Arama

Her Gün Ettiğiniz Bir Dua - Sayfa 38

Güncelleme: 19 Eylül 2014 Gösterim: 258.380 Cevap: 826
Edd-iTöR - avatarı
Edd-iTöR
Ziyaretçi
26 Temmuz 2008       Mesaj #371
Edd-iTöR - avatarı
Ziyaretçi
bide yatmadan önce 3 defa ihlas-suresi-(kulluvellahü)okurm
Sponsorlu Bağlantılar
mustakar - avatarı
mustakar
VIP VIP Üye
27 Temmuz 2008       Mesaj #372
mustakar - avatarı
VIP VIP Üye
ben de "hamd alemlerin rabbine , salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun
.Allahım belanın hücumundan, azgınlıgın ulaşmasından ,kötü kazadan düşmanın alayından sana sıgınırız.
Sponsorlu Bağlantılar
Allahım bizi bagışla ,bizden razı ol, bizi cennete sok cehennemden koru, her işimizi düzelt

Allahım seni anmak ,sana şükretmek ,sana güzel kulluk eylemek icin bize yardım et.
Allahım her hususta sonumuzu güzel eyle,bizi dünyada yüz üstü kalmaktan ahıret azabından koru.
Allahım ,biz senden rahmetinin gereklerini, bagış kararlarını ,her türlü iylige nail olmayı ,cennete ulaşıp cehennemden kurtulmayı diliyoruz.
Allahım bizim için bagışlamadıgın bir günah, acıp sevince cevirmedigin bir üzüntü ,ödemedigin bir borç bırakma, gerek dünya gerek ahırete ait senin hoşnut oldugun her ihtiyacımızı karşıla ey merhametliler merhametlisi.
Allahım ,Rabbimiz bize dünyada iylik ver ahırette iylik ver.
Ey merhametliler merhametlisi rahmetinle bizi ateş azabından koru.
Rabbimiz beni anamı ,babamı, kardeşlerimi ve ailelerini,benden dua isteyenleri ,bizi ziyarete gelenleri,hallerimizi soranları ve bütün mümileri bagışla
Eymerhametliler merhametlisi rahmetinle duamı kabul eyle.
Hamd alemlerin Rabbi Allaha mahsustur.selam peygamberlere (selamun alel murselin)
salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun.
okurum her gün bu duayı.
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
27 Temmuz 2008       Mesaj #373
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Benim sürekli ettiğim dua;
Rabbim kalbime hidayet ver,beni ve ailemi ve sevdiklerimi senin dinin üzere sabit kıl...
Bizlere senin doğru yolunda hayırlı huzurlu mutlu sağlıklı ömürler nasip eyle...
Dar da,sıkıntıda olan müslüman kardeşlerimize de yardım eyle.
Kalbimize sağlam iman yerleştir Allahım.Amin...

Alıntı
mustakar adlı kullanıcıdan alıntı

ben de "hamd alemlerin rabbine , salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun
.Allahım belanın hücumundan, azgınlıgın ulaşmasından ,kötü kazadan düşmanın alayından sana sıgınırız.
Allahım bizi bagışla ,bizden razı ol, bizi cennete sok cehennemden koru, her işimizi düzelt

Allahım seni anmak ,sana şükretmek ,sana güzel kulluk eylemek icin bize yardım et.
Allahım her hususta sonumuzu güzel eyle,bizi dünyada yüz üstü kalmaktan ahıret azabından koru.
Allahım ,biz senden rahmetinin gereklerini, bagış kararlarını ,her türlü iylige nail olmayı ,cennete ulaşıp cehennemden kurtulmayı diliyoruz.
Allahım bizim için bagışlamadıgın bir günah, acıp sevince cevirmedigin bir üzüntü ,ödemedigin bir borç bırakma, gerek dünya gerek ahırete ait senin hoşnut oldugun her ihtiyacımızı karşıla ey merhametliler merhametlisi.
Allahım ,Rabbimiz bize dünyada iylik ver ahırette iylik ver.
Ey merhametliler merhametlisi rahmetinle bizi ateş azabından koru.
Rabbimiz beni anamı ,babamı, kardeşlerimi ve ailelerini,benden dua isteyenleri ,bizi ziyarete gelenleri,hallerimizi soranları ve bütün mümileri bagışla
Eymerhametliler merhametlisi rahmetinle duamı kabul eyle.
Hamd alemlerin Rabbi Allaha mahsustur.selam peygamberlere (selamun alel murselin)
salat ve selam efendimiz Muhammede, onun mubarek ailesine ve ashabına olsun.
okurum her gün bu duayı.

Çok güzel bir dua.Rabbim buraya dua yazan herkesten razı olsun bu duaları paylaştığınız için...
Son düzenleyen MeLL; 27 Temmuz 2008 02:07 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
gökkuşağı - avatarı
gökkuşağı
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #374
gökkuşağı - avatarı
Ziyaretçi
ayetulkursiab2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #375
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Rabbim,
bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun.
Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.
Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım.
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın.
Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun.
Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.
Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun.
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klauzumuz sen olasın Ey Rabbim.
Öyle bir sevgili ver ki bana,
Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın.
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
sevgimizden Muhammed sevilsin.
Amin...

