Arama

Allah'ın Kelam'ından bir Ayet de siz hediye eder misiniz? - Sayfa 22

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 21 Temmuz 2013 Gösterim: 89.297 Cevap: 251
M.u.R.a.T - avatarı
M.u.R.a.T
Ziyaretçi
30 Ocak 2007       Mesaj #211
M.u.R.a.T - avatarı
Ziyaretçi
Nisa/4:82.
"Hâla Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı".
Sponsorlu Bağlantılar

Müslümanlara göre Kuran; Allah'ın kelamıdır. Yukarıdaki ayette de söylendiği gibi, Kuran, Allah tarafından gelmişse, Allah o sözleri söylemiş gibi okunmalıdır. Ayrıca, Kuran, Allah tarafından gönderilmiş ve Allah'ın sözlerini içeriyorsa, Kuran'da asla herhangi bir yanlış ve tutarsızlık bulunmamalıdır.
the_pretty - avatarı
the_pretty
Ziyaretçi
30 Ocak 2007       Mesaj #212
the_pretty - avatarı
Ziyaretçi
iNSAN酑 3 jpg

Sponsorlu Bağlantılar
iNSiKAK2010 14 jpg
Son düzenleyen the_pretty; 30 Ocak 2007 21:57 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
the_pretty - avatarı
the_pretty
Ziyaretçi
31 Ocak 2007       Mesaj #213
the_pretty - avatarı
Ziyaretçi
isra񚴭 14
the_pretty - avatarı
the_pretty
Ziyaretçi
31 Ocak 2007       Mesaj #214
the_pretty - avatarı
Ziyaretçi
HUD2082 83 jpg
ahmedow_21 - avatarı
ahmedow_21
Ziyaretçi
1 Şubat 2007       Mesaj #215
ahmedow_21 - avatarı
Ziyaretçi
30– Meali: (ey habibim), o vaktı hatır la ki, rabbin meleklere: “- ben yer yüzünde (hükümlerimi yerine getirecek) bir halife (bir insan) yaratacağım.” Demişti. Melekler de: “- biz senin hamdinle tesbih ve noksanlıklar,dan tenzih etmekde olduğumuz halde, orada fesad çıkaracak ve kanlar dökecek kimse mi yaratacaksın?” demişlerdi. Allah:”-ben sizin bilmeyeceğiniz seyleri bilirim.” Buyurdu.(Bakara Suresi, 30)
the_pretty - avatarı
the_pretty
Ziyaretçi
1 Şubat 2007       Mesaj #216
the_pretty - avatarı
Ziyaretçi
SEBE񚵅 jpg
Son düzenleyen the_pretty; 1 Şubat 2007 09:54 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
ahmedow_21 - avatarı
ahmedow_21
Ziyaretçi
2 Şubat 2007       Mesaj #217
ahmedow_21 - avatarı
Ziyaretçi
budizmeng135
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
4 Şubat 2007       Mesaj #218
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
yunus20108
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Şubat 2007       Mesaj #219
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
اَلَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقيمُونَ الصَّلوةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ
Bakara / 3. Onlar gayba inanırlar, namaz kılarlar, kendilerine verdiğimiz mallardan Allah yolunda harcarlar.
وَالَّذينَ هُمْ بِايَاتِ رَبِّهِمْ يُؤْمِنُونَ () وَالَّذينَ هُمْ بِرَبِّهِمْ لَايُشْرِكُونَ ()
وَالَّذينَ يُؤْتُونَ مَا اتَوْا وَقُلُوبُهُمْ وَجِلَةٌ اَنَّهُمْ اِلى رَبِّهِمْ رَاجِعُونَ
Mu’minun / 58-60. Rablerinin âyetlerine inananlar; Rablerine ortak tanımayanlar; Ve Rablerine dönecekleri için yapmakta oldukları işleri kalpleri çarparak yapanlar;
هُوَ الَّذى اَنْزَلَ السَّكينَةَ فى قُلُوبِ الْمُؤْمِنينَ لِيَزْدَادُوا ايمَانًا مَعَ ايمَانِهِمْ وَلِلّهِ جُنُودُ السَّموَاتِ وَالْاَرْضِ وَكَانَ اللّهُ عَليمًا حَكيمًا
Fetih / 4. İmanlarını bir kat daha arttırsınlar diye müminlerin kalplerine güven indiren O'dur. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah bilendir, her şeyi hikmetle yapandır.
وَالَّذينَ امَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ اُولئِكَ اَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فيهَا خَالِدُونَ
Bakara / 82. İman edip yararlı iş yapanlara gelince onlar da cennetliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar.
وَالَّذينَ امَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَنُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ خَالِدينَ فيهَا اَبَدًا لَهُمْ فيهَا اَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ وَنُدْخِلُهُمْ ظِلًّا ظَليلًا
Nisa / 57. İnanıp; iyi işler yapanları da, içinde ebediyen kalmak üzere girecekleri, zemininden ırmaklar akan cennetlere sokacağız. Orada onlar için tertemiz eşler vardır ve onları koyu (tatlı) bir gölgeye koyarız

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #220
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
.... rabbirhamhümâ kemâ rabbeyânî sağîrâ. (17/24)
Rabbim, küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse şimdi de sen onlara rahmet et...

İnne rabbeke yebsüturrizka limen yeşâu ve yakdir.... (17/30)
Şüphesiz, Rabbin dilediğine rızkı genişletir ve dilediğine de daraltır...

Ve lekad sarrafnâ fî hêzel kur'âni li yezzekkerû.... (17/41)
Hakikati bu Kur'anda çeşitli şekillerde açıkladık ki, düşünüp anlayabilsinler ..
Tüsebbihu lehüs'semâvâtüs seb'u vel ardu ve men fîhin , ve in min şey'in illâ yusebbihu bi hamdihî ve lâkin lâ tefkahûne tesbîhahüm. (17/44)
Yedi sema, yer ve bunların içinde bulunan her şey, O'nu hamdı ile teşbih ederler fakat, siz onların tespihlerini anlayamazsınız!.. ....
ve tezunnûne in lebistüm illâ kalîla. (17/52)
Çok kısa bir süre kaldığınızı zannedersiniz!..

Ve men kâne fî hêzihi a'mâ fehüve fil âhireti a'mâ ve edallü sebîlâ. (17/72)
Kim bu dünyada kör olursa ahirette de kördür ve daha da şaşkın!.. ....

Ve lâ tecidü li sünnetinâ tahvîlâ.... (17/77)
Sen, bizim sünnetimizde hiçbir değişiklik bulamazsın!..

Ve minelleyli fetehecced bihî nâfileten leke asâ en yeb'aseke rabbüke makâmen mahmûdâ. (17/79)
Gecenin bir vaktinde, sana mahsus bir nafile namaz olarak "teheccüd" et!.. Umulur ki, rabbin seni Makam-ı Mahmud'a ulaştırır..
Ve kul rabbi edhilnî müdhale sıdkın ve ahricnî muhrace sıdkın vec'allî min ledünke sultânen nasîrâ. (17/80)
De ki: " Ya Rabbi, beni gireceğim yere sıdk ile girdir, çıkacağım yerden de sıdk ile çıkar ve bana indinden yardım ihsan eyle!.."
Ve nünezzilü minel kur'âni mâ hüve şifâün ve rahmetün lil mü'minîne.... (17/82)
Biz, Kur'andan mü'minlere şifa ve rahmet olan şeyi indiririz!..
Kul küllün ya'melü alâ şâkiletih.... (17/84)
De ki, tümü de programları (şâkileleri) doğrultusunda fiiller yaparlar.
Ve yes'elûneke anirruh, kul ir'rûhu min emri rabbî ve mâ ûtîtüm minel ılmi illâ kalîlâ. (17/85)
Sana, Ruh'dan sual ediyorlar, de ki: "Ruh, Rabbimin emrindendir. Siz (Yahudilere) o konuda pek az bir ilim verilmiştir.
Ve men yehdillâhü fe hüvel mühted, ve men yudlil felen tecide lehüm evliyâe min dûnih.... (1 7/97)
Allah, kime hidayet ederse, doğru yolu bulan odur. Sapıklığa düşürdüklerine de Allah'tan başka dost yoktur.
Kul lev entüm temlikûne hazâine rahmeti rabbî izen le emsektüm haşyetel infâk ve kânel insânu katûra. (17/100)
De ki : "Rabbimin rahmet hazinelerine siz sahip olsaydınız, dağıtılan rızkın çokluğu, azameti karşısında tutukluk gösterirdiniz. İnsanoğlunun eli çok sıkıdır...
.... ve mâ erselnâke illâ mübeşşiren ve nezîrâ. (17/105)
Seni ancak, bir müjdeleyici ve uyarıcı olarak irsal eyledik...

K E H F S Û R E S İ

İnnâ cealnâ mâ alel ardı zîneten lehâ li neblüvehüm eyyühüm ahsenü amelâ. (18/7)
Yeryüzünde bulunan her şeyi ona mahsus bir ziynet olarak kıldık ki, kimin daha güzel amellerde bulunacağını ortaya koyalım .
..rabbenâ âtinâ min ledünke rahmeten ve heyyi'lenâ min emrinâ raşedâ. (18/10)
Rabbimiz, indinden bize rahmet lûtfet ve işimizde bize kolaylık ve başarıyı ihsan et!..
..men yehdillâhü fe hüvel mühtedi ve men yudlil felen tecide lehû veliyyen mürşidâ . (18/17)
Allah, kime hidayet ederse , işte o, Hakk'a ulaşmıştır. Kimi de saptırırsa, artık onu irşâd edecek bir dost bulunmaz!..
Ve lâ tekûlenne li şey'in innî fâilün zâlike ğadâ. İllâ en yeşâallah.... (18/23-24)
Bir şey için "bunu yarın yapacağım" deme!.. Ancak, "Allah isterse" (inşaallah) de!..