Arama

Her Gün Ettiğiniz Bir Dua - Sayfa 60

Güncelleme: 19 Eylül 2014 Gösterim: 258.373 Cevap: 826
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
5 Ağustos 2011       Mesaj #591
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ey Allah'im,
kalbimi nifaktan,
Sponsorlu Bağlantılar
amelimi riyadan
ve gözümü hiyanetten arit.
Süphesiz ki ,
Sen gözlerin hiyanetini
ve kalplerin gizledigini bilirsin.

Ey Allah'im
günahlarimi bagisla,
rizkimi bollastir,
huyumu güzellestir,
kazancimi temiz kil,
bana verdigin rizktan dolayi
beni kanaatkar kil,
bana vermedigin seye
nefsimi sürükleme,

Sen benden razi oluncaya kadar beni dünyadan cikarma.

Ey merhametlilerin en merhametlisi,
bana rahmetinle muamele et.

Ey Allah'im
ömrümün en hayirli kismi sonu olsun.
Amellerimin en hayirlisi
sonunculari olsun,
ve en hayirli günümü
Sana ulastigim gün kil.

Ey vahsete kapilanlarin cana yakin dostu,
ey yalnizlarin arkadasi,
ey ümidi kesilenlerin (kimsesizlerin) yardimcisi,
ey yoksullarin vari,
ey zayiflarin kuvveti,
ey fakirlerin hazinesi,
ey gariplerin sikayet makami,
ey büyüklügünde tek olan,
ey bagislari ile taninan,
ey fazli, keremiyle bol veren Allah,

Muhammed (sav) ve ali hürmetine,
SIKINTILI zamanimizda yardimimiza yetis.

AMIN

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Ağustos 2011       Mesaj #592
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Sensin kainatın kalbine insanı koyan
Sensın insanın kalbıne aşkını koyan
Sponsorlu Bağlantılar
Zerrenın kabındekı cezbe Senın aşkından.
Yıldızlar arasındaki çekimler senın aşkından.
Senın aşkının ateşiyle döner felekler.
Senın aşkının nefesıyle ateşlenır yıldızlar.
Sende vuslata erer bütün aşklar.
Sana firar eder bütün aşıklar.
Senın aşkını ödünç almıştır maşuklar.
Senın hatırına sevılır sevilenler.

Senden başkası kalbımıze uzak ve yabancı durur.
Senin aşkınla bana dağlar taşlar sevımlı olur.
Senden başkası kalbimizi kanatır dıken olur.
Senın aşkınla GÜL İLE GÜLİSTAN olur.
Senın nazarına değmek için can da canan da perişan olur.
Senın nazarın değdiği için inci mercan taçlara layık olur.

Cemalini kalbımıze aşına eyle.
Kalbimizi aşkına giriftar eyle.
Aşkının ateşıyle yandır gölgemızı.
Aşkının ateşıyle gülşenınde bülbül eyle dillerimizi.

Aminn..

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Ağustos 2011       Mesaj #593
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ya Hayy!!!
Ya RABBİ!
Ya Rabbi! Kalblerimizi sevginle doldur...
Ya Rabbi! Sevdiklerini bize de sevdir...
Ya Rabbi! Yerdiklerini bizede yerdir...
Ya Rabbi! Senin rizan icin seven, senin rizan icin bugz eden kullarindan eyle bizleri...

Ya RABBİ
Seni hakkiyla bilmeyi,
Sana hakkiyla hamd etmeyi,
Sana Hakkiyla sükretmeyi,
Sana hakkiyla tövbe etmeyi,
Sana hakkiyla ibadet etmeyi bizlere nasip eyle...

Biz gücsüz, biz zayifiz, bizleri kusurlarimizin karsiligi olarak cezalandirma, bizleri affet, kusurlarimizi bagisla...
Ey merhametlilerin en merhametlisi, bize merhamet et, bizi affet, bizi bagisla....
Ey küçücük kalplerimize kocaman sevgileri sığdıran en sevgili!
Aklının köşesinden bir an dahi olsa seni geçiren sevgililerin adına;
Bugün ve saate tüm kullarının kalbine KENDİNİ vahyet!...