Not:
Dualar vardır, gönlünden geçeni hakka ulaştırır.anında bir cevap bulursun. dualar var ağızdan çıkar gönle hitap etmez. şayet bizler çok dua ediyor da istediklerimize neden kavuşamıyoruz. samimiyet mi yok yoksa sadece dilde kalıp gönüle dayanmıyor mu. ya rabbi affet senden razı olmayacağın bir şey istediysek. ve bizi senin razı olduğun işleri yapmamıza vesile eyle.
ik_ra - avatarı
ik_ra
Ziyaretçi
11 Kasım 2008       Mesaj #376
ik_ra - avatarı
Ziyaretçi
Affet.. verdiklerinin asıl sahibi olduğunu ..kul olduğumuzu unuttuk.Birbirimizin ayıbını araştırmak,kendimizi şehri tepeden seyredenlerden saymakla meşguldük.Uyuduk...Affet.Suçluyduk; çünkü unuttuk.Yardım seslerini,el uzatmayı,sevdiklerimizden vermeyi,kendimiz için istediğimizi başkası içinde istemeyi...Ve şimdi,boşa harcadıklarımızı ve kale almadığımız vijdanımızı yüklenip geldik karşına.Yetinmeyive yardım etmeyi bilen kutlu insanların parlak yürekleri hatırına,pişmanlığımıza şahit olarak,
Affet.. içecek bir damla suya muhtaç,tenekeden evlerin içinde ağlayan veya bir evi bile olmayan,savaşlarda kulakları delinmiş çocukların,onların üzüntüleriyle kahrolan annelerin ve giden babaların yerine koyamadık kendimizi.Yaşadıkları ayrılıkları,acıları ve üzüntüleri paylaşamadık kalbimize değmedi sesleri.Duamızdaki cümlelerin öznesi hep birinci tekil şahıstı.'Biz' olamadık.Oysa aç değilsek eğer,sevdiklerimiz yanımızdaysa,güven içinde uyuyorsak geceleri,korkusuzca yürüyebiliyorsak sokaklarda ve her öğün yemeğin kokusu geliyorsa burnumuza,bize verilen lerin kıymetini bilerek,derin bir tevazu ile bunları yaşayamayanların var olduğunu hatırlamamız gerekirdi.Biz onlardan üstün müydük? Ya da ayrıcalıklı?Onların yerinde olabilme ihtimalimizi görmezden gelerek, denkliğimizi unuttuk. Ve nimetleri hak olarak görmeye başladığımızda, şükür kelimeleri çıkmaz oldu dilimizden. Yardım etmedik, şükretmedik, Ama O'nun merhamedine nail olmayı diledik... Kendimiz merhamet etmeden.
Kalbin en ince telinden... içimizi titreten ve Dünya'yı yaşanır hale getiren... bizi gülümseten ve sevindiren... anlamaya muhtacız.Yapılan kötülükler yerine, güzelikleri hafızamıza kazımaya... ve bazen, hiç bir dikene takılmadan sırf O'nun rızasını kazanmak için önü aydınlık iyiliklerin peşi sıra yürümeye... Merhamet olunmak için, merhamet etmeye... vermeye .... sevmeye hoş görmeye
Bir dilim ekmektir merhamet. Bayat ya da dumanı üzerinde; fark etmez. Niyetiyle değeri bilinen

De ki;
Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kularım!
Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin.
Şüphesiz Alah bütün günahları affeder. Çünkü
O,bağışlayandır,
çok merhamet edendir.
(Zümer,53)
konçuy - avatarı
konçuy
VIP ON TEMMUZ 2013
11 Kasım 2008       Mesaj #377
konçuy - avatarı
VIP ON TEMMUZ 2013
dua ile sure farklı şeylerdir canlar sözüm ukalalık taslamak olmasın...benim hergün ettiğim birçok duam var bir tanesini paylaşalım ...güzel bir dua;Allah'ım gönlümde olanı hakkımda hayır eyle;hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle..(amin)
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
11 Kasım 2008       Mesaj #378
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Rabbim beni,ailemi,arkadaşlarımı ve ailelerini ve tüm müslüman kardeşlerimi hidayetinle lütuflandır.Bizleri razı olduğun kullarından eyle.Amin
CelestialBody - avatarı
CelestialBody
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #379
CelestialBody - avatarı
Ziyaretçi
Her gün bitanemin biran önce sağlığına kavuşması için dua ediyorum, ailem ve özellikle ağabeyim ve babam için de. Kendim için istediklerim bunların peşinden geldiği için bazan dualarımda yokum.
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #380
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
elmakurdu adlı kullanıcıdan alıntı

dua ile sure farklı şeylerdir canlar sözüm ukalalık taslamak olmasın...benim hergün ettiğim birçok duam var bir tanesini paylaşalım ...güzel bir dua;Allah'ım gönlümde olanı hakkımda hayır eyle;hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle..(amin)

ik_ra kardeşimizin yazdığı ayetten bahsediyorsanız bence onun sebebi,Allaha yönelmenin ondan af ve yardım dilemenin önemini anlatmak için yazmış