Arama

Tuğçe Pala

Güncelleme: 24 Ekim 2012 Gösterim: 4.484 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
24 Ekim 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Tuğçe Pala

Sponsorlu Bağlantılar
1974 yılında İzmir'de doğdu. Müziğe olan ilgisi nedeniyle ailesi tarafından çok küçük yaşta müzik çalışmalarına yönlendirildi. 12 yaşında musıki topluluklarına katıldı ve kanun dersi aldı. Babasının görevi gereği eğitim hayatına Türkiye'nin bir çok ilinde devam etti. 1990 yılında İ.T.Ü. ses eğitimi bölümünü kazandı. 1995 yılında konservatuvarı derece ile bitirdi.

Klasik Türk Müziği'ni değerli hocaları Tülun Korman, Tülin Yakarçelik, Bekir Sıtkı Sezgin, Dr. Alaeddin Yavaşça, Dr. Selahattin İçli ve Dr. Nevzat Atlı eşliğinde öğrendi. 1994 yılında öğrenci iken T.R.T. İstanbul Radyosu'nun açtığı sınava girdi ve aynı yıl akitli olarak göreve başladı. 2002 yılında kadroya geçti. Yine 1994 yılında Magazin Gazetecileri Derneği'nin "Umut Vadeden Sanatçı" ödülünü kazandı. Kurumunda Solist olarak görev yapmanın dışında 2005-2010 yılları arası T.R.T. Televizyonu 1.kanal'ında Akşam Sefası programını sundu.

Halen T.R.T. İstanbul Radyosu ve T.R.T. Ankara Televizyonu'nun faal sanatçısı olarak, T.R.T Radyo ve Televizyon Kanallarında; yurt içi ve yurt dışında (Almanya, Rusya, Yunanistan, Cezayir, Türkmenistan) performans sergilemekte, konserler vermektedir. 2007 yılında Kültür bakanlığı Ankara Büyükşehir belediyesi için Bekir ÜnlüAtaerle birlikte Ankara Şarkıları albümünü seslendirdi.

Ayrıca yakın zamanda T.R.T. Müzik Market'lerde TSM Sevenlere sunulacak olan bir albüm hazırlamaktadır. Boş zamanlarında özellikle "Bireysel Gelişim" konusunda kitaplar okumayı; sinema ve tiyatroya gitmeyi,spor yapmayı çok seven Tuğçe Pala, ayrıca sosyal medya aracılığı ile gündemi takip etmekte ve sevenleri ile iletişim kurmaktadır. Hayatını 2011 yılında Kerem Seven ile birleştiren Tuğçe Pala Halen TRT İstanbul Radyosu'ndaki görevini sürdürmeye devam etmektedir.

Kaynak: tugcepala.com/


Biyografi Konusu: Tuğçe Pala nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

3 Ocak 2014 / Kral_Aslan Müzik tr
5 Haziran 2012 / Jumong Moda tr
10 Aralık 2015 / Jumong Türkiye'den
5 Mayıs 2012 / Jumong Moda tr