Ya Rabbi, Bizlere verdiğin nimetleri aratma.
Ya Rabbi, Bizleri yukarılara çıkarıp, aşağılara indirme.
Ya Rabbi, Veren el eyleyip, alan el eyleme.
Ya Rabbi, Nimetlerine şükredebilenlerden eyle.
Ya Rabbi, Aza kanaat edebilenlerden eyle.
Ya Rabbi, Midesi tok, gözü aç olanlardan eyleme.
Ya Rabbi, Bizleri bulduğunda şükredebilenlerden, bulamadığında da sabredebilenlerden eyle.
Ya Rabbi, Bizleri, sana kul olabilenlerden eyle.
Ya Rabbi, Bizleri Resulüne Ümmet olabilenlerden eyle.
Ya Rabbi, Halimiz ayandır sana, hakkımızda hayırlı olan neyse onu nasip eyle bize

Ya rabbi bizleri sana ulaşabilenlerden eyle
Yaptığımız niyazları katında kabul eyle
Sana layık kullar olamasakta, sen bize lutfeyle
Bizleri O lutfuna layık olabilecek kul eyle
Utanıyoruz Rabbim,şükrünü eda edemediğimiz bunca nimetten
Senin bizi bu kadar sevişine yeteri kadar karşılık veremeyişimizden..
Rabbim aşkını sinemizde kor ateşe çevir
Seni suya hasret birinin susuzluğuyla sevelim...
Yandır bizi Ya Rab ve Sana kandır..

AMIN... AMIN... AMIN.. YA RAB!
Affet Allahim
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
8 Ağustos 2011       Mesaj #594
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
SABAH DUASI

ALLAH’IM! BAŞLAYACAĞIM BU YENİ GÜN İÇİN SENDEN HAYIRLAR DİLİYORUM VE BUGÜNÜN İÇİNDEKİ ŞERLERDEN SANA SIĞINIYORUM,GÜNAH İŞLEMEKTEN,BİR KULUNA HAKSIZLIK ETMEKTEN, BİRİSİNDEN ZULÜM GÖRMEKTEN SANA SIĞINIRIM, KORKAKLIKTAN TEMBELLİKTEN,ACİZLİKTEN, CİMRİLİKTEN, HASTALIKTAN,BUNAKLIKTAN,Şİ​RKTEN,KABİR AZABINDAN VE DİĞER DÜNYEVİ,UHREVİ KÖTÜ HAL VE AKİBETLERDEN SANA SIĞINIRIM.

ALLAH’IM! BUGÜN YAPACAĞIM BÜTÜN İŞLERİN İBADET OLMASINI NASİP ET.

ALLAH’IM! BANA HELAL KAZANIP,HELAL YEMEĞİ NASİP ET.

ALLAH’IM! BANA SON NEFESTE İMANLA GÖÇMEYİ NASİP ET.

ALLAH’IM! BANA HAKKI HAK,BATILI BATIL GÖSTER;HAKKA SARILIP BATILDAN KAÇMAYI NASİP ET.

ALLAH’IM! BENİ SEVDİĞİN KULLAR ARASINA KAT,BENİ ÇOK SABREDEN,ÇOK ŞÜKREDEN KULLARINDAN EYLE,ÇOK ÇOK ANAYIM (ZİKREDEYİM) ÖMRÜM SEVDİĞİN,RAZI OLACAĞIN İŞLERLE (AMELLERLE) GEÇSİN.BANA İLİM VE TAKVA SAHİBİ OLMAYI NASİP ET.SIHHAT VE AFİYETTE DAİM EYLE.

ALLAH’IM! EVLATLARIMIZA DA SIHHAT VE AFİYET,HAYIRLI İŞLERİNDE MUVAFFAKİYET VER, UMDUKLARINA NAİL, KORKTUKLARINDAN EMİN EYLE, KENDİLERİNİ ALİM VE SALİH KİŞİLERDEN EYLE.ONLARA İSLAMI SEVMEYİ VE İSLAMA HİZMET ETMEYİ NASİP ET.RIZIKLARINI GENİŞLET, ÖMÜRLERİNİ MUTLU KIL.HER TÜRLÜ KÖTÜ GÖZ VE AKIBETTEN MUHAFAZA BUYUR.

ALLAH’IM! MÜMİN KARDEŞLERİMİZDEN HASTA OLANLARA ŞİFA, DERTLİ OLANLARA DEVA,BORÇLU OLANLARA EDA,SIKINTIDA OLANLARA GÖNÜL FERAHLIĞI VER.

