Arama

Her Gün Ettiğiniz Bir Dua - Sayfa 72

Güncelleme: 19 Eylül 2014 Gösterim: 258.388 Cevap: 826
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
5 Ekim 2012       Mesaj #711
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Hamdım SANAdır ey RAB'Bİm:::..

Sponsorlu Bağlantılar
Hayat!..

Zaman!..
Sevgili!..
Şükür!..
Ölüm!..
Sonsuzluk!..
Ya RAB'Bİ!..

"Hayat”a getiren SENSİN..Topraktan bedene, nurundan nur üfleyen SEN nurunun üstüne ruh giydiren, ruha can veren... Cana can katan, yüregi, koyan ruha... SENSİN Ya RAB'Bİ!!..

"Zaman” veren bize... Bedendeki ruha, ruhtan öte bir sey katan, akıl veren, SENSİN... O aklı “zaman”la birlestirip yüregimin kapılarını açan... Yüregimin ihtiyacı olan “zaman”ı veren SENSİN Ya ALLAH’ım!!..

“Sevgim”i, “sevgin”i veren bu ruha... Evrendeki belki de en güzel, en harika duyguyu nasip edensin SEN... Yüregime SENİN “sevgi”ni, Rasûlullah’ımın “sevgi”sini kazıyan SEN... Hamdım SANA, tövbem SANA, “sevgi”m SANA Ya RABBİM!!..

“Şükür” Ya RAB'Bİm!.. Verdigin nimete sükürler olsun.. Beni ben olarak yarattıgın için, hayata farkı bir bakıs acısıyla bakabilmem icin benden bir Şeyler aldiğin için ve onların yerine muhteşem güzellikler verdigin icin Şükrüm SANA... Eksiğimi, “fazla”sıyla, “fazla”mla tamamladığım icin saygım SANA... Hayranlığım SANA... Cennetle cehennemi ayırt edebileceğim aklı, zekayı, hayatı o eksiksiz, belki de, en çok şükrettiğim nimetlerimi gözlerimi, yüregimi- verdigin icin hamdim SANA... Gözlerimin, yüregimin dilini olusturduğun ve o dili bana nasip ettiğin için şükürler az kalır SANA... Hamd olsun, Ya RAB'Bi!!..

“Ölüm”... Son ve yeni bir baslangıç... Baslangiclarin en özeli belki de, son gibi görünen; ama yeni bir hayatin, sonsuzluğun başlangıcı olan son...

Son ama baslangıç... Cehennemi yaşama korkusu, cenneti görme heyecanı... Heyecanlar, korkular, acılar, sevinçler... Faniliğin sonu, ebediyetin başlangıcı... “Ölüm”... Diğer yarımın RAB'B’e teslim olduğu an...

“Sonsuzluk”... “Son”a “suz” ve “luk” eki getirebilmek, “son”u olumsuz kılmak ve belki de en olumlu olumsuza ulaşma... Ruhun, bedenden ayrılması, ebediyete doğru yol alması...

Hayatı baslatan da SENSİN, sona erdiren de SEN. Ruha can veren de sen, sonsuzluğu üfleyen de SEN... SENSİN ölüm ile sonsuzluk arasında incecik bir cizgi oluşturan, SENSİN o çizgide bizleri hesap gününe davet eden... SENSİN bu “son”a son verecek olan ve SENSİN bana o sonsuzluğu, ebediyeti gösterecek olan...

Hayatım..

Zamanım..
Sevgim..
Şükrüm..
Ölümüm.. Sonsuzluğum SANAdIr ALLAH'ım!!..

Kendine, rahmetine layık gör beni RAB'Bim!..

Hamdım SANA.. sevgim SANA.. saygım SANA.. korkum SANA.. şükrüm SANA.. hayranlıgım SANA.. tövbem SANA..
Kabul Eyle!!!..
Kabul Eyle!!!..
Kabul Eyle!!!..

ALLAH'IM!!!..

(AMİN)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
5 Ekim 2012       Mesaj #712
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Beni zalimlere dost iblislere yar etme,
Kim dinime düşmandır, onu bahtiyar etme!..
Sponsorlu Bağlantılar
Keremin rüzgarı gönüle gözler açar,
İmanımı taze tut, Rabbim ihtiyar etme!..

