Arama

Selahattin Alpay

Güncelleme: 11 Ağustos 2008 Gösterim: 50.093 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
11 Ağustos 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
BEN KENDİMİ MALATYA ‘YA ADADIM”

“Ben Objektifim” diyen Türk Halk Müziğinin ünlü sesi Selahattin Alpay zaman zaman köşe yazıları ile de sizlerle olacak. Malatya ‘nın yetiştirip Türkiye ‘ye sunduğu ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay”Ben kendimi Malatya ‘ya adadım”dedi.

Sponsorlu Bağlantılar
selahattin20alpay9tr

Yıllardır sahneler de yer alarak Malatya ve Türkiye folklorunu yaşatan isimler arasın da ilk sıralar da gelen isim Türk Halk Müziğinin ünlü sesi Selahattin Alpay yeni eserleri üzerinde çalışmalar yapıyor. Bir çok eseri Türkü dünyasına kazandıran Selahattin Alpay zaman zaman da SON BASKI Gazetesinde yazacağı yazılarla sizlerle olacak. SELAHATTİN ALPAY KİMDİR ? 1950 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da, liseyi ise daha sonra Ankara Akşam Ticaret Lisesi’nde bitirdi. 1967 yılında Malatya Halk Eğitim Merkezi’nde ilk müzik çalışmalarına başladı. Hocaları Mehmet Yumrutepe ve Süleyman Sökmen’den ilk müzik eğitimini aldı. Aynı yıl ilk 45’liği olan “Emo suya gider eli boş gelir”i yaptı. Askere gittiği 1971 yılında kadar 4 adet 45’lik daha yaparak müzik çalışmalarına devam etti. Vatani görevini Manisa’da bando bölüğünde yaparken, şan ve nota dersleri aldı. Askerlik sonrası 1974’de bir kamu bankasında çalışmaya başladı. Aynı zamanda Ankara Halk Evi’nde Özcan Tamer yönetimindeki koroda görev aldı. Sonraki dönemde Nida Tüfekçi, Coşkun Güla gibi Türk Halk Müziği hocalarıyla çalışmalarını sürdürdü. 1975 yılında Ankara Radyosu Sanatçılık Sanatçılık Sınavı’nı kazandı. İlk uzunçalarını 1976 yılında kendi derlediği “Örenli Gelin” adlı türküyle yaptı. 1981’de müzik çalışmalarını sürdürmek için İstanbul’a geldi. İstanbul’u geldiği 1981 yılından günümüze kadar 150’ye yakın derlemesi, 23 adet kaset ve CD çalışması, 9 adet filmi oldu. Sanat hayatı boyunca 4 kez “Yılın Sanatçısı” ödülünü aldı. Selahattin Alpay’ın hit olan parçalarından bazıları şunlardır; Nazike, Emo Suya Gider, Örenli Gelin, Arapatı gibi Sallar Başını, Kuyudan Su Çekerler, Altın Yüziğim Kırıldı, Ahlatın Başındayım, Çakmak Çakmağa Geldim, Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden, Yollar Seni Gide Gide Usandım, Tello, Çift Jandarma….
Sanat hayatı boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok solo ve kadrolu konserler verdi. 2001 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Solist Sanatçı olarak görevimi sürdürmektedir. Evli ve ikisi kız, üç çocuk babasıdır. 1981 yılından bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir.

Böyle Mi Yanar

Böyle mi yanar adam adama
Birgün gelem konam senin odana
Çifte çoban gelmiş konmuş odana
Beni kondurmaya yerin kalmamış

Digel di leylim di leylim yosmam di leylim
Gülmedi bu garip gönlüm di leylim oy oy

Evlerinin önü kibar bir yokuş
Kız kurbanın olam o nasıl bakış
Halının üstüne koyduğun nakış
İplik tutan ak ellerine kurban olayım

Digel di leylim di leylim yosmam di leylim
Gülmedi bu garip gönlüm di leylim oy oy

Biyografi Konusu: Selahattin Alpay nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

 Alpay
22 Ağustos 2014 / Kral_Aslan Müzik tr
3 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Basın/Magazin tr
5 Ekim 2006 / GusinapsE Tiyatro tr
21 Mayıs 2008 / Gabriella Asker tr
10 Şubat 2010 / Misafir Edebiyat tr