • Yürürken de otururken de dik durmaya özen gösterin.
  • Giysileriniz temiz ve ütülü olsun.
  • Renk uyumuna dikkat edin. Küçük aksesuarlarla kıyafetlerinizi hareketlendirin.
  • İçinde rahat olmadığınız giysiler ve ayakkabılar giymeyin.
  • Ayakkabılarınızı sık sık temizleyin ve cilalayın. Topuğu yenmiş, deforme olmuş ayakkabılar giymeyin.
  • Saç, el ve tırnaklarınızdaki bakımsızlık şıklığı zedeleyen unsurlardır. Saç boyanıza ve temizliğine dikkat edin, el ve tırnaklarınıza özen gösterin.
  • Takılarınız hem kıyafetinizle hem de birbirleriyle uyumlu olmalı. Sarı ve beyaz takıları bir arada kullanmayın (altın bir kolye, gümüş küpeler gibi). Ağır takılarla daha hafifleri de bir arada kullanmayın (boncuk bir bilezik ve pırlantalı bir yüzük gibi).
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Nisan 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Tüm genç kızların hayali olan düğün gününde mükemmel görünmek için doğru gelinlik seçimi yapmak çok önemlidir.
Genç kızların en mükemmel olmayı istedikleri gün düğün günleridir. Bu
özel günde harikulade görünmek için gelinlik seçimini doğru yapmak büyük önem taşır. İşte çeşitli vücut yapılarına göre gelinlik tavsiyeleri...

Dikdörtgenlere büzgülü
Bu vücut türünde bel kısmı çok fazla belli değildir. Omuzlardan kalçalara doğru düze yakın bir hat inmektedir. Dikdörtgen vücutlu bayanların, bellerini ortaya çıkaran büzgülü bir gelinlik modeli seçmeleri onlara uygun olacaktır.

Kum saatine her model
Genelde ideal vücut tipi olarak görülen bu vücutlar için hemen her model gelinliğin yakıştığı söylenebilir. Yine de bu tiptekilere bellerini ortaya çıkaran modeller önerilebilir.

Armutlara hafif vatkalı
Bu tipteki bir kadının kalçaları omuzlarından daha geniştir. Aradaki bu farkı en aza indirmek için hafif vatkalı gelinlik modelleri uygun olabilir. Bunun yanısıra, kalın kumaşlı modeller tercih edilmelidir. Kalçalar geniş ve yuvarlaksa düz kesimli modellerden kaçınılmalıdır. Çünkü bu tür modeller kalçaların genişliğini daha fazla ortaya çıkaracaktır. Kalın belli bir vücut için kesinlikle V tipinde bir gelinlik modeli seçilmelidir. Armut vücutlulara kemerli ve geniş gelinlik modelleri de pek uygun değildir.

Üçgenlere düz kesim
Üçgen tipli vücuda sahip kadınların omuzları kalçalarına göre daha geniştir. Genelde sporcu bayanlarda rastlanılan bu tip vücut için, omuzların genişliğini kapatmak amacıyla, üst kısmı düz kesimli ve uzun kollu modeller uygundur.

MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
28 Nisan 2008       Mesaj #8
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
Sezonun veya mevsimin pek önemi yok, jeanler vazgeçilmez olmaya devam ediyor. Vücut şeklinize göre jean seçmek, “rahat”tan “şık”a geçmek hiç de zor değil. Önemli olan kendinize yakışacak jeani bulmak. İşte size işinizi kolaylaştıracak ipuçları...

Eğer bacaklarınız kısaysa:

“Çizme kesimi” denen stil bacak boyunu daha uzun gösterir. Bacak kısımları fazla geniş olan jeanlerden veya bacakta kesimi olan jeanlerden kaçının.

Poponuz fazla büyük değil ama yuvarlaksa:

Kalçalara doğru inen bir model ve hafif bir “çizme kesimi” istediğiniz etkiyi yakalamanıza fırsat verecektir. Fazla küçük arka ceplerden kesinlikle kaçının.

Eğer kalçalarınız genişse:

“Düşük bel” jeanler basıklaştırıcıdır. Bacak bölümünün dar olduğu modeller en iyi fikirdir. Çünkü siluetinizi uzatarak istenilen etkiyi yakalar. Fazla küçük arka ceplerden, ya da birbirinden fazla ayrık ceplerden kesinlikle kaçının. Çünkü geniş baseni vurgularlar.

Vücudunuz kıvrımsız ise:

Detaylı (desenli, işlemeli) veya büyük arka cepler ve “çizme kesimi” bir stildeki jean, probleminizi çözecektir. Fazla dar jeanlerden kaçının.


TAMAMLAYAN KIYAFETLER

“Rahat”tan “şık”a nasıl geçilir?

Bir gömlek, bir fular, topuklu bir çizme, çizmenize uyumlu bir çanta ve biraz da makyajla görünümünüz hemen şık bir havaya bürünecektir. Şık ve sofistike takılarda “şık”a geçişte en büyük yardımcınız olacaktır.

Dans etmeye çıkacaksanız:

Üstü işli, payetli veya taşlı bir büstiyer veya serinden korkuyorsanız, aynı tarzda kısa bir gömlek ve renkli topuksuz ayakkabılar ideal olacaktır.

İş görüşmesine gidecekseniz:

Jean’inizi beyaz bir gömlek ve süveter ile tamamlayabilirsiniz.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Haziran 2008       Mesaj #9
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Hangi tip vücutların nasıl giyinmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olmak isteyenlere bilgi vericek bu yazıda siz de vücut tipinizi seçerek kıyafet denemelerine hemen başlayın...
Senenin moda çizgilerinden veya bir markanın tarzından yararlansalarda bu vücut tipine uygun giyinmek isteyenlerin içlerini rahatlatmıyor. Kendi vücut tipinizi tanımak ve hangi bölgelerinizi ön plana çıkaracağınızı bilmek; doğru alışveriş yapmak ve en önemlisi kendini iyi hissederek giyinmek adına çok önemlidir.
Kendinize yakışanı ve tarzınızı bilmek bir bütündür. Bu bütünlük sizi şıklığa taşır. Vücut diliniz, tipiniz, saçınız, ses tonunuz ve ifadeniz gibi detaylarla birlikte kıyafetinizi vücut tipinize uygun seçmek en önemli detaydır... Ama vücut tipinizi bilmek ve silüetinizin bilincinde olmak en önemlisidir. 6 ayrı vücut tipinden biri mutlaka size de uyacaktır...

A tipi
A tipi kadınlar dardüşük omuzlara, küçük-orta beden göğüslere, ince bel ve yuvarlak basenlere sahiptir. Bu tip kadınlar, vücutlarının üst kısmında hareketli, alt kısmında ise düz paça pantolon ya da evaze kesimli etek giymelidir. Buradaki amaç basenlerin yuvarlaklığını bir avantaj olarak kullanarak alt kısma göre daha dar ve küçük olan üst bedenle oranlamaktır. Kruvaze elbiseler, bele oturan ve ampir kesimler tercih edilebilir. Bu vücut tipinde dikkat edilmesi gereken bir nokta da mutlaka topuklu ayakkabı giymektir.Çünkü popoyu yukarda göstererek kalçaları toparlayacaktır.

B tipi
Orta beden göğüs, ince veya orta beden bel ve yuvarlak basen, bu tipin en belirgin özellikleridir. Bu vücut tipi giyinmesi en kolay ve avantajlı vücut tiplerindendir. Mağazalardaki çoğu elbisenin kesimi bu vücut tipine göredir. Vücut tipinizle ilgili bilmeniz gereken en önemli nokta, omuz-basen-göğüs genişliklerinin ve bacak boyu ile üst beden oranıdır. B tipi olan kadınlar, bilek boyu ve düşük bel-düz paça pantolon, kalem ve çan etek, klasik tek düğmeli ve kruvaze ceket gibi birçok farklı modeli giyebilme şansına sahip kadınlardır. Ancak bu tip kadınların iri desenli kumaşlardan ve hareketli formlardan kaçınmalıdır. Bu seçim onları olduklarından kilolu gösterebilir.


C tipi
Bu tip vücutlarda basene oranla omuzlar daha geniştir. Bel düz, kalça dar, bacaklar ise daha incedir. Bu kadınların dikkat etmesi gereken nokta ise omuzları olduğundan daha da geniş göstermeyecek şekilde giyinmektir. Bu yüzden vatka veya düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Çan ve evaze eteklerin yanı sıra pantolon-etekte bu grup için doğru bir seçim olabilir. Üst kısımda ise dar tişört veya kazaklar, dar omuz kesimli ceketler, üstü hafif bol, kalçada oturan elbiseler tercih edilebilir. Bu kadınlar, dar kalçaları ve ince bacaklarıyla istedikleri pantolonu giymekte özgürdürler.

D tipi
Dar ve düşük omuzlar, küçük veya orta beden göğüsler, dolgun bacaklar, geniş bel ve basenler bu grubun tipik özellikleridir. Öncelikle bu tipteki kadınlara elbiselerini her zaman bir beden büyük almalarını ve bir terziye vücutlarına göre daralttırmalarını tavsiye ederiz. Çünkü vücutlarının orantısını özellikle terzi ölçüleriyle dikilmiş kıyafette mükemmel tutturabilirler. Etek boylarını ise her zaman dizaltında tutmalılar. Düz ve geniş paçalı pantolonlar ya da omuzları basene göre orantılan geniş yakalı, hafif bol ceket ve bluzlar tercih edebilirler.