Elim ermez bir şey, fazlına güvenirim,

Yolumuz kapama, aşılmaz duvar etme!..
Ey Sultanlar Sultanı, Ey can mülkünün Şahı,
Yüreklerde kinleri, hasetleri var etme!..
Fitne, fitne alemde bir gamlı değirmendir,
Uyusun hep kahr ile onu hiç bidar etme!..
Varlıklar içinde be değersiz dikenim,
Lütfen, Cemâlin göster, mahrum-u didar etme!..
Keremin bahçelere güller hediye eder,
Lale sünbüle boy versin, gülşenimi hâr etme!..
Günahkarlar da Senin affına ümit bağlar,
Bize rahmet buyur, sonumuzu nâr etme!..
Yüreklerden pınarlar, nice sevgiler çağlat,
Sen bu necip ümmeti Rabbim, tar-ü mar etme!,,
Güzel hoş kokulu gül, cennetin fidanıdır,
Gülden ayırma bizi, bülbül-ü zâr etme!..
O ne yaman düşmandır, yollara kurar pusu,
Kahar uğrat iblisi, kalbini gülzar etme!..
Rahmetin çiçekleri, şebnemi güldürür hep,
Gönüllere nur indir, bir harap mezar etme!..
Rahman, Rahim bir Sensin.. Can kapının toprağı,
Bizlere Celâlinle, ey Rabbim, nazar etme!.
..

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
5 Ekim 2012       Mesaj #713
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ellerini aç, gözlerini kapat, değiştir boyutunu!
İsrail'e bir taş, Bağdat'a bir dua gönder!
Maskeli baloların gösterişli hayat sahnesinde kalbinden kanlar damlayan insanların ellerinden tut!
Allah(celle celalüh)'ım ellerimden tut!

Gözyaşlarını sev!
Tamda unutmuşken merhameti,
Hatırlamıyorken Peygamberlerin bildirgelerini,
Hissedemiyorken aşka, ayrılığa, hüzne, tebessüme, terkedilmişliğe dair paramparça düşünceleri,
Gözyaşlarını sev!

Her gece sabırsızlıkla uyuyup görmek istediğin barış dolu bir dünyanın hayallerini kur!

Düşün!

Bağdat'ın, Filistin'in, gülen çocukların ve sevginin sancılarını...
Hayallerini,
Hayatı,
Bir yılan gibi koynuna sokulan gecelerin koyu karanlığını ve geceyi orta yerinden bölen ölümü... Kaçmak gibi, kaçsan da kurtulamamak gibi, istemesen de ölmek gibi…
Damarlarından zamanı pompalayan kalbinin göğsünden fırlayıp, Bağdat'lı bir çocukla çöle düşmesi gibi. Gözyaşlarını kanlı avuçlarında biriktirmek gibi...

Günbegün yeni çaresizlikler doğuran hayatın kollarından kurtul!
Çaresizliğinden,
Vurdumduymazlığından...
Bozkırlara terk edilmiş duyguların koynunda umut yetiştir!
Ölümün soğuk nefesini ensesinde hissedip, hayatını dağlara sürgün eden Bağdatlı çocukların ağırlaşan hayatlarını, çaresizliğini düşün!
Kalbini...

Masum çocuklara,
Şefkatli analara,
Çaresiz babalara,
Gözyaşlarına,
Kalbine... Kalbime... Sessizliğimize...Parçalanmışlığımıza…
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
6 Ekim 2012       Mesaj #714
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
561786 10151178729611926 2130812600 n
aminnn
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
byz_qny - avatarı
byz_qny
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #715
byz_qny - avatarı
Ziyaretçi
Her Gün Ettiğiniz Bir Dua

‘’ALLAH’ım! Ne azabına dayanacak halimiz,, ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalimiz yoktur. Ya RABB ! vefasızlık edip SEN’den uzak kalsak da, halimiz SEN’siz edemeyeceğimizi haykırmaktadır. Vefasızlığımız itibarıyledeğil, ihtiyacımıza göre SEN’in lütfuna talibiz. Kabul buyur.’’
byz_qny - avatarı
byz_qny
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #716
byz_qny - avatarı
Ziyaretçi
Her Gün Ettiğiniz Bir Dua

Göklerin ve yerin kendisiyle parıldadığı, yüzünün nuru hürmetine, Senin olan her bir hak hürmetine ve Senden isteyen kulların hürmetine, Senden beni şu sabah ve şu akşam affetmeni ve kudretinle ateşten korumanı diliyorum.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Ekim 2012       Mesaj #717
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Kalb katılığından, gafletten, başkalarına bâr olmaktan, aşağılıktan, aşağılanmaktan, miskinlikten; cehaletten ve faydasız bilgiden; ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten, kabul edilmeyen duadan; nimetlerinin zeval bulmasından, lütuflarının değişip başkalaşmasından; ansızın bastıran azabından, gelip çatan gazabından Sana sığınıyoruz. Senden her zaman, yalvaran diller, haşyetle ürperen gönüller istiyoruz. Tevbelerimizi kabul buyur, bizi günahlardan arındır, dua ve isteklerimize cevaplar lütfeyle! Delil ve bürhanlarımızı hedefine yönlendir, kalblerimizin ufkunu aç, dilimizi doğruluğa bağla ve gönül kirlerimizi temizle!
Allahım, Senden her işimizde sebat, Kur’ân yolunda kararlılık ve nimetlerine karşı da duyarlılık hissi bekliyoruz. Kapına yönelenleri boş çevirme, itaatte bulunanlara bol bol karşılık ver, Sana baş kaldıranlara da doğru yolu göster.. muzdariplerin dualarını icabetle taçlandır, sıkıntıda bulunanları lütfunla şâd eyle, hasta ruhlara hususi muamelede bulun, küfür ve ilhad içinde bocalayanlara da nurunu göster; göster de kalmasın hiçbir yanda muzlim bir nokta. Ayakkabı bağını dahi senden dileyip her an seni anıp seni hayatımızdan çıkarmamamız gerekirken gene senin kapına gelip utanmadan tekrar senden isteyeceğiz , zira Sen istemeseydin bize istemeyi düşündürtmezdin.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
10 Ekim 2012       Mesaj #718
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ey kullarına fezanın kapılarını açan,iman edenlere rahmetını saçan yuce Allah'ım!

Zat'ına HAMDU SENA edıyor,HABIBINE SALATU SELAM gonderıyoruz.Kabul eyle YaRabbı!

Azabından affına,gazabından rızana sıgınıyoruz,Senden Sana sıgınıyoruz.Zatın yuce olmakta daım oldu.Sana karşı övguyu sayıp bıtıremem.Sen kendını övdugun gıbısın ya Rabbı!

Bizi nefsımıze bırakma.

Zamanın fıtnelerıne kaptırma.

Gözumuzu Hakka kör etme.

Dilimizi,kalbımızı sana yönelet.

Takva ehlı eyle.

Ya Rahım BİZİ KULLARINLA İMTIHAN EYLEME.......

amin amin amin...
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2012       Mesaj #719
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Beni Bağışla

Zayıflığım için bağışla beni.

Bilgisizliğim için...

Gururum için...

Penceremin önündeki tek saksı çiçek için bağışla beni...

Ellerimi yumuşatan kediler için...

Göz göze geldiğimiz kuşlar için...

Duvarlarındaki yazısıyla sade odam için...

Okuduklarım için...

Uzaklara, çok uzaklara, içimde Senden daha yakın bırakmayan uzaklara bakarak mırıldandığım dualar için beni bağışla...

Cömertliğin için beni bağışla...

Fakirliğim için beni bağışla...

Verdiğin hayata bağışla beni, hayata katamadığım hayat için beni bağışla...

Ölecek olmam için bağışla beni...

Ölmeyecek olmam için bağışla beni...

Bir çekirdekten ancak Sen bir ağaç yapabilirsin!

İçimde orman orman çoğalan bir çekirdek için...

Özüm için beni bağışla.

Temiz bir sözüm için bağışla beni
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2012       Mesaj #720
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ey rabbim! Sen sonsuz aydınlıksın.

Kalplerimizin hiç batmayan güneşisin. Yıpranmış hislerimizin mabedinden yalvarırız sana …
Sen eşşiz rahmetinle yaralarımızı kapat.

Yarabbi, efendimiz Muhammed’i hayır dualarıyla donat ve esenliğini ver. Ailesi ve ashabına da .

Ey rabbim! İhtiyaçlarımızı karşıla, üzüntülerimizden bizi kurtar.
Yanlış adımlarımızı azalt. Hatalarımızı affet, adımlarımızı sağlamlaştır, delillerimizi aydınlat.
Bizi takip edenlere yardım et ve bizleri esenlik yurdunda barındır.

Ey rabbim! Bizi imtihan edeceksen bizi dinimizle imtihan etme, eğer bize felaket yazdıysan o felaket kalplerimizin felaketi olmasın.

Ey (c.c.)’ım kalplerimizin sana olan eğilimini ve sevgisini biliyorsun ve eğer seninle birleşmişlerse, sen birleşmeleri konusunda mutlak kudret sahibisin.

Birleştir onları rabbim. Çünkü sen birgün, şüphesiz insanları birleştireceksin.

Ey hayalleri gerçek eden, olmazları olur yapan (c.c.)’ım.
Biliyorum ki dualara cevap veren, onları en güzel şekilde kabul eden Sensin.

Biz ise dua etmeyi unutan çaresizleriz. Oysa ellerimizi sana açmakla kendimizi buluruz o avuçlarda …

Seninle yaşarız dualarda. Duaya açılan ellerimizdir.
Seni anlatan ve seni çağıran. O ellerdir ki çağrına çağrıyla kucak açan.

Ellerimizde sen, gözlerimizde sen, kalplerimizde sen …

Sen ki her derdin şifasını verensin. Sen her mazlumu arar sorarsın. Sen şüphesiz varsın.

Sen avuçlara düşen göz yaşlarındasın. Sen o elleri,o gözyaşlarını geri çevirmezsin.

Amin ..