Arama

Ayna

Güncelleme: 12 Ekim 2008 Gösterim: 16.219 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çayımın Şekeri
Ben yaşamaya gelmedim dedim
Öyle bir bakıyorum hayata
Sponsorlu Bağlantılar
Seni tanımadan öncelerde
Rest çekmiştim sevdaya
Nasıl olcek bu işler dedim
Kurt kuzuyla yanyana
Bir de aşk olmaz dedim
Ama sen çıkıverdin karşıma
Dünyaya seni bulmaya geldim
Bu dünyaya senin olmaya geldim
Bu dünyaya aşkı bulmaya geldim
Bu dünyaya senin olmaya geldim
Çayımın şekeri gitarımın teli
Yazımın sıcağı kışımın ocağı
Denizimin sesi melodimin esi
Herşeyimsin sen
Ana baba bacı acımın ilacı
Evimin huzuru aşkımın muzuru
Bilgimin kusuru sular gibi duru
Herşeyimsin sen
Bu dünyaya seni bulmaya geldim
Bu dünyaya senin olmaya geldim
Bu dünyaya aşkı bulmaya geldim
Bu dünyaya senin olmaya geldim

Ad:  ayna.jpg
Gösterim: 1142
Boyut:  75.3 KB

Ayna

Aslen beş kişiden oluşan gurup, daha çok Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren adlı üyeleri ile tanınıyor. Ayna grubu kurulmadan önce Erhan Güleryüz 1992 yılında çıkarttığı "Güller Açtı" ve 1995 yılında çıkarttığı "Garibim" isimli albümleriyle müzik piyasasına daha önceden giriş yapmıştı. Meçhul şarkıcı olarak bilinen Güleryüz halk arasında pek tanınmasa da diğer şarkıcılar tarafından seslendirilen bir çok hit şarkının sahibi konumundaydı. Cemil Özeren ise bodrumda kendi kurduğu rock ağırlıklı grubuyla müzik çalışmalarını sürdürmekteydi.
Bir yaz akşamı Erhan Güleryüz Cemil Özeren'e kaset teklifinde bulundu. Bu teklife ilk başta inanamayan Özeren, Güleryüz'ün teklifiyle İstanbul'a geldi. Güleryüz'ün repartuarını gördükten sonra arkadaşının teklifini kabul etti ve Ayna Grubu'nun temelleri de böylece atılmış oldu.
1996 yılında müzikseverlerin karşısına çıkan gurup, 'Ceylan' isimli parçası ile büyük beğeni topladı. Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna'nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı. Daha sonra çıkardığı albümler ile de çizgisini koruyan Ayna, gördüğü ilgiyi devam ettirdi. Albümlerinde halk müziği örneklerini rock motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular. Yurtçapında verdikleri konserlerle dinleyenlerinden uzak kalmayan gurup, bu yolla Anadolu'da da büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

Biyografi Konusu: Ayna nereli hayatı kimdir.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #2
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Ayna

Sponsorlu Bağlantılar
1996 yılında müzikseverlerin karşısına çıkan grup "Ceylan" isimli parçası ile büyük beğeni topladı.Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna' nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı.Altı kişiden oluşan grup, daha çok Erhan Güleryüz ve Can Güney'ile tanınıyor.
Erhan Güleryüz,Lise ve üniversite yıllarında birlikte müzil yaptıkları birkaç arkadaşı da toplayınca Ayna böylece kurulmuş.
Grubun adı ise şöyle konulmuş: Ayna' nın ilk klibi Ceylanın ekranlarda yayınlanmaya başladığından haberi olmayan grup, bir sabah kahvaltıdayken gelen telefonda Erol Köse onlara televizyonu açmalarını söyler ve grup kendilerini televizyonda Ayna olarak görür.Ayna ismi gerçekten hepsinin içine sinmiştir.
Ayna sırasıyla, Gittiğin Yağmurla Gel, Dön Bak Ayna' ya, Şarkılar-Türküler, Çayımın Şekeri, Bostancı Durağı,Denizden Geliyoruz adları ile 6 albüm çıkardı.Ayna, daha sonra Ceylan parçasını remix yaptı ve Gittiğin Yağmurla Gel albümünü ikinci kez piyasaya sürdü.
Ayna bu 6 albümle gördüğü ilgiyi sürekli devam ettirdi.Albümlerinde halk müziği örneklerini rock motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular.
DUYURULAR
Nefes albümü tüm müzik marketlerde yerini almıştır
Emeğe Saygı lütfen korsan cd ve ya kaset almayın

BlueEngel - avatarı
BlueEngel
Ziyaretçi
12 Ekim 2008       Mesaj #3
BlueEngel - avatarı
Ziyaretçi
ayna

Benzer Konular

3 Haziran 2011 / Miriel Fizik
2 Eylül 2012 / HerHangiBiri Astroloji/Fallar
23 Haziran 2012 / byz_qny Taslak Konular
24 Haziran 2009 / nünü Rüya Tabirleri