E tipi
Kalın boyun, geniş omuz, girik ve dolgun bel, omuzlarla aynı oranda genişlikteki basenler. Bu silüet dolgun vücut tipleri arasında oranlı ve düzgün bir vücut tipidir. Bilek boyu ya da düşük bel bol pantolonlar bu vücut tipleri için çok uygundur. E tipleri boyunlarını her zaman açık bırakmalıdır. Boyunlarını kapatan kıyafetler onları olduklarından şişman ve kısa boylu gösterebilir. Ki bunu da bir kadınlar olarak hiçbirimiz istemeyiz. E tipi vücutlu kadınlar bele oturan elbiseleri de rahatlıkla giyebilirler.
Marka ve trendlerden bahsedenlerin yanı sıra tarz giyinmek ve şık olmak isteyenler de oluyor. Kendileri için hangi kıyafetin uygun olduğu konusunda kararsız kalanlar bu konuda onlara fikir verecek bilgilere ulaşmak için uzmanlara danışıyorlar.
Tabii ki bunun için bazı ipuçları da yok değil... Kendi vücudunuza uygun kesim, desen ve kumaşları tercih etmelisiniz.

F tipi
Kalın boyun, geniş ve düşük omuzlar, dolgun göğüsler, kalın ve düz bir bel, düz kalçalar ve tüm bedene oranla ince bacaklar F tipinin belirgin özellikleridir. Bu tip kadınlar öncelikle orantının sağlanması için bedenin üst kısmını inceltecek kesimleri tercih etmelidir. Drape, geniş yaka, düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınmalıdır. Ceket boylarının kalça hizasında, etek boylarının ise en kısa dizaltında olmasına dikkat edilmelidirler. Ceket, palto, mantolarının cepleri kalça hizasında olmalıdır. F tipi vücuda sahip kadınlar karışık desenli kıyafetlerde büyük figürler yerine küçük figürler tercih ederlerse minimal bir görüntü yakalayabilirler.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 12 Ocak 2012 13:03
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
13 Eylül 2008       Mesaj #10
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Giyim hilelerini kullanarak bedeninizdeki kusurları gizleyebilirsiniz!

Göğüs ve bacaklar için
Küçük göğüs için silikonlu sütyen kullanın. Eğer göğsünüz büyükse, toparlayıcı, kapları geniş ve bastırıp sıkıştıran sutyenler sizin için ideal.
Bacaklarınız kalınsa toparlayıcı çoraplar giyinin. Piyasada ince gösteren likralı çoraplar var. Hatta yaz için de, açık ayakkabıyla giyilebilecek, külot ve ayak kısmı olmayan ince çoraplar var. Sırt dekolteniz için de sırtı açık sutyenler var. Boyundan bağlanan sutyenler dekolte kıyafetler için... Elbiseniz hem askısız hem dekolte ise ve göğüsleriniz ufaksa, elbise içine göğüs kapları diktirebilirsiniz.

Popoyu küçültün
Geniş, basenlililer için toplayıcı sıklaştırıcı likralı çoraplar var. Dar basenliler için silikonlu korseler var. Kenarları takviyeli bu korseler, kalçayı geniş ve şekilli gösteriyor. Kalçanız forma giriyor. Göbeğiniz ve karnınızın olması da sorun değil. Bele kadar yüksek çamaşır külotlar sert ve toplayıcı özelliğiyle fazlalıkları kapatıyor.

Bunlara dikkat!
  • Kilolular koyu pastel renk giymeli. Kalın olan bölgelere koyu renkler gelmeli, zayıf bölgelere de açık renkler denk düşmeli.
  • Göğsünüz büyükse, bu bölgede göz alacak işlemeli, pırıltılı şeyler olmalı.
  • Kiloluysanız kıyafetin çizgileri boyuna olmalı. Boyunuz kısaysa yine dikey çizgili kıyafetleri tercih edin.
  • Boynunuz kısaysa boyundan bağlı kıyafetlerden uzak durun.
  • Büyük ve taraklı ayaklarınız varsa, ince bantlı ayakkabılar giymeyin. Önü sivri, kapalı zarif pabuçlar kullanın.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 12 Ocak 2012 13:04

Benzer Konular

12 Ocak 2010 / Ziyaretçi Cevaplanmış
10 Nisan 2012 / Misafir Cevaplanmış
24 Temmuz 2012 / danger4254 Cevaplanmış