ALLAH’IM! ÜMMETİ MUHAMMEDİ KAFİRLERİN VE ZALİMLERİN BOYUNDURULUĞUNDAN KURTAR VE UYANIKLIK VER.

ALLAH’IM! AKRABALARIMDAN VE SEVDİKLERİMDEN İMANLA AHİRETE GÖÇENLERE KABİR AZABI GÖSTERME;MEKANLARINI CENNET EYLE. SAĞ OLANLARA SIHHAT VE SELAMET VER.HİDAYET NASİP EDEREK İSLAMI SEVMEK VE İSLAMA HİZMET ETMEK ŞEREFİNE NAİL EYLE.............
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 5 üye beğendi.
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
8 Ağustos 2011       Mesaj #595
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Allah'ım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Senden yine sana sığınırım. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Ağustos 2011       Mesaj #596
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
ALLAH'ım!
Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle,

ALLAH'ım!
Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret..

ALLAH'ım!
Bakışımızı ibret,
Sükûtumuzu hikmet,
Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür,

ALLAH'ım!
Boşa bakanlardan,
Boşa susanlardan,
Boşa konuşanlardan eyleme..

amin..

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
12 Ağustos 2011       Mesaj #597
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Allah'ım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beli lütfunla (zengin kılarak) Seneden başkasına muhtaç etme. Amin..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Ağustos 2011       Mesaj #598
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ey bağışlaması ve ihsanı sonsuz olan Allah’ım!
Ayıplarımızı ört, kalplerimizi pak eyle; hastalarımıza şifa; dertlilerimize deva, borçlarımızı ödemek imkanı ver. Din ve dünya işlerimizi islah eyle
yâ Rabbi!

Ey yerleri ve gökleri yaratan, gizli ve açık her şeyi hakkıyla bilen ve bütün varlıkların biricik sahibi olan Allah’ım! Gerçek bilir ve bildiririz ki, Sen'den başka Allah yoktur. Bizleri nefsimizin çılgın istek ve arzularından muhafaza eyle. Şeytan’ın bozguncu telkinlerinden Sana sığınırız. Allah’ım! Gönlümüzü, bütün azalarımızı sönmez, sonsuz nurunla aydınlat.
Yâ Rabbi!

Bize, küfre açık kapı bırakmayan eksiksiz bir iman nasip eyle. Allah’ım! Bizi, yolunu şaşıran ve saşırıtanlardan değil, hidayete eren ve hidayete eriştiren kullarından eyle.
Yâ Rabbi!

Görüşümüz kıt, gücümüz çok az; bu yüzden rahmetine ta'rifsiz derecede muhtacız. Ey her şeye Kadir, gönüllere şifa veren Allah’ım! Sen'den rahmetini dileriz. Duâmızı kabul eyle.
Yâ Rabbi!

Maksadımız Sen’sin. Biz her isimizde Seni, her şeyde Seni kasd ederiz. Yalnız Seni isteriz. Bütün isteğimiz de, Senin bizden razı olmandır. Bizi, sevgili kullarından eyle Allah’ım!
Yâ Rabbi!

Bizleri, iyilik yaptığında sevinen, kötülük yaptığında hemen pişman olup Sen’den afv dileyen seçkin kullarından eyle. Allah’ım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz bütün günahlarımızı bağışla, çok bol olan rahmetini bizlerden esirgeme.
Yâ Rabbi!

Bütün işlerimizin sonunu hayr eyle; dünyada rezil olmaktan, Ahiret’te de azabından muhafaza eyle.
Allah'ım! Bizi dirlik ve doğruluk üzere yaşat, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendir, kalblerimizi ayni görüş ve düşünüş halkası içinde birleştir. Dinden, imandan, doğruluktan, Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi!

Yâ Rabbi!
Bizleri, verdiğin ni'metlere karsi sükür borcunu yerine getiren; nimetlerin karşısında nankörlük değil, bol bol hamd eden kullarından eyle, üzerimizden nimetlerini eksiltme, Allah’ım!

Allah’ım Son nefesde, ölümün aklı baştan gideren acılarından bizi koru. "La ilahe illâllah Muhammedün Resûlüllah" Ve "Eşhedü en la ilahe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh" diyerek, ruhumuzu teslim etmemizi nasib eyle Yâ Rabbi!

Amin
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
13 Ağustos 2011       Mesaj #599
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Allah'ım! Dinimi güzelce yaşat ki o benim güvencemdir. Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır. Ahiretimi hazırla ki o benim son durağımdır. Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerlerden muhafaza eyle. Amin..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Ağustos 2011       Mesaj #600
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ey ruhum! ALLAHütaalaya çok yalvar. ALLAH için çok ağla ki, Cehen-nem ateşinden emin olasın.Dünyanın çıkar ve menfaatlerini Ahiret yurduna tercih etme. Mutlaka Hz. Muhammed (sav) sünneti üzerine yaşamaya çalış.Ey gönül! Ehli dil için Tasavvuf bir irfan mektebidir. Gönül ehli olan kişi bu mektebe sabırla devam eder.

Ey gönül eri! Tasavvuf Hazreti Muhammed’in yolunun adıdır. Bu yol Mü’mini gönülde kurulmuş olan şehre götürür.
Ey Mü’min!Sende Halik’in isimlerini dilinde zikir ederek; kalbini ALLAH sevgisine aç. Şunu unutmaki; Halik’in isimlerini zikirden lezzet alan dil, onu anmaktan asla usanmaz.

Ey Mü’min! zikrinle, fikrinle öyle bir gül bahçesine girki; O bahçeye senden önce Nebizişan girmiş olsun.
Ey Mü’min! Sende seherde uyan ve nişan gözle.Birgün mutlaka, gözlediğin nişandan kalbine feyiz gelir. Kalbine gelen feyizden birkere lezzet alınca , bir daha asla terk edemezsin.

Ey Mü’min! Gülün tasavvuftaki yeri çok kıymetlidir. Çünkü güldeki koku, Nebizişan efendimizin kokusunu hatırlatır. Unutma ki; gönül bağına, ilk önce Nebizişan girdi ve gülü aşıka bir nişan olarak dikti.O güle konan aşıklar, dünya hayatını unutup ; Ahiret yolunu tercih ederler.

Ey Mü’min! Aşık olan kişi , gül üstünde sebat eder. O gülden asla inmeyip ; gece gündüz ALLAH-Tealayı zikir eder ve ALLAH için söyler. Gül üstünde sebat eden kul, zamanla en yüksek derecelere ulaşır. Dünyadaki en kıymetli şeyler, onun için kıymetsiz ve alçak sayılır. Gece ve gündüz, o gülü beklediği için, hal ehli olur ve ALLAH-Teala’nın sunduğu ahiret rütbelerini çok üstün görür.

Ey Mü’min! Dünyanın cazibesine aldanıp, sakın gülden inme.Unutma ki! Gülü, Nebizişan aşıka vermiştir.Bunun için, ALLAH-Teala Hazretlerine çokca yalvarıp, diyelim ki ! Ey Rabbimiz! Sen her şeyin eniyisini bilir ve her şeye yardım edersin. Ey Rabbim! Sen her zaman aşkımı çoğalt.Ey Rabbim! Resuli Erkem’in gösterdiği yolda kapına geldim. Sen çok cömertsin. Beni muhabbet gülünden indirme.Senin aşkını kalbimden eksik etme.Ey Rabbim! Mürği Bülbül gül için nasıl ötüyor, yanıp tutuşuyorsa, bende senin ismini zikir edeyim, senin aşkınla yanıp tutuşayım.Her gün başka bir hale geçeyim. Bülbül nasıl daldan dala konuyorsa, bende maneviyat bağında gezineyim. Bana sunduğun gönül bahçesindeki gonca güllerde, Hakkı tesbih edeyim ve Haktan söyleyeyim. Ey Rabbim! Namazımda ve tesbihimde sana çok yalvarıyorum. Maneviyat kapılarını bana aç ve beni manevi halden uzaklaştırma. Ey Rabbim! Dualarımı sen kabul etmezsen, ben kimlere halimi arz ederim. Senin kapından başka gidecek kapım yoktur benim.

Ey Ezel ve Ebed olan Rabbim! Cümle mahlukatı yaratan Sensin Sen cümle mahlukatın rızkını, en güzel şekilde verirsin. Benim rızkımı hikmetinden ver ki; manalı hoş sözler söyleyeyim. Dilimi açki, çokca tövbe edeyim. Her nefesimde Sen’i anayım.

Aminn...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.