Arama

Arzu Ece

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 16 Eylül 2014 Gösterim: 9.046 Cevap: 3
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
16 Şubat 2010       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Arzu Ece (Arzu Otyam)
vikipedi sözlük
Sponsorlu Bağlantılar
arzuecesev
Arzu Ece

Arzu Ece (Arzu Otyam), 1962 İstanbul doğumlu, Kadri Şençalar' ın yeğeni müzisyen. İlk olarak 1989 yılında "Grup Pan" dahilinde, bir Timur Selçuk bestesi olan Bana Bana adlı parçayla Eurovision Şarkı yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmiştir. 1995 yılında ise 40. Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi 'Sev' adlı parçasıyla temsil ederek yarışmaya 2. defa katılmıştır. Ulusal Final öncesi provalarda 'Sev'i Yeşim Dönüş Işın seslendirmiştir. Ancak son andaki bir değişiklikle şarkının solisti, aynı yarışmada Fatih Erkoç ile birlikte 'Sevda'yı seslendirecek olan Arzu Ece olmuştur. Böylece 18 Mart 1995 tarihinde Ankara'da düzenlenen yarışmada Arzu Ece iki performans sergilemiştir. Ulusal Final'de birinci gelen 'Sev', Eurovision Şarkı Yarışması'nda 21 puan alarak 16. olmuştur...
2010 Yılında kansere yakalanmıştır. Star Ana Habere Uğur Dündar'ın konuğu olarak katılmıştır. Kansere karşı umut dolu savaşında video sitesi youtube'a yüklediği Kemo Ağa şarkısıyla tekrar gündeme gelmiştir.

Diskografi
  • Bir Daha & Sen Yok musun (45'lik/Hop Plak)
  • Çapkın Çocuk & Dün Bugün Yarın (45'lik/Yankı Plak)
  • Sev, Love, Aime (MC,CD/TRT)
  • Sebebi Yok (MC,CD/Türküola)
Filmografi
  • Çile Tarlası (1980)
  • çile (1981) ibrahim tatlıses

Biyografi Konusu: Arzu Ece nereli hayatı kimdir.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
17 Şubat 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Arzu Ece (Arzu Otyam)
spacer
Arzu Ece

Sponsorlu Bağlantılar

Eurovision’da 1985 ve 1989’da iki kez yarışan Arzu Ece’nin bir göğsü alındı. Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaptığı “Kemo Ağa” şarkısına cep telefonuyla klip çeken Ece “Oğlum için yaşayacağım” diyor.

1989’da Grup Pan’ın bir üyesi olarak “Bana Bana” adlı şarkıyla Eurovision’da Türkiye’yi temsil eden, 1995’te bu kez “Sev” adlı şarkıyla ikinci kez Eurovision’da yarışan şarkıcı Arzu Ece, bir yıldır kanser tedavisi görüyor. Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde “Kemo Ağa” adını verdiği şarkısına cep telefonuyla bir de klip çeken Arzu Ece’nin tedavi sonucunda sağ göğsü alındı.

Yaşama kaynağı oğlu Aral

9 yaşındaki oğlu Aral’ın saçlarını çok sevdiğini söyleyen Ece, “Kemoterapide saçlarım döküldü. O yüzden oğlumun beni kel halimle görmesini istemedim. Peruğu bu yüzden takıyorum. Aral beni saçlı hatırlıyor. Yaşama kaynağım Aral’ın varlığı ve onun için yaşayacağım” dedi. Bu tür hastalıklarda pozitif düşüncenin önemli olduğunu söyleyen genç şarkıcı, “Bu hastalığa pabuç bırakmamak için yaşama pozitif bakıyorum. Tüm bu hastalığa yakalanlara da bunu öneriyorum. Yenebilirler” diye konuştu.

Onkoloji programı yapacak

TV programı hazırlığında olduğunu söyleyen Arzu Ece, “Yolu Onkolojiden Geçenler diye bir program yapmayı düşünüyorum. Bu programda hastalığın devrelerini ve umutlu olmanın önemini anlatacağım” dedi.

hürriyet
Kemo Ağa

Ah ah ah kemo ağa
Sevim aradı beni, başımın etini yedi yolladı hemen beni doktora
Sanki malum olmuştu, olmasa halim hoştu
Tanrım bir melek yolladı bana
Arnavutköy’den çıktık yola
Ben ve oğlum 9 yaşında
Umut var mı ne dersin ha?
Söyle bana kemo ağa
Apar topar çıktık yola
kemo ağa öyle de hor
Kıl tüy sevmez, merhamet etmez
Susturur, yatırır, saçını yolar
Uyurken seni boğar
Doktor dedi o anda
Hadi kızım yat masaya
Derin bir temizlik yaptı bana
Eğer meltem olmasa sarıp sarmalamasa
Elde avuçta yok ki açız valla
Apar topar çıktık yola
Ben ve oğlum 9 yaşında
Ümit var mı dersin ha
Söyle kemo ağa
Kemo önce ceza verir
Sonra seni ümitlendirir
Eğer ona inanırsan
Hayatını geri verir
Allah eksikliğini göstermesin
kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Temmuz 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
Arzu Ece
My one regret in life is that I am not someone else.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
16 Eylül 2014       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
photo56510

Arzu Özkaraman ya da bilinen sahne adıyla Arzu Ece, Türk ses sanatçısı ve söz yazarı.

Gerçek Adı: Arzu Özkaraman
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 1963

Hakkında:
- 1989 yılında Grup Pan ile bir Timur Selçuk bestesi olan "Bana Bana" şarkısıyla Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmiştir.
- 1995'te "Sev" isimli şarkıyla ikinci kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır.
- İlk albümünü 1976 yılında yayınlamıştır.

İlk Albüm: Bir Daha & Sen Yok Musun

Karnaval.com
🌘 